עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "הצדף" – פנינה קולינרית

    4 תגובות   יום רביעי, 20/6/18, 20:28

    ''

    ''

     

    לפני יותר מעשר שנים הוקמה מסעדת "הצדף" במערב ראשון לציון ומאז משכה לקוחות רבים שחזרו שוב ושוב לטעום ממטעמי השף דוד אביטל, מנות בשר ופירות ים, צמחוניות וקינוחים, והכל לצד תפריט קוקטיילים נרחב, ואיך אפשר לפספס את פלטת הסלטים הבלתי נגמרת?

    לפני כמה שנים ביקרתי במסעדה, וכל כך הצטערתי שאין לי קיבה יותר גדולה מכיוון שהמנות ענקיות והנדיבות גורמת לזה שאי אפשר לסרב לשום דבר.

     

    בדיוק על זה חשבו במסעדה ובימים אלה נכנסת ההפתעה החדשה- תפריט הלילה. למה הכוונה?  מנות בחצי הגודל (ובמחיר מוזל) שנותנות אפשרות למי שרוצה רק שתיה ומשהו לנשנש על יד, או אופציה של טעימות רבות יותר כי לא מתמלאים וכך אפשר להתנסות בכל מטעמי המסעדה.

    כמובן שזו היתה חובתי המוסרית  עבור קוראיי לחזור למסעדה ולנסות את המנות המיוחדות לתפריט הלילה, שחלקן הן פשוט גירסה מוקטנת של מנות התפריט הרגילות.

    פתחנו במבחר קוקטיילים מתפריט הקוקטיילים הענק. דגמנו קוקטיילים על בסיס אניס ועל בסיס רום, באווירה טרופית של קוקוס או אקזוטית של מלפפונים וקינמון (שילוב מנצח!). (מחיר הקוקטיילים 40 שקלים בתפריט).

     

    ''

     

    אמנם בתפריט הלילה אין את הכמות האינסופית של הסלטים, אבל אפשר לבחור ביחידות בודדות גם את "לחם הבית" שמגיע עם חמאה (בחמישה שקלים לכמות נדיבה), וגם מאזטים לפי בחירה (6-8 ₪ כל אחד). אנחנו קיבלנו איקרה לבנה (ממכרת במיוחד!), נתחי דג מלוח (אוי , כמה שזה הלך טוב עם הלחם והחמאה, כולנו צקצקנו כמו פולנים טובים, גם מי שלא בדיוק הגיע מכיוון וורשה), סלט סלק מרענן, צ'יזיקי וטבולה מיוחדת על בסיס כרובית.

    לאחר מכן התחילו המנות מתפריט הלילה להגיע –

    חציל בלקני קלוי עם נגיעות של טחינה גולמית, סילאן וגבינת טולום (48 שקלים), מנה נימוחה מאד, טעמי עישון קלילים, גם החציל הלך מצוין עם הלחם המרוח בחמאה.

    סרדינים מחותנים (מז'וז'ים) מבית אמא במילוי מרוקאי מסורתי (54 שקלים), צמד כפול של דגיגים עסיסיים. הוזהרתי שהמנה מעט חריפה אבל בפועל החריפות הייתה עדינה מאד, גם פולניה כמוני סיימה את המנה בלי בעיה.

     

    ''

     

    סלט חם קר של עגבניות שרי צבעוניות, בולגרית וחלמון – מנה חמודה וצבעונית, מאד אהבתי את רעיון החלמון, משהו שלא הייתי חושבת עליו כשאני מכינה סלט עגבניות בבית (48 שקלים)

    שיפודי שרימפס צרובים על הגריל במרינדת הדרים – על כל שיפוד שלוש יחידות שרימפ עסיסיים שלוטפו בטעמי ההדרים. בשלב הזה שמחתי מאד שחלק משותפיי לשולחן לא אוכלים פירות ים, ואחרי כמה תמונות "אינסטוש" חמודות עם השיפוד, פשוט התענגתי עליו. המקום מתמחה בפירות ים, וההתמחות הזו בלטה במנה, כמו גם במנת שרימפ נוספת שהוגשה בהמשך. (54 שקלים)

    ''

     

    פולנטה תירס בשילוב מיקס פטריות, שמן כמהין וגילופי פרמזן – פולנטה נעשתה פופולרית במיוחד בשנים האחרונות הודות למסעדות שף יוקרתיות שהפכו את מזון הניחומים הזה למנה בולטת. בשבילי פולנטה עדיין נותרה כ"אוכל מנחם" וככזו , במיוחד כשהיא מגיעה עם השידוכים המתאימים לה ביותר של פטריות, כמהין ופרמזן, היא מנה שאפשר להתחיל לאכול בכף ולהיות מופתעים שנגמר. (48 שקלים)

    ורינייקי כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובייקון טלה על מצע של שמנת חמוצה -מנה שהגיעה מהמטבח המזרח אירופאי, ארבע יחידות עסיסיות ומלאות כל טוב. המילה "בייקון" בשם המנה קצת בלבל את הצדיקים מביננו שחשבו שמדובר בחזיר (אף שלא הפריע להם שהמנה כוללת בעצם בשר וחלב ביחד), וקיבלו הסבר ש"בייקון" זו צורת ההכנה, לא שם הבשר, וכי מדובר בבשר טלה בעל אותו אפקט של מליחות קרנצ'ית. (55 שקלים)

    ואם פירות ים מגיע גם זמן הדגים- קרפצ'יו דניס, זרעי עגבניה, שמנת חמוצה ושמיר, פלפל חריף, כוסברה וגרידת תפוז – פריסה דקה ויפה של הדג, הייתה דומיננטיות של התפוז, ששינתה לנו קצת את התפיסה שקרפצ'יו בהכרח מגיע בטעמי לימון. מה שעוד נחמד- הפלפל החריף מונח בעדינות כך שאפשר להסירו אם לא רוצים חריפות. (54 שקלים)

     

    ''

     

    אבל קרפצ'יו לא חייב להיות עשוי דגים, והמנה הבאה ייצגה את התזה הזו בכבוד-

    קרפצ'יו סיציליאני  מעגבניות בייבוש ביתי, אנשובי, זיתי קלמטה, פלפל חריף ויוגורט עיזים – מנה מהכיוון היום תיכוני, טעמים עזים וסוגי מרקמים שונים על הצלחת (48 שקלים)

    הזכרתי מוקדם יותר שהיתה מנת שרימפ נוספת מרשימה, והיא הייתה - שרימפס ברוטב שמנת וגבינת גליל כחולה – שבזמן אכילתה אפשר להינות פעמיים, גם מהשרימפ עצמו וגם מהרוטב הגבינתי (אם זכרנו לשמור מהלחם מההתחלה!). (54 שקלים)

     

    ''

     

    לריענון חזרנו למנה צמחונית של סלט ברוטב קיסר, לבבות חסה, פרמזן ואנשובי שלי הרוטב שלה היה קצת חריף (48 שקלים ויש אופציה לתוספת עוף), ואז חזרנו לדגים- לסשימי לוקוס על מצע של טחינת יוגורט, קרם אפונה וחציל קלוי, רך, ענוג כמו עננה ומקבל את ה"ביס" מהאפונה.(55 שקלים)

    סיכום הארוחה היה בצורת טעימה מהריזוטו המפורסם של המקום- הוא - ריזוטו שחור עם אספרגוס, אפונה ופרמזן, מנה חורפית יותר לטעמי, עם טעמים עזים יותר שעדיף לאכול בתחילת הערב ולא אחרי שכבר התמלאנו ב70.000 מנות אחרות, לא שלא חוסלה גם ככה... (48 שקלים)

     

    ''

     

    מלאים מלאים, אבל מה עם קינוחים?

    אז לקיבה הנפרדת שלנו הגיעו קינוחים שהם מהתפריט הרגיל, כשמחיר ממוצע לקינוח הוא 48 שקלים למנה שאפשר לחלוק בכיף.

    אז מה היה לנו?

    קינוח טבעוני של פרפה חלבה עם עיטורי שוקולד מריר (לחובבי חלבה מדובר במעדן, ובכל מקרה אי אפשר לשים לב שמדובר במנה טבעונית), סברינה ברוטב פירות יער- ליתר דיוק שלוש יחידות של סברינה ברוטב אדום, והפייבוריט של כל השולחן בגדול – קרם ברולה על בצק עלים עם רוטב טופי חם ובננות, חוויה טרופית פציחה ומתוקה, כמו שצריך.

     

    ''

     

    מעבר לסעודה במסעדה עצמה, יש אפשרות לאירועים עד מאה איש בחדר הפרטי שמחולק לשני חלקים שיכולים להתאחד- אירועים משפחתיים, אירועי חברות וכנסים וכדומה.

    היינות הם של יקבי רמת הגולן המפורסמים ויש גם מנות ילדים לכל הגילאים כולל לקטנטנים, וארוחות עסקיות במהלך השבוע.

    תפריט הלילה מוצע החל מהשעה 21.00 ועד שעת סגירת המסעדה, כשמדי פעם המנות משתנות.

    שדרות משה דיין, פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון

    המסעדה איננה כשרה

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/6/18 10:02:

      שוש יקרה לי נשיקה

      סליחה ענקית על תגובתי המאוחרת נבוך

      התמוגגתי לקרוא ולהתבונן בכל צילומי המנות המעוררות תיאבון

      הבאת לי חשק לקפוץ לשם ולהתענג ממה שלמסעדה יש להציע

      ( קרוב לעיר מגוריי - יבנה)

      תודה על ההמלצה החמה

      * כוכב אהבה וחיבוקים אוהבים

      שבת רגועה וטובה יקירה

        24/6/18 16:05:
      טוב לדעת - תודה :)
        23/6/18 18:00:
      וואו ממש מפתה...:)) הייתי בפאראקאלו ונהניתי מאוד מאוד...:)) תודה יקירה על ההמלצות...
        20/6/18 21:17:
      יופי של ארוחה הרכבת לנו, גם אני מצטרף להמלצתך.