עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    גאווה ישראלית: יין מאונטיין פיק 2014 של יקב טורא זכה בציון 90 במגזין Wine Spectator

    0 תגובות   יום רביעי, 31/10/18, 11:39

     

     

     

    בוקר מבורך

     

     

     

    ''

    הישג מרשים ליקב טורא: יין מאונטיין פיק 2014 זכה בציון 90 בטעימת היין של מגזין היין "Wine Spectator" 

    הישג מרשים ליין מתוצרת ישראלית! יין Mountain Peak 2014 של יקב טורא זכה בציון 90 במגזין היוקרתי

    "Wine Spectator", כתב העת לתרבות היין הנחשב ביותר בארה"ב, שצוות המומחים המובילים שלו מפרסם ביקורת על אלפי יינות מרחבי העולם (15 גיליונות בשנה). המגזין נוסד ב-1976 והסקירות והציונים שהוא מפרסם נחשבים לאורים ותומים אצל אוהבי היין. האירוע השנתי של ווין ספקטייטור בניו יורק Wine Experience הוא אחד מאירועי היין היוקרתיים בעולם וכולל חגיגה של טעימות מודרכות, מפגשים וסדנאות עם מיטב יינות העולם, בהובלתם של הייננים ובעלי היקבים עצמם.

     

    Mountain Peak הינו בלנד בסגנון בורדולזי שנעשה מארבעה זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטיט ברדו, שנבצרו מהחלקות המובחרות של היקב, ויושנו בחביות עץ צרפתיות חדשות במשך 22 חודשים. יין פירותי, כבד ומאוזן. היין בעל צבע אדום ארגמני עז עם ניחוחות פרי אדום בשל וגרגרי יער, תיבול קל של פלפל שחור, ציפורן ומנטה, גוף מלא וחומציות מאוזנת, שוכב תקופה ממושכת בחביות, עובר תהליך יישון במרתפי היקב וזוכה בפרסים רבים בארץ ובעולם, ביניהם מדליית כסף בתחרויות כמו: "דיקנטר", "וינאליס", וב2018 זכה היין בפעם השביעית ברציפות במדליית זהב בתחרות אשכול הזהב שנחשבת לתחרות האוסקר הישראלית. 

     

    "אנו גאים ומתרגשים לנוכח הציון המאד מכובד שזכה היין שלנו בטעימה של "Wine Spectator". זו פעם ראשונה ששלחנו טעימות למגזין ומאד שמחים כי גם הטועמים שם, שנחשבים לטובים בעולם, מבינים שיש יין טוב בישראל, וכי האיכות של יינות של יקב טורא היא ברמה הטובה ביותר. אנו מבטיחים כי נמשיך לפעול ולעשות הכל כדי לשמור על הרמה, האיכות  והשירות שאנו מעניקים ללקוחות שלנו." אומר ארז בן סעדון היינן והבעלים של יקב טורא.

     

    יקב טורא:

    יקב אחוזה משפחתי ומוקפד (Estate Winery), בין הבודדים הקיימים בישראל. בעלי היקב, ארז וורד בן סעדון, הם גם הבעלים של הכרמים הנמצאים באזור, מהם מגיעים הענבים ליקב.  

     

    היקב שהוקם בשנת 2003, ומהבציר הראשון יצרו 1200 בקבוקים, גדל בהתמדה ועד לבציר 2017 הגיע היקב לייצור של כ – 100,000 בקבוקים בשנה. כרמי היין נטועים החל משנת 1997, ביישוב ברכה. הכרמים התגלו ככרמים מהאיכותיים ביותר בארץ, בעלי טרואר ייחודי ונדיר ומתנאי גידול אולטימטיביים. תנאים אלו נובעים ממיקומו של הכרם על הר בגובה 850 מטר, החשוף לרוח המערבית. הערפל השורה על הכרם עד שעות הבוקר המאוחרות ומזג האויר במקום (16 מעלות בלילות הקיץ עם לחות של 98%, ומינוס 4 מעלות בחורף ולפעמים גם שלגים) חברו יחד עם אדמת הטרה-רוסה הסלעית ומעניקים לענבים איכות יוצאת דופן שהפכה לשם דבר באזור וברחבי הארץ. זהו מיקום אופטימלי לגידול ענבי יין משובחים, מרוכזים ואיכותיים. כל מגוון יינות היקב מאוזנים, בעלי טעם וארומה ייחודיים ובכך מבטאים את השילוב הנכון בין תנאי גידול מצוינים, ידע ואהבה רבה לאדמה ומבטיחים הנאה מירבית ללקוחות. בכרמים גדלים 14 זני הענבים הפופולריים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, שיראז, פטיט ורדו, פינו נואר, שרדונה, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר וויוניה, מהם מייצרים ביקב 3 סדרות, שניים-עשר סוגים של יין. סדרת הבסיס היא ‘מאונטן ויסטה’ ובה יש את רוב התוצרת של היקב, ובסך הכל שישה יינות: פינו נואר, בלנד אחד, שני לבנים שאחד מהם חצי יבש, רוזה ויין קינוח עדין. 

    ביקב פועל מרכז מבקרים, המכיל עד 55 איש, בו ניתן לסייר, לטעום ממבחר יינות היקב ואף ליהנות מארוחה בשרית/חלבית בתום מראש, כמו כן ניתן לרכוש במקום את שמן הזית המעולה שמופק בבית בד במקום, ומוצרים נוספים במחירים מיוחדים.

     

    כשרות היין OU, הרב אונגר ,הרב המקומי, ובד''צ בית יוסף 

    לפרטים והזמנות : יקב טורא: 02-6508882   ורד 052-7966613 מייל: info@turawinery.com 

     

     

     

     

    שם: Mountain peak

     

    בציר: 2014 התשע"ד

     

    הרכב זנים: קברנה סוביניון 57%, מרלו 24% , פטיט ורדו 10%, קברנה פרנק 9% 

     

    כרם: הר ברכה

     

    גובה כרם: 850 מטר

     

    זמן תסיסה וטמפרטורה: כשבועיים בטמפרטורה שלא עלתה על 29 מעלות.

     

    נתוני בציר (קברנה סובניון):

    בציר ידני סלקטיבי.

    בריקס- 26

    TA- 6.5

    pH – 3.4

    התיישנות בחבית: 22 חודשים

    אלכוהול: 14.5%

    היין בעל צבע אדום ארגמני עז עם ניחוחות פרי אדום בשל וגרגרי יער, תיבול קל של פלפל שחור, ציפורן ומנטה, גוף מלא וחומציות מאוזנת.

    היין זכה בתחרות טרה וינו 2016 במדליית כסף.

     

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין