עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    מסעדה וחנות - ארטישוק בגלבוע

    0 תגובות   יום שבת, 14/9/19, 16:53

     

    שבוע נפלא,

     

     

     

     

    לפני שבוע, בילינו סופשבוע בגלבוע. מקום קסום לכל הדעות , יפה, ירוק, מגוון וחבל ארץ מושלם לטיולים באיזור בין היפים בארצנו הקטנטונת.

     

     

    כחלק מהסיור והסיקור שלי עם בן זוגי שיחיה, הוזמנתי למסעדת ארטישוק, חלבית, כשרה והכי כיפית שהייתי בה לאחרונה.

     

    ארטישוק נמצאת בואך  צומת העליה לגלבוע ליד קיבוץ בית אלפא וגן השלושה, מיקום מושלם ולמעשה המסעדה משולבת עם חנות מטריפה של ירקות, פירות, מוצרים טבעוניים וגם חלביים ואורגניים, מוצרי קוסמטיקה מן הטבע , ממרחים, רטבים, גלידות טבעוניות.

     

    ממלכה קטנה וטעימה למרגלות הגלבוע.  למען האמת מזמן לא טיילנו באיזור וממש התגעגעתי לאוויר הפסגות שם.

     

    השף הנהדר גיא עזרא, בוגר בית הספר "דן" עושה כאן עבודה נפלאה ואהבתו למקצוע מורגשת בכל ביס וביס של המנות היפיפיות והאותנטיות.

    הרכיבים והאינסטרומנטים הינם איכותיים ורובם ככולם מגיעים מחקלאות חבל הארץ הזה.

    כמו פלפלים אורגניים, דלעות, חצילים, גבינות ברקנית מעולות מכפר יחזקאל הסמוך.

    והפסיפלורות הגיעו דווקא מהמרכז ,כך סיפר לנו גיא השף סיפורים מרתקים, מתובלים בהרבה אהבה וידע,

    גיא הסביר לנו על כל הקונספט, סיפר לנו על המנות, על האיזור, על אהבתו את האדמה ועל כל חייו למעשה, בכל נים ונים גיא מחובר לתוצרת ותנובת האדמה הטובה, על עשביה וכל הטוב שבה, מכיר מתמצא ומבין המון במזון על כל היבטיו.

    גיא אף סיפק לנו מתכונים וטיפים נהדרים גם לתרופות סבתא. 

    ומוכשר כל כך במטבח. הוא מנצח ביד רמה על מטבח מסעדת ארטישוק שהפכה בימים אלו לכשרה ולא תהיה פתוחה בשבתות. אבל מוצאי שבת רוצו, המקום נפתח.

     

    גיא מספר לנו כי מגיעים למקום רוכבי אופניים תחרותיים, משפחות וזוגות מהאיזור המקיף את המסעדה. מושבים, קיבוצים וכפרים סמוכים.

    מטיילים אשר מגיעים ממרכז הארץ ומאיזורים אחרים ועוצרים לאכול. רובם מגיעים עם הזמנה מראש.

     

     

    במקום מרגישים את הכנסת האורחים, הבטתי בסועדים וחוגגות אחרים שישבו שם. ראו כל כך שהם מלבד הנאתם מהארוחה, נהנו ממש להיות בארטישוק, הרגישו חופש ושמחה, קיבלו המון תשומת לב ושירות מושלם ואף קיבלו פינוק בדמות קינוח משפחתי לחגיגה האישית שלהם על חשבון המקום.

     

    אנחנו ישבנו בשעת ערב כפי שתוכלו/נה לראות בתמונות, אך לפי התרשמות שלי מתמונות באתר המסעדה ובכלל בהכירי את האיזור, המקום מושלם לא פחות לסעוד בו ביום, או סתם לעצור ולקנות גודיז.

    גיא הפתיע אותנו ללא שהזמנו מהתפריט במנת חציל עסיסית ונהדרת.

    החציל בטחינה הוגש עם סלט משגע של צנוניות, כוזברה (בד"כ החציל מוגש עם פטרוזליה, אך פה גיא פינק בהתאם), צנוברים והמון המון לימון. השילוב הזה פשוט מהמם.

     

    התחשק לי מאוד לנסות את כדורי הפלאפל ממנת הילדים דווקא. ולא טעיתי.

     

    גיא מכין כאן כדורי יהלום לא פחות. משגע. פלאפל מתובל טוב. טבעוני לגמרי, קליל ופיקנטי. מאוד מאוד אהבנו.

     

     

    מנת האנטיפסטי הייתה מנה גדולה, עסיסית, מעניינת וצבעונית. עם פרוסות קלחי תירס צלוי, בצל, עגבניות, כרוב סגול, נתחי דלורית כתמתמים, סלק. מנה מושלמת לכל הדעות.

     

    התענגנו גם על סלט עסיסי ,קריספי ומושקע. אוהבת את התיבול של השף גיא עזרא.

     

    גולת הכותרת והדובדבן שבקצפת הייתה מלכת הערב, הפיצה, פיצה עם חרשוף, או בשמו המוכר ארטישוק, על שמו נקראת המסעדה. אחד הירקות שאני הכי אוהבת בעולם. ופיצה עם ארטישוק זו פיצה עילאית.

     

    הבצק נהדר ותוכלו/נה לראות בתמונות שאצרף את הטאבון המקצועי והגדול של המקום, בפיצה יש גבינת סנט מור. לצד כל הטוב הזה, היה בן לוויה בדמות סחוג עירקי מצוין עם הרבה לימון.

     

    יין שתינו של עמק יזרעאל מעולה, וסיימנו בקבוק שלם.

    חשקתי בתחילת הארוחה במלבי טבעוני שנראה טוב אצל הסועדים האחרים, אך למען האמת הרגשתי מלאה ומסופקת, אשמור את המלבי לפעם הבאה שנגיע ונגיע!!

     

    השף גיא מספר כי יש תפוסה מלאה כל העת.

    היה תענוג לאכול בארטישוק, להנות מהאוויר הצח, מקולות ורחשי הטבע מסביב, להתנתק לרגע ולהתחבר לאמא אדמה.

     

    אל תשכחו אם אתם/ן מטיילות/ים באיזור הגלבוע, הזמינו מקום במסעדת ארטישוק, לכו לקנות מזון אורגני מחקלאות האיזור, הכל בחנות של המסעדה.

    תענוג של תצוגה ומגוון רחב של מוצרים.

     

    שיהיה שבוע טוב ומלא בבשורות טובות.

     

    כעת זה הזמן להתחדש לפני החגים ולפנק את המארחים/ות והאורחות.

     

    ''

     

     

     

     

     

    ''

     

     

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

    ''

    ''

     

     

     

     

     

    ''

     

     

     

     

     

    ''

     

     

     

     

     

     

    ''

     

    ''

     

     

    ''

     

     

    קישור למסעדה:

    https://restaurant-56808.business.site/

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין