עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מסעדת קשיו על הגג- רוצו ובקרו!

    0 תגובות   יום שבת, 1/12/18, 19:38

    נפתלי וקס למד תואר ראשון של הנדסת אלקטרוניקה בטכניון ותואר שני בארה" ב. עם חזרתו לישראל, בשנת 1981 הקים וקס את חברת ההזנק מהראשונות בישראל והראשונה בהרצליה פיתוח- "טלדטה תקשורת בע"מ", הוא ניהל את החברה עד לקראת הנפקתה בבורסה האמריקאית בשנת 1991.

    את פעילותו החברתית החל וקס בשנת 2004, עם הקמת עמותת מקצ"ב העוסקת בסיוע לילדים מגיל 10 ועד 13 בשיתוף עם עיריית גבעתיים, עיר מגוריו. כמו כן היה מהמייסדים של בר – קיימא בת"א, הבר הקואופרטיבי הראשון בארץ. בשנת 2013 הוא הקים את חברת "חלוצה פרויקטים חברתיים בע"מ" שכל רווחיה מופנים לפרויקטים חברתיים בלבד (חל"צ שהיא חברה לתועלת הציבור ). הפרויקט הראשון של החברה היה בהסבת המנזה של מכללת ספיר למרכז חברתי  שנגדע בזמן התכנון. 

    הפרויקט השני הוא הקמת מרכז חברתי הכולל בר, הרצאות והופעות,  במרכז קריית שמונה וזאת במטרה לממש "ציונות מודרנית " ע"י בניית פרויקטים חברתיים. מטרת הפרויקט היא ליצור מרכז בידור חברתי ודרכו לנסות לאחד את כל המגזרים שכוללים: סטודנטים ממכללת תל חי, תושבי קריית שמונה ותושבי הקיבוצים בסביבה. ההשקעה בפרויקט עברה את סכום ה-2 מיליון ₪ וכולה מכספו האישי של וקס.

    "האני מאמין שלי הוא שיש להחזיר לחברה חלק ממה שהחברה העניקה לך וכן ליישם ייזמות חברתית בהמשך ליזמות עסקית", אומר וקס, "התקווה שהמקום יצליח מבחינה כלכלית וחברתית ויהווה דוגמא לאנשי עסקים נוספים , להשקיע בפריפריה. מתוך הנחה שגם להם מגיע מקומות ברמה".

    הבר ("קשיו") שפתח וקס היווה מקום בילוי בעיקר עבור סטודנטים ממכללת תל חי אך נפתלי לא הסתפק בזה ורצה להגיע גם לתושבי קרית שמונה. כך הוא הגיע לשף שלומי בן שימול שלפני כשנה החליט לעזוב את תל אביב כדי לחזור לעיר הולדתו קרית שמונה כדי לנסות להביא אליה בשורה קולינרית.

    שלומי בן שימול גדל בשכונת שפרינצק בקרית שמונה. את ילדותו העביר בעיקר במקלטים או ברחובות יחד עם כל הילדים שגדלו באזור מוכה המלחמה. את עבודתו במטבחים החל כשוטף כלים ואז החליט לעזוב את העיר לטובת ירושלים, שם עבר במטבח של מסעדת "צ'לו", במסעדת "אדום" (לצד השף אסף גרניט) והיה השף של מסעדת קבלייר במשך כשנתיים. 

    כשהגיע לתל אביב עבד בן שימול במסעדות "סושיאל  קלאב" והקים יחד עם דייויד פרנקל את המטבח של "פרונטו" בגירסתה המחודשת. למסעדת "פלימרקט" בשוק הפשפשים בתל אביב, הגיע בן שימול כבר בתפקיד הבעלים וכמובן השף. על המסעדה כתב דייויד קאופמן במגזין הטיים הניו יורקי "בן שימול מציע אינטרפטציות אישיות למטבח הלבנטיני". כשנסגרה המסעדה פתח בן שימול את "שינדלר קפה" ביפו יחד עם צופית גרנט ובן זוגה.

    במשך שנים בן שימול היה ידוע כטיפוס מרדן, בראיונות עימו הוא סיפר כיצד המטבח הוא המקום היחיד שהצליח לפקס אותו ולהכניס בו את כל התשוקות שלו.

    וקס, שפנה לבן שימול ביקש ממנו לפתוח את מסעדת על הגג בצמוד לבר הקשיו. המסעדה ממוקדמת על גג נרחב המשקיף לנוף של כל הגליל העליון. לדבריהם החיבור בין השניים יביא בשורה חדשה לקרית שמונה, מתחם בילוי הכולל מסעדה ובר ביחד. המקום מכיל כ-160 איש ויערכו בו גם אירועים, הופעות וארוחות פרטיות.

     

     

    למסעדה הגענו כעצירת התרעננות לפני חופשה צפונית מרוחקת והיוותה נקודת פתיחה מרשימה ומענגת כאחד, בהחלט אחת הארוחות הטובות להן זכינו (אגב, גם לטעמם של הילדים).
    כל שולחן מקבל סלסלת לחמים טריים וקריספיים לצד שמן זית, סלסת עגבניות וחומץ בלסמי- פתיחה כיפית ונשנוש טעים במיוחד עוד טרם הגיעו המנות לשולחננו.
    שימו לב להגשה המקסימה והמיוחדת של כל המנות!!

    ''
     

    סיגר מרוקאי- עלי סיגר ממולאים בבשר טלה לצד סלט עגבניות מרוקאי (חריף) וקרם חצילים ובזיליקום:
     ''
     

    דגים עטופים בסיגר- עלי סיגר ממולאים בדגי טונה ובורי על מצע של בצלים חרוכים, עגבניות צלויות, זיתי טאסוס, עלי אורוגולה, שמן צילי וזרעי כוסברה:
     


    ''
    סלט שוק- ארטישוק, זיתים, בצל סגול, צנוניות, עגבניות שרי, עלים ירוקים:
    ''

     

     

    עראיס קריית שמונה- קבב בפיתה אפויה, מוגש לצד סלט עגבניות חריף, טחינה ועמבה:
     

    ''

     

     

     


    ''


     

    המבורגר אנטריקוט- המבורגר בקר במשקל 180 גרם, מוגש בלחמנייה רכה ונימוחה עם רוטב איולי וירקות, מוגש לצד מלפפון חמוץ, ציפס, מיונז וקטשופ:
    ''

     

    סטייק אנטריקוט- צרוב על מחבת מכוסה בביצת עין רוטטת , תפוח אדמה פיקנטי, קריספי ולוהט לצידו:

    ''

     

     

    ''
     

    וכיאה לארוחת מלאכים גם הקינוח היה יותר ממושלם- מלבי פרווה מוגש עם תותים, דובדבני אמרנה, רצועות קוקוס קלוי, אגוזים, חמוציות- לונה פארק שלם של טעמים:

    ''

    ''
    בשעות 12.00-16.00 יש תפריט עיסקיות בו ניתן להנות מארוחה שלמה הכוללת : סלסלת לחמים, מנה ראשונה ומנה עיקרית וכל זאת במחיר המנה העקרית, כל המנות במחירים נוחים מאוד לכל כיס.
    אז אם אתם מבקרים בצפון אתם חייבים לעצור ולהתענג.
    המסעדה כשרה.
    כיכר צה"ל, קריית שמונה 
    04-999-7924

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      משהפשה
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין