עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    השף הקטן מגיע ל"קמפניה"

    3 תגובות   יום חמישי, 18/5/17, 13:10

    ''

    ''

     

    זוכרים את הסרט "רטטוי" בו הגיבור כונה "העוזר הקטנטן שלי"?  במסעדת "קמפניה" החדשה בראשון לציון , אפשר למצוא הפתעה מיוחדת ,שעונה בדיוק על ההגדרה הזו... סקרנים? תיכף, תיכף...

    קודם הרשו לי להציג בפניכם את האחות  הבשרית החדשה שנולדה ל"סורנטו"החלבית. שתי האחיות הן ברמת כשרות מהדרין (הרב מחפוד) והן פנינה קולינרית על מפת האוכל של ראשון לציון והסביבה (וכשביקרתי אמש גם נתקלתי בזוג סועדים שהגיע במיוחד מבאר שבע כדי לחגוג יום נישואין במקום).

    ''

     

    אחרי ש"סורנטו" זכתה ב"המסעדה הטובה ביותר בראשון לציון 2016" והיא הומה סועדים , הגשים איציק קדוש, הבעלים, חלום נוסף כשפתח לפני שבועיים בצמוד את המסעדה הבשרית "קמפניה" עם השם הדו משמעי- גם אזור באיטליה, (ליד סורנטו- שמה של המסעדה החלבית) וגם תרגום המילה "חברתי"- אווירה של חברותא בזמן הישיבה במסעדה.

    כמו ב"סורנטו" גם כאן מדובר בחלל גדול, שכולל גם קומה עליונה עם חדרים פרטיים לקבוצות בגדלים שונים, וגם גינה יפיפיה ופורחת שמארחת חתונות צהרים ואירועים שונים עד 170 איש. (וספויילר קטן- יש אפשרות לספינג' באירוע!).

    התפריט עדיין בהרצה, ועדיין נבנה כדי לתת את החוויה הקולינרית האולטימטיבית לסועדים (שהם אגב מכל המגזרים- דתיים וחילוניים כאחד), ולמרות שהמסעדה היא בשרית, יש בה פתרונות גם לצמחוניים וטבעוניים, כי מנסיון, תמיד בכל חבורה יש מישהו שמחפש מנה כזו. הוזמנתי לטעום ולהתנסות בחוויה.

     

    ''

     

    לפתיחה קיבלנו את "הפינוק"- מגש ובו שלושה סירים קטנים ובתוך כל אחד מהם מנת פתיחה אחרת כדי שאפשר יהיה לטעום כמה שיותר. היו שם "קדרת הבית"- בשר בקר עדין ורך  (שאחר כך גילינו שהסוד שלו הוא תנור מיוחד ומשוכלל שיכול להתכוון לא רק למידת העשייה הרצויה אלא גם למידת הרכות ) שהונח על מצע קוסקוס, "סיגר כבד עוף" (עלי סיגר ממולאים בכבד קצוץ ובצל שהוגשו עם סלסת עגבניות וטחינה), והפייבוריט שלי – בשר ראש בבצק פילו עם רוטב פלפלת פטריות, כשהבצל הוקרם עד שהפך לממתק וליטף באהבה את המנה.  את המנות הראשונות אפשר גם להזמין כל אחת בנפרד. 

     

    ''

     

    כאן היתה לי הדילמה שיש לי תמיד במסעדות טובות- האם להמשיך לנשנש ממנות הפתיחה כי טעים לי, או לשמור מקום להמשך. תנחשו באיזה אופציה בחרתי?

    בכל מקרה, המנות העיקריות הגיעו- ושתיהן היו מיוחדות. על צלחת אחת כיכבה מנה של כ300 גרם אסאדו משובח (כל הבשרים מגיעים מארגנטינה ועוברים את היישון במסעדה עצמה), שעבר בישול ארוך עם ציר בקר וירקות שורש, והשניה – מנת המבורגר , כשאת הקציצה מרכיבה פרגית במקום הבקר המסורתי, ביחד עם הירקות והצ'יפס כמקובל. האסאדו היה חוויה בפני עצמה, טיפול מדוייק בבשר ועיטוף במיצים של עצמו מצד אחד ובתוספות האיכותיות מצד שני. הוא נח על מצע פירה ונטף את המיצים על תפוחי האדמה. ההמלצה שלי- להעלות את הכל בבת אחת על המזלג- בסיס של פירה עם רוטב, ומעליו חתיכת בשר רכה להפליא ומפנקת. הפרגית נותנת גיוון מיוחד למנה שנחשבת שגרתית של המבורגר, קלילה, מלאת עסיסיות וטעם ויוצרת חוויה חדשה גם למכורים להמבורגר המסורתי. 

     

    ''

     

    טוב, זה שהתמלאנו לא אומר שלא צריך קינוח, נכון? בתפריט מגוון של קינוחים ,השניים שקיבלנו בהחלט מספיקים לשני אנשים. הראשון היה מנה מיוחדת של "זוקוטו" שלא באמת הצלחתי להבין את משמעות השם אבל זו חגיגה לאוהבי השוקולד- עם שתי כיפות שוקולד, שמונחות אחת על השניה ומסתירות בתוכן קרם מתקתק, בצירוף דובדבנים חמצמצים לקונטרסט, מנה יפיפיה. השניה היתה מנת מלאבי קלאסית, עם הרוטב האדום והבוטנים, בדיוק כמו טעמי הילדות שלנו, למי שרוצה משהו יותר מסורתי ויותר מוכר. (כמובן שאני הקרבתי את גופי למען קוראיי וטעמתי משתיהן....). 

     

    ''

     

    על התפריט אחראי השף יצחק קורקבדוס שאחראי גם על השכנה "סורנטו".

    ''

     

    וזוכרים שהבטחתי הפתעה בתחילת הפוסט? – במסעדה יש שולחן מיוחד, שבו יש לא רק "עוזר קטן" אחד אלא כמה "עוזרים קטנים"- הולוגרמה של שף קטן שיוצא מתוך השולחן ומכין קינוח תלת מימדי. בעולם יש רק ארבעה שולחנות כאלה, וכמובן שבארץ המקום היחיד שבו תוכלו להנות מהחוויה הוא "קמפניה".  אני מציעה להזמין את השולחן מהר, אני צופה תור מאד ארוך.

    ''

    לאיציק קדוש יש עוד תוכניות רבות למסעדה, כולל טאבון מיוחד בחצר למאפים הכי טריים ומגרים, מנות ספיישל משתנות, והרבה הפתעות.

    את הדגמת השולחן המיוחד ניתן לראות כאן

     

    המסעדה כשרה למהדרין לפי הרב מחפוד. 

     

     

     

     

     

     

     


    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/5/17 07:55:
      שווה לבדוק את האסאדו.
        19/5/17 06:16:
      המלבי נראה שווה מאד! *
        18/5/17 15:18:
      רושמת לפניי....:)