עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    סדנת דים סאם טעימה עם השף תומר בר מאיר

    0 תגובות   יום שבת, 18/5/19, 14:37

    לפני כמה חודשים ביקרתי אצל השף תומר בר מאיר, ונהנתי מארוחת שף מדהימה, תוכלו לקרוא על החוויה במלואה פה.

    באותה ארוחה גיליתי שהשף תומר מקיים בביתו סדנאות להכנת דים סאם.

    בתור חובבת כיסונים ידועה, הבטחתי לעצמי שבמוקדם או במאוחר אגיע לסדנת "הפתעות קטנות", הלא היא סדנת בישול  המהווה חוויה קולינרית ייחודית, וכוללת טכניקות להכנת דים סאמים ממגוון סוגי קמחים, בצורות ובטכניקות שונות ואינספור טעמים וניחוחות מהמזרח הרחוק.

     

    לסדנה הגענו 2 זוגות (4 אנשים) שאוהבים מאוד לבשל ולאכול, חגגנו יומולדת לאחד מהחברים ונהננו מכל רגע, במיוחד מהחלק האחרון של הסדנה- הארוחה...

     

    שנתחיל?

    אז בתור התחלה חובה להרים לחיים! לחיי סדנאות רבות ומוצלחות כמו זו:

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    התחלנו את הסדנה עם הכנת באן (או כפי שאומרים בסין- באודזה) שזו לחמנייה מאודה, נדירה בטעם ובטקסטורה שלה.

    התחלנו ברידוד הבצק, מריחת שמן זית עם תבלינים מיוחדים

    ''

    צילום: רם שנבל

     

     גילגול לרולדה

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ובניית הבאן עצמו בטכניקת גילגול פשוטה ויפה

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    מאוד התלהבתי מהצורה היפה של הבאנים, ומהשמנמנות שלהם, ממש יפה לראות איך הם תופחים:

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    שלא לדבר על הטעם והאווריריות, אי אפשר להפסיק לאכול...

     

    לאחר מכן עברנו לכיסונים (או כפי שאומרים הסינים-ג'יאודזה) בשלל סוגים, צבעים וצורות:

     

    בצק קלאסי-

    ניתן להכין מקמח לבן או מלא, ניתן לצבוע אותו בצבעים שונים באמצעות: סלק, כרוב אדום, תרד, בזיליקום, גזר וכדומה...

    התחלנו עם הכנת הבצק, רידודו (שזו עבודה שמצריכה קצת שרירים ;-) וקריצת עיגולים

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    לאחר מכן המילוי (בטטה צלויה)

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ואז הסגירה, שמצריכה מיומנות קלה

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    אך  בהדרכתו של תומר כל אחד יצליח בסופו של דבר

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    בצק כוסמין ושיפון-

    הבצק עשוי חצי חצי, 50% כוסמין, 50% שיפון

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    כפי שניתן לראות בתמונה, חלק מהבצקים צריך לרדד במכונת פסטה

    (ועוד דבר שניתן לראות בתמונה- כולנו קיבלנו מתומר חולצות בסגנון סיני, כי אין כמו להיכנס לאווירה ;-)

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    גם כאן קריצה לעיגולים, ולאחר מכן מילוי שמורכב מעוף (בין היתר)

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    והפעם סגירה קצת שונה, בטכניקה אחרת

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    בצק נוסף שהכנו כלל בתוכו בזיליקום והיה לו צבע, טעם וריח מופלאים

    גם פה היו כמובן פעולות של רידוד, קריצה, מילוי וסגירה

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    בצק עמילנים-

    עשוי משליש עמילן טפיוקה ושני שליש עמילן חיטה

    המילוי פה עשוי קונפי ברווז שהוקפא וכך נשמרה צורת הכיפה היפה שנארזה כמו סוכריה

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    הבצק האחרון שהכנו היה מיועד לקינוח...

    בצק מקמח אורז-

    כיוון שבצק זה מיועד לקינוח הוכנס אליו גם סוכר והוכן עבורו מילוי חלבה שהתבשל בסירופ יסמין

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    אין מילים לתאר את הטעם המופלא והמיוחד של הקינוח הזה, חייבים לטעום כדי להבין!

    ''
     

    צילום: רם שנבל

     

    וככה זה נראה אחרי האידוי בכליי אידוי מיוחדים (שניתן לרכוש בכל מקום שמחזיק כלי מטבח)

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    חשוב לציין-

    הסדנה יכולה להתאים למגוון אוכלוסיות כגון: נמנעים מגלוטן או צלייאקים, אלרגיים ללקטוז, צמחונים, טבעוניים ועוד...

     

    לסיכום: חייבת תודות רבות לתומר האלוף על ההסברים, הסבלנות, השיתוף מהידע הבלתי נלאה ועל היותו מוכשר ברמות אחרות! נהננו משלוש שעות קולינריות של כיף גדול! 

    ''

    צילום: רם שנבל

     

    מומלץ ביותר בתור חוויה זוגית (ימי נישואין, או סתם יציאה מהשגרה), חוויה משפחתית, גיבוש ופשוט לכל מי שאוהב קולינריה בכלל וכיסונים בפרט.

     

    לעמוד הפייסבוק של תומר:

    https://www.facebook.com/t.b.m.chef/

     

    לעמוד האינסטגרם:

    https://www.instagram.com/chef_tomer_bar_meir/

     

    שתהיה לכם סדנה כיפית, מעשירה וטעימה כמו שלי הייתה!

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין