עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    ה- מסעדה, הרברט סמואל, מלון ריץ קרלטון- הרצליה פיתוח במרינה

    0 תגובות   יום חמישי, 11/7/19, 12:54

     

    את תחילת השבוע חגגנו במסעדת הרברט סמואל.

     

     

     

    ''

     

     

     

     

    ''

    שלחו אותי לסקר ולנסות,  שאני אסרב?? אחת המסעדות השוות והאיכותיות בארץ. מודה עד כה לא סעדנו בה. לא יצא, בעיקר מבלים בתל-אביב וחוצמזה היא כשרה וזה כבר שלעצמו לא היה בעיני מספיק אטרקטיבי.

    אז נשבר פה מיתוס, לא סתם נשבר, התפוצץ לרסיסים לפנים...

    המסעדה נהדרת , מוקפדת, אלגנטית ,נוף למרינה של הרצליה, הים ממש במרפסת. רומנטי, מנות עילאיות, הרגשה נעימה מאין כמוה מהרגע שנכנסים לאיזור הקבלה במלון, הבר, החלונות הגדולים, חולפים על פני כל אלה (גם חדרי השירותים מדהימים ומבהיקים בנקיונם, הריח הטוב, זה כל כך חשוב ,א-ב במסעדה ובכל מקום המכבד את אורחיו).

    הצלחות וכלי ההגשה הינם בקו נקי ולבן. היופי והטעם מתמקדים במנות עצמן.

    מרגע שנכנסים למסעדה, המקום עוטף אותך באהבה, מלצרים מקצועיים להפליא, משרתים את הסועדים לעילא ולעילא.

    מלאני המלצרית הינה אחת המלצריות הטובות שפגשתי אי פעם.

    יודעת את המנות, המרכיבים על בוריין, מתמצאת בכל ולא פלא, הסטודנטית המוכשרת נמצאת כבר 5 שנים במסעדה. לא בכדי. יש שם הרגשה טובה להפליא.

    אין ספק ששעת השקיעה היא השעה הטובה ביותר ביום להגיע להרברט סמואל, בין אם אתם לנים במלון, אם לאוו. מומלץ ביותר לתיבול הזוגיות. אני מניחה שגם הבקרים נראים משם נפלא והצילומים חבל על הזמן, 

    האינסטוש שלכן/ם יהיה יותר עשיר ,יראה הרבה יותר טוב לאחר הביקור במסעדה.

    יינות מובחרים מלווים את המנות, מה שתרצו, מה שתאוו. אני הלכתי על רוזה של פלאם ואילו רפי לגם סירה ונהנה.

     

    ''

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

    ''

     

     

     

     

    ''

    מההכנות במטבח המסעדה

    ''

    כעת יינות ויתקין האהובים (שאני מכירה מסיקורים) ילוו את הקיץ בהרברט סמואל, היינות הלבנים של מסע ישראלי יזכו להכנס לתפריט עקב שיתוף פעולה של המסעדה ובעלי היקב המקסימים שנפגשו במקום יפה בתל אביב למטרות מקצועיות. ואני מאמינה ששום דבר לא קורה במקרה.

    לאוהבי הקוקטיילים, האלכוהול החזק יותר, כמו גראפה ופורטו. רפי חגג עם הפורט לצד הקינוחים. זהו יין קינוח מושלם שאנחנו מאוד אוהבים ורגילים מבית. (בית חצי בריטי זו חובה לקנח בפורט, או לפני הארוחה ,דז'סטיף או אפריטיף).

     

     

     

    השף המוכשר האמון על התפריט הנהדר הוא מור כהן והוא השף במסעדה משנת 2015.

    מור רכש את השכלתו המקצועית בקורדוון בלו והמשיך למטבחים הטובים בעולם, אין ספק שזה ניכר בכל מנה ומנה שכל כך מושקעות במראיהן ובטעמיהן.

    מהרברט סמואל בתל אביב, בה עבד לצד יונתן רושפלד, עבר להנהיג את המטבח בהרברט סמואל.

    המטבח פתוח שזה מדהים בעיני וישנה שקיפות מלאה. ניתן לראות את כל החומרים, האינסטרומנטים הטריים ואצרף כאן תמונות. השף מור מבשל כשר ודרכו אפשר להנות מאוכל כשר ומושלם. יש כזו "חיה".

     

    התפריט מחולק בצורה מאוד יפה ומקורית. בחירה מצוינת וכל כך מתאימה למנות החלוקה הזו.

    נאים ועוד

    כמו שמתחילים בהרברט בדרך כלל

    ביצים קמח ומה שביניהם

    מה שהביא הדייג

    בקר וטלה מרמת הגולן (הבשר הכי משובח בארץ לדעתם של אושיות המבינים בתחום)


    אוקיי לעבודה...

    להלן המנות שפתחנו בהן.

     

    פתחנו בפילה בקר נא קצוץ על הסכין עם בצל בגריל, עשבי תיבול טריים, מח עצם וראטה פריך. מנה עוקצנית ומשגעת לאוהבי הבשר הנא. מאוד אהבנו.

     

     

    ''

     

     

    עברנו לסלט העגבניות המפורסם של הרברט סמואל שאי אפשר בלעדיו לפתוח ארוחה כיאה למקום.

    הסלט הביא לנו קיץ לשולחן. סלט פשוט לכאורה, ומשגע. קייצי, רענן, מתובל טוב כמו שאני אוהבת והפתיחים האלו הקפיצו לנו את התיאבון לרמות על ממש.

     

    ''

     

     

    ''

     

     

    פה נכנס לתמונה משהו מאוד מאוד מקורי ומיוחד. רעיון גאוני של השף המוכשר. 

    חציל ניו מקסיקו וכי למה נקרא בשמו?? החציל למעשה ממלא את הצ'ורוס בדמות מחית טעימה להפליא, מונח על סלסת עגבניות צלויות ושעועית שחורה, רוטב ליים וכוסברה מקפיץ וג'לי טקילה. שמעו נא המנה מדהימה .אין דברים כאלה. מאוד מאוד אהבנו ,לא יכולנו להפסיק לאכול.

     

     

    ''

     

    אבל איכשהו עברנו הלאה.

     

    מנה ממה שהדייג הביא...

    סרדינים -שעה במלח, לחם כוסמין קלוי, חציל קלוי,איולי לימון.

    אמאלה. איזו מנת פתיחה מצוינת. הלחם ספוג בטעמים של הדג והרוטב.  יפה מאוד.

    ''

     

     

     

     

    ''

    לביצים ,לקמח ומה שביניהם..

     

    פה בחרנו בחירה שהתבררה כמוצלחת ביותר; פיצ'י דייגים חריף. והביאור- 

    פסטה טריה ומהממת. עם עשבי תיבול, טעמים של ים עם פיסות דג מהממות המכוסות בעדינות יתרה בפירורי לחם ההופכים את המנה לקריספית מעודנת, הדג עסיסי ושמנמן, טעמתי ים והכל פיקנטי לאוהבי הז'אנר. מנה גדולה מאוד שאפשר לחלוק באהבה. הפסטה אגב עשויה ללא ביצים. מאוד אהבתי את המנה.

    ''

     

     

    הגענו לתותחים הכבדים.

    רפי בחר בפילה בקר ובחירתו התבררה כמוצלחת ביותר. משובחת ממש.

    הפילה עשוי ברוטב מדהים של ענבי שועל בשפת העם- דומדמניות שחורות, עם רוטב סלק שעיטר את מנת הצלחת

     הפילה נימוח בפה, רך כמו חמאה ומסביב עוטף אותו מעטה קריספי דקיק (שף מחונן)

     ליד מלבן של קוגל תפוח אדמה שהזכיר לי בטעמיו הנפלאים לטקס תפוחי אדמה של בית (לביבה), אך בצורה מקצועית ומרוכזת יותר ובמצב "צבירה" אחר.

    וואו אחד גדול לאוהבי הבשר.

     

     

     

     

     

    ''

     

     

     

    אני זכיתי לבחור במנת כבד אווז אלוהית. בין מנות כבד האווז הטובות שאכלתי אי פעם לא רק בארץ ואכלתי אי אילו מנות כאלה.

    בהרברט כבד האווז עילאי. הוא רך כמו צמר גפן. טעים אש, ליד אילסרים (אגוזים) קלויים. מנה מושקעת ועולמית ממש.

     

    ''

     

     

     

    השף המוכשר  אוהב חצילים,  הנוכחות ניכרת במנות ובכך הוא קנה אותי. מושגעת על חצילים על כל דמויותיהן.

    כל הלחמים שהתלוו אל המנות ושימשו בסיס מוצלח בגרסאות שונות של מאפי לחם, כולל הלחם שהוגש בהתחלת הארוחה , לחם הבית כשלצידו צלוחית זיתים שמנמנים ונהדרים, ורוטב חרפרף וטעים. היו מקצועים ומושלמים. כל הכבוד לקונדיטור התחום בהרברט סמואל- אורן זילברשטיין.

     

     

    הגענו לקינוחים המשגעים שהפתיעו אותי, קינוחים שאינם חלביים .להרים ולמחוא כפיים לשף הקינוחים.

    לצידם אני לגמתי אספרסו קצר ורפי פורט.

     

    מה בחרנו לקנח את הארוחה המושלמת. קינוחים משובחים גם הם.

     

    ממתק שוקולד ולרנה- שכבה קראנצ'ית , קרמו שוקולד, גלידת אגוזי לוז וקרמל מלוח. קינוח שמיימי ומושקע.

    והאחר שהתחרה בו והיה מעולה לא פחות- 

    פיסטוק לא חלבי (סחתיין על משחק המילים השנון)- גלידת פיסטוק, פיננסייר שמן זית, קולי דובדבן, סלסה קיווי מנטה.

    כל המרקמים והטעמים התחברו להם יחדיו ויצאה מנת קינוח טעימה להפליא.

    לשאלתכם שתגיע בהמשך מן הסתם. כן, סיימנו את כל הקינוחים כמו ילדים/ות טובות/ים.

     

     

     

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

     

    כשסיימנו והתרווחנו במקומנו, השעה הייתה כבר 22 והתחלנו ב 19. המסעדה הייתה הומה וגדושה באנשים טובים. שאפו!!

     

     

    ''

    ''

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין