עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    טבעוניים? מתכון 'גבינת רוזטה' מהערבה התיכונה

    0 תגובות   יום ראשון, 21/10/18, 12:27

    לרגל יום הטבעונות:

    מתכון 'גבינת רוזטה' מהערבה התיכונה

     

    הדס רז בעלת המסעדה הטבעונית 'רוזטה' שבעין יהב בערבה התיכונה ממליצה לרגל יום הטבעונות (1.11) על מתכון מיוחד של גבינה טבעונית המרשימה גם את מי שאיינו טבעוני.

     

    ''

     

    את הגבינה כדאי להתחיל ולהכין יום לפני ההגשה. משרים 300 גרם שקדים בקערת נירוסטה ומשרים  במים רותחים - כ 2 ס"מ מעל קו השקדים במשך  כ- 20 דקות ומקלפים

    שוטפים במים קרים, ומשרים על מנת שהשקד יספוג נוזלים ויתרכך.

     

    טוחנים בבלנדר טחינה כפולה- עד למרקם חלק באופן יחסי -

    300 גר שקדים קלופים מושרים

    30 גר לימון סחוט

    10 גר מלח

    60 גר שמן זית ישראלי איכותי

    150 גר מים קרים

     

    מכינים מסננת מעל קערה כשעל המסננת מניחים מגבת מטבח מבד לא סיבי (לא בד חיתול) לסינון הבלילה. מסובבים את השוליים כך שייווצר כדור מהבלילה בתוך המגבת. משאירים את הבלילה במקרר לילה שתתגבש עם עצמה שניתן יהיה  להעבירה ככדור לתבנית האפייה.

     

    לאחר לילה במקרר פותחים את המגבת בזהירות ומוציאים את הכדור גבינה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית מעל ומכניסים לתנור על 170 מעלות במשך 20-30 דקות עד שיש קרסט אפוי לכדור הגבינה.

     

    ''

     

    נותנים לגבינה להתקרר כחצי שעה ואז... לאכול!.

    ניתן לשמור בקופסה במקרר עד שבועיים בסגירה הרמטית.

     

    במסעדת רוזטה מגישים את הגבינה יחד עם מנת 'סלט רוזטה'. הגבינה מתאימה למגוון שימושים לרבות קישים.

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון