עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שקשוקה ירוקה

    0 תגובות   יום חמישי, 12/10/17, 19:45

    ''

     

    השקשוקה הירוקה מתאימה לא רק לבוקר, אלא גם כארוחת צהריים או ערב קלה ומזינה. 

    מתכון ל-4  מנות 

    מצרכים:

    2  כפות שמן זית
    1  בצל בינוני-גדול, קצוץ
    2-3  שיני שום כתושים או פרוסים
    6  עלי מנגולד 
    2 -3  עלי קייל
    2  כוסות דחוסות עלי בייבי תרד טריים, קצוצים (או עוד מנגולד)
    1  בצל יבש פרוס לפרוסות דקות
    4  כפות מים
    4  ביצים
    מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

    אופן ההכנה:


    1. שוטפים ומיבשים את עלי המנגולד והקייל. מפרידים בין העלים הירוקים לגבעול המרכזי. מסלקים את גבעולי הקייל ופורסים את הגבעולי המנגולד דק לרוחב. קורעים או קוצצים את העלים הירוקים. שוטפים ומייבשים את התרד (אם משתמשים).

    2. מחממים את השמן במחבת ומכניסים את הבצל הקצוץ, השום וגבעולי המנגולד. מבשלים בבחישה כ-3-5 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד, הקייל, התרד והמים, מתבלים במלח ופלפל גרוס, מכסים ומאדים עוד 5 דקות.

    3. מסירים את המכסה ושוברים פנימה את הביצים. מכסים ומבשלים את הביצים עד שהן עשויות. 

    טיפ: עלים ירוקים הם דלי קלוריות ומספקים לנו שפע ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים. מחקרים מציעים שהפיגמנטים הנמצאים בעלים ירוקים וירקות עלים ירוקים מכילים נוגדי-חמצון שעלולים לסייע במניעת סוגים שונים של סרטן ולשמור על בריאות הלב. הקייל, ירק יחסית חדש בארץ, כל כך עשיר בערכים תזונתיים שהוא נחשב למזון-על!

    לגיוון :  ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום ו/או עלי חרדל, או אפילו עלי חובזה וגבינות כמו מוצרלה בייבי או פטה מפוררת. 

    המתכון באדיבות פיליס גלזר.

    בתיאבון!

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון