עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אנגוס תל אביב- בשר – הכי טרי שאפשר

    5 תגובות   יום שני, 21/11/16, 13:17

    ''

    ''

     

    את "אנגוס" אנו מכירים מצפון הארץ, כשאנו מטיילים ונהנים מבשר שעוד לפני דקה לעס את הדשא שמחוץ לחלון. ועכשיו גם לתל אביבים מגיע, ובגדול.

    "אנגוס" פתחו סניף- למעשה שניים שהם אחד ובנפרד- ברחוב הארבעה בתל אביב, בלב מתחם הבילויים , בקרבת שרונה, עזריאלי והקרייה. מה הכוונה שניים? גם "אנגוס" וגם "אנגורסרי"-

     

    ''

     

     

    ה"אנגוסרי" הוא למעשה מעדנייה שפונה לרחוב הארבעה ובה ניתן לרכוש מנות כמו כריכים, המבורגרים, שוורמה וסלטים – מהנתחים המובחרים והרטבים הייחודיים של "אנגוס".

    בגב המעדניה, עם הפנים לכיכר גבעון, יושבת המסעדה בעצמה- "אנגוס" .

    קצת רקע- אם ניסע אחורה בזמן, כשישים שנה, נפגוש את הרועה סאלח דבאח, שמוביל את העדר שלו בגליל, ואז פותח איטליז ומכולת בכפר דיר אל אסד. השמועה על הבשר האיכותי פשטה חיש מהר והעסק התרחב. בני המשפחה רכשו ידע ומקצועיות בעולם  ואז חזרו לענג את תושבי ישראל בבשרים בתנאים האופטימליים .

    הבקר, שעל שמו נקראת המסעדה, הוא מזן "אנגוס" הסקוטי, ומפורסם באיכות שלו. תוסיפו לזה יישון בדיוק לפי הספר, של בשר עגלים וטלאים שגדלו בגליל בתנאי מרעה טבעי ותבינו למה הבשרים של "אנגוס" הם גן עדן של קרניבורים.

    הוזמנתי לטעום את מבחר מנות הבית בהשקה של סניף תל אביב. המנות הראשונות שבתמונות הן בגודל אמיתי, והמנות העיקריות הגיעו אלינו במגשים- הנתחים בגודל טבעי אבל צורת ההגשה כמובן שונה. 

     

    ''

     

    הדבר הראשון שהוצע לנו כשהתיישבנו במסעדה היה אלכוהול ומזה יש בשפע- יינות (כולל יין הבית האוסטרלי שמותאם במיוחד לבשרים), משקאות חריפים וקוקטיילים. טעמתי שני קוקטיילים – "פיינפלס" – שמבוסס על וודקה עם טעמי אננס מתקתקים (38 שקלים) ו"ספייסי מרגריטה" – מרגריטה עם תוספת של צ'ילי חריף (34 שקלים). מבין השתיים העדפתי את האננס פשוט כי החריפות היתה לי קצת יותר מדי. לבן הזוג זה לא הפריע והוא סיים את הקוקטייל במקביל לאחת מבירות הבית שהגיעה בכוס קפואה.

     

    ''

     

    מתפריט הראשונות הגיעו לשולחן – לחם הבית שנאפה במקום , ביחד עם מטבלים שונים כולל חמאה משובחת (16 שקלים)  שאם לא היינו יודעים שיש עוד המון אוכל אחר כך, היינו טורפים בלי סוף.

    עוד בראשונות היו –

    ברזאולה עגל עם סלט עגבניות שוק (33 שקלים למנה נדיבה מאד, מספיקה לשני אנשים ומצויינת עם הלחם), סלט אסאדו- נתחי אסאדו פריכים עם קוביות תפוחי אדמה ורוטב איולי (28 שקלים), והפיבוריט שלי – אנגוסלט שווארמה – עשבי תיבול ופיצוחי בשר ברוטב כורכום (29 שקלים- למנה שהורכבה מ100% בשר עגל טרי). בשווארמה היה מרכיב חרפרף שעטף אותה בעדינות, וגם התיבול נתן כבוד רב לבשר ולא השתלט עליו , כך שאם כבר המנה מוגדרת כשווארמה, זו בהחלט שוואמה VIP. גם תפוחי ה אדמה שצורפו לאסאדו השלימו את החוויה בנימוחות מלטפת. 

    ''

     

    אחר כך התחילו הדברים ה"אמיתיים" להגיע לשולחן- קודם מגש ועליו שורטריב – צלע טלה עסיסית שהבשר שלה פשוט נשר מן העצם (מנת ספיישל), ולצידה אסאדו קלאסי שגם הוא נכנע בקלות לסכין, אבל עדיין נשמר כמדיום. (בדרך כלל כמובן הסועד נשאל על מידת העשייה האהובה עליו, תוך התייעצות עם השף והמלצותיו).

     

    ''

     

    על המגש הבא היה מבחר ענק של סינטה 300 גרם (109 שקלים בתפריט)  במרקם רך, סטייק פילה 250 גרם (129 שקלים), קבבוני אנגוס בטעמים קלאסיים שהוגשו עם עגבניה ובצל מדורה (45 שקלים), והשוס- גם מהמיוחדים – נתח בשם פלנק במידת עשייה מדיום, עם עושר כזה של טעמים שהעדפתי להתמקד בו ובו בלבד. הדבר היחיד שביקשתי היה קערית מלח גס, כדי לנקד בעדינות את הבשר. כל המנות (מלבד מנות הטלה) – מוגשות עם פינוק מיוחד- מח מפנק שמגיע עם כפית.

    אחד מאיתנו (וזו לא אני) לא אוכל בשר. קורה, תמיד בשולחן יש כזה. בתפריט של "אנגוס" יש גם מנות ללא בשר, כך שהוא זכה להגשה מיוחדת של מנת כרובית אפויה בקרם פלפלים (26 שקלים) והמבורגר צמחוני שמבוסס על פטריית פורטובלו. (לא מצאתי מחיר בתפריט). 

    ''

     

    בחוץ טלה שלם המשיך להסתובב על הגריל ולהטריף את כל הסביבה,  נתחי אסאדו ניצלו על גחלים לוהטות ואלכוהול מכל הסוגים השלים את האווירה לערב של שכרון חושי כל חובב בשר (וגם כאלה שגילו שהם כאלה אחרי הביקור ב"אנגוס").

    התחזית שלי – המקום יהפוך לאטרקציה בקרב תל אביבים ולא רק, כי שילוב של מיקום מעולה, בשרים איכותיים וצוות שיודע מה עושים איתם, ותפריט אלכוהול עשיר מבטיח הצלחה.

    (המקום אינו מגיש חזיר אלא בקר, טלאים ועוף, אבל אינו כשר וכולל גם מנות המערבות בשר וחלב ופתוח בשישי- שבת).

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/11/16 19:19:
      מההה עולה :)
        25/11/16 18:25:
      מקום שווה וטעים!!**
        23/11/16 15:19:
      אח.... בהזדמנות הראשונה אני שם.
        23/11/16 15:06:

      שוש יקרה לי נשיקה

      תודה על ההמלצה החמה

      התמוגגתי לקרוא והתמונות ממש מעוררות תיאבון

      * כוכב אהבה וחיבוקים אוהבים

        21/11/16 17:15:
      איזה יופי!!! גם הפוסט וגם המנות. חבל שלא אוכל ללכת לשם. אני אוכלת רק במסעדות כשרות.