עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פשוט להתחבר - פעילויות לכל המשפחה

    כל מה שאפשר לעשות יחד. משלושה אנשים ומעלה. - מגיל 0 עד 80

    לעשות יחד ממולאים - תענוג אמיתי בכל הרמות

    0 תגובות   יום רביעי, 31/7/19, 10:39

    אחרי שהייתי עם העבודה בסדנת בישול החלטתי לקחת את כל המשפחה לסדנת בישול נוספת בסדנת בישול במרכז שבגבעת עדה. מקום מקסים באווירה טובה מול נוף שדות.

     

    עשו לנו קבלת פנים מפנקת עם פוקאצ'ות , מטבלים ועוגות, ואח"כ פגשנו את השף קובי החמוד. היתה סדנה משגעת וכ"כ כיף לבשל יחד.

    אחד הדברים שתפסו אותי היו דווקא הממולאים שאפשר לעשות גם עם חצילים ועגניות וכרוב ובצל. הנה שני מתכונים וכמה תמונות

    ''

     

     

    קישואים ממולאים בבורגול ועשבי תיבול ברוטב רימונים

    מצרכים:

     

    ž          20 קישואים קטנים

    למילית:

     

    ž          2 כוס בורגול מושרה במים לכחצי שעה ומסונן

    ž          2 חופן שמיר קצוץ

    ž          2 חופן  פטרוזיליה קצוצה

    ž          2 כף עלי טימין

    ž          4 שיני שום קצוצות

    ž          4 כפות חומץ בלסמי

    ž          4 כפות סילאן

    ž          2 כפית מלח ½ כפית פלפל

    לרוטב:

     

    ž          1 כוס תרכיז + 2כוס מים

    ž          10 שיני שום פרוסות

    ž          4 כפות סוכר חום

    ž          4 כפות חרדל

    ž          כמה ענפי טימין

    ž          1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור

     

    הראות הכנה:

     

    ž          מערבבים את חומרי המילוי, מרוקנים קישואים, מחוררים במזלג וממלאים.

    ž          מסדרים את הקישואים בסיר.

    ž          מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ומבשלים מכוסה עד שמוכן

     

    ''

     

     

    ''

    מעטפות כרוב ממולאות ברוטב לימון.

    המצרכים:

    -          2 כרובים גדולים למילוי.

    -          1 כוס אורז.

    -          500 גרם בשר טחון.

    -          150 גרם פיסטוק קלוי.

    -          2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.

    -          1 כוס פטרוזיליה קצוצה.

    -          ½ כוס בזיליקום חתוך גס.

    -          4-5 לימונים.

    -          2 ענפי סלרי קצוץ דק.

    -          2 גזרים מגורדים בפומפיה.

    -          3-4 שיני שום קצוצות.

    -          3 בצלים קצוצים דק.

    -          2 בצלים קצוצים.

    -          מלח.

    -          פלפל שחור.

    -          מלח.

    -          שמן.

    -          שמן זית.

    אופן ההכנה:

    -          מוציאים את הלב של הכרוב וחולטים בסיר עם מים חמים כ- 15 דקות. את הכרובים מניחים בצד לקירור והגרת נוזלים.

    -          את האורז מרתיחים ב 3 כוסות מים ומעט מלח עד לריכוך חלקי( כ- 15 דק') מסננים עם כלי קיבול (נצטרך את הנוזלים) ומניחים בצד לקרור.

    -          את הפיסטוקים קולים במחבת טפלון על אש קטנה וקוצצים אותם בצורה גסה.

    -          במחבת רחב מטגנים את חצי כמות הבצל עד להזהבה מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים קלות.

    -          מוסיפים את הבשר הטחון ופותחים אותו בעזרת כף עץ עד לבישול מלא. (יש להקפיד שלא יתייבש).

    -          בקערה מערבבים את האורז עם הבשר הפטרוזיליה, הגזר, הבזיליקום בצל קצוץ דק (מה שנשאר), העגבניות, גרידת לימון מלימון אחד ואת המיץ שלו.

    -          מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.

    -          מפרידים את עלי הכרוב וחוצים אותם לשניים תוך הוצאת החלק הקשה. (לא לזרוק!)

    -          את השאריות שמים בסיר רחב כבסיס לממולאים.

    -          מסדרים בצורת X שני חצאי עלה, שמים את המילוי על החלק החופף, וסוגרים בצורת מעטפה, ומניחים בסיר כשהפתח כלפי מטה!

    -          בסיר נפרד מטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים גרידת לימון מ-2 לימונים, מיץ  – 3 לימונים ואת המים שסיננו מהאורז.

    -          מתבלים במלח פלפל שחור ומעט כורכום.

    -          מביאים לרתיחה ויוצקים על הממולאים עד לכיסוי + ס"מ אחד. (במידה ואין מספיק נוזלים יש להוסיף מים.

    -          מבשלים על אש נמוכה  עד לאידוי הנוזלים (כשעה)

     

     

    מסדרים את הממולאים על צלחת הגשה, בוזקים מעט שמן זית ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

     

    מוזמנים גם להיכנס לדף הפייסבוק של המקום ולהתרשם מסדנאות בישול אחרות שנעשו במקום. למשל סדנת בישול בשר או סדנת פסטות. תכלס. לא תיפלו עם אף סדנאות בישול

    במרכז - תוכן איכות לקבוצות

    טלפון: 04-6380648

    חי 45 גבעת עדה-בנימינה
    www.bamerkaz.com
    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      תגובות אחרונות

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      selavi11
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין