עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    סדנת בישול והיכרות עם פרי החרוב

    0 תגובות   יום שלישי, 28/8/18, 18:09

    חרוב- החטיף של רבי עקיבא

     מה ניתן להכין מחרובים? 

    מיזם 'אוצרות הגליל' ממליץ על פעילות בישול חווייתית לכל המשפחה

    בהדרכת עופר אבל, מרכז "סדנאות של פעם", מצפה הילה

    יום שבת ה- 8/9/2018 בשעה 10:00

     

    המיזם הפילנתרופי 'אוצרות הגליל', ממליץ על פעילות חווייתית ומלמדת, בישול והיכרות עם פרי החרוב, בהדרכת עופר אבל, ביום שבת, 8.9.2018, בשעה 10:00, מרכז "סדנאות של פעם", במצפה הילה, שבגליל המערבי.

     

    מקור עץ החרוב בדרום- מערב אסיה, אירופה ובאגן הים התיכון. שמו של פרי החרוב נגזר מתכולת המים הנמוכה שבו (יובש = חרבה), או על שם הדמיון, בין צורת החרוב לחרב. בימי קדם שימשו גרעיני החרוב למידת משקל, בשל משקלם האחיד. על רבי עקיבא מספרים כי ניזון רק מחרובים במהלך השנים הרבות בהן התגורר במערה ולמד תורה.

    החרוב המזכיר טעם שוקולד- הינו פרי בריא ביותר, אינו גורם לאלרגיות, מועיל נגד תשישות, הרגעה, אנטי דלקתי (מצוין לפצעים בפה), מפחית חומציות בקיבה ועוד. החרוב מכיל סידן, ברזל, ויטמינים, אשלגן, אבץ, נחושת, מנגון, חומצה פולית ועוד.

    דבש החרובים המתיק את המאכלים בארץ כנען עוד לפני גילוי הסוכר. גם כיום נצרך על ידי שוחרי הבריאות . בכנת סירופ החרובים העשוי ידני אורך זמן רב. וניתן לטעום אותו גם בקפריסין, יוון ובכפרים הערבים בישראל.

     

    במהלך סדנת החרובים בהדרכת עופר אבל, מרכז "סדנאות של פעם" במצפה הילה, יכינו המשתתפים עוגיות חרובים, משקה חרובים, דבש חרובים (דיבס), חטיפי חרוב ועוד. כל זאת בליווי סיפורים מרתקים על מקור החרוב ועל שימושיו ההיסטוריים.


    ''

    מתכון למשקה חרובים מהיר- ללא תוספת סוכר 

    מצרכים:

    חרובים

    מים

    סיר קטן

    מזמרה

     

    אופן ההכנה:

    1. קוטפים את החרובים שנותרו על העצים.

    2. שוברים, או חותכים עם המזמרה לחתיכות קטנות עד למילוי גובה של חצי הסיר, אין צורך להוציא את הגרעינים.

    3. מרתיחים בסיר כ- 30 דקות עד להמסת הסוכר.

    4. מסננים את הנוזל, מוציאים את חתיכות החרוב וסוחטים את שארית המים.

    5. מחזירים את המים לקומקום וממשיכים להרתיח.

    6. טועמים את מידת המתיקות, אם מספיק מתוק- מורידים מהאש. ככל שמרתיחים יותר, הנוזלים מתאדים והמתיקות עולה.

     

    מיזם 'אוצרות הגליל' מייסודה של אשת העסקים, היזמית החברתית והפילנתרופית רעיה שטראוס בן-דרור, מקדם עסקים וכלכלה בתחום התיירות בגליל המערבי. אתר האינטרנט של 'אוצרות הגליל' ממליץ על אפשרויות לינה, בילוי, הסעדה ומסלולי טיולים בגליל המערבי, לחופשה בהתאמה אישית.

     

    משך הסדנה- 3-5 שעות. עלות למשתתף בסדנה במצפה הילה- 120 שקלים. לאדם שלישי במשפחה- 90 שקלים.

    הסדנה מתאימה לילדים מגיל 8.

    לפרטים והרשמה- אתר אוצרות הגליל- www.ozrothagalil.org.il, טלפון- 077-9964488.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון