עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מג'דרה גלילית עם נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית, צימוקים, שקדים, אגוזים, בטטות צלויות, וטחינה יוגורט לצד סלט ירקות

    1 תגובות   יום רביעי, 1/2/17, 22:33

     

    באדיבות טונה סטארקיסט

    ט"ו בשבט בפתח, חג האילנות, בו חוגגים את האהבה לטבע ולסביבה. המנהג המוכר ביותר ביום זה הוא אכילת פירות יבשים. לכבוד החג, מציעה טונה סטארקיסט מתכון למג'דרה גלילית בשילוב של טונה ופירות יבשים. מנה המכילה 607 קלוריות בלבד ומהווה ארוחה בריאה ומשביעה.   

     

    ''

     

    מצרכים (4 מנות) :

     1כוס עדשים שחורות/ירוקות (עדיף שחורות אבל לא חובה (
     1כוס בורגול גס
     3בצלים חתוכים לקוביות
     2שיני שום כתושות
     3כפות שמן זית
     2כפות סילאן )לא חובה (
     2בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
     1כף חומץ בלסמי
    קורט מלח

    קורט צ'ילי חריף גרוס (לא חובה)

    2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מופרדים לנתחים עם מזלג)
    חופן קטן צימוקים שחורים

    חצי כוס פטרוזיליה קצוצה


    להגשה:

    3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות יוגורט ו2 כפות מים
    3 כפות שקדים פרוסים או בוטנים או שומשום

    חופן אגוזי מלך 

     

    אופן ההכנה: 

    1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים קרים (כ-10 ס"מ מעל העדשים), מרתיחים, מכסים ומבשלים כ-20-25 דקות עד שהעדשים מתרככות אך עדיין שומרות על צורתן. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול.
    2. מעבירים את הבורגול לקערה. מכסים במים רותחים, מכסים בנייר כסף ומשרים כ-15 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין שומר על צורתו. לבסוף, מסננים מהמים.
    3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-20 דקות עד שהקוביות מתרככות. ניתן גם להכניס את הבטטות לכלי שמתאים למיקרוגל ללא שמן הזית ולהפעיל בעוצמה מקסימלית במשך 6-5 דקות. 
    4. מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים כף שמן זית ולאחריו את הבצל ומטגנים כ-10 דקות עד שמשחים. ניתן להוסיף כף מים בכל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה נוספת. (ניתן להשתמש במקום בבצל מיובש ללא שמן(.
    5. מעבירים לסיר את העדשים, הבורגול, הסילאן, חצי כוס ממי הבישול של העדשים, הבטטות הצלויות, הצימוקים, ואת המלח והצ'ילי.
    6. מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים.
    7. מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט, אגוזי מלך ושקדים פרוסים.

    ערכים תזונתיים:

    קק"ל- 607, פחמימות- 55 גר', חלבון- 33 גר', שומן- 28 גר', שומן רווי- 5 גר', כולסטרול- 34 מ"ג, נתרן- 500 מ"ג, סידן- 109 מ"ג, סיבים תזונתיים- 13.

     

    לצד המנה- סלט עגבניות, זיתים וקישואים

    מצרכים (4 מנות):


    3 עגבניות קצוצות גס
    2 קישואים חתוכים לקוביות
    חופן קטן זיתים קצוצים ו/או עגבניות מיובשות קצוצות
    1 בצל ירוק קצוץ
    1 כף שמן זית

    קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
    שן שום כתושה
    כף רכז רימונים (לא חובה)

    קורט מלח

    אופן ההכנה:
    מערבבים את כל החומרים ומגישים.

     

     

    לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/

    סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים- החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים.

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      נקרא מעניין ביותר השילוב של טחינה גולמית עם יוגורט. 

       

      בכלל, המתכון נראה קליל וחביב להכנה. חן חן על הקריאטיביות. 

       

      נ.ד. צוחק

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון