עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    הטחנות הגדולות של א"י- קערת לחם פריכה למרק

    0 תגובות   יום רביעי, 18/1/17, 08:47

    בוקר טוב

     

     

    ''

     

    אין כמו קערת לחם פריכה למרק מחמם בחורף!

     

    הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י" – יצרנית הקמח מחיפה, מציעה מתכון נהדר ללחם טעים וקריספי שיכיל בתוכו מרק כרובית מפנק!

     

    החורף כבר כאן, קר בחוץ, ואין כמו מרק כרובית קרמי ומהביל בתוך לחם כפרי פשוט וטעים.

     

    מתכון להכנת לחם כפרי

    (אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 30 דקות + 10-5 דקות)

    חומרים
    420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה כפרי בטחינה דקה במיוחד מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

    1-3/4 כפית מלח
    1/2 כפית שמרים יבשים
    400-360 מ"ל (1.75-1.5 כוסות) מים


    אופן ההכנה
    מערבבים בקערה גדולה קמח חיטה כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י, מלח ושמרים.

    מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ, עד לקבלת בצק ללא שאריות של קמח בצדדים או בתחתית הקערה.
    מכסים בניילון נצמד, ומשאירים בחוץ, בטמפרטורת החדר, כ-18-12 שעות (תלוי במזג האוויר).
    מחממים תנור ל-230 מעלות. כשהתנור חם מניחים בתוכו את סיר הפויקה עם המכסה (פויקה הוא סיר קדרה מברזל יצוק, מגיע גם מצופה באמייל, לבחירתכם).
    מחממים 30 דקות נוספות.
    בזמן שהסיר מתחמם, מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, ולשים את הבצק קלות עד שהוא חלק ולא מאוד דביק. מחזירים את הבצק לקערה ומכסים שוב בניילון נצמד.
    לאחר 30 דקות (רצוי לשים טיימר) מוציאים את הסיר מהתנור, מסירים את המכסה והופכים לתוכו את הבצק. לא לשמן את הסיר! הלחם "יחליק" החוצה בסוף האפייה ללא שמן. מכסים במכסה ומכניסים בחזרה לתנור בזהירות! הסיר חם מאוד וכבד מאוד.
    אופים 30 דקות.
    כעבור 30 דקות מסירים את המכסה מהסיר ואופים ללא מכסה 10-5 דקות עד שהלחם מקבל גוון חום-זהוב ומרקם מתפצפץ.
    מצננים על רשת צינון.
    כאשר הלחם קר, חותכים את החלק העליון שלו, מרוקנים את הלחם ליצירת קערה (את תוכו חותכים לקוביות והופכים לקרוטונים), וממלאים במרק כרובית מהביל.


    מתכון למרק כרובית קרמי
    הכנה: 6 מנות, 15 דקות הכנה, 30 דקות בישול

    חומרים
    2 כפות חמאה לא מלוחה

    2 שיני שום כתושות
    1 בצל, קצוץ
    2 גזרים, קלופים וקצוצים
    2 גבעולי סלרי, קצוצים
    1 ראש כרובית, קצוץ גס
    1 עלה דפנה
    1/4 כוס קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
    4 כוסות ציר ירקות או מים
    1 כוס חלב
    מלח ופלפל לפי הטעם
    2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    קרוטונים

     

    אופן ההכנה
    ממיסים חמאה בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים שום, בצל, גזר, סלרי, מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות רכים, 4-3 דקות.

    מוסיפים את הכרובית ועלה הדפנה. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שמתרכך, 4-3 דקות.
    מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמקבל גוון זהוב, כ-1 דקה.
    מוסיפים באטיות את ציר הירקות או המים ואת החלב, ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהמרק מסמיך מעט, 4-3 דקות. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עד שהכרובית רכה לגמרי, 15-12 דקות.
    מתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל.
    אם המרק סמיך מדי, מוסיפים חלב עד לסמיכות הרצויה.
    מגישים מיד מקושט בפטרוזיליה וקרוטונים קריספיים.

     

     

    ''

     

    מידע ומתכונים נוספים באתר ובפייסבוק של החברה:

    http://www.hagdolot.co.il/

    https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

     

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל