עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    מתכון קל פשטידת בורקס גבינה לשבועות

    1 תגובות   יום שישי , 26/5/17, 00:11

    חג השבועות מגיע ואני בהכנות שיא, עושה טסטים על כל מיני חומרי גלם ומתכונים לשבועות.

     

    הפעם החלטתי להקל על עצמי ולהכין מתכון קל שאהוב על כולם.

    אני חושבת שבורקס הוא קונצנזוס, אין מי שלא אוהב...אך הפעם יש טוויסט קטן, אני עושה אותו בצורת פשטידה.

     

    הבסיס למאכל ולמתכון המוצלח הזה הוא כמובן הבצק של מעדנות

    ''

     

    מעדנות הוציאה עם השנים מגוון רחב ואיכותי של בצקים ואני רק יכולה להודות להם על שהקלו על חיינו...

     

    את המתכון לקחתי מהאתר של ניקי ב האלופה, והתאמתי את הכמויות לגודל התבנית שהייתה לי בגודל של 22X30.

     

    חשוב לומר- את הבצק הוצאתי מהמקפיא והפשרתי במקרר כ 8 שעות (פשוט צריך לזכור בבוקר, לפני שיוצאים מהבית, להעביר אותו). חשוב לעשות זאת אחרת לא ניתן לעבוד עם הבצק. כמו כן חשוב לשים לב לא להפשיר יתר על המידה כי גם אז לא ניתן לעבוד על הבצק...

     

    ניגשתי לבצק בחשש קל, כי אני לא רגילה לעבוד עם בצקים מוכנים, אך הוא התנהג יפה ובצורה ממושמעת ישב יפה על התבנית שריססתי קלות בשמן

    ''

     

    חוררתי אותו קלות ליתר ביטחון

    ''

     

    לאחר מכן הכנתי את תערובת הגבינות הכוללת:

    חבילת קוטג'

    5 כפות של גבינה לבנה

    2.5 כפות קמח

    120 גרם מוצרלה

    60 גרם קשקבל

    2 ביצים XL

    פלפל ומלח לפי הטעם

     

    ''

     

    שיטחתי את התערובת על הבצק

    ''

     

    סגרתי עם שכבה נוספת של בצק

    ''

     

    חתכתי לריבועים (רק למעלה, לא צריך לחתוך עד התחתית), הברשתי עם ביצה ופיזרתי קצת שומשום

    ''

    והכנסתי לתנור למשך 35 דקות על חום של 180

     

    זו התוצאה

    ''

    כל כך טעים, אין לתאר! ולא בגלל שאני הכנתי ;-) מתכון קל ומומלץ ביותר!

     

    בתאבון!

     

    ***משארית הבצק שנותרה (נשאר ממש מעט), רידדתי במערוך, מרחתי על זה שוקולד השחר, גילגלתי והכנסתי לתנור, היה מתוק וטעים, האפרוחונים זללו....

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/5/17 10:29:
      חג שבועות שמח!

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין