עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מתכונים בריאים, מזינים ולא משמינים שילדים אוהבים

    0 תגובות   יום חמישי, 4/1/18, 19:43

     

     

    באדיבות הדס יריב, מנהלת תחום בריאות, בחברת ההסעדה 'מבושלת'.

     

    תזונת ילדים היא המפתח להתפתחות טובה של הילד. האוכל שהילדים אוכלים משפיע לא רק על הצמיחה שלהם אלא גם על יכולת הריכוז שלהם, טיב השינה שלהם ומצב רוחם.

     

    ארוחת צהריים היא הארוחה החמה והעיקרית ביום, על כן חשוב שתורכב מחומרי גלם איכותיים, תכיל ירקות, קטניות מסוגים שונים ונתחי בשר, עוף ודגים שלמים ולא מעובדים, לא מוזרקים ולא מתוספים, ללא חומרים משמרים, ללא MSG, ללא צבעי מאכל מלאכותיים ומתובלת בעשבי תיבול ותבלינים טבעיים.

     

    נוסף על טיב האוכל יש חשיבות ראשונה במעלה להקניית הרגלי אכילה נכונים ולעידוד הילדים לתזונה נבונה, לאכילה של ירקות טריים ומבושלים ומגוון קטניות. קיימת חשיבות לחשיפה ממושכת של הילדים למזונות חדשים, חשוב להקנות להם הרגלי ישיבה סביב שולחן, להגיש להם בצורה מגרה ומזמינה, ולא פחות חשוב – להראות להם דוגמה אישית.

     

    כשמדובר בתפריט ילדים רצוי שהארוחות תהיינה טריות, מזינות ומוקפדות, עם מנות בשריות וצמחוניות המתאימות בהרכבן התזונתי לילדים, משולבות בקטניות, ירקות וחלבון. למשל: תבשיל חומוס, תבשיל עדשים, תבשיל שעועית לבנה, קציצות עוף ברוטב אפונה.

     

    לפניכם כמה מנות האהובות על ילדי הצהרונים שחברת מבושלת מאכילה. המנות יכולות להיות בסיס לארוחות לא משמינות ומזינות לילדיכם. המתכונים כוללים: אורז צהוב המספק לילדים מנת דגן איכותית; כדורי עוף ברוטב עגבניות – מנת חלבון איכותית עם דגש על קציצות לא מטוגנות וחלקי עוף טריים ולא מעובדים; אפונה ברוטב ותבשיל עדשים – קטניות קלות לעיכול, מרגיעות ומזינות, בעלות הרכב חלבון מלא.

     

    אורז צהוב

    ''

    מרכיבי המתכון: 

    2 כוסות אורז 

    4 כוסות מים רתוחים 

    2 כפות שמן קנולה  

    1/2 כפית מלח דק (או לפי הטעם)

    1/2 כפית כורכום טחון 

     

    אופן ההכנה:  

     1. לחמם שמן במחבת, לטגן קלות את האורז תוך כדי ערבוב.
    2. להוסיף כורכום ומלח.

    3. להוסיף מים רותחים, לערבב ולהביא לרתיחה, לכסות ולהקטין את הלהבה.

    4. לאחר 20-15 דקות לכבות את האש ולהשאיר מכוסה כ-5 דקות.

    אין להרים את מכסה הסיר בזמן הבישול – יציאת האדים תעכב את תהליך הבישול. 

     

     

    כדורי עוף ברוטב עגבניות

    ''

    מרכיבי המתכון – עוף: 

    1/2 ק"ג חזה עוף טחון

    2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות (עדיף לחם מקמח מלא)

    1 ביצה  

    1 בצל לבן מגורד

    1 כף פירורי לחם

    1/2  כפית מלח

    1     כף קמח תפו"א

    1/4  כפית פלפל שחור

    1/2  כפית כמון

    1/4  כפית שום גבישי

    1/2  כפית פפריקה מתוקה

    1/2  חבילה פטרוזיליה קצוצה

    1/4 כפית כורכום

     

    אופן ההכנה: 

    1. לערבב את העוף והבצל.
    2. לסחוט את הנוזלים מהלחם ולהוסיף לעוף.
    3. להוסיף תבלינים וביצה.
    4. לערבב היטב.
    5. ליצור כדורים קטנים.

     

    מרכיבי הרוטב: 

    1/2   כפית מלח

    1/2   כפית כמון

    1/2   כפית פלפל שחור טחון

    1/2   כפית פפריקה

    2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה

     1   כוס מים 

     

    אופן ההכנה: 

    1. להכניס למחבת עגבניות מרוסקות עם תבלינים.
    2. להוסיף מים חמים ולהביא לרתיחה.
    3. לבשל 10 דקות על אש קטנה.
    4. להכניס את כדורי העוף לרוטב ולבשל כרבע שעה.

     

     

     

    אפונה ברוטב

    ''

    מרכיבי המתכון: 

    1/2 ק"ג אפונה קפואה   

      2 עגבניות חתוכות   

    1 כפית מלח    

    1 כפית פפריקה מתוקה  

    קורט סוכר    

     1 כוס מים 

     

    אופן ההכנה: 

    1. להרתיח סיר עם מים וקורט מלח.
    2. להוסיף את האפונה, להביא לרתיחה נוספת ולסנן.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              3.  לערבב את האפונה עם התבלינים.
    3. להוסיף קוביות עגבנייה ומים לפי הצורך, להביא לרתיחה.

     

     

     

    תבשיל עדשים

    ''

    מרכיבי המתכון: 

     1 כף שמן קנולה 

    300 גר' עדשים ירוקות

    1 קוביית שום כתוש קפוא 

    קורט מלח דק

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כף דבש  

    100 גר' קוביות דלעת ללא קליפה

    2 עגבניות חתוכות 

    1 כף רכז עגבניות  

    3 כוסות מים  

     

    אופן ההכנה: 

    1. להשרות את העדשים במים למשך לילה – ולסנן.
    2. להכניס למחבת שמן, שום, קוביות עגבנייה, רכז עגבניות, מים ודבש – להביא לרתיחה.
    3. להוסיף קוביות דלעת ועדשים מושרות.
    4.  לבשל 30 דקות.

     

    'מבושלת' היא אחת החברות הגדולות בישראל לארוחות מוכנות ולשירותי הסעדה. החברה מספקת ארוחות במגוון סגנונות לחברות וארגונים, מוסדות חינוך, רשתות שיווק וגם צרכנים פרטיים, בכל רחבי הארץ. ל'מבושלת' צוות המשלב שף מקצועי, יועץ קולינרי, טכנולוגית מזון ותזונאית.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון