עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    ריבועי עוגת כוסמת מושלמים!

    0 תגובות   יום שבת, 8/6/19, 13:58

    מי שמכיר אותי, יודע שלאחרונה התחלתי להתנסות יותר ויותר במוצרים בריאים ואייכותיים, הפעם החלטתי להתנסות במתכון מעניין שמצאתי ברשת, כאשר הרכיב הבריא שמככב שם הוא קמח כוסמת!

    ''

    צילום: אייל קרן

     

    אז מה זה כוסמת ומה כל כך מיוחד ובריא בה?

    הכוסמת היא צמח עשבוני חד-שנתי ממשפחת הארכוביתיים, שזרעיו משמשים לאכילה מזה כ-8,000 כבר אלפי שנים. מקור הצמח במזרח אסיה.

     

    קמח הכוסמת מכיל חלבון (9.8 גרם חלבון ל-100 גרם), פחמימות (71 גרם ל-100 גרם),  סיבים תזונתיים (3.7 גרם ל-100 גרם) וויטמינים שונים.

    ברחבי העולם השימוש בקמח הכוסמת מוכר: ביפן למשל, מכינים ממנו איטריות סובה. בצרפת הקמח מכונה "בלה נואר" (קמח שחור) - ומכינים ממנו קרפים כהים, באירלנד  - אופים מהקמח לחם כהה במיוחד, וברוסיה מכינים ממנו בליני ודייסה.

     

    הקמח בעל צבע חום עמוק וטעם אגוזי. מי שמעדיף טעם נייטרלי יותר של קמח, מומלץ שיערבבו עם קמחים אחרים. הקמח טעים מאוד בשילוב שוקולד ופירות והוא מתאים להכנת קרפים, מאפינס, פנקייקים, פשטידות, קרקרים ולחמים.

     

    הקמח מאוד מתאים למי שמקפיד על תזונה נטולת גלוטן שכן הכוסמת אינה דגן.

     

    ונעבור למתכון!

    כאמור, את המתכון מצאתי ברשת, בעמוד הפייסבוק של הבלוג "זו בריאות":

    ''

     

    אז מיד התחלתי בהכנות!

    אני השתמשתי בקמח כוסמת 100% של מותג מזון הבריאות האורגני GREENY שהושק בארץ ממש לאחרונה.

    הקמח הנ"ל מיוצר ע"י חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, ומופק מטחינה של זרעי כוסמת קלויים.

    הקמח מכיל 100% כוסמת טבעית, ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח.

    יתרון נוסף לקמח הכוסמת הוא המחיר! בניגוד לקמחים אחרים (קמח שקדים למשל) המחיר של קמח הכוסמת הוא ממש נגיש, רק 10 ש"ח ובגלל שהשיקו אותו לאחרונה אז יש עליו מבצע עד סוף חודש יוני של 1+1 ברשתות: 

    יוחננוף, מחסני מזון, רשת שקדיה, לגעת באוכל, נקודת טבע ובחנויות טבע נוספות.

    ''

     

    לאחר מכן טחנתי את כל שאר הרכיבים יחד

    ''

     

    וזו התערובת הנוזלית שקיבלתי

    ''

     

    אליה הוספתי את קמח הכוסמת 

    ''

     

    ובסופו של דבר התקבלה המסה הזו

    ''

     

    את המסה שיטחתי על תבנית אינגליש קייק נמוכה

    ''

    והכנסתי לתנור על 170 מעולת ל 20 דקות

     

    זו התוצאה

    ''

     

    אם האפרוח שלי אמר שזה "יאמי" אני את שלי עשיתי!

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין