עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    יוון על הצלחת

    0 תגובות   יום רביעי, 30/5/18, 13:11

    אני אוהב ים, אוזו ואוכל טוב- זה השילוש הקדוש אצלי!!

     

    השבוע זוגתי שתחייה אירגנה ערב מדהים וכיפי במיוחד במסעדת פאראקאלו השוכנת על חוף הים של יפו (אל דאגה יש מלא חניה בסביבה)- הבטיחה ערב עם טברנה יוונית, אוזו טוב, אוכל איכותי ובריזה של הים, מישהו יכול לסרב לכל העונג הזה? כמובן שהסכמתי מיד ויצאנו לדרך (אל דאגה, היא נהגה כי אם שותים לא נוהגים).

     

     

    ''

     

    כבר כשנכנסנו למסעדה אהבתי את המקום- המקום עתיר באנרגיות חיוביות, בקרבת הים ממש מרחק נגיעה, עם בריזת הים הצוננת והקרירה, מוזיקה יוונית נעימה ברקע (בהמשך אף הגיע זמן שהעביר טברנה חלומית) ושפע מאכלים נפלאים.


     

    ''

     

     

    ''
     

     

     

    מסעדת פאראקאלו על חוף הים של יפו, פותחת את עונת הקיץ עם מנות חדשות ותפריט קוקטיילים לצד סדרת הופעות באווירת טברנה יוונית. לקראת הקיץ המסחרר היא מתחדשת בתפריט מגוון ורחב יותר עם מנות מחומרי גלם ים-תיכוניים, שדרוגים של מנות קיימות והרבה אלכוהול מצטרף לחגיגה. בנוסף, פאראקאלו מרחיבה את השמחה היוונית וחוגגת שלוש פעמים בשבוע טברנה יוונית סוחפת במהלכה שוברים צלחות, מנשנשים מאזטים לצד סופלקי, אוזו נשפך כמו מים וצלילי הבוזוקי של הלהקה האותנטית מצלצלים ברקע. יאסו!

     

     

    ''

     

     

    פאראקאלו ("בבקשה" ביוונית) שמשלבת בין יפו העתיקה, יוון הקייצית והאירוח הישראלי, מציעה קלאסיקות מהמטבח היווני, עיצוב כחול לבן נוטף שיק יווני, מוזיקה יוונית מעוררת ולוקיישן חלומי שמכניס את הסועד ברגע לאווירה משוחררת ושמחה.

     

    אנחנו דגמנו מבחר מנות פתיחה הן קרות והן חמות, כל אחת מוצלחת ואיכותית מקודמתה, כל המנות מוקפדות מאוד, טריות, עשירות בעשבי תיבול טריים (הצומחים בגינת המסעדה) , עשויות מחומרי גלם באיכות גבוהה מאוד ובמחירים נוחים לכל כיס.

     

    בין המנות תמצאו: חומוס יווני, סלט יווני, סלט עדשים, ממרח שום חלומי, ממרח סלק, כרובית צלויה, עלי גפן ועוד ועוד:

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

    למנות עיקריות הגיעו לשולחננו: מוסקה יוונית, סופלקי פרגית, סופלקי קבב, גירוס פרגית- כל המנות העיקריות כראשונות מצויינות , טריות, עשירות בטעמים ביתיים ונפלאים:

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    בין המנות החדשות עיקריות של מיקס של שרימפס קלמארי ומולים מטוגן עם איולי שום לימון (92 ₪); דג מהים מטוגן/ אפוי או בגריל מוגש עם צ׳יפס וסלט עגבניות (109 ₪), מבחר מאזות חמות וביניהן קריספי קלמארי מטוגן (49 ₪), קציצות זוקיני וגבינות מטוגנות מוגשות לצד ציזיקי (39 ₪), מוסקה בפאראקאלו- תבשיל אפוי מחצילים, תפו"א, בשר, עגבניות, גבינות ושעועית (56 ₪), שרימפס חמאת עגבניות ואוזו (56 ₪); כרובית צלויה עם גבינות ועשבי תיבול (39 ₪). מאזה קרה של ממרח סלק שום ופטה (29 ₪) ומנת פתיחה קלילה של שתי פיתות יווניות וסלסלת עגבניות (14 ₪).

     

    התפריט כולל בין היתר: מבחר מאזות (מאזטים) קרות כמו סביצ'ה דג על קרם חצילים, יוגורט יווני וקולרבי צלוי (42 ₪),  מנת דגים כבושים הכולל את מה שכבוש בשוק ואיקרה ליד (59 ₪). מאזה חמה סגאנקי, מנת קבע בשולחן המזטים היווני הכוללת גבינה יוונית מטוגנת המוגשת עם עלי טימין ונגיעות דבש (39 ₪). בגזרת המנות העיקריות יש את הקלאסיקות היווניות דוגמת סופלקי פרגית (61 ₪), קבב (64 ₪), ומנת גירוס פרגית (66 ₪).

    התפריט כולל גם סלטים (וביניהם כמובן סלט יווני 46 ₪), מאפים מלוחים דוגמת דודקא תאי- מאפה פילו ממולא גבינות ומטוגן ברוטב דבש ותימין (44 ₪), ספנקופיתה- מאפה גבינות ותרד (56 ₪) ומאפה טירופיתה גבינות (56 ₪). בנוסף ארוחות בוקר המוגשות עם חמאה, ריבה, לחמים, שתיה חמה ומיץ טבעי  כמו מנת בוקר דייגים המוגשת עם דגים מעושנים, ציזיקי, איקרה, סלט יווני וביצה קשה (58 ₪).

     

     

    לסיום איך אפשר בלי קצת מתוק בדמות קינוחים יוונים כמו פאי סולת מרחובות אתונה (42 ₪) או בסבוסה יוונית (36 ₪). את אלו חותם תפריט אלכוהולי מגוון עם קוקטיילים מרעננים עם או בלי האוזו האהוב.

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

     

     

    ''

     

    ההשראה למסעדה יוונית, בבעלות הני ונלי גרבלי, זוג בחיים, הגיעה מילדותו של הני, שנהג לפקוד את אתונה בביקורים משפחתיים. את טעם הסופלקי שאכל בגיל 9 הוא לא ישכח לעולם ושם נולד החלום לשחזר טעמים בלתי נשכחים עם פרשנות עכשווית.

     

     

    מילה של משה- ממליץ בחום!!!!

     

     

    פאראקאלו – היוונייה החדשה. נחום גולדמן 6, ת"א יפו. 03-6816918

    שעות פעילות:  
    א'-ה': 10:00 ועד חצות.    
    שישי, שבת: 09:00 עד חצות.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      משהפשה
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין