עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    אל תאכילו אותי בלוקשן

    29 תגובות   יום חמישי, 16/2/17, 20:41

      הכל החל בתקופת הצנע, התפריט השבועי היה מבוסס בעיקר על לוקשן (איטריות) ואורז. את השבוע היו פותחים ביום א' עם השאריות של שבת. לוקשן עם מרק עוף וקציצות כרובית או פלפל ממולא עם אורז ובשר.

    מרק עוף מכובס עם לוקשן

    ''

    מקור

    ביום ב' קערת לוקשן עם חלב, ביום ג' דייסת אורז בחלב עם קורט קינמון. ביום ד' פשטידת לוקשן שהיו בה אולי שתי ביצים. ביום ה' לוקשן עם גבינה לבנה חצי קשה שאימי הכינה במו ידיה. בשישי שבת אוכלים קצת בשר בקר, קצת בשר עוף מכובס מהמרק וכמובן לוקשן. לנו היתה דודה בחדרה שהיו לה לולים ומדי פעם היינו קונים ממנה ביצים ועופות ופקחי הממשלה היו מחרימים לעיתים את הסלים ואז בשבוע הבא התפריט היה בעיקר לוקשן ואורז.

    הקצבת מצרכי המזון תוכננה מן הסתם ע"י צמחוני/טבעוני. אתם יכולים לתאר לעצמכם איך מסתדרים עם 75 גר' בשר לחודש לאדם. באותם ימים אכלנו קציצות "בשר" שהיו תרכובת של מעט בשר פלוס לחם שחור פלוס חלה עשויות ברוטב סמיך. כמובן שהממשלה שלחה את אזרחיה לרכוש בשר ועופות בשוק השחור אותו נהלו ספסרים שרובם היו מקורביהם של המפא"יניקים. דודתי מחדרה הפכה למיליונרית באותן שנים בזכות הצנע וכמוה עוד כמה מאות מושבניקים. 

    ישראל יצחקי -השוק השחור

    ''

    מנת אטריות בחלב עם הרבה סוכר שיחליק בגרון

    ''

    מקור

      מדוע בעצם נזכרתי בימים הרחוקים הללו, השבוע ישבנו אני ואחד הספקים שלי לארוחת צהריים וגלגלנו דאחקות על המנות שטעמנו במהלך השנים. ולפתע הסתבר ששנינו מתעבים את מנות הלוקשן למיניהן. אינני מסוגל להסתכל על צלחת ספגטי לעיתים אוחזת בי תחושת קבס למראה צלחת ספגטי עמוסה ברוטב גבינות ושמנת.

    בינינו איני מצליח להבין כיצד המסעדות האיטלקיות בארץ מצליחות להגיש מנות של לוקשן בצורה זו או אחרת. מנת ספגטי ברוטב עגבניות עושה לי עור ברווז, איך אפשר להכניס לפה מנה שגורמת לצרבת בקיבה.

     

       בשר אוכלים עם תפו"א. דגים אוכלים עם ירקות מאודים או עם תפו"א, דג חריימה או גפילטע פיש אוכלים עם חלה. בממולאים לעולם לא תמצאו לוקשן. מבחינתי את הלוקשן תשאירו לאיטלקים.

    המנה היחידה מהמטבח האיטלקי הנסבלת מבחינתי הינה לזניה בשרית עם שכבות חצילים.

     

    בבתי הכנסת בשבתות בד"כ מגישים לאחר תפילות הבקר קצת אוכל ושתייה כשנער חוגג בר מצווה. והמתפללים ממלאים את כרסם בקוגל איטריות שאיני מצליח להבין איך אוכלים את זה. נו אחרי כמה כוסיות ברנדי 777 או ברנדי מדיצינל צריך לרפד את הקיבה. ישנם קוגלים מתוקים עם צימוקים שהם בד"כ עם אטריות קשות שמסוגלות לשבור שן וישנם קוגלים מפולפלים מהם אני מסוגל לאכול קוביה.

    לוקשן קיגל (קוגל) פשטידת אטריות מתוקה.

    ''

    קוגל עם תפוחים ואגוזים (צילום: דניאל לילה, מתוך הספר ''עוד סיר לשבת'' בהוצאת מודן) מקור

     

    כמובן שגם אתם אינכם אוהבים שיאכילו אתכם בלוקשן, אך ממשלות ישראל לדורותיהן מפחידות אתכם ומוכרות לכם לוקשן במחירים מופקעים. תעברו לאכול תפו"א עם קליפה אפויים בתנור עם מנסרת חמאה ואז אי אפשר יהיה להאכיל אתכם בלוקשן. 

     

    תודה לעמי100 שהזכיר את שתיית שמן הדגים. איזה יבואן עשה קומבינה עם משרד הבריאות וכל ההורים השקו את ילדיהם בכף שמן דגים. באותם ימים הילדים הרוויחו את דמי הכיס שלהם מההסכמה לשתות כף שמן תמורת 10 פרוטות (גרוש אחד).

    '' 

    מקור

     

    ומדוע קראו למוצר שמן דגים? כי רק הדגים התפתו לשתות אותו. אין ספק שהיבואן העברי קנה חבית שמן דגים ומהל אותה בבריכה של שמן לבישול. גם כיום כל הכמוסות של אומגה 3 מיועדות לסאקרים.

     

    הפוסט הבא: מרס טורקי

    דרג את התוכן:

      תגובות (29)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/4/17 17:13:

      צטט: שושנה13 2017-04-02 13:01:59

      אני לא זוכרת אטריות, ושמן דגים ראיתי רק אצל אחרים. אמי ריחמה עלי, כנראה. מאוחר יותר אמרו שאין צורך - יש מספיק ויטמין D מן השמש. היום שוב ממליצים... שכחת את הפילה. גם על כך שמעתי רק מאחרים. להורי היה לול, ובשר הם קנו בשוק השחור. היום יודעים שפילה הרבה יותר בריא.

      אני במקרה אהבתי את הפילה, כיום אני מבין שהיה זה פילה של דג הקוד (פיש אנד צ'יפס) אך חברי לפלוגה כמעט לא נגעו בדג ואני זללתי לפעמים עשר נתחי פילה.

        2/4/17 13:01:
      אני לא זוכרת אטריות, ושמן דגים ראיתי רק אצל אחרים. אמי ריחמה עלי, כנראה. מאוחר יותר אמרו שאין צורך - יש מספיק ויטמין D מן השמש. היום שוב ממליצים... שכחת את הפילה. גם על כך שמעתי רק מאחרים. להורי היה לול, ובשר הם קנו בשוק השחור. היום יודעים שפילה הרבה יותר בריא.
        26/2/17 18:29:

      צטט: P65 2017-02-26 15:45:06

      וואלה , הארת את עיננו, כי לי הייתה קונוטציה אחרת ללוקשן מויקפדיה: * מיידיש: אטריה (ובריבוי: לוקשן = אטריות) - מאכל העשוי כעין רצועה דקיקה של בצק מקמח, מים וביצים כינוי למתיחה; אחד מסרטי מצלמה נסתרת שהופקו בישראל נקרא "אוכלים לוקשים" (1989) כינוי לתלוש משכורת - כינוי שנוצר בתקופה שתלושי המשכורת הוכנו על פס נייר צר וארוך, והזכירו בצורתם אטריות

       

      להשכלה כללית:

      1.חמותי שהיתה בעברה, מדריכה בשומרי משקל בבני ברק היתה אומרת: "פון שמולע לוקשן - קאן מאן ניכט בקומען איינע ברייטען טוכעס" (מאיטריות דקות אי אפשר לגדל ישבן רחב).

      2. הייסע לוקשן - רכילויות.

      3. למכור לוקשן - לבלף.

      4. המהגרים היהודים בק"ק ברוקלין קראו למהגרים האיטלקים בשם הגנאי לוקשן, השתרש בסלנג האמריקאי.

        26/2/17 15:45:
      וואלה , הארת את עיננו, כי לי הייתה קונוטציה אחרת ללוקשן מויקפדיה: * מיידיש: אטריה (ובריבוי: לוקשן = אטריות) - מאכל העשוי כעין רצועה דקיקה של בצק מקמח, מים וביצים כינוי למתיחה; אחד מסרטי מצלמה נסתרת שהופקו בישראל נקרא "אוכלים לוקשים" (1989) כינוי לתלוש משכורת - כינוי שנוצר בתקופה שתלושי המשכורת הוכנו על פס נייר צר וארוך, והזכירו בצורתם אטריות
        24/2/17 14:40:

      צטט: רונית אברהם 2017-02-19 09:56:55

      הכל עניין של שיווק. צריך גם פתיחות לנסות, טעמים משתנים עם השנים. גם אני קיבלתי שמן דגים, במקרה שלי זה היה כדי שאגדל, זה לא עזר...

       

      תראי יש מצב שהשמן דגים שהשקו אותך היה מדולל בשמן סויה. באותה תקופה גם את החלב דללו החלבנים במים.

        20/2/17 10:47:

      דוד חברי נשיקה

      שבתי להצמיד כוכב אהבה

      (((((-: שמחתי לקרוא שרובנו - לא אוהבים שעובדים עלינו

      ודיי אוהבים איטריות...... ואת  הפוסט (-:

        19/2/17 09:56:
      הכל עניין של שיווק. צריך גם פתיחות לנסות, טעמים משתנים עם השנים. גם אני קיבלתי שמן דגים, במקרה שלי זה היה כדי שאגדל, זה לא עזר...
        18/2/17 19:34:

      צטט: עמי100 2017-02-18 17:37:53

      שכחת את שמן הדגים שהיינו צריכים לשתות במקום ויטמינים...חושב שיצאנו יותר בריאים מהאוכל הבריא שמגישים היום..

       

      עמי תודה על התזכורת, אכן שמן הדגים ניתן לנו אז אבל בעיקר בכדי למנוע את מחלת הפוליו שהשתוללה אז בארץ וגם בכל העולם. זוכר אני שהורי הראו לי ילד נכה ועשו לי מסאז' ומאז שתיתי את התרופה כי רציתי לשחק בכדור.

      כיום עובדים עלינו על דור האיקס ומוכרים לנו אומגה 3 ומגהגלודרעק במחירים מופקעים.

      תביאו לי בקבוק שמן דגים ואני שותה אותו כף אחרי כף.

        18/2/17 17:37:
      שכחת את שמן הדגים שהיינו צריכים לשתות במקום ויטמינים...חושב שיצאנו יותר בריאים מהאוכל הבריא שמגישים היום..
        18/2/17 14:32:

      צטט: נירית גלעד 2017-02-17 21:23:34

      הזכרת לי את התבשילים של סבתא. דווקא אהבתי אותם.

      סבתא שלי הייתה שמה שלוש תרנגולות בשק יוטה קשור בחבל, מסיעה אותן על עגלה-מריצה קטנה בת שני גלגלים וידית אל השוחט שהיה מגיע אחת לשבוע לכפר, ומחזירה אותן מוכנות למריטת הנוצות, תהליך ארוך וג'יפה גמורה.

      בסוף היה יוצא עוף מכובס עם לוקשן... שבת שלום.

       

      חבל שלא היה לי את הטלפון של סבתך אולי הייתי שולח את אימי אליה שתסדר לנו תרנגולת. באזור חדרה ומגדיאל היו כמה שוטרים חצופים שהחרימו לנו את התרנגולות.

        18/2/17 14:29:

      צטט: * חיוש * 2017-02-17 11:31:40

      בוקר טוב של שישי דוד חברי נשיקה

      ((((-: הלוקשן הזה היה המאכל ששבר את צום יום כיפור בבית הוריי

      וכמה שהוא היה טעים לנו אחרי צום של יממה,

      (-: ילדיי כשהיו קטנים גם אהבו מאוד מרק אטריות

      ( אז בזמנו גם לי הייתה תקופת צנע משליקריצה)

      עוף ותפוחי אדמה אפויים  זה הפרווריט שלי - עונג אמיתי

      ובכל זאת אני מצטרפת למשפט האחרון שלך

      די, תפסיקו להאכיל אותנו ב....( לא איטריות- משהו אחר קריצה)

      .... זה מעורר בחילה !

      מגניבעוד אשוב לכאן, הצמדתי את כוכב האהבה לפוסט שלך " הקשר עם הבוחר"

      אני מאלו שמבטיחה ומקיימת - מחייכת בשובבות

      שבת נהדרת


       

      שאפו, פצחת את הצופן, שלא יעבדו עלינו. היהודים האמריקענרים קוראים לאיטלקים לוקשן. בסלנג לוקש זה גם תלוש שכר שפעם היה ארוך כמו ספגטי וכן גבוה.

        18/2/17 14:25:

      צטט: goodyear2016 2017-02-17 09:22:10

      וואלה !!! אתה לא מבין באוכל ((: אני נורא אוהבת אטריות . מרק צח עם אטריות . אטריות עם חלב וסוכר ומעל קינמון . קיגל . הפצצות שלי זו פשטידת אטריות רחבות בינוניות עם חצי קילו גבינת 9% סוכר צימוקים וחמאה מעל ולתנור . יאמי יאמי יאמי . וספגטי בולונז meat balls חבל על הזמן . אני אשה שמבשלת אוכל לילדים ואוכל לילדים זה לוקשן ((:

       

      כמובן שאיני מבין באוכל, פעם הייתי במלון בארץ לארוחת ליל שבת והודיעו לנו שמגישים לנו קוסקוס פששש איך האורחים התלהבו והודו לאדוני המלון שבישל לנו את הפלא ובשבילי קוסקוס זו מנה סתמית. ואוכל סיני ויפני ואיטלקי טעמתי ולא יותר.

        18/2/17 10:13:

      צטט: נויאור 2017-02-17 07:12:40

      את השיר אולי אתה מכיר? ביום א תפ׳א ביום שני תפ׳א וביום שלישי מנה כפולה של תפ׳א וכן הלאה זה מה ששנים אותנו האכילו ולכן חטפנו סכרת מהמתיקות הזו של הממשלה הזו . לוקשן ללא גלוטן אולי הפיתרון?

       

      אנשי המקלחת בתאטרון תמונע - תפוחי אדמה

      ''

        18/2/17 10:11:

      צטט: נויאור 2017-02-17 07:12:40

      את השיר אולי אתה מכיר? ביום א תפ׳א ביום שני תפ׳א וביום שלישי מנה כפולה של תפ׳א וכן הלאה זה מה ששנים אותנו האכילו ולכן חטפנו סכרת מהמתיקות הזו של הממשלה הזו . לוקשן ללא גלוטן אולי הפיתרון?

       

      האיש שחי 60 יום על תפוחי אדמה

      הכירו את כריס ווייט, יו"ר איגוד מגדלי תפוחי אדמה בוושינגטון, שכל כך רצה להוכיח לממשל האמריקאי שתפוחי אדמה טובים לבריאות – שבמשך חודשיים תמימים הוא לא אכל שום דבר אחר המשך

      תודה על התזכורת לשיר הנפלא דגתי אותו עבורכם בצינור הביוב של האינטרנט.

        18/2/17 10:08:

      צטט: אהובהקליין 2017-02-17 08:03:34

      התצלומים נהדרים!

       כל אחד טעמו ומנהגיו!

       העיקר שכולם יהיו שמחים בחלקם.

       סוף שבוע נעים ומאושר.

       

       בברכה

       אהובה.

       

      על כן אלוהים הוריד לנו את המן מהשמיים והיום אנו אוכלים טופו שמוצאו מהמן.

        18/2/17 09:55:

      צטט: אזוטריקה-יומן לימוד 2017-02-16 23:02:30

      קולינריה של פעם על רגל אחת.

      היו זמנים..

      כיום זה כבר אחרת.

      בולסים מכל הבא ליד  

      ובוכים על עודף משקל.

       

      אולי האשמה בנפח המקררים ובמרכולים. ובמחשבה שנייה אשמות גם המכוניות המאפשרות לכם לקנות חמש מאות ליטר מצרכים. אדם זקוק לליטר מזון ליממה. משפחה ממוצעת זקוקה ל 30 ליטר מזון ואנו קונים פי עשר ואוכלים פי שלושה.

        18/2/17 09:49:

      צטט: HagitFriedlander 2017-02-17 14:09:18

      אותי לא האכילו לוקשן אולי בגלל זה אני אוהבת זאת מאד...תמיד אוהבים מה שאין? מסכימה שהאטריות ששוחות בחלב עם סוכר לא מפתות גם ילדה שכמוני...אבל קציצות מהרוב לחם אכלנו ועוד איך...הצילומים נפלאים והסיר פלא ממש כמו של אמ'שלי רק שלה היה מצוחצח...

       

      גילוי נאות, הצילומים אינם שלי וכנראה הבעלבוסטה היתה ענייה או עצלה. פעם לפני שנים נהגתי להכנס למטבחים של המסעדות ושל מארחי ואכלתי בהתאם למראה עיני.

        18/2/17 09:39:

      צטט: יצחק. ב 2017-02-16 21:45:53

      היום זה שוב חזר לאופנת המזון,
      באוכל המזרח אסיאתי.

       

      נו טוב קוראים לזה נודלס ולאורז דבק שאימי הכינה קוראים היום סושי. ולגבץ' קוראים רטטוי. זה הכל ענין של שווק. בשנות החמישים היה כייף לא היו פרסומות מעצבנות ברדיו ובטלוויזיה.

        17/2/17 21:23:

      הזכרת לי את התבשילים של סבתא. דווקא אהבתי אותם.

      סבתא שלי הייתה שמה שלוש תרנגולות בשק יוטה קשור בחבל, מסיעה אותן על עגלה-מריצה קטנה בת שני גלגלים וידית אל השוחט שהיה מגיע אחת לשבוע לכפר, ומחזירה אותן מוכנות למריטת הנוצות, תהליך ארוך וג'יפה גמורה.

      בסוף היה יוצא עוף מכובס עם לוקשן... שבת שלום.

      יפה! בעצם עברנו לאטריות סיניות. רוח הזמן.
        17/2/17 15:39:
      שבת שלום ובתיאבון.
        17/2/17 14:09:
      אותי לא האכילו לוקשן אולי בגלל זה אני אוהבת זאת מאד...תמיד אוהבים מה שאין? מסכימה שהאטריות ששוחות בחלב עם סוכר לא מפתות גם ילדה שכמוני...אבל קציצות מהרוב לחם אכלנו ועוד איך...הצילומים נפלאים והסיר פלא ממש כמו של אמ'שלי רק שלה היה מצוחצח...
        17/2/17 12:01:

      פוסט עם טעם של פעם

      לוקשן ורגל קרושה - חיוך

      די נחמד להתרפק על הנוסטלגיה

      אצלנו אכלו מקרונים עם רסק עגבניות - די אהבנו בילדותנו

       

        17/2/17 11:31:

      בוקר טוב של שישי דוד חברי נשיקה

      ((((-: הלוקשן הזה היה המאכל ששבר את צום יום כיפור בבית הוריי

      וכמה שהוא היה טעים לנו אחרי צום של יממה,

      (-: ילדיי כשהיו קטנים גם אהבו מאוד מרק אטריות

      ( אז בזמנו גם לי הייתה תקופת צנע משליקריצה)

      עוף ותפוחי אדמה אפויים  זה הפרווריט שלי - עונג אמיתי

      ובכל זאת אני מצטרפת למשפט האחרון שלך

      די, תפסיקו להאכיל אותנו ב....( לא איטריות- משהו אחר קריצה)

      .... זה מעורר בחילה !

      מגניבעוד אשוב לכאן, הצמדתי את כוכב האהבה לפוסט שלך " הקשר עם הבוחר"

      אני מאלו שמבטיחה ומקיימת - מחייכת בשובבות

      שבת נהדרת


        17/2/17 09:22:
      וואלה !!! אתה לא מבין באוכל ((: אני נורא אוהבת אטריות . מרק צח עם אטריות . אטריות עם חלב וסוכר ומעל קינמון . קיגל . הפצצות שלי זו פשטידת אטריות רחבות בינוניות עם חצי קילו גבינת 9% סוכר צימוקים וחמאה מעל ולתנור . יאמי יאמי יאמי . וספגטי בולונז meat balls חבל על הזמן . אני אשה שמבשלת אוכל לילדים ואוכל לילדים זה לוקשן ((:
        17/2/17 08:03:

      התצלומים נהדרים!

       כל אחד טעמו ומנהגיו!

       העיקר שכולם יהיו שמחים בחלקם.

       סוף שבוע נעים ומאושר.

       

       בברכה

       אהובה.

        17/2/17 07:12:
      את השיר אולי אתה מכיר? ביום א תפ׳א ביום שני תפ׳א וביום שלישי מנה כפולה של תפ׳א וכן הלאה זה מה ששנים אותנו האכילו ולכן חטפנו סכרת מהמתיקות הזו של הממשלה הזו . לוקשן ללא גלוטן אולי הפיתרון?

      קולינריה של פעם על רגל אחת.

      היו זמנים..

      כיום זה כבר אחרת.

      בולסים מכל הבא ליד  

      ובוכים על עודף משקל.

        16/2/17 21:45:

      היום זה שוב חזר לאופנת המזון,
      באוכל המזרח אסיאתי.

      ארכיון

      פרופיל