עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    השף תומר בר מאיר בארוחה בלתי נשכחת!

    0 תגובות   יום שלישי, 25/12/18, 12:18

    זה קרה בתחילתו של החורף (לפני כמעט חודשיים), הוזמנתי לארוחת שף בבית של שף מאוד ותיק שחיי המון שנים בסין וחזר למולדת לא מזמן.

     

    אני חייבת להגיד שכאשר הגיעה ההזמנה באמת לא ידעתי למה לצפות...

    שמעתי שאותו שף עבד בעבר במסעדת "משייה" של השף יוסי שיטרית, אז ידעתי שטעים זה בטוח יהיה, רק לא הבנתי עד כמה!

     

    קבלו את השף תומר בר מאיר האלוף, בעל ידי הזהב! הוא מסוג השפים שהייתי נוסעת עד לתל אביב בשביל לטעום מהאוכל שלו, ולא אגזים אם אומר שהייתי גם נוסעת לחו"ל כדי לבלות במסעדה שלו, אז איזה מזל שהוא נמצא ממש מרחק של חצי שעה נסיעה ממחוזותינו!

    ''

     

    תומר מקיים במרפסת דירתו שברמת ישי ארוחות שף אחת לכמה זמן ואף מכהן כשף פרטי לכל ארוע שתעלו על דעתכם, מארועים קטנים ועד ארועים גדולים מאוד.

    ''
     

    בארוע המדובר התכנסנו קבוצה של כ- 10 אנשים (חלקנו מכירים אחד את השני וחלקנו לא) ויצאנו למסע קולינרי קסום וטעים, אז תכינו את בלוטות הרוק והטעם, יוצאים לדרך...:

     

    כשמתחילים ארוחה שכזו חייבים להרים "לחיים", אנחנו עשינו את זה עם קוקטייל מנגו, זעפרן, ג'ין ישראלי, סירופ נקטרינות, ליקר מסטיקה וערק מסוגים שונים.

    דרך מצויינת לפתוח את הערב!

    ''

     

    פתחנו עם לחם (או יותר נכון לומר 'פלוט') וחמאת כמהין תוצרת בית שהיו מאוד טעימים, אבל ת'כלס כדאי לוותר על הפחמימות ולהשאיר מקום לדברים יותר שווים!

    ''

     

    ''

     

    התחלנו עם סלט אנדיב שהיה קליל וטעים וכלל: עלי אנדיב, נבטי מש, קציפת גבינה כחולה, אגוזי לוז מקורמלים, חבושים בויניגרט ג'ין וזוטה לבנה.

    הקציפה של הגבינה הכחולה הייתה מושלמת וכל שאר המרכיבים מסביב מאוד איזנו אותה, כך שהתקבלו ביסים מאוד טעימים ופרשיים מצד אחד אך משאירים חותם מצד שני.

    ''

     

    המשכנו עם סלט מרענן שכלל: אפרסמון, לאבנה-יוזו (יוזו למי שלא יודע זה פרי הדר יפני בעל טעם חמצמץ) שנתן למנה הזו טוויסט מאוד כייפי, שקדים, בזיליקום, נענע לואיזה

    ''

     

    מעל זה עלי אורוגולה

    ''

    מנה מדהימה עם שלל טעמים בפה שיפתיעו אתכם בכל ביס מחדש.

     

    עברנו למנת "שני ביסים" שמורכבת מקלמטה קראנצ' (בצק כרוך בזיתי קלמטה), מעליו איולי צלפים ויין לבן, וגולת הכותרת של המנה- כתף בקר כבושה במשך 150 ימים. כל ביס היה מושלם!

    הצילחות של המנה הזו היה גם מקסים בעיניי, ברוח הכריסמס...

    ''
     

     

    המשכנו עם מנה שנקראת "אסיה" שכללה דג ים, צ'אטני אננס בתבלינים תאילנדים, פאפיה, קולורבי, תפוח עץ ירוק כבוש קלות בלימון ובוטנים סצ'ואנים.

    אני חייבת להגיד שלמרות שאני לא ממש אוהבת דגים נהניתי מאוד מהמנה הזו והטעם "הדגי" ממש לא הפריע לי.

    ''

     

    בשלב זה תומר הסביר על איך לאחוז מקלות סיניים בצורה נכונה

    ''

     למרות שהקשבתי כמו תלמידה טובה (כפי שניתן לראות בתמונה שמעל, אצלי זה לא צלח ;-) אבל הסתדרתי מעולה גם בלי ;-)


    לאחר מכן קיבלנו מנת פיוז'ן שנקראת "מערב-מזרחי ומזרח רחוק" והיא למעשה מנה של מיני ניוקי (מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד מאוד אוהבת ניוקי) הנקראים בצרפתית "פט-א-שו" (זה למעשה בצק רבוך הדומה לפחזניות) בקרם קוקוס ו...שימו לב- אריסה!, חציל שרוף, רוזמרין ומעל שרימפסונים שאני אישית ביקשתי לא לכלול במנה שלי כי אני לא אוהבת פירות ים (ולא מטעמי כשרות, פשוט לא מתחברת).

    את הניוקי אפשר לתאר במילה אחת- עננים! כל כך רכים וטעימים ועם קרם הקוקוס והחריפות של האריסה התקבלו ביסים טעימים ביותר!

    ''

     

    המנה הבשרית בארוחה הזו נקראת "אינדונזיה פינת תימן" וכללה: טלה בתערובת אינדונזית, פריקי-בטטה צלויה, וויניגרט תפוזים, קרם ארטישוק ירושלמי וסלט ג'עלה. המנה הייתה כל כך טעימה, אך זה היה השלב שממש כבר לא נשאר לי מקום בבטן (ואיזה באסה שאכלתי מהפלוט בתחילת הארוחה...;-)) אז השארתי בלב כבד חצי מהצלחת מלאה ועכשיו כל האמהות הפולניות מרימות גבה בזעזוע (גם אני! מחדל!)

    ''

     

    קצת ערך מוסף לגבי המנה הזו- הבשר בושל במכשיר שנקרא "סו וויד", כלומר בישול בבוואקום, כך זה נראה

    ''

     

    ''

    השימוש במכשיר עושה את הבשר רך ונימוח ובנוסף זה מסייע לבישול של הבשר בצורה אחידה ומדוייקת יותר בכל החלקים לעומת צלייה רגילה שהיא פחות מדוייקת.

     

    לקינוח... כי אומרים שלקינוחים שמורה בבטן קיבה נפרדת ;-) הפעם זה היה קשה במיוחד ;-)

     

    קינוח פירותי שכלל: ג'ל סאקה, ענבים, קרמו רוזטה, מרציפן כפרי (כמה שאני אוהבת...) שתומר מכין משקדים שלמים , מי ורדים, קליפות הדרים וסורבה גויאבות שזה אחד הפירות האהובים עלי! כאילו תומר ידע לחבר את הדברים שאני הכי אוהבת! מושלם!

    ''

     

    ואם זה לא הספיק, אז היה עוד קינוח!?! כן כן... 

    הקינוח נקרא פנקוטה ויש בו קפה (כדי שתעוררו על עצמכם), שוקולד לבן, קרמו שוקולד מריר, קרמבל הולנדי, קראנצ' בוטנים, תפוז (שמשתלב מצויין עם הקפה) וג'ל נח'לה. אל תאשימו אותי שרציתי לעשות לזה טייק אווי (חחח)

    ''

     

    הכי כיף בארוחה מסוג זה, הוא לראות את השף בפעולה, איך הוא עובד בצורה נקייה ומקצועית כמו מכונה משומנת.

    ''

     

    לסיכום- הייתה חוויה מהממת מבחינה קולינרית, תרבותית וחברתית! ממליצה בחום לפנק את עצמכם ואת היקרים לכם בארוחה מושקעת וטעימה שתלווה לכם את בלוטות הטעם עוד הרבה זמן (רק מלכתוב על זה, אני פה מריירת ;-)).

     

    לפרטים נוספים על הארוחה הקרובה:

    https://www.facebook.com/events/209355386673170/

    ולהזמנת מקום לארוחת סילבסטר אצל השף תומר לחצו כאן


    בנוסף, השף תומר יבשל בפסטיבל טעמים בעמקים, אז זו הזדמנות מעולה להנות מהאוכל המדהים שלו:

    ''

     

    ועוד משהו קטן שראיתי לא מזמן בטלוויזיה וממש התלהבתי, השף תומר התארח בתוכנית "העולם הבוקר" עם אברי גלעד והילה קורח

    ''

    הם אירחו אותו בעקבות זכייתו באליפות העולם בקולינריה סינית (מקום שלישי) שנערכה כמובן בסין.

    הרעיון של התחרות הוא להביא לידי ביטוי אוכל וטעמים סינים בלבד, ללא אינטרפרטציות ותומר הצליח להאפיל על שפים סינים ולהעפיל למקום השלישי והמכובד ביותר!!! הישג מדהים בעיני!

    ''

     

    אם כבר אוכל סיני, אז שף תומר מעביר סדנת 'דיםסאם' שנקראת "הפתעות קטנות" וכן סדנאות להכנת אוכל סיני.

    הסדנאות מתאימות גם לילדים וגם למבוגרים.

     

    נו?! אתם עוד פה?! תזמינו מקום...יהיה לכם טעים וחוויתי, מבטיחה!

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין