עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    פורטר אנד סאנס- אוקטוברפסט כל השנה!

    6 תגובות   יום רביעי, 25/10/17, 05:47

    ''

    ''

     

    "למה שמים נשים יפות בפרסומות לבירה" שואל אל בנדי באחד הפרקים של הסידרה המיתולוגית "נשואים פלוס" "קודם כל, כי בלי בירה, לפחות שלושה אנשים לא היו נשואים" הוא אומר לשכנה המעצבנת שלו "אני, בעלך וליסה מארי פרסלי!"  והוא ממשיך " נשים יפות גורמות לנו לקנות בירה, ונשים מכוערות גורמות לנו לשתות בירה!".

     

    הבירה הומצאה עוד לפני היין, ונמצאו עדויות שמצביאות על כך שכבר לפני 8000 שנים ידעו לייצר בירה. מאז זרמו הרבה בירות בנהר, ובכל אזור בעולם נותנים את הטאצ' המקומי בתוספות וטעמים שונים.

    הדימוי של בירה כמשהו קר וקייצי הוא רק חלק מהחבילה. נכון, מאד מהנה לשתות בירה קרה ביום חם, אבל הבירה היא גם השלמה מצויינת למנות אוכל מכל הסוגים, כולל "אוכל מנחם" או אוכל חורפי, כך שאפשר להנות ממנה כל השנה, וגם להכין איתה מגוון מנות ולקבל את התכונות המאפיינות אותה, גם בצורות חדשות ומסעירות.

    ''

     

    ואם כולם כל כך אוהבים בירה, למה לא לעשות מזה חגיגה? כך חשב הנסיך הבווארי לודוויג כשהתחתן עם זוגתו תרזה ב1810, והחליט לשתף את כל העם בשמחתו. התוצאה- מסורת מלבבת מאד (ומשמחת מאד) בשם "אוקטוברפסט" שנערכת כל שנה ובה הבירה והמטעמים משמחים גם את תושבי גרמניה וגם תיירים רבים שמגיעים במיוחד, לובשים את הבגדים האופייניים למחוז בוואריה והופכים למשפחה אחת שמחה.

    ''

     

    הוזמנתי לחגוג את אוקטוברפסט בבירת הבירה התל אביבית – Porter and Sons – שממוקמת כבר שמונה שנים ברחוב הארבעה, ומהווה אייקון של אוכל מצויין ובירה. כמה בירה? הרבה בירה- במקום נמזגים 50 סוגי בירה מהחבית (שמוחזקים במערכת מזיגה וקירור ראשונה מסוגה בישראל) ביחד עם עוד 70 סוגי בירה בבקבוקים (כשצוות המקום יודעים את ההיסטוריה והסיפור מאחורי כל בירה ובירה). המקום מעוצב כפאב אנגלי עתיק והמנות בתפריט הן של אוכל שמשתלב מצוין עם הבירה. התפריט גמיש מאד, יש מנות קבועות ויש תפריט ספיישלים מתחלף בהתאם לתקופה . כאמור אני הגעתי באוקטובר, כך שחגיגת האוקטוברפסט ב"פורטר אנד סאנס" היתה בעיצומה, עם תפריט מיוחד.

    לשולחן הגיע לחם בירה תוצרת המקום (כמו בעצם כל מה שמוגש- למקום יש קצביה שמקבלת את המוצרים האיכותיים והטריים ביותר מהארץ ומחו"ל ומתחילה לפעול בחמש וחצי בבוקר, ומבצעת את כל ההליכים שצריך- פירוק, חיתוך ועוד, שרקוטריה שאחראית על הנקניקים ואפילו קונדיטוריה בשביל המאפים והמתוקים). הלחם היה מתקתק, מפנק, והוגש עם ממרחים שונים.

     

    ''

     

    הכניסה המלכותית היתה של מגש טעימות של כמה סוגי בירות שמתאימות לטעם של השותים , להלן אנחנו- היות והצד הגברי ביקש משהו מריר יותר, והצד הנשי- אני, ביקשה את הפירותיים יותר.  אנחנו קיבלנו ארבע הצעות- ליפמנטס פרוסט, לינמנס אפל, מרוסו טריפל, וסן ברנרדוס טריפל.  אחרי שטעמנו את כולן, בחרנו את הבירות האהובות עלינו. (כך למשל אני בחרתי את ה"אפל" ושמעתי את כל הסיפור מאחוריה- על שילוב של משקה מר במיוחד עם הפירות שגדלו בסביבת המנזר שבו כל העסק הופך, והתוצאה- בירה עם תפוחים שעשתה לי שמח כל הערב).

     

    ''

     

    מנות מתפריט הספיישלים של אוקטוברפסט (שכדאי להזדרז כי תיכף נובמבר והספיישלים מתחלפים) הגיעו כמנות פתיחה (וחשוב לציין- הצד הגברי אצלנו צמחוני שאוכל דגים, ומסתבר שגם במסעדה עם אוריינטציה מאד בשרית, היו מנות מוקפדות לצמחונים, שלא מהוות רק "זריקת עצם" לצמחוני שבחבורה אלא מנות מושקעות ומיוחדות).

    אז קיבלנו:

    גרוולקס- פרוסות סלמון כבוש עם שמיר וגבינת שמנת (46 שקלים בתפריט), מנה שהזכירה את הבית הפולני, קלאסיקה בווארית.

    "שפצל'ה פטריות– שפצל'ה עם פטריות, חמאת מרווה ופרמזן (46 שקלים בתפריט- מנה צמחונית ) – המרקם של השפצל'ה השתדך מצויין לבירה, ועוטר ביד נדיבה בגבינה.

    "פרנקפורטר" – נקניקיה על מצע שפצל'ה מעורב בביקון – (42 שקלים בתפריט)- כי אי אפשר אוקטוברפסט בלי נקניקיה, ובכלל, נקניקיות הן בנות הזוג הרשמיות של בירה, ביחד עם ממרח חרדל, נגיסה בעסיסית הזו, ליטוף של השפצל'ה שהבייקון הוסיף לו קריספיות ומליחות קלה, הפייבוריטית שלי ממנות הפתיחה.

    פרעצל– שהוגש עם שמאלץ וממרח גבינות בווארי (19 שקלים). הפרעצל היה פריך מבחוץ ורך מבפנים, ונטבל שוב ושוב, גם בשמאלץ (חגיגה לאוהבי המטבח המזרח אירופאי) וגם בממרח הגבינות שהכיל גבינות עם נוכחות, ותיבול מחמיא, ולדעתי המקום יכול למכור את הממרח הזה בצנצנות וזה ילך מצוין.

     

    ''

     

    המפלס בכוסות הבירה הלך וירד, כשהגיעו המנות העיקריות-

    "פיש אנד צ'יפס" (68 שקלים)- מנה ענקית של אצבעות דג (קטפיש) עטופות בבצק בירה, שהוגשו עם צ'יפס ורוטב טרטר בצלים סגולים. דג פריך, טיגון טוב, צ'יפס איכותי- המנה הקלאסית ליד בירה.

    "קונפי אווז" (88 שקלים) – מנה מרשימה של אווז על מצע פירה (לדעתי חלבי לפי הטעם) עם רוטב פירות יער. זה שאכלנו כבר הרבה קודם (וגם שתינו) לא מנע ממני להשאיר עצמות בלבד.

     

    ''

     

    כל הבשרים הם באישור משרד הבריאות ובעמידה בקריטריונים המחמירים ביותר.

    וקינוח? הרי צריך משהו מתוק בסוף…. אז קיבלנו את המלצת המקום- "עוגת גבינה ניו יורקית" (38 שקלים- לטעמנו מספיקה לזוג)- שעוברת שעות ארוכות של אפייה בטמפרטורה נמוכה, כדי להגיע למרקמים קלילים כמו עננים. ו- שוב, מתפריט האוקטוברפסט (ואני מקווה שישאר גם הלאה) – "גלידה יגרמייסטר בעבודת יד עם קרמל ואגוזי לוז". (30 שקלים לשני כדורים). מדובר בגלידה בעלת טעם אלכוהולי מאד דומיננטי שמפתיע בהתחלה, אבל אחרי הכפית הראשונה יש את הרצון של "רגע, אני חייבת לטעום שוב" , וכך הלאה, כך שבפועל הכדורים נעלמו מהצלחת מאד מהר.

     

    ''

     

     

    למקום יש חדר פרטי שבו ניתן לערוך אירועים (ובשבוע הבא מתקיימת חתונה במקום!), "פורטר אנד סאנס" פופולארית גם בקרב משפחות שבאות "לפתוח שולחן" בסופי שבוע, וכמובן שתפריט הבירות מושך גם את הבליינים (וב"אוקטוברפסט" יש גם מבצע של מסלול טעימת שישה סוגי בירה ב89 שקלים בלבד)

    מדי פעם נערכות גם ארוחות מיוחדות, שפרטיהן נמסרים בפייסבוק והמקומות נחטפים תוך שעות.- שווה לעקוב.

    אני כבר סקרנית לגלות מה התפריט החדש אחרי ה"אוקטוברפסט" !

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/3/18 18:25:
      בירה ,קונפי אווז" עם פירות יער.. מעולה!!! *
        26/11/17 12:10:
      נדלקתי על עוגת הגבינה. אפשר?
        10/11/17 23:35:
      וואוו נעשיתי רעבה בכייף הייתי אוכלת עכשיו את קונפי אווז וגם את הפרנקפורטר. רצה למטבח לנשנש משהו :)
        29/10/17 16:09:

      יקירה, שבתי להצמיד כוכב אהבה לדש ליבך

      ושוב תודה (-: עברתי שוב על תמונות המנות בהנאה רבה

        28/10/17 19:42:

      שוש יקרה לי נשיקה

      תודה על ההמלצה החמה, התמונות מעוררות חשק להגיע לשם

      לשתות בירה ולנשנש מהמנות שניראות מעוררות תיאבון

      חיבוקים אוהבים והמון ואשוב במהרה להצמיד כוכב אהבה

      שבוע ניפלא

        28/10/17 17:25:
      שוש, בדרך כלל אינני קורא ביקורות על מסעדות, אך נהניתי לקרוא את הביקורת שלך. שבוע טוב, עמוס.