עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    דארנא -הבית המרוקאי שלי

    5 תגובות   יום שלישי, 10/10/17, 18:18

    ''

    ''

     

    בסרט "חצות בפאריס" הגיבור עובר סף של מסעדה ומגיע עשרות שנים אחורנית. כשאני חציתי את סף הכניסה ב"דארנא" נדדתי גאוגרפית- מירושלים למרוקו- לערים הקסומות קזבלנקה, מרקש, רבאט או פס, שעטורות בכל כך הרבה קווים של יופי שלא יודעים לאן להביט.

    ''

     

    בדרך כלל כשאני כותבת על מסעדה, אני מקדישה כמה תמונות למראה העיצוב. בפוסט הזה כמו שתראו, כמות התמונות כפולה, ולא סתם, כל פינה ב"דארנא" היא כל היופי המרוכז של מרוקו- הכלים, הבדים, הדלתות והחלונות, הצבעים שעל הקירות, הרהיטים ועוד הרבה . מאיפה הכל הגיע? מחזון של איש אחד- אילן סיבוני, מסעדן וותיק חלם להביא את מרוקו לירושלים, ובנה את "דארנא" לפני 23 שנים, במבנה עותומני בן 200 שנים, ובחר בשמה, שאומר "הבית שלנו"- שהוא גם ביתם של כל מי שמגיעים.

    וכשאני אומרת "להביא את מרוקו" אני מתכוונת באופן מילולי- אילן הביא את כל מה שיש שם, מהכלים והבדים ועד הרצפה והקשתות על הפועלים שיתקינו אותן בדיוק כמו במקור. "כשתזדמני לירושלים בואי לטעום" היתה ההזמנה, ואיך אני יכולה לסרב?

    ''

     

    אז עליתי לעיר הקודש, ונכנסתי בשערי "דארנא". אחרי שעברתי בחדרים המרהיבים בחרתי בשולחן לצידן של ספות נוחות, שהיה ערוך באלגנטיות. התפריט הוא בשרי גלאט כשר, וכמו תמיד , אני מעדיפה שיבחרו בשבילי את המנות המומלצות. היינו אחת קרניבורית (לא בעייתית!) ואחד שלא אוכל בשר אבל אוכל דגים (קצת בעייתי, לא נורא, היו המון מנות מתאימות לצמחונים וטבעוניים עם העדפות שונות). 

     

    ''

     

    הדבר הראשון שהגיע לשולחן היה מגש עגול (שהונח על כן מסתובב לגישה נוחה של כל אחד מהסועדים) ועליו שבעה סוגי סלטים שונים. בתפריט המנה מופיעה כ"מגוון סלטים מרוקנים מעודנים" ומחירה 43 שקלים. במרכז המגש היה לחם תוצרת המקום שעשוי מחיטה לבנה, חיטה מלאה וסולת והיה כיף לבצוע בידיים. בסלטים היו תפוחי אדמה בכוסברה ולימון (סלט שחיסלתי בעצמי לבד, בלי לתת צ'אנס לאף אחד), גזר בכמון, חצילים על האש, מטבוחה, סלק בשמן זית, פול בכמון וזיתים מתובלים עם גזר. רוב הסלטים לא היו חריפים כך שלפולניה כמוני היה מצוין, סלט אחד היה על גבול הפיקנטי, אבל עם הלחם הוא התאזן. שילוב טרי מאד של ירקות בתיבול עשיר אבל לא משתלט. 

     

    ''

     

    למנות הראשונות קיבלנו פסטיה- שהיא פסטל עשוי מבצק פילו. אני קיבלתי "פסטיה פסיה" שמגיעה במילוי נתחי פרגיות ושקדים קלויים ומקושטת באבקת סוכר (וכן, זה מעדן!), והלא-אוכל-בשר קיבל פסטיה דגים  שמולאה בדגי מרלוזה, אטריות דקיקות ותרד והוגשה עם רוטב צ'רמילה , שאני לא מכירה אבל בן הזוג לקלק את הצלחת (ואפילו לא הספקתי לטעום!). שתי הפסטיות עולות 43 שקלים בתפריט.

     

    ''

     

    כוכבי המקום הגיעו במנות העיקריות – הטאג'ין. אותו כלי בישול אותנטי יפיפה שמהווה קופסת הפתעה לתכנים המלהיבים שבתוכו. המנה שלי היתה "מרוזיה"- נתחי טלה בפירות יבשים- צימוקים, שזיפים, משמשים ואגוזי מלך (125 שקלים בתפריט), ושל הלא-אוכל-בשר היתה "טאג'ין דג דניס בנוסח העיר ספי" – דג דניס בזעפרן , עגבניות , פלפלים וגרגירי חומוס (105 שקלים בתפריט). הפעם דרשתי לטעום גם משלו, והצלחתי. שתי המנות שונות מאד- מנת הדג מתובלת יותר, ומנת הטלה מתקתקה. קיבלנו גם קוסקוס כך שיכלתי להניח עליו את מה שנשאר מהתוספות שליד הבשר. הטלה עצמו היה נימוח, ממש נפל מהעצם שהגיע איתה, יכלתי לחסל מנה כפולה. אני מאד אוהבת את השילוב של מתיקות (לכן גם מאד אהבתי את אבקת הסוכר שהגיעה בפסטיה הפרגית), והמרקם של פירות החמיא מאד לטלה. הדג של בן הזוג -שלא-אוכל-בשר היה עסיסי (כן, אני אזכיר לו את ה"לא אוכל בשר" כל החיים....) ועשה לי חשק לטבול את הלחם שנשאר לנו מהסלטים ולנגב לו את תחתית הטאג'ין.

    ''

     

    את המנה העיקרית ליווה יין אדום משובח, ממבחר היינות במקום (כל היינות הם ישראלים מיקבים משובחים כמו "אודם", "ברקן" וכו').

    השולחן נוקה, והחל טקס תה מסורתי כולל המזיגה מגובה. אני לא בן אדם של תה אבל את הכוס חיסלתי (ומזגתי שוב מהקומקום, אמנם לא מהגובה אבל מילאתי את הכוס שלי ) וזה למה? כי הוא הלך כל כך טוב עם הקינוחים, זיווג משמים.

     

    ''

     

    ומה היה בקינוחים?

    כשאני במקום שמייצג אזור גאוגרפי מסוים, אני אוהבת לטעום את המנות האותנטיות ביותר, וב"דארנא" קיבלנו שתיים כאלה- "מעדן טובקל" – פסטיה מתוקה עם חלב צמחי (בגלל הכשרות), מי פריחת הדרים, עיטור שקדים טחונים וקינמון. (32 שקלים למנה שמתאימה לשניים). מדובר בשכבות של בצק דקיק ופריך, שמקבלות זילוף קרמי עדין מלמעלה. עזבנו את הנימוסים ובעזרת האצבעות קרענו לנו את הבצק והתענגנו. המנה היתה קלילה מאד ולא יותר מדי מתוקה, והמרקם היה פריך וכייפי בפה.

     

    ''

     

    ואיך אפשר בלי עוגיות מרוקאיות?  בתור אחת שמחפשת בכל סוף פסח אצל מי יש מימונה ואפשר להגיע לעוגיות הללו, נהניתי מאד מצלחת של עוגיות מרוקאיות מכל הסוגים- מרציפנים, סהרונים, דובשניות, שבקיה, פסטלים עם דבש, ומה לא. האוצר הזה גם הוא מתאים לזוג (או אפילו שלושה סועדים) ועולה 42 שקלים בתפריט, וכאמור הלך מצוין עם התה הלא ממותק, שניטרל את הפה והשאיר מקום לביס הנוסף (והנוסף, והנוסף, והנוסף)...

    את הסעודה ליוותה מוסיקה מרוקאית מקורית בעוצמה שאיפשרה מצד אחד להנות ממנה ומצד שני גם לנהל שיחה בין יושבי השולחן (וכן , פטפטנו גם עם סועדים נוספים שהיו במקום והציעו לטעום גם מהמנות שלהם....).

    השף הוא שף קובי יפרח שמלווה את המסעדה מתחילתה. 

    ב"דארנא" יש כ250 מקומות ישיבה בסוגי חדרים שונים, כך שאפשר גם לערוך מסיבות משפחתיות (ובערבו של אותו יום שביקרתי התקיימה חינה בחדר האירועים שכולל גם רחבה באמצע), וגם ארוחות אנטימיות יותר. ניתן גם לערוך חתונות ובר מצוות.

    למי שהגיע ממרוקו, למי שביקר במרוקו ורוצה שוב, למי שעדיין לא ביקר, "דארנא" היא מרוקו בגירסה טעימה במיוחד!.

    "דארנא" – הורקנוס 3 ירושלים.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/10/17 18:24:
      חווית אכילה.... תענוג של מקום...
        12/10/17 09:33:

      שוש יקרה לי נשיקה

      תודה על ההמלצה החמה והתמונות המעוררות תיאבון

      גם לי הבאת חשק אדיר ללכת ולבקר במסעדה ולהתענג מהאווירה והאוכל של המקום.

      כשקראתי אותך על החיפוש בכל סוף פסח אצל מי יש מימונה - חייכתי לעצמי

      גם אני מטורפת על העוגיות המרוקאיות......

      * כוכב אהבה והמון חיבוקים אוהבים ויום חג אחרון שמח מאוד

        10/10/17 21:58:
      את עושה חיים . אוכל נהדר אוכל מרוקאי . חג שמח
        10/10/17 20:13:

       שוש היקרה.

      חיוך

       תודה על ההסברים הנהדרים,

      אכן מסעדה   זו משדרת אומנות  וגם המאכלים משהו, משהו.

       שכנעת אותי לבקר במקום.

       חג שמח ובשורות טובות.

       

       

       בברכה

       אהובה

        10/10/17 18:25:
      הייתי במסעדה הזו יותר מפעם אחת. האוכל מצוין והאווירה לא פחות. חג שמח :)