עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    הקובייה- מסעדה מעולה בשוק התקווה

    0 תגובות   יום רביעי, 17/10/18, 10:18

    בוקר טוב חברות וחברים

     

    מספרת לכן/ם בשמחה על מסעדה אותנטית ונהדרת שנפתחה לפני מס' חודשים בשוק התקווה

    הקובייה. קראו בהמשך הפוסט ולכו להתענג. קחו חברים, חברות, בן זוג, בת זוג ותתענגו גם אתן/ם.

     

     

     

    אמש ביקרתי עם החצי הטוב שלי במסעדת השוק- הקובייה. למען האמת מהרגע שנפתחה לפני 3 חודשים, קיבלתי חשק להגיע ולהנות. וסוף סוף הגענו ואכן מסתבר שהיה כדאי מאוד להגיע ולהנות מערב טעים וקסום לצידו של שי אלפסי הבעלים הכל כך חביב, סימפטי, מבין את השוק, את האנשים, את העונות והאינסטרומנטים סביבו היטב, עובד בצוות בצורה נפלאה (את ג’לאל סלאם הכיר אי שם כששניהם עבדו במלון באילת בתור מלצר ועובד מטבח. משם הכל כבר היסטוריה) האחד מתאים לשני כמו כפפה ליד. שי זורק רעיון לחלל האוויר, אפילו עם נשמע “מטורף” משהו, ישר ג’לאל קופץ ומוכן לבצע באומנות רבה והוא אומן אין ספק. אומן שמצייר ומפסל את האוכל (יש לו רקע כזה..) . כמו איזה שני משוגעים…. הם פשוט מדהימים הצוות הזה לעניין. איזה מטעמים, אילו צבעים, מצרכים טריים ממה שיש בשוק.
    שי השכיל לפתוח בשוק התקווה – מקום ששיווע למשהו אחר, נוסף לבסטות שיש של הפירות ,הירקות ועוד וכמה מקומות לבורקס , מאפים, ואוכל תימני, משהו שהצעירים קמעים לו, התלאביבים מהאיזור שמסביב ,כלומר ,התקווה, יד אליהו ועוד ובכלל, ישבנו שם וכל הזמן הגיעו אנשים ואני לא יכולה לומר שאילו טיפוסים ספציפיים מנישה אחת. היו צעירים, מבוגרים, נשים, גברים, תלאביבים וכאלה שלא. כל הזמן יש תנועה והיי, זה היה יום שני בערב. לא ערב חמישי או אחר. סתם תחילת שבוע כזה.
    המוסיקה הערבית האותנטית לטעמי מתנגנת כל הזמן ברקע. החמוצים שקיבלו את פנינו על הבסטה, צנצנות צנצנות עמוסות בחמוצים. פינה קטנה למימכר כלי אמאייל כמו של הסבתות גם יש (פשוט מאוד, שי מספר כי אנשים התלהבו מהכלים שבהם מוגש האוכל) ,כלים של נוסטלגיה וכאלו שמעלים ומציפים זכרונות טובים וחמימים מפעם, אז קדימה, פתח גם פינה למכירה של הכלים המשגעים.
    שי קשוב לאנשים, לקהל האורחים שבאים לאכול. ג’לאל משתשמש למנות בפירות וירקות הזמינים והעונתיים ממש באותו רגע מהבסטות הסמוכות. הכל נעשה בהרמוניה ובאהבה. בחיוך גדול ובכשרון עילאי לכבוש את לב הסועדים והסועדות.
    במנה אחת עשויים להיות כל כך הרבה מרכיבים כשאת הכל הם מכינים שם. עמבה , פסטו עשבי תיבול ועוד ועוד.

    המנות נראות מישלן ונטעמות מישלן ,אבל איכשהו זה עממי, זה נוגע וזה מה שיפה בקובייה.
    החיבור לאדמה, לסביבה, התאמה מופלאה ממש.
    מבחר הקוקטיילים מעולה ובמקום נר או פרח על השולחן תפגשו בצנצנת חמוצים במרכזו. אהבתי…
    האוכל פיקנטי מאוד ומרגש. המסעדה מלאה באנשים ובמצב רוח טוב. שי ממש מקבל כל מי שנכנס .המקום היה מלא ועוד ציפו לשולחן גדול שבאים לחגוג יומולדת.
    אין ספק ששוק התקווה שבשעות הלילה היה שומם עד לפני 3 חודשים, התעורר לגמרי לחיים ומחבק את האנשים שמגיעים לשם. תענוג. חנייה יש בשפע ברחובות מסביב.
    כל חודש מחליפים תפריט ספיישלים ובמטבח הקטן- 13 מטר מכינים לא פחות מ- 30 מנות כל יום.
    המקום הוא כשר ,כך שגם הקינוחים לא חלביים (אין תעודת כשרות, אבל לא פתוח בשבת ובחג ואני רוצה לציין לשבח את המלבי. מעלף בטעמיו. השילובים עם פירות היער והסירופ היממו אותי ממש .מי היה מאמין שאפשר לעשות מלבי פרווה ברמה כזו. לצד המלבי שתינו קפה שחור עם הל בכוסות קטנים ויפיפיים.

    אכלנו בוריקה סטייל שנות ה- 80 שיכולנו לפגוש אצל הממות התוניסאיות אך משודרג להפליא.

    קובנייה, מאכל ערבי אותנטי, בשר שייטל נא עם בורגול. מטריף.

    מנת עראייס הכי טובה שיצא לי לאכול. עם עמבה ופסטו עשבי תיבול שמכינים במקום כמובן. והדובדבן שבקצפת- מכינים אותו על גריל פחמים ומכאן הטעם המעושן והמושלם.

    סביצ’ה דג ים מהמם ביופיו וטעמיו. איזה שילובים מושלמים. שוק שלם על הצלחת קיבלנו, עם זעתר פרסי (שלא ידעתי על קיומו על לביקורי במקום), בזיליקום סגול , נענע טרייה ,רימון, פירות יער, תות שדה והכל מתחלף לפי תנובת העונה.

    אין לי ספק שאחזור למקום ואביא איתי את בניי ובתי וחברים וחברות שכולם ישמעו ויהנו גם הם.
    ממליצה באהבה.

    תזמינו מקום, הקובייה. רחוב הודיה 22, תל אביב (שוק התקווה), כשר

    ''
    בוריקה

    ''
    סביצ’ה דג ים

    ''
    השף ג’לאל

    ''
    קובניה

    ''

    ''
    ה- מלבי

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין