עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    הספר- דיסקו מתוקים מאת: מאיה דרין, עוגות,עוגיות מאפינס ועוד

    0 תגובות   יום שבת, 13/4/19, 17:33

    שבת שלום חברות וחברים,

     

     

    השבוע זכיתי לקבל ספר מקסים לסקירתי. וכשמדובר בספר בישול/אפיה ,אני חייבת מלבד לעלעל ,לעיין ולהתרשם מהספר על מתכוניו, מהתמונות היפיפיות שעושות כאלה חשקים, לנסות ולאפות לפחות מתכון אחד או שניים מתוכו.

    החלטתי ללכת על מתכון נהדר של עוגיות מוקה, שוקולד, חלב וצנוברים.

     

    במקרה שלנו, את הצנוברים החליפו שברי אגוזי מלך. פעם הבאה ינוסה שוב ועם צנוברים אני מניחה.

     

    קצת רקע על מאיה דרין המוכשרת:

    מאיה דרין, הנה שפית, מפיקת תוכן קולינרי ועיתונאית אוכל בעלת טור קבוע בעיתון "ישראל היום". מתוך אינספור מתכונים המשורבטים בערב רב של מחברות, בחרה מאיה את מתכוני המתוקים האהובים עליה ואיגדה אותם לכדי ספר מתוק ושמח.

     

    אני רוצה אם יורשה לי לעדכנכן/ם שהמתכונים קלים מאוד ונגישים. כיף לאפות ולהכין את המטעמים הנהדרים, הכל כתוב בשפה קלילה ובגובה העיניים.

     

    גם מי שלא אשף/שפית באפייה ,יסתדר בנקל. כיף של ספר והתמונות נהדרות.

     

    מתכונים ביתיים וטעימים להפליא.

     

    דיסקו מתוקים הינו ספר אפייה מהנה וקליל, המאגד מתכונים שתאהבו לאפות, ותאהבו לאכול כמובן.

     

    חומרי הגלם מאוד נגישים וזמינים ותמצאו כאן טעמים קלאסיים של אפייה ביתית למכביר.

     

    100 מתכונים נפלאים לא פחות. לדוגמא: רוגלך מהירים עם נוטלה, ריבועי לימון, עוגות לחגים, עוגת שוקולד בקערה אחת שבטוחני שאנסה בהמשך ועוד ועוד. הכל בצ'יק צ'ק.

     

    אז מה הכנו לקינוח של ארוחת שבת המשפחתית שלנו הארזים??

     

     

    עוגיות מוקה, שוקולד ,חלב וצנוברים.

    החומרים:

    180 גר' חמאה רכה מאוד

    1/2 כוס (100 גר') סוכר דמררה

    1/4 כוס (50 גר') סוכר

    1 ביצה

    1 חלמון

    2 כפות נסקפה מדוללות ב- 2 כפות מים

    2 1/2 כוסות קמח (320 גר')

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית סודה לשתיה

    1 1/2 כוסות שוקולד חלב שבור לחתיכות (300 גר', בעייתי כי אני מכורה לשוקולד לבן וזוללת בלי הכרה... 

    1 כוס צנוברים (120 גר'), החלפנו באגוזי מלך שבורים.

     

     

    את תבנית התנור לרפד בנייר אפייה.

     

     

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור ל- 170 מעלות.במיקסר להכין וו גיטרה ובקערה לשים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר ולערבל. תוך כדי ערבול, להוסיף את הביצה, החלמון והקפה עד לקבלת תערובת אחידה.

    להוסיף את הקמח, מלח והסודה לשתייה ולערבל עד לקבלת בצק אחיד.

    להוסיף השוקולד והצנוברים לערבב ידנית עד שהם מתפזרים באופן אחיד בבצק.

    ליצור עיגולים קטנים ואחידים בקוטר 203 ס"מ.

     

    לסדר את הכדורים על התבנית במרווחים גדולים ביניהם ולשטח מעט עם כף היד (הקפידו על המרווחים שלכל עוגייה יהיה את הכבוד עם המקום שלה).

     

    לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות בשוליהן זהובות וקריספיות ואילו מרכזה של העוגייה רך למגע.

     

     

    אל דאגה, העוגיות תתקשנה לאחר שיתקררו.

    לצנן ורק אז לשחרר מהנייר/תבנית.

    לשמור בקופסה סגורה היטב.

     

    ראו הוזהרתן, הן ממכרות.

    בתיאבון וחג שמייח.

     

    ''

     

     

     

     

    ''

     

     

     

     

     

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין