עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    בבקה שוקולד וקינמון

    0 תגובות   יום שבת, 3/11/18, 09:35

    חברת "שמרית" מגישה לרגל החורף מתכון לעוגת שמרים עשירה, מפנקת וטעימה:  

    בבקה שוקולד וקינמון

     

    ''

    בבקה שוקולד וקינמון צילום שמרית


    חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, מגישה לרגל פתיחת עונת החורף מתכון לעוגת שמרים עשירה ומפנקת, המתאימה לאירוח, כקינוח וכמנה מתוקה לצד שתייה חמה, תה או קפה. חורף נעים!

    מצרכים (ל- 2 תבניות אינגליש קייק):

    לבצק:

    25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים "שמרית"

    3/4 כוס + כף מים פושרים

    1/3 כוס + כף סוכר

    1 ביצה + 1 חלמון

    3 כוסות קמח

    חצי כפית מלח

    125 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות

    למלית

    5 חבילות שוקולד מריר קצוץ גס

    חצי כוס סוכר

    1 כף קינמון

    90 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות

    לשטרויזל

    1 וחצי כוסות פחות כף אבקת סוכר

    2/3 כוס קמח

    90 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" קרה חתוכה לקוביות קטנות

    להברשה:

    1 ביצה

    1 כף שמנת מתוקה/חלב/מים

    אופן ההכנה:

    1. להכנת הבצק:  מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.
    2. מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים נטורינה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. לאחר התוספת האחרונה של הנטורינה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק.
    3. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים, לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבודה).
    4. להכנת המלית: ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים נטורינה ומערבבים היטב.
    5. הכנת השטרויזל:  מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.
    6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.
    7. מרכיבים את העוגה : מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ. מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
    8. טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב או מים, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת). אופים כ-40 דקות עד להזהבה.
    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון