עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    BAR B QUE – הולכים לAUSSIE TUCKER? SWEET!!

    7 תגובות   יום רביעי, 27/12/17, 14:21

    ''

    ''

     

    אם לא הבנתם את הכותרת, אתם לא אוסטרלים. בעברית זה משהו כמו מסעדת" בר בי קיו" בהרצליה – הולכים לאוכל אוסטרלי? סבבה!

    האסוציאציה שלי ל"אוסטרליה" נעה בין קרוקודיל דנדי, קיילי מינוג, וצמד השפים החתיכים של "המטבח שלי שולט". ומסתבר שבין ה"מרמייט" וה"בארבי" (קיצור של "ברביקיו " בשבילכם) יש גם ידע רב בבשרים ובטיפול בהם להנאת הסועד.

     

    ג'ייסון פראנק חי לו בסידני עם משפחתו, עבד במסעדות צרפתיות  ובמטבחים שונים, עד שהחליט שהציונות מעל הכל, והגיע לישראל, פק"ל עם המבטא והסלנג האוסטרלי שעכשיו מפורט על לוח במסעדת "בר בי קיו" שפתח בהרצליה. הבשר באוסטרליה מתובל ומוכן בשיטות שונות- על הפלנצ'ה, הגריל, בשיטת סו-ויד או במעשנה, או גם בשילובים שונים של השיטות.

    מסעדת "בר בי קיו" מסיימת ממש עכשיו את שלב ההרצה, אבל השמועה כבר התפשטה ובערב שאליו הוזמנו, חבורה של חובבי בשר שהשאלה "יש כאן צמחונים" גרמה להם לפרץ צחוק בלתי נשלט, היו שאר השולחנות מלאים בחובבי בשר (ושומרי כשרות- המסעדה כשרה).

    ישנן גם מנות צמחוניות שמתאימות לזה שמגיע עם חבורה ורוצה גם להנות בלי בשר, אבל העיקר כאמור הוא הבשר שכיכב בארוחה.

    פתחנו את הארוחה בלחם הבית (16 שקלים בתפריט) פריך מבחוץ ורך מבפנים, שמגיע עם מטבלי הבית , ולגימה מיינות ישראלים מומלצים שליוו אותנו בארוחה, כמו היין המשובח של יקב "פסגות" למשל. 

     

    ''

     

    הבשר הגיע לשולחן קודם כל בצורת "קרפצ'ו" – פילה בקר עם שמן זית, בלסמי ועלי מיקרו (45 שקלים בתפריט) והוכיח שהוא יכול להיות רך ואיכותי גם בלי להזדקק לפרמז'ן.

    שלושה סלטים היו הבאים בתור-

    "סלט שוק"- צנונית, בצל ירוק, עגבניות שרי צבעוניות, מלפפון, בצל סגול, ופטרוזיליה ברוטב שמן זית לימון (40 שקלים), שרענן אותנו בהמשך בין ביס בשרי אחד למשנהו, "סלט סידני" – שכלל ירקות כמו עגבניה, חסה, מלפפון, בצל, פלפל צבעוני, גרעיני חמניה ודלעת, ועיטורי קריספי בטטה בוינגרט הבית (40 שקלים) שניתן להוסיף לו גם חזה עוף (12 שקלים נוספים) שעושן והיה עסיסי במיוחד, ו"סלט קיסר" – לבבות חסה, חזה עוף, קרוטונים, עגבניות שרי, בצל סגול ורוטב קיסר (42 שקלים), גם כן סלט מרענן בפני עצמו.

    ''

     

    עכשיו, בשביל קרניבורים, סלטים הם בדרך כלל האוכל של האוכל, וחיכינו כבר לשוס של המקום- הפלטות הבשריות הגדולות שעליהן כל טוב ושנחלקות בין הסועדים .

    הצלחת הראשונה שנחטפה ולוקקה עד תום היתה של "אסאדו מעושן על העצם" (25 שקלים למאה גרם). יצירת מופת בשרית.

    אחר כך הגיעו הפלטות השונות (שנושאות שמות כמו "אוסטרליה על הצלחת", "בונדיי", "אדלייד" או פשוט "מגש נקניקיות") והכילו נתחים כמו קרעי אנטריב בקר מעושן, רצועות סינטה, צ'וריסוס, אסאדו בעישון ארוך, כנפיים ברוטב ברביקיו ביתי מהמעשנה (מומלצות ביותר!), כתף בקר בבישול סו ויד, נקניקיות שונות ועוד, לצד ירקות , פירה, צ'יפס, רטבים שמוכנים במקום ועוד מכל טוב. מחירי המגשים נעים בין 60-85 שקלים וניתן גם להרכיב מגש בהעדפות אישיות.

    ''

     

    נשאר עוד יין בכוסות וזה היה בדיוק הזמן לשלב אותו עם משהו מתוק. הקינוחים במסעדה הם פרווה עקב הכשרות והציגו אלטרנטיבות שונות ומעניינות, מתוכם טעמנו שלושה- 

    ''

     

    "סניקרס" – שכבות של עוגת פאדג' ובוטנים, קרם שוקולד בלגי ב שילוב קרמל, חמאת בוטנים ושבבי בוטנים וציפוי גנאש שוקולד, שהוגשו עם גלידת וניל עוגיות (45 שקלים), מנה שזכתה ברוב קולות בשולחן (אני הייתי בדעת מיעוט לגבי הפיבוריט שיפורט כאן מיד).

    "פאבלובה"- סירת מרנג ממולאת קרם מסקרפונה ודולצ'ה פירות יער" (45 שקלים) – מומלצת לחובבי  השילוב בין חמצמצות למתיקות.

    "עוגת שוקולד פאדג'"- הבחירה שלי – עוגת שוקולד חמה ונימוחה , עשויה ללא קמח ומלאה בשוקולד בפנים ובחוץ (עכשיו אתם מבינים למה זו היתה הבחירה שלי?), שהוגשה עם גלידת וניל (42 שקלים). כשהחברים לשולחן כבר נשענו אחורנית וחיסלו את שארית היין, אני עוד "טיפלתי" במה שנשאר מהעוגה בעצמי.

    המלצה שלי- כשאתם מגיעים ל"בר בי קיו" , העיפו מבט על הקירות, על השילוט המיוחד, הקישוטים והאווירה, ותרגישו לפחות לשעה שעתיים כאילו אתם בצד השני של כדור הארץ. SWEET!!

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/1/18 09:29:
      מעורר תיאבון. נראה נפלא.
        13/1/18 14:49:
      וואוו נראה טעים במיוחד :) שבת שלום
        4/1/18 19:56:

       שוש היקרה.

      נשיקה

       תודה לפוסט המעניין  עם התצלומים הנפלאים.

       סוף שבוע נהדר ומאושר.

       בברכה

       אהובה.

        1/1/18 21:12:
      נראה ונקרא טעים מאוד!
        30/12/17 11:48:

      שוש יקרה לי נשיקה

      התמוגגתי לקרוא אותך על המנות הטעימות, על האווירה של חו"ל

      והתמונות של המנות הכל ניראה נהדר, טעים ומעורר תיאבון

      תודה על ההמלצה החמה והשיתוף ♥

      * כוכב אהבה וחיבוקים אוהבים

      שבת נהדרת ושנה אזרחית ניפלאה לך ולכל יקירייך

        30/12/17 10:59:
      כוכב ראשון!! והכל מגרה..
        27/12/17 17:05:
      לגמרי עושה חשק.