עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    "מסעדות פתוחות ירושלים"

    0 תגובות   יום שלישי, 22/11/16, 10:51

    "מסעדות פתוחות ירושלים"

    הפסטיבל הקולינרי האורבני עולה לעיר הבירה


    במסגרתו ייערכו שלל אירועי קולינריה ייחודיים בהם:

    קוקטייל ברכבת הקלה, השפים המובילים אסף גרניט, ננה שרייר וניר צוק יערכו סיורים קולינריים ב"מוזיאון ישראל" ומומחים מובילים מהארץ והעולם יובילו מפגשי קולינריה ותרבות. 

     

    22-23-24-25-26 בנובמבר 2016

     

     

    הפסטיבל הקולינרי האורבני "מסעדות פתוחות", שהספיק להפוך לאחד האירועים המרתקים שמתקיימים בתל אביב, עולה השנה לראשונה לירושלים במתכונת מורחבת אשר תשלב את הייחוד של העיר מבחינת מגוון התרבויות והרב גוניות שבה, כולם בשילוב מוסדות תרבות ירושלמים, שפים, יצרני חומרי גלם, מסעדות מהשורה הראשונה, ואושיות קולינריה מקומיות.

     

    "מסעדות פתוחות" הינה חגיגה קולינרית של עשרות מסעדות ברחבי העיר כמו "מחניודה", "המוציא","אדום","המטבח של רמה", "עזורה" ועוד, שיפתחו את דלתותיהן למבקרים לחוויה חד פעמית ויוצאת דופן שתיתן הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל. הבישול במסעדה בליווי והנחייה של שף מוערך הופכים את ההשתתפות באירוע לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת. לכל אחת מהמסעדות סיפור מעניין והתמחות ספציפית שהופכות אותן למסקרנות ואטרקטיביות ומוסיפות ערך מיוחד לביקור בטריטוריה המקצועית האותנטית של השפים.

     

    התוכנית של "מסעדות פתוחות" כוללת אירועים ייחודיים וחד פעמיים, סיטיפס הרכבת הקלה של ירושלים תארח את הקהל ל-  RED TIE COCKTAIL, יתקיימו סיורי אמנות ב"מוזיאון ישראל" עם הדרכה של השפים אסף גרניט, ניר צוק, ננה שרייר ויהלומה לוי, אורחים מיוחדים שיגיעו מחו"ל כמו טל שפיגל בעל הבלוג המוערך Desserted in Paris בסדנת פטיסרי והאמן עידו גרעיני בהשקה בינלאומית של מיצג אינטראקטיבי מיוחד ואירועים כמו ערב פרסי עם רותם ליברזון והזמרת מורין נהדר והמשתה של הכובען המטורף מ"אליס בארץ הפלאות" .

     

     ״העיר ירושלים מלאה בהפתעות קולינריות, תרבותיות ובילוי. עשרות מסעדות, בתי קפה ובארים מהשורה הראשונה של המדינה פזורים בסמטאות ומתחמי העיר. אנו שמחים מאוד ומברכים על הבחירה של פרויקט מסעדות פתוחות להתארח בעיר המופלאה והמיוחדת שלנו ובטוחים שהפרויקט ינחל הצלחה וישלב בתוכו אלפי חוויות תרבותיות וקולינריות״ אומר נעם ריזי, נציג איגוד המסעדות בתי קפה ובארים בירושלים.

     

    כמו כן יערכו סיורי יום ולילה במוקדי אוכל שונים בעיר​ בנושאים כגון: סיורי קולינריה של טעמים בעיר העתיקה, ברחוב החרדי, בחיי הלילה של העיר ועוד. חלק מהסיורים יתקיימו בעזרת אפליקציית BiteMojo שתושק בישראל במיוחד לכבוד מסעדות פתוחות. ברחבי העיר יערכו מפגשי FoodTalks עם אנשי אוכל, צלמים ושפים המובילים בתחום בלוקיישנים מפתיעים וללא תשלום.

     

    המלונות המובילים בירושלים משתפים פעולה עם פרויקט "מסעדות פתוחות" ומציעים סדנאות עם השפים הפרטיים שלהם ומחירים מיוחדים ללינה למשתתפי הסדנאות.

     

    האירועים מתקיימת ביוזמת מרב אורן, חברת סיטיפס – הרכבת הקלה בירושלים ובשיתוף אלסטום, חברת הרכבות הצרפתית.

     

    רכישת הכרטיסים תתבצע דרך אתר האינטרנט של הפרויקט

    www.open-restaurants.co.il

     

     

     

     

     

    בין אירועי "מסעדות פתוחות":

     

    Red Tie Cocktail – קוקטייל בסיטיפס הרכבת הקלה 

     

    עולים בתחנה, מצטיידים באביזרים הנדרשים לחגיגה ומתחילים בנסיעה בליווי מוזיקה חיה, אלכוהול ומאנציס שווים. מגיעים לתחנת הר הרצל, משקיפים על נופיה הקסומים של העיר, משיקים כוסות יין ונהנים ממנות קוקטייל שהכין במיוחד עבורכם השף אלרן בוזגלו ממסעדת "אדום". בדרך חזרה טועמים מתוקים תוצרת בית בשקית ההפתעות.

     

    נקודת מפגש:תחנת גבעת התחמושת, ירושלים

    מועדים:  יום שלישי 22/11, 20:30

     

    מוזיאון ישראל מציג: 

    בישול בניחוח אומנותי סיור עם שף במוזיאון ישראל

     

    אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה. בסדרת סיורים מיוחדים, רוקחים השפים המובילים בישראל תבשיל מעולמם הפנימי וחושפים בפניכם את התשוקות האמנותיות שלהם. אסף גרניט, ניר צוק, ננה שרייר ויהלומה לוי יובילו אתכם בין גלריות המוזיאון ויספרו על יצירות האמנות האהובות עליהם, המעוררות השראה ביצירות הקולינריות האישיות שלהם אותם הם מגישים לסועדים.

     

    נקודת מפגש: מוזיאון ישראל, שדרות רופין 11, ירושלים
                        יש להגיע למקום רבע שעה לפני תחילת הסיור

    מועדים: שלישי 22/11, 18:00 – יהלומה
                רביעי  23/11, 12:00 – אסף גרניט
                חמישי 24/11, 12:00 – ניר צוק
                שישי   25/11, 11:00 – ננה שרייר

     

     

     

     

     

    כנס חדשנות בקולינריה - Culinary & Tech:


    חיבור של עולם המזון, התזונה והאירוח לחדשנות טכנולוגית זהו עולם חדש יחסית שצומח במהירות ובעל פוטנציאל השפעה גדולה על תעשיית המזון, האדם וסביבתו. במסגרת הכנס יתקיימו הרצאות קצרות על חדשנות בקולינריה לצד הצגת סטארטאפים המפתחים פתרונות טכנולוגיים בנושא Food &  Hospitality  וכן האקאתון ראשון בתחום פיתוח אפליקציות לעולם הקולינריה.
    האקתון הוא מרתון של פיתוח מוצר בזמן קצוב של כ24 שעות, אנשים מתחומי היזמות והטכנולוגיה חוברים לצוותים כדי ליצור את המוצר המוביל הבא בתחום הקולינריה. האירוע פונה למתכנתים, מעצבים, יזמים ועוד. 

    כנס החדשנות יתקיים ביום שישי, 25/11 בין השעות 10:00-14:00

    ה"האקתון" יתקיים מיום חמישי ה24.11 בשעה 16:00 ועד יום שישי ה25/11 בשעה 15:00

    מקום מארח:  משרדי MassChallenge בבית אליאנס, רח' כי"ח 2 (צמוד לשוק מחניודה)

    אירועי החדשנות פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום ברישום מראש באתר

     



    המטבח של רמה
     

    מההר לצלחת: ליקוט עשבי הר לתיבול

    בלב משתלה שופעת כל טוב במקום הקסום ביותר בהרי יהודה צמח, כחלק מהנוף המקומי, "המטבח של רמה". החיבור לטבע ולאדמה הוא שהוליד את המסעדה והוא המוביל את החוויה הקולינרית
    הייחודית שלה. השף תומר ניב יוביל אתכם במסע קולינרי ירוק הנפתח בהר ונסגר בצלחת. הסדנא תתחיל בליקוט ממגוון עשבי המאכל העשיר הצומח סביב המסעדה. ניב יסביר על תכונות העשבים והתאמתם לבישול תוך שהוא מכין עבורכם ארוחה בשילוב העשבים שליקטתם.

    נקודת מפגש: נטף

    מועד: יום חמישי 24/11, בין השעות 10:00 – 13:00

     

    יודל'ה 

    שוק עם שיק חווית האירוח של יודל'ה - אחיו הצעיר והבועט של "מחניודה". 

     

    איך יוצרים חווית אירוח בלתי נשכחת? איך מכניסים את שמחת החיים של השוק לתוך מטבח מודרני? איך הופכים ביקור במסעדה לבילוי לילי נטול מניירות? ואיך מתגלגלות המנות האהובות עליכם מדוכני השוק אל הצלחת?

    השף אסף סרי ייקח אתכם לביקור בעולמו של בר האוכל השמח – "יודל'ה", אחיו הצעיר והבועט של "מחניודה". אחרי כוס קפה של בוקר, תצאו עם סרי לטיול בין הבאסטות האהובות עליו בשוק מחנה יהודה, קצת קניות וחזרה למטבח הפתוח של "יודל'ה". במטבח ידגים לכם סרי איך הופכים חומרי גלם טובים לאוכל מעולה, תוך כדי הסברים על חומרי הגלם, העבודה איתם ושיטות הבישול. תזכו לחוות את חיי המטבח, את ההווי, הבדיחות הפנימיות והסודות של האנשים שמאחורי חווית האירוח האינטימית של  "יודל'ה" ותתפנקו באוכל טוב, קינוחים מענגים ויין מעולה.

    מנחה: אסף סרי

    נקודת מפגש: בית יעקוב 10, ירושלים

    מועדים:  יום רביעי 23/11, 11:30 – 15:00
                יום חמישי 24/11, 11:30 – 15:00

     

     

    חטאים מתוקים

    מיצג קולינרי ראשון מסוגו בעולם של האמן עידו גרעיני

    פרוסת העוגה הנוספת שנאכלה בחרטה, התבלין התימני ששמנו בתבשיל הצרפתי המסורתי, קציצת הכרישה שלא ידענו שמכילה בשר או אכילת זן נכחד של ציפורים. חטאים קולינריים הם חלק בלתי נפרד ממערכת היחסים שלנו עם אוכל. אנחנו חיים בעידן שבו הסגידה לאוכל שוברת שיאים: תרבות הפודיז, צילומי האוכל באינסטגרם ושפים שהפכו לסלבריטאים. כל אלה הם חלק מהדת החדשה – FOODISM - דת האוכל. דת שהשתלטה על היום יום שלנו, על הבחירות הקטנות שאנו עושים ועל הריטואלים שקובעים את אורח חיינו: ארוחות הבוקר, הצהריים והערב, ארוחות הביניים וארוחות הטלוויזיה, ארוחות חג ומשפחה, ארוחות שאוכלים לבד וכאלה שאוכלים "על הדרך".

    מתוך התבוננות על הטקסיות הדתית ועל מקומה בתרבות האוכל החדשה, מבקש עידו גרעיני ליצור מייצג וידויים קולינריים ראשון מסוגו בעולם. גרעיני - בעלי הסטודיו ההולנדי "אפטיט" החוקר תרבות אוכל, מנהגים, ורגשות שמתכתבים עם אוכל ומתרגם אותם באמצעות עיצוב למוצרים, חוויות, מותגים, מייצגים, ארוחות וסדנאות -  מזמין אתכם לקחת חלק פעיל ביצירה הייחודית. במסגרת המיצג תוכלו להתוודות על הסודות הקולינריים הכמוסים ביותר - האסונות במטבח, האשמה של הקלוריות או השקרים הלבנים אודות טעם, ריח והנאה. בכניסה למיצג, בטרם כניסתכם, תוזמנו לבחור ולטעום מנה מתוך סדרה של מנות ביס, שכל אחת מהן חוקרת "חטא" קולינרי אחר. לאחר מכן, תיכנסו לחדר בו תתוודו על חטא קולינרי ותקבלו מחילה ביציאה באמצעות מחווה קולינרית. הוידויים יועלו (בכפוף להסכמת המשתתפים) לפלטפורמה בינלאומית שתציגם בתערוכות ברחבי העולם.

    מקום מארח: מוזיאון "מגדל דוד"

    נק מפגש:

    תאריך: יום שבת, 26/11 10:00-14:00

    המיצג ללא תשלום ברישום מראש באתר

     

     

    "המשתה" בבית אליאנס

    קהילת בית אליאנס תפתח את שערי ביתה לטובת "המשתה", אירוע קולינרי חוצה תחומים וחושים. 

    החל מהשעה 19:00 יפתחו חללי הבית כולו יפתחו לשיטוט חופשי. 

    המבקרים יוזמנו להציץ בחדרים ולטעום מהיצירות אותם יציגו חברי הקבוצות. 

    יצירות מקוריות, אשר הופקו במיוחד לאירוע בנושא תאווה ובשרים. 

    במקביל להתרחשויות השונות בחדרים, במרתף אליאנס תתקיים מסיבת התה של אלי[אנ]ס. 

    אוכל, שתיה, מוסיקה, זחל, דוכסית, כובען מטורף, קרוקט קיפודים, חתול צ'שייר ושתי מלכות. 

    האירוע הינו הפקת מקור מבית היוצר של ארגון רוח חדשה, קהילת בית אליאנס וקבוצת התלתליסטים. 

    מועד: יום חמישי 24/11 בשעה 19:00

    כתובת: כי"ח 2 ירושלים

     

    פאנל בלוגרים מובילים של קולינריה

    כשמכניסים אל מנוע החיפוש של גוגל את המילה "אוכל", הוא משיב עם למעלה מ-22 מיליון תוצאות. בראש הרשימה מככבים מדורי האוכל של האתרים הגדולים ולצידם מאות בלוגים ישראלים העוסקים באוכל ורק אוכל. שלא כמו כותבי בלוגים בתחומים אחרים, בלוגרי האוכל זוכים להערכה ויראת כבוד בתוך ברנז'ת הקולינריה המקומית שלא נופלת ולעיתים גם עולה על זאת של הקולגות שלם העיתונאים ומחברי ספרי הבישול.

    אז מה מוביל בשלן ואכלן חובב לפתוח בלוג ולהשקיע בו את מרצו? איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן? איך הופכים את הכתיבה בבלוג לקריירה? מה ההבדלים בין הבלוגים השונים? איך מחליטים באילו פלטפורמות להשקיע ואיך משיגים עוד ועוד חשיפה וקוראים? איך משפיע התואר "כותב בלוג" על מעמד הכותב בעולם הקולינריה המקומי, בעת ביקור במסעדה ובחיזורים מחברות יח"צ? ומה השתנה במרוצת השנים בתחום בארץ?

    פאנל בהנחייתה של עיתונאית האוכל, נעה רוזין, ובהשתתפות כותבי הבלוגים המובילים בישראל אפרת ליכטנשטט ("אז מה את עושה כל היום?"), גל ממליה ("פתיתים") , מאיה מרום ("בצק אלים"), חגית ביליה ("לייזה פאנלים" ) ורותם ליברזון ("טיפול בבישול" ) ינסה להשיב על שאלות אלו ואחרות ויחשוף את עולמם הפנימי של מי שהתשוקה שלהם לאוכל הובילה אותם לשפוך את הלב ולהכניס למטבח הפרטי שלהם עשרות ומאות אלפי קוראים.

    מקום מארח : בית הנסן

    רחוב גדליהו אלון 14

    יום חמישי 24/11 בשעה 20:00

    ללא תשלום בהרשמה מראש באתר

     

    FOODTALKS

    הרצאות ומפגשים חינמיים לקהל הרחב עם השמות הכי לוהטים ומעניינים בתחום הקולינריה בישראל, וביניהם-

    אורי שביט מחלוצות התחום בישראל-תדבר על קולינריה טבעונית

    הקונדיטור אלון שבו - יעביר את הרצאתו המרתקת  "follow your dream"

    נעמי אבליוביץ - עורכת הספר של שף יותם אוטולונגי תספר על זכרונות, מסורות וסיפורי אוכל מירושלים

    אורי עמדי- ידבר על פיתוח "החצר האחורית" של ירושלים והפיכתו של מחניהודה למעוז קולינרי

     

     

     

    עזורה

    סיפורים מהפתיליות של עזורה - סיור בשוק וסדנת בישול

     

    מסעדת "עזורה" במחנה יהודה, שהוקמה ב-1952 על ידי עזרא שרפלר, שייכת לדור המייסדים של השוק. מסוג המקומות שעיצבו את דמותו של השוק והפכו למוסדות מיתולוגיים שהזמן לא הצליח לשחוק את יחודיותם. הצטרפו אל  בנו של  שרפלר, שבי, לסיור בשוק עם מי שגדל בו וחי אותו. משם תמשיכו לסדנא מעשית של גלגול קובות במוסד שיש שיגידו עליו שמגיש את הקובות הטובות ביותר. לאחר שעה חופשית לטיול ולטעימות ברחבי השוק תשובו למסעדה לארוחת טעימות מכל מנות המטבח של "עזורה" ולסיפורי היסטוריית המסעדה, שנדמה שהייתה שם מאז ומעולם.

    מנחה: שבי שרפלר

    נקודת מפגש: רחוב בית יעקב 5, ירושלים (שוק מחנה יהודה)

    מועד:   יום רביעי 23/11, בשעה 9:00

     

     

    טהרן זה כאן, וטוב שכך...

     

    המפעל מארח תחת קורת גג אחת שתי אושיות תרבות פרסיות מרתקות. מצד אחד, הבשלנית והבלוגרית רותם ליברזון שתבשל יחד עם אנשי המפעל ארוחה פרסית טעימה, ותדבר על חיים בבישול איטי רגע לפני שספר המתכונים שלה רואה אור. ומצד שני, הופעה של היוצרת מורין נהדר, שאלבום המופת הפרסי שלה "גולה גנדום" יוצא בימים אלו ממש. בסוף ההופעה עמית אליאסי יתקלט אל תוך הלילה מוזיקה פרסית עם עקיצות לשאר המזרח התיכון.

    יום רביעי23/11 17:00 - שיחה עם רותם ליברזון, 18:00 ועד שייגמר - דוכן אוכל פרסי על פי מתכוני רותם ליברזון, 21:00 מורין נהדר בהופעה, 23:00 עמית אליאסי בתקלוט

    "המפעל" רחוב המערביים 3

     

     

     

    סדנת ליקוט  במלון אמריקן קולוני 
    מלון אמריקן קולוני ששימש בעבר כארמונו של הפאשה פותח שעריו לאורחי מסעדות מבפנים ומציע סיור וליקוט בגינה המלכותית הכוללת מגוון רחב של תבלינים בצבעים וריחות משכרים, אותם נקטוף יחד עם ברוך הגנן הוותיק של המלון .לאחר מכן,  דיויד דידס, השף הראשי של המלון ומסעדת ערבסק היוקרתית ידגים ויבשל לנו ארוחת טעימות עשירה ומגוונת, מלאה בעשבי טיבול טריים וריחניים. שליקטנו יחד בגינה . 
    מלון אמריקן קולוני, רח' לואי ונסן 1, ירושלים 

    למשתתפי מסעדות פתוחות באמריקן קולוני יוצעו מחירים מיוחדים ללינה במלון כולל ארוחת בוקר. 
    תאריכי הסדנא 
    יום רביעי 23/11 בשעה 11:00 
    יום שישי 25/11 בשעה 11:00 

     

     

    הקינוח הכי מושחת שיש -  עם השף פטיסייר טל שפיגל  בהשתתפות השף קונדיטור של מלון וולדורף אסטוריה קלוד בן סימון

     

    האמרה "לאכול עם העיניים" נכונה במיוחד כשמדברים על עולם הקונדיטוריה. עוגות קצפת צבעוניות ועוגיות דמויות תכשיטים עיטרו את שולחנות האצולה האירופית באופן קבוע. והיום, אקלייר יפה במיוחד יכול להיחשב לאקססורי אופנתי לכל דבר. במפגש הקולינרי עם שף פטיסייר מפריז, טל שפיגל, תוזמנו לחקור את הקשר בין עיצוב לקונדיטוריה.

    שפיגל עצמו הוא דוגמא מובהקת לקשר ההדוק שבין עיצוב ואופנה לפטיסרי. הוא החל את דרכו כמעצב גרפי, עשה הסבה מקצועית ולמד מהקונדיטורים המובילים בעולם בבית הספר הגבוהה לקולינריה ferrandi. כיום שפיגל, שכבש את עולם הפטיסרי הצרפתי עם פרויקט צילום הקינוחים, בשילוב אופנה ועיצוב גרפי בחשבון האינסטגרם שלו  desserted_in_Paris, משתף פעולה עם מותגי אופנה ולייף סטייל צרפתיים בולטים.

    בסדנא, יסקור שפיגל את המטבח הצרפתי בהקשרים של מסורת, אופנה וחדשנות. המפגש יתמקד בבחינה של יישומים עיצוביים כגון מינון, קומפוזיציה, צבע ונראות וכיצד הם פוגשים אלמנטים קולינריים כמו טעם, מרקם וריח. במהלך הסדנא תשתתפו בניסוי קולינרי ייחודי במסגרתו תשתתפו בניסוי קולינרי ייחודי במסגרתו תשתתפו בניסוי קולינרי הבוחן את חשיבותה של פרשנות אישית בקונדיטוריה. במסגרת הניסוי, תצרו מחומרי הגלם השונים את הפרשנות שלכם לקינוח הצרפתי המושלם.

     

     

    כתובת: מלון וולדורף אסטוריה רחוב גרשון אגרון 28

    תאריך: יום חמישי 24/11 בשעה 18:00

     

    פעילות לילדים:

     

    סדנאות אפייה לילדים עם רולדין

     

    סדנא חווייתית וקסומה לילדים בגילאי 5-10  בממלכת רולדין. הילדים יתנסו בעצמם בטכניקות קישוט וזילוף כשיכינו סופגניות, יאפו עוגיות זנגביל בצורת דובי ויצרו סוכריית בצק סוכר. כל זאת תוך כדי סיפורים ויצירה משותפת. בסוף הסדנא יצאו הילדים עם מארז צבעוני וטעים במיוחד של המטעמים שהכינו במו ידיהם.

     

    מנחה: קארין אזולאי.

    נקודת מפגש: שדרות אלרוב 8, ירושלים  (קניון ממילא)

    מועדים: יום רביעי 23/11,בשעות  16:30 18:00
                יום חמישי 24/11, בשעות  16:30 18:00

     

    סדנת איור באוכל

     

    כמות הקלישאות על ילדים סרבני אוכל יכולה להאכיל בעצמה שבט שלם. "פה גדול", "הנה בא מטוס" והגדול שבאיומים: "אם לא תאכל מהר, יבוא שוטר", הם רק חלק מהמשפטים שכל הורה זוכר היטב מילדותו ומסרב להאמין שהוא נאלץ להשתמש בו בעצמו. הילית שפר, מאיירת ואמא למודת קרבות, לוקחת את אחת הקלישאות הגדולות – "לא לשחק באוכל!" – ומנפצת אותה לרסיסים בסדנת יצירה מחומרים לא שגרתיים. הילדים ילמדו כיצד להתקרב לאוכל שהם לא בהכרח אוהבים דרך האיור באמצעותו. הילדים יגעו, יציירו, יריחו ויטעמו וגם ילמדו איך להפוך מלפפון וזית לעין, ביצה קשה לשמש וגזר לזנב. אז מי אמר ששום דבר טוב לא יצא מלשחק באוכל?

    *לילדים בכיתות א'-ו' או מגיל 3, בליווי הורים

    מנחה: הילית שפר

    מתחם התחנה הגלריה -  דוד רמז 4 ירושלים

    יום שבת 26.11,  בשעות 11:00, 12:30

     

     

     

    מסעדות פתוחות

     

    אדום

    השף אלרן בוזגלו

    מועדון ארוחת היין

     

    כשחושבים על זיווג מושלם חושבים על אוכל ויין. השף אלרן בוזגלו יארח אתכם בחדר הפרטי של המסעדה לארוחה אינטימית בת שש מנות במהלכה תטעמו יינות, תשמעו הסברים על סוגי היין השונים, ההבדלים ביניהם ואיזה יין הולך עם איזו מנה.

    רחוב דוד רמז 4 (מתחם התחנה)

    חמישי (24.11), 21:00 – 24:00

    מחיר: 300 ₪

     

     

    אנג'ליקה

    השף מרכוס גרשקוביץ

    הנאים הדגים בעיניכם?

     

    בסדנא תגלו את הסודות הכמוסים להכנת מנות דגים נאים כשהשף מרכוס הרשקוביץ' ידגים הכנה של מנות מסביב לעולם: הסשימי היפני, הסביצ'ה הפרואני או הקרפצ'יו האיטלקי – כל מנה והתוספות שלה. כדי להפוך את החוויה למושלמת באמת, יותאמו לכל מנה יינות שידגישו את טעמיה.

     

    רחוב וושינגטון 4

    שישי (25.11), 10:00 - 13:00.

    מחיר: 300 ₪

     

     

    בירה הרצל

    מאור הלפמן

    עיר הבירה

     

    מבשלת הבירה הירושלמית הראשונה, "הרצל", מזמינה אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו: היכרות עם חומרי הגלם, שלבי הבישול השונים וטעימות מתוך מגוון הבירות המקוריות המיוצרות במבשלה. בתום הסיור תקבלו מארז ובו שני בקבוקי בירה "הרצל".

     

    רחוב הסדנא 5

    חמישי (24.1), 18:00 / שישי (25.11), 14:00

    מחיר: 95 ₪

     

     

    בירתנו

    לאון שוורץ

    און דה רוקס – סדנת זיקוק ויסקי

     

    בסדנת זיקוק הויסקי של "בירתנו", יכניס אתכם הברומאסטר לאון שוורץ אל תוך תהליך הזיקוק של המשקה שהסופר ג'ורנג' ברנארד שואו כינה "קרן שמש נוזלית". תרגישו את חומרי הגלם, תלמדו על שלבי הבישול ולבסוף גם תלגמו.

     

    רחוב ינאי 3

    שבת (26.11), 18:30

    מחיר: 300 ₪

     

    בראסרי עין כרם

    השף לירז שדה

    מפגשי יין ואוכל
    שלושה מפגשי יין ואוכל בליווי ייננים ראשיים משלושה יקבים מובילים מהרי יהודה, שינחו אתכם בטעימות ובהסברים על עולם היין הייחודי של האזור. הטעימות ילוו במנות של "בראסרי עין כרם" אשר יותאמו במיוחד לרוחו הייחודית של כל יקב.

    רחוב המעיין 15 (עין כרם)

    רביעי (23.11), 19:30 – 22:00 / חמישי (24.1), 19:30 – 22:00 / שבת (26.11), 19:30 – 22:00

    מחיר: 185₪

     

     

    דוד לאור

    הקונדיטור דוד לאור

    בריושים של בוקר

    כדרכו של כל אופה, תשכימו קום ותפגשו את דוד לאור בקונדיטוריה שלו, לסדנא מעשית של הכנת בריושים. לאור, המתמחה במאפי בוקר צרפתים, יחשוף בפניכם את כל הטיפים, המתכונים והסודות שיוצרים את הקלאסיקה הצרפתית המופלאה. תגלגלו, תתפיחו ותאפו מגוון צורת של בריושים מתוקים ומלוחים וכמובן שגם תטעמו.

    רחוב היצירה 12, מבשרת ציון

    רביעי (23.11),  05:15

    מחיר: 250 ₪

     

     

     

    האקליפטוס

    השפים משה ורוני בסון

    קובה בקלי קלות

    מה יש בקובה שהפך אותה לאחד מסמליו של המטבח הישראלי? השף משה בסון, יליד עיראק ומומחה במסורות אוכל עתיקות, ייקח אתכם אל תוך נבכי הקובה ויחלוק מתכונים מיוחדים.

    סמטת פלט 14 (חוצות היוצר)

    רביעי (23.11), 19:00 / חמישי (24.1), 19:00

    מחיר: 200₪

     

     

     

     

     

     

     

     

    האקליפטוס

    השפים משה ורוני בסון

    שף ליום אחד

    מסעדת "אקליפטוס" מגשימה את חלומו של כל בשלן בנשמה ומאפשרת לכם להיות שף ליום אחד. היכנסו למטבח של המסעדה המיתולוגית, קחו חלק פעיל בסרוויס וגלו את סודות המקצוענים, תטעמו מיצירות המסעדה ותקנחו בארוחת ערב מעולה.

    סמטת פלט 14 (חוצות היוצר)

    רביעי (23.11), 22:00-17:30

    מחיר: 175₪

     

     

    הבית העתיק בעין כרם

    שושנה קרבסי

    קוסקוס ואהבה

    המשוררת וסופרת הילדים שושנה קרבסי מכניסה אתכם לביתה בן 350 השנים למפגש שכולו קוסקוס. היא תלמד אתכם להכין קוסקוס בשלושה צבעים, תציג וואריציות ותיתן טיפים וקיצורי דרך בעודה מספרת סיפורים ממורשת יהדות מרוקו, סיפורי אהבה ושירת חשק. בסוף תטעמו קוסקוס מעשה ידיכם ותתפנקו בקפה ועוגה.

    דרך האחיות 14, עין כרם

    חמישי (24.11( 11:00, 17:00

    מחיר: 150 ₪

     

    המוציא

    השף אבי לוי

    מירושלים לאלג'יר ובחזרה

    השף אבי לוי לוקח אתכם אל הסירים של ילדותו במסעדת "המוציא". לוי ידגים הכנה של מנות ביתיות ושל אוכל רחוב מהמטבח האלג'יראי והירושלמי, תוך שילוב בין מנות מסורתיות לבין טכניקות וחומרי גלם חדשניים. בתום הצפייה בהכנות, תקנחו בארוחת טעימות מעשה ידיו של לוי.

    רחוב אגריפס 34 / סמטת בורוכוף 4

    רביעי (23.11), 17:00, 19:00 / חמישי (24.1), 15:00   

    מחיר:280 ₪

     

    המטבח של רמה

    השף תומר ניב

    מההר לצלחת

    השף תומר ניב יוביל אתכם במסע קולינרי ירוק הנפתח בהר ונסגר בצלחת. הסדנא תתחיל בליקוט ממגוון עשבי המאכל העשיר הצומח סביב המסעדה. ניב יסביר על תכונות העשבים והתאמתם לבישול תוך שהוא מכין עבורכם ארוחה בשילוב העשבים שליקטתם.

    נטף

    חמישי (24.11), 10:00 – 13:00

    מחיר: 160 ₪   

     

    הסדנא

    המיקסולוג דורון יעקובוביץ'

    mix and match

     

    היכונו למפגש שכולו קוקטיילים ואוכל טוב סביב הבר של "הסדנא" מקבוצת מחניודה. תשמעו על ההיסטוריה ועל העתיד של עולם האלכוהול, תקבלו הסברים על מה הולך עם מה ומתי ומה אסור לערבב, תלמדו להכין קוקטיילים ובין ההסברים גם תלגמו ותנגסו במנות ביס מבשרים מובחרים שהותאמו לכל אחד מהמשקאות.

     

    דרך חברון 28

    שישי (25.11), 11:30 – 13:30, 14:00 – 16:00

    מחיר: 300  ₪



    חוות עזי הר איתן

    עומר זלצר ויפתח לחם (ברקת)

    מפגש על גבינה ולחם

    עומר זלצר ויפתח לחם, אמני גבינה ולחם, יכניסו אתכם לסוכה מעוררת השראה בטבורה של חוות עזי הר איתן ולעומקם של חומרי הגלם המקומיים החיבור והיחס שלהם לסביבה; יסבירו על התהליכים המסורתיים ויישומם ביצור מוצרים עילאיים ועל החיבור בין המוצר לסביבתו הטבעית. בחלקו המעשי של המפגש תרכיבו מנה שתאפה בתנור האדמה ותתענגו על טעמיה, שכמותם לא פגשתם.

     

    חוות עיזי הר איתן, כניסה משמורת הסטף

    רביעי (23.11), 10:00 / חמישי (24.11), 10:00

    מחיר: 300 ₪




    חוות עיזי הר איתן

    עומר זלצר ויפתח לחם (ברקת)

    מפגש עם טעם

    במפגש בסוכה מרשימה יפרסו עומר זלצר ויפתח לחם (ברקת) את הדרך המובילה ליצירות האמנות הקולינריות שלהם בשיחה על הרבגוניות ועל הטעמים של חומרי הגלם ושילובם באפייה המסורתית וייצור הגבינה הארטיסנלי, על החיבור למקום ולעונות השנה ועל התהליכים המקנים למוצרים השונים את אופיים וייחודם. המפגש יסתיים בטעימה מודרכת של לחמים וגבינות ממיטב תוצרת החווה.

     

    חוות עזי הר איתן, כניסה משמורת הסטף

    רביעי (23.11), 13:30 / חמישי (24.11), 13:30

    עלות: 180 ₪

     

     

    יודל'ה

    השף אסף סרי

    שוק עם שיק

     

    השף אסף סרי ייקח אתכם לביקור מאחורי הקלעים של – "יודל'ה", אחיו הצעיר והבועט של "מחניודה". תטיילו בין הבאסטות האהובות עליו בשוק, וכשתשובו למטבח, ידגים לכם סרי איך הופכים חומרי גלם טובים לאוכל מעולה. תזכו לחוות את חיי המטבח, את ההווי והסודות ובין לבין, תתפנקו באוכל טוב, קינוחים מענגים ויין מעולה.

    רחוב בית יעקוב 11 (שוק מחנה יהודה)

    רביעי (23.11), 11:30 – 15:00 / חמישי (24.1),  11:30 – 15:00

    מחיר: 300  ₪

     

     

    כורדיה בעמק התימנים

    דליה חרפוף

    החוויה הכורדית – אירוח כורדי וסדנת בישול

    הבשלנית ומספרת הסיפורים דליה חרפוף תקבל אתכם בבית האבן המיוחד שלה לצלילי מוסיקה כורדית, ריקודים וסיפורים מילדותה. לאחר שתתגלגלו מצחוק מסיפוריה תגלגלו וגם תטעמו קובה עם תוספות מגוונות. בסוף תקנחו בקפה ועוגה.

    דרך שורק 5, עין כרם  (עמק התימנים)  

    רביעי (23.11), 20:00, חמישי (24.11), 20:00

    מחיר: 160 ש"ח


     

    מחניודה

    ג'ונגל קינוחים

     

    "מחניודה" מקימים עבורכם ג'ונגל קינוחים בערב פרוע ומתוק במיוחד. בארוחת הקינוחים הכי משוגעת שתראו, אני "מחניודה" ישפכו את הלב שלהם – עשוי השוקולד –על השולחן בשבילכם, ימטירו עליכם גשמי ברכה של שברי עוגיות מהקומה השנייה ויציירו עוגות גבינה אלוהיות. כל מה שנותר לכם הוא ליהנות מקינוחים מעולים ומערק צונן במסיבה הכי מתוקה שתראו.

     

    רחוב בית יעקוב 10 (שוק מחנה יהודה)

    רביעי (23.11), 23:30

    מחיר: 100 ₪

     

     

     

     

    מחניודה

    השף אליעזר מזרחי

    טעימות טעימות

    התמסרו לטעמי השוק בארוחת טעימות דינמית על הבר של "מחניודה" עם השף אליעזר מזרחי. מזרחי יבחר עבורכם את המנות; יזהה את הרגע המתאים ביותר לעצור לשתות צ’ייסר; ישלח אתכם להפסקה קצרה ויקרא לכם לחזור כשתגיע העת להוציא את התותחים הכבדים: דגים, בשרים ולבסוף קינוח. חווית טעמים מושלמת ל"פודיז" אמיתיים שאוכלים הכל מהכל.

    רחוב בית יעקוב 10 (שוק מחנה יהודה)

    רביעי (23.11), 18:30 – 21:00, 21:15 – 23:45

    מחיר: 300 ₪

     

    מונא

    השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון

    אמנות האוכל והאירוח

    בארוחת טעימות של חמש מנות ובמפגש אינטימי, יגישו השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון (מסעדת מונא ואנה) את הפילוסופיה שלהם לבניית החוויה הקולינרית המושלמת באמצעות שירות, אסתטיקה, טעם, גודל, אווירה ונגישות. בתום המפגש תקבלו ספרון מתכונים ובו מנות הדגל של השפים.

    רחוב שמואל הנגיד 12 (בית האומנים)

    רביעי (23.11), 19:00

    עלות: 300 ₪


     

    סושי רחביה (*כשר *מעשי)

    שף אופיר דדון

    High rollers – סדנת סושי

    מאוכל רחוב ועד מסעדות עילית, הסושי הוא כנראה השגריר המובהק ביותר של המטבח היפני. הווריאציות הרבות שלו – הטעמים, הצורות והשילובים - הופכות אותו ליצירת אמנות טעימה במיוחד. בסדנא המעשית בהובלת שף רשת "סושי רחביה", אופיר דדון, תלמדו לגלגל סושי כמו יפנים וגם תתענגו על סושי פרי יצירתכם.

    רחוב עמק רפאים 48

    חמישי 24.11, 20:00 כשעתיים

    מחיר: 250 ₪

     

    סושי רחביה – סניף מרכז העיר (*כשר)

    שף אופיר דדון

    דרינק אין ג'אפן

    הדרכת סאקה וארוחה אסייתית

    הסאקה הוא משקה מושלם לצד האוכל ובעיקר לצד חברה טובה, כזה ששתייתו מכוסו של אדם אחר נחשבת בתרבות היפנית כסימן לחברות.במפגש טעימות סאקה ב"סושי רחביה" תטעמו סאקה איכותי לצד מנות דגל אסייתיות של הרשת: סושי, דים סאם, אגרולים ועוד.

    רחוב רבי עקיבא 6

    חמישי 24.11, 20:00

    מחיר: 150 ₪

     

     

    עזורה

    שבי שרפלר

    סיפורים מהפתיליות של עזורה

    מסעדת "עזורה" במחנה יהודה, שהוקמה ב-1952 על ידי עזרא שרפלר, שייכת לדור המייסדים של השוק. הצטרפו אל בנו של שרפלר, לחוויה מתמשכת שתתחיל בקפה של בוקר,סיור בשוק, סדנא מעשית של גלגול קובות וארוחה טעימות מהסירים המפורסמים של "עזורה".

    רחוב בית יעקב 5 (שוק מחנה יהודה)

    רביעי (23.11), 13:00-09:00

    מחיר: 250₪

     

     

     

    צ'אקרה

    השף ערן פרץ

    תאוות בשרים

    הקצב עופר אסולין יסביר על סוגי נתחי הבשר השונים, בזמן שתטעמו ממבחר מנות בשריות שיוגשו למרכז השולחן. בהמשך המפגש ייארח אתכם שף המסעדה, ערן פרץ, לסעודה באווירה ירושלמית עם מנה ראשונה, עיקרית ויין משובח.

    רחוב קינג ג'ורג' 41

    רביעי (23.11), 16:30 – 18:30 / חמישי (24.1), 16:30 – 18:30   

    מחיר: 300 ₪

     

     

     

    Anna

    סדנת הכנת פסטות

    השף נמרוד נורמן

    כשחושבים על אוכל איטלקי חושבים על פסטה. יצירת הבצק בעלת אלף הפרצופים מעטרת תפריט של כל מסעדה איטלקית והיא המלכה של כל מטבח איטלקי. בסדנא בהובלת השף , נמרוד נורמן, תלמדו להכין בצק פסטה טרי בארבע צורות: רביולי, אניילוטי, פפרדלה ופרפלה.

    הרב אג"ן 10

    יום רביעי, 23.11, 17:00

    מחיר: 250 ₪

     

     

     

     

     

    Beer Bazaar

    חיים דוידס

    מהפיכת הבירה - טעימות בירה וארוחה

    הסדנא של ה- Beer Bazaar תחשוף בפניכם את המגוון המרתק של עולם הבירה הישראלי שחווה מהפיכה של ממש בשנים האחרונות. תלגמו טעמים חדשים ומפתיעים של בירה מתוך 100 הסוגים שמציע המקום ותטעמו מנות מהתפריט, המבוסס על היצע השוק, דרכן תלמדו על האפשרויות הקולינריות הרבות שמספק שילוב הבירה באוכל ולצידו.

    רחוב עץ חיים 3

    ד' 23.11 / 17:00 ה' 24.11 / 17:00 ו' 25.11 / 13:00

    מחיר: 95 ₪

     

     

     

    Cookie Cream

    השף לירן אילון

    מתחממים עם גלידה קרה

    השף לירן אילון יארח אתכם במעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream לסדנא מעשית בה תלמדו איך להכין גלידה – משלב בחירת חומרי הגלם, דרך הכרת טעמים והתנסות בעיצובים שונים ועד הביס המושלם של גלידה קרה בין שתי עוגיות נימוחות.

     

    רחוב האשכול 6 (שוק מחנה יהודה)

    רביעי (23.11), 16:30, 18:00 / חמישי (24.11), 16:30, 18:00 / שישי (25.11), 10:00

    מחיר: 60 ₪

     

     

     

    Station 9

    שף רון פינצ'י

    מאסיה באהבה – סדנת בישול אוכל אסייתי

    המטבח האסייתי הוא מאהב סוער. הטעמים, הצבעים והשילובים שהוא מגיש לשולחן תמיד מפתיעים ותמיד מרגשים. השף רון פינצ'י מ ייקח אתכם לאל תוך סודות המטבח שכבש בסערה את העולם כולו בטעימות של כמה מהמנות המעניינות והצבעוניות ביותר.

    ככר דוד רמז 4 (מתחם התחנה)

    שישי 25.11, 12:30

    מחיר: 180 ₪

     

     

     

     

     

    אירועים מיוחדים

    Red Tie Cocktail – קוקטייל בסיטיפס הרכבת הקלה 

     

    עולים בתחנה, מצטיידים באביזרים הנדרשים לחגיגה ומתחילים בנסיעה בליווי מוזיקה חיה, אלכוהול ומאנציס שווים. מגיעים לתחנת הר הרצל, משקיפים על נופיה הקסומים של העיר, משיקים כוסות יין ונהנים ממנות קוקטייל שהכין במיוחד עבורכם השף אלרן בוזגלו ממסעדת "אדום". בדרך חזרה טועמים מתוקים תוצרת בית בשקית ההפתעות.

     

    נקודת מפגש:תחנת גבעת התחמושת, ירושלים

    יום שלישי 22/11, 20:30

    מחיר: 180 ₪

     

     

     

     

    בית אליאנס

    מסיבת התה של אלי(אנ)ס – אמנות קולינרית ו"משתה" מוטרף

    קהילת בית אליאנס תפתח את שערי ביתה לטובת "המשתה", אירוע קולינרי חוצה תחומים וחושים. במהלך הערב, חללי הבית יהיו פתוחים ל"הצצות" המבקרים. במקביל להתרחשויות השונות בחדרים, על קירות הבית תוצג תערוכה זמנית בנושא תאווה ובשרים ובמרתף אליאנס תתקיים מסיבת התה של אלי(אנ)ס - מופע פרפורמנס קולינרי בשלוש חללים: אוכל, שתיה, מוסיקה, זחל, דוכסית, כובען מטורף, קרוקט קיפודים, חתול צ'שייר ושתי מלכות ולאחריו נשף מלכת הלבבות.

    מוזמנים לסייר בחללים השונים של בית ספר אליאנס הנטוש ולהכיר את שבע הקבוצות השונות הפועלות בו, המורכבות מכ-80 אמנים ויוצרים ממגוון תחומים ומכל הקשת הירושלמית שיציגו יצירות מקוריות הבוחנות את תרבות האכילה, שהופקו במיוחד לאירוע:

    כתת אמן בתערוכת שאריות וקליפות / ק.ט.מ.ו.ן - בקטעי מחול מלאי תעוזה והומור/ ביה"ס למוזיקה ושקט ברספי פואטרי סלאם / הברנז'ה במיצג תיאטרון "דינר אנד א'מובי" / ״אמן״ - המרכז לאמנות חזותית לציבור החרדי / אליאנס7 בהקרנת סצנות מעוררות תיאבון מהקולנוע / מגזין כביש 1 מבשלים רעיונות, סיפורים ומתכונים.

    האירוע הינו הפקת מקור מבית היוצר של ארגון רוח חדשה, קהילת בית אליאנס וקבוצת התלתליסטים. 

    רחוב כי"ח 2

    חמישי (24.11), 19:00

    מחיר: 30 ₪

    *מזון ומשקאות בתשלום במקום

     

     

     

     

     

     

     

    מגדל דוד

    חטאים מתוקים - מיצג קולינרי ראשון מסוגו בעולם

    עידו גרעיני – מעצב ושף, חלוץ בין-לאומי בתחום חווית האכילה

    חטאים קולינריים הם חלק בלתי נפרד ממערכת היחסים שלנו עם אוכל. מתוך התבוננות על הטקסיות הדתית שבאוכל מבקש המעצב עידו גרעיני ליצור מייצג קולינרי ראשון מסוגו בעולם. בכניסה למיצג תוזמנו לבחור ולטעום מנה מתוך סדרה של מנות ביס, שכל אחת מהן חוקרת "חטא" קולינרי אחר. לאחר מכן, תיכנסו לחדר בו תוזמנו להתוודות על חטא קולינרי ותקבלו מחילה ביציאה באמצעות מחווה קולינרית.

    עידו גרעיני הוא המייסד ומנהל הקריאטיבי של סטודיו אפטיט הממוקם בהולנד ומוכר ברחבי העולם כחלוץ בתחומו, המשלב קולינריה ואת אקט האכילה בעולמות העיצוב, האומנות והשיווק. גרעיני מגיע  במיוחד לירושלים לאחר סיבוב הרצאות עולמי בנושא חדשנות וקולינריה. את תוצרי המציג שיקים יציג בתערוכות נחשבות ברחבי העולם.

    מוזיאון מגדל דוד, העיר העתיקה

    שבת (26.11), 14:00-10:00

    חינם בהרשמה מראש באתר

    ניתן להמשיך לסיור במוזיאון במחיר מיוחד של 20 ש"ח

     

    מלון וולדורף-אסטוריה

    לעצב קינוח צרפתי-  סדנא מעשית ושיחה על החיבור שבין עיצוב לפטיסרי

    טל שפיגל,  שף פטיסייר מפריז, בעל חשבון

    קלוד בן סימון, שף פטיסייר (בעבר  Pierre Hermé )

    האמרה "לאכול עם העיניים" נכונה במיוחד כשמדברים על עולם הקונדיטוריה. במפגש הקולינרי עם השף פטיסייר, טל שפיגל, המגיע במיוחד מפריז, תוזמנו לחקור את הקשר בין עיצוב לפטיסרי ותזכו להצצה אל תוך עולם הפטיסרי הצרפתי . דוגמא מובהקת לקשר זה הוא שפיגל עצמו שהחל את דרכו כמעצב גרפי, עשה הסבה מקצועית ולמד מהקונדיטורים המובילים בעולם וכבש את עולם הפטיסרי הצרפתי עם פרויקט האינסטרגם desserted_in_Paris המשלב צילומי קינוחים עם נעלי מעצבים.

    בחלק המעשי של המפגש תשתתפו בניסוי קולינרי הבוחן את חשיבותה של פרשנות אישית בקונדיטוריה. במסגרת הניסוי, תצרו מחומרי הגלם השונים את הפרשנות שלכם לקינוח הצרפתי המושלם.

    רחוב גרשון אגרון 28-26

    חמישי 24.11, 18:00

    מחיר: 300 ש"ח

     

    מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אומנויות

    מוזיאון ישראל

    שף משתנה - יהלומה לוי, אסף גרניט, ניר צוק וננה שרייר

    בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות המוזיאון בעקבות יצירות האומנות המעוררות בהם השראה. השפים יספרו על יצירות האמנות האהובות עליהם וכיצד הם מתרגמים אותן למנות שהם יוצרים בעצמם.

    שדרות רופין 11

    שלישי (22.11), 18:00 – השפית יהלומה לוי / רביעי  (23.11), 12:00 – השף אסף גרניט / חמישי (24.1), 12:00 – השף ניר צוק / שישי (25.11), 11:00 – השפית ננה שרייר

    מחיר: 85 ₪ לסיור /  75 ₪ למנויים, חיילים וסטודנטים

     

     

    המפעל

    חגיגה פרסית עם הבלוגרית רותם ליברזון והופעה של הזמרת מורין נהדר

    המפעל מארח תחת קורת גג אחת שתי אושיות תרבות פרסיות מרתקות. מצד אחד, הבשלנית והבלוגרית רותם ליברזון שתבשל יחד עם אנשי המפעל ארוחה פרסית טעימה (18:00 ועד שייגמר), ותדבר על חיים בבישול איטי (19:00) רגע לפני שספר המתכונים שלה רואה אור. ומצד שני, הופעה של היוצרת מורין נהדר (21:00), שאלבום המופת הפרסי שלה "גולה גנדום" יוצא בימים אלו ממש. בסוף ההופעה עמית אליאסי יתקלט אל תוך הלילה מוזיקה פרסית עם עקיצות לשאר המזרח התיכון (23:00).

    רחוב המערביים 3

    רביעי (23.11) 18:00

    *השתתפות במפגש – ללא תשלום בהרשמה מראש באתר

    * ההשתתפות בארוחה – 40 ₪ בתשלום במקום

     

     

    טעימה מהעתיד – הצצה לעתיד האוכל שלנו וארוחת טעימות מולקולרית

    בית הנסן

    מעיין פרילוק – כתבת הטכנולוגיה של ערוץ 10, יזמית

    שחר דבר – שף מולקולרי, מחלוצי התחום בישראל

    רובוטים שמחליפים מלצרים, מדפסת תלת מימד שמכינה ארוחות וכדור פלא שמשנה את מערכת הטעמים בפה שלנו. ככה יראה עתיד האוכל שלנו. מעיין פרילוק עקבה אחרי חברות סטארטאפ בתחום המזון מרחבי העולם, את רשמיה היא מגישה לכם בהרצאה חוויתית בליווי השף שחר דבח שירקח עבורכם טעימות של מנות מולקולרית מהעתיד.

    רחוב גדליהו אלון 14

    שלישי (22.11), 20:30, מוצ"ש (26.11), 20:30

    מחיר: 165 ₪

     

    פאנל בלוגרים מובילים של קולינריה

    בית הנסן

    נעה רוזין, מ

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון