עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מסעדת LEGEND משיקה את תפריט החורף 2018 בניצוחו של השף ניקיטה רוזבוזוב

    0 תגובות   יום שבת, 13/1/18, 18:53

    שבוע שעבר ביום הסוער של החורף זוגתי שתחייה קבעה לנו דייט במסעדת LEGEND  שמשיקה בימים אלו את תפריט החורף שלהם, בתחילה די התלבטתי במיוחד לרגל מזג האוויר הסוער שהובטח אך שכנוע קצר מצידה ואנו כבר בדרכנו עם מזוודה קטנה למלון DAVID TOWER בנתניה .
    אז כאמור הוזמנו לאירוע השקת תפריט חורף 2018 של מסעדת LEGEND  השוכנת במלון DAVID TOWER בנתניה-מבית מותג הבוטיק היוקרתי Mgallery By Sofitel של רשת ACCOR העולמית- תפריט החורף הינו מבית היוצר של השף ניקיטה רוזבוזוב (לשעבר השף של מסעדת הרברט סמואל, מלון ריץ קרלטון הרצליה).
    כבר בהכנסנו למלון הבנו חיש מהר כי מדובר במלון יוקרתי עד מאוד המציע חווית אירוח אלגנטית יוקרתית ומפנקת בסגנון אירופאי מוקפד בעיר הנופש הים תיכונית נתניה, אל מול נופי הטיילת הארוכה וחופי העיר המרהיבים ביופיים. המלון, בעיצובו של האדריכל הנודע מיכאל אזולאי, מציב רף חדש של סטנדרטים ופאר באווירה מלכותית המשלבת סגנונות עיצוב ממזרח ומערב.

    ''

    ''

    המסעדה האלגנטית והמרהיבה ביופייה מהווה מסע של טעמים ותרבויות, פיוז'ן של שילובים יצירתיים והשפעות ממזרח ומערב, משלבת בין המטבח האירופאי הקלאסי, הבישול הים תיכוני עם מרכיבים מקומיים, לבין השפעות ממטבחים מודרניים.
    ''
    התפריט החדש והייחודי מבטא את סיפור המלון- מסעות הסולטאן דאוד פאשה ברחבי הימים של העולם העתיק וההשפעות הקולינריות שהביא עימו לממלכתו, וכך נולדה חוויה קולינרית חדשה, כשרה ויצירתית.
    ''
    לתפריט נכנסו מנות חדשות, והוא מחולק לפי קטגוריות של: התחלה בלג'נד, דליקטסן, קמח, מים ומה שביניהם, מה שהדייג תפס, ומן המרעה.
    לחם הבית, זיתים וסקורדיליה -סלסלת לחמים במבחר טעמים ומרקמים, כאלו שיגרמו לכם לנגב את הממרח החלומי המצורף אשר מכיל שקדים, שום ותפוחי אדמה- ממרח מעניין בטעמו ובמרקמו וצלוחית מלאת זיתים, שמן זית ובלסמי מענגים:
    ''

    ''
    כרובית צלויה אחרי הגשם- כרובית צלויה, עלים ירוקים וקרם שום שחור- מנת פתיחה מעוררת תאבון:
    ''
    סלט ירוק של חורף- מגוון חסות, וינגרט, שורשים ופירות הדר- כקרניבור אמיתי אני פחות נמנה על אלו שאוהבים את מבחר הסלטים הטריים אולם שותפי לשולחן ואף רעייתי התענגו על שילוב הטעמים אשר לדבריהם מקורי ומעניין:
    ''
    סלט ארטישוקים ופטריות פרא- פטריות מוקפצות עם ארטישוק על קרם ארטישוק ירושלמי- סלט מעניין ומקורי מאוד, כחובב ארטישוק ופיטריות די התחברתי למנה, שילוב התיבול המדוייק לצד קראנציות השקדים הקפיצו את המנה פלאים:
    ''
    טרטר סלמון- סלמון קצוץ עם ירקות טריים וחלב שומר- כחובב טרטר על כל סוגיו מאוד אהבתי את המנה המפתיעה בעיקר בשל שילוב חלב השומר אשר ייצר טוויסט מעניין במיוחד, שונה מכל מה שאנחנו מכירים:
    ''

    ''

    ''
    ניגרי ים תיכון- דניס טרי, בורגול, עלים ירוקים ותבשיל עגבניות- מנה מעניינת אולם פחות התחברתי, שותפי לשולחן אהבו מאוד את שילוב טעמים הים תיכוני הנ"ל:
    ''
    לחמג'ון טלה- טלה מפורק מהעצם על פיתה טורקית,טחינה ביתית ועלים ירוקים- גרסה מעניינת ומקורית של הלחמג'ון שאנו מכירים, שילוב מדוייק של טעמים  ומרקמים:
    ''
    פילה דניס ניוקי חורפי- דניס צרוב, ניוקי ופטריות מלך היער- אני אומנם ידוע כקרניבור לא קטן ופחות חובב דגים אולם יכול להעיד כי הופתעתי ובענק, בדרך כלל נוטה לאכול דגים רק במסעדות דגים כי הטענה הרווחת שרק במסעדת דגים נקבל דג טרי, כאן קיבלנו דג טרי עד מאוד, עסיסי מאוד ושופע בטעמים ובקראנציות מדוייקת- אל תפספסו , כן גם הקרניבורים שבחבורה ירצו להתענג על מנה שכזו:
    ''
    סלמון על דרך המשי- סלמון, סטיקי רייס וירקות פריכים- גם כאן כמנה הקודמת, הדג טרי, עשוי היטב עם שילוב מדויק של טעמים, מנה מצוינת :
    ''
    סינטה צלויה- ירקות שורש בציר בקר- בשלב הזה נמרח חיוך גדול על פני, הגיעה המנה שלה ציפיתי, מדובר במנה גדולה מאוד (במחיר נוח במיוחד), כזו שניתן בקלות לחלוק עם בת הזוג, הבשר עשוי במידת העשייה המדויקת (אדמדם מעט), בשילוב תיבול מינימליסטי אשר לא פוגם בטעמו הענוג של הנתח- אל תוותרו:
    ''

    ''

    ''
     
    עופיון חצוי על ראגו של חורף- עופיון על תבשיל של פריקי- בשלב זה למרות שכבר פתחתי כפתור במכנס לא הצלחתי לטעום את המנה אך שותפי לשולחן התענגו:
    ''
    המבורגר שיכור ומעושן- בשר בקר, תפוח ביין לבן, ברוטב מעושן- קציצה איכותית, דחוסה ועשויה במידה המדויקת, שילוב טעמים מענג, שילוב התפוח השיכור העניק לבשר טוויסט מעניין במיוחד:
    ''

    ''

    ''
    מי שמכיר אותי יודע שבגזרת הקינוחים אני די חלש אולם יחד עם זאת הגענו לחקור ולדגום את הארוחה ועל כן דגמתי כל קינוח וקינוח- קינחנו במספר קינוחים מרהיבים וטעימים, כולם פרווה אך יחד עם זאת מפתיעים במרקמם וטעמם:
    ''
    ''
    ''
    בבר המסעדה מגוון עשיר של משקאות איכותיים לצד קוקטיילים ייחודיים להשלמת הארוחה.
    ''

    ''

    ''
    סעדנו את נפשנו עד מאוד, הארוחה הייתה מפנקת ועשירה- כל המנות הוגשו באלגנטיות , עשויות מחומרי גלם באיכות גבוהה ובדיוק טעמים, אין לי כלל ספק כי אם אתם מחפשים מסעדה יוקרתית עם וויב מיוחד זה בדיוק המקום עבורכם, אנו הוקסמנו ואין כלל ספק כי נחזור לכאן בקרוב.
    לאלו המפונקים שבחבורה (כמונו) רצוי ומומלץ אף לעלות בסיום הארוחה ללילה מפנק בחדרים המאובזרים בכל טוב, עם מיטה מפנקת, אמבט גדול ומפנק ועוד פינוקים נוספים אחרים.
    בתמונה מטה: השף ניקיטה רוזבוזוב, מנכ"ל המלון וצוות היח"צ שעשו עבודה נפלאה על מנת שהערב יצליח ובענק- אז שאפו גדול מגיע לכולכם!

    ''
    מלון DAVID TOWER
    המלך שלמה 8, נתניה 
    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      משהפשה
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין