עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "אמסטרדם פרייז" – תנו לדמיון (ולצ'יפס) להשתולל

    19 תגובות   יום שני, 7/11/16, 11:03

    ''

    כשחושבים "אמסטרדם" בדרך כלל האסוציאציות הן "תעלות, כפכפי עץ, טחנות רוח". יש כאלה שיש להם טיפה יותר אסוציאציות אבל בגדול- זה מה שזה. אחר כך נזכרים שבעצם בהולנד יש גם מאכלים ייחודיים שגורמים לתורים ארוכים בדוכנים השונים.

    ''

     

    אחד המטעמים הבולטים של הולנד הוא כמובן הצ'יפס, אותם כפיסי תפוחי אדמה מטוגנים ופריכים שמתלווים כל כך טוב לכל דבר- מזלילה בעצמם, דרך מלווים לבירה קרה, וכמובן ליד בשר. כדי לשפר את החוויה עוד יותר- מגיעים הרטבים- בערך מליון סוגים שהופכים כל מנת צ'יפס לייחודית וטעימה.

     

    "אמסטרדם פרייז" קיימים כבר שלושה חודשים בפלורנטין בתל אביב, וכבר הפכו ללהיט- צ'יפסים תוצרת המקום, טריים, מזני תפוחי אדמה מיוחדים שמצטיינים ביובש ובהתאמה אידאלית לטיגון, שעוברים מני תהליכי טיגון מיוחדים שנלמדו כמובן בהולנד ומקבלים באהבה 22 רטבים שונים כיד הדמיון. והדמיון פורח- תאמינו לי.

    הגעתי לטעום שילובים שלא חשבתי שעולים על הדעת בכלל- שמורכבים מרטבים כמו שזיפים, פטריות, טריאקי, איולי, חלפיניוס, שום שמיר, ברביקיו, סריצ'ה, עמבה ועוד,  וכמובן הרטבים המיוחדים שנמצאים אך ורק ב"אמסטרדם פריייז " בפלורנטין- סאטה הולנדי (חמאת בוטנים מהממת, אסור להחמיץ), מיונז הולנדי, קטשופ הולנדי וקארי הולנדי, והפייבוריט שלי – ואני עושה כאן ספויילר כבר מעכשיו – רוטב צ'דר שכל מי שביקר באמסטרדם מכיר.

     

    ''

     

     

    קיבלתי לטעימה כמה מהטעמים המיוחדים שבמקום- צ'יפס עם תערובת הקרויה "הורלך" כלומר "מלחמה" בהולנדית – ואם הצלחתי לקלוט נכון מכילה סאטה, קרם קוקוס, סויה מתוקה, קטשופ, קארי ובצל ירוק, מיונז ועוד כמה סודות ששווה לנסות לחקור בזמן שמנשנשים את הצ'יפס הלוהטים (שלכל אחד מהם יש טעם שונה מחברו, וביחד עם יוצרים קונצרט של טעמים בפה).

     

    ''

     

    אחר כך באו המיוחדים החדשים של המקום- הנקניקיות שמהוות בנות זוג אידאליות לצ'יפס- ויש כרגע  שלושה סוגים – כולם קרויים על שם כדורגלני עבר הולנדים- המרגז היא ה"ואן בסטן", הצ'וריסו עושה כבוד ל"קרוייף" וקנאקר העגל המפורסם הוא מחווה ל"חוליט". בכדורגל אני פחות מבינה, אבל בנקניקיות יותר, והן היו משובחות, שמנמנות, צלויות כמו שצריך וחברו נהדר לתוספות שבצלחת שלי . (את הנקניקיות ניתן לאכול או כנשנוש ביחד עם צ'יפס, או בתוך לחמניה עם רטבים. אני טעמתי בקערה לנוחות הצילום והטעימה). הנקניקיות לוטפו על ידי בצלים קצוצים וכמובן כרוב חמוץ להשלמת הניחוח האירופי. נמסר לי לטובת הטבעונים- שממש בשבוע הקרוב תגיע גם נקניקיה טבעונית, ככה שכולם מסודרים (מה גם שחלק נכבד מאד מהרטבים הם טבעוניים ועל הדרך גם פרווה כך שגם שומרי הכשרות מסודרים מצוין במקום. מי שפחות שומר יכול להתענג על מריחת רוטב הצ'דר על הנקניקיה ).

    ''

     

    (בתמונות למעלה ולמטה- צור בעבודה!)

    ''

     

    ומה לקינוח? המנה הכי מופרעת בתפריט, שבדרך כלל אוזלת ראשונה- צ'יפס כמובן, עם רוטב שהורכב מרוטב שוקולד מריר, מיונז הולנדי, סריצה בשביל החריפות (ויש!), סוכריות צבעוניות, סוכריות קופצות, קוקוס וזרזיף וויסקי (נדמה לי שהצלחתי לרשום את הכל, לא בטוח). המנה מכונה "ספיישל השף" וככה יותר קל לבקש אותה. 

     

    ''

     

    (למעלה- צ'יפס עם "מלחמה")

     

    תשמעו – בהתחלה זה מוזר רק לחשוב על ההרכב הזה, אבל אחרי הביס הראשון פשוט מתמכרים ולא מפסיקים עד שמגיעים לקרקעית הקונוס. מתוק, מלוח, חריף, קופץ, הכל שם- ארוחה וקינוח ביחד. אם אתם מגיעים לחנות ויש לכם זמן רק למנה אחת (ובפעם הבאה תבואו ליותר זמן!) – זו זו. 

    ''

     

    שווה לרכוש מנה כזו כשבאים בזוג, כי היא סקסית לאללה, עם הצבעים והמרקמים והטעמים השונים, כשכל ביס הוא אחר וייחודי, אבל גם לבד ניתן בשקט לחסל אותה.

    המקום פתוח בימים ראשון עד שבת מ12 בצהרים עד ארבע לפנות בוקר, ובסופי שבוע עד שש בבוקר, כך שגם אם יש מנצ'יז באמצע הלילה, יש לאן להגיע. 

     

    ''

     

    והימור שלי – ילדים יישתגעו על המקום.

    אייטסמאקליק! (זה "בתאבון" בהולנדית).

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (19)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/1/17 09:14:

      .
      עכשיו ה"כוכב" תפס.
      יופי של פוסט כתבת לנו + תמונות מאתגרות.

      .

      http://cafe.themarker.com/image/3321344/

      .

        1/1/17 09:11:

      .

      רוצה לתת לך כוכב* - לא תופס כרגע בקפה.
      בינתיים קבלי באהבה ...

      .

      ''

      .

       

        30/11/16 07:04:
      הרגת אותי הצ'יפס של אמסטרדם הוא הכי הכי ואני רחוקה מהעיר הגדולה לכן אין ברירה אוכל את הצ'יפס שלי ,עושה אותו בסיר הטיגון ללא שמן וטעמו קצת דומה
        29/11/16 23:50:

      פעם באה שאני בפלורנטין לא מוותרת על צ'יפס או המנה האחרונה שנראית לגמרי מדליקה !!

        12/11/16 18:28:

      צטט: story 2016-11-12 14:31:58

      יש כתובת?

      _____________________________

      רחוב חיים ויטל 10 תל אביב 

       

      בפעם הראשונה שהחנות מוזכרת בפוסט, היא מופיעה בצבע וורוד, שזה אומר לינק לחיץ. אפשר ללחוץ עליו ולהגיע לאתר של המסעדה, שם יש את הכתובת , התפריט וכל הפרטים.

        12/11/16 14:31:
      יש כתובת?
        12/11/16 11:28:
      תודה!! שבת טעימה:-)
        9/11/16 19:52:
      ",תודה על ההמלצה .."*
        9/11/16 09:09:
      כוכב! הכל טעים..
        9/11/16 01:10:

      טוב לדעת.
      נשמע טעים:)

        8/11/16 16:06:
      אוחח גמני רוצה :)
        8/11/16 12:22:
      נשמע אחלה נישנוש :)
        8/11/16 12:19:
      טעים... ובהחלט משמין... :))
        8/11/16 12:03:
      אוח איך סובבת לי את בלוטות הריר טאם צ'אם ויאם....
        8/11/16 11:57:
      פוסט יפה וגם טעים
        8/11/16 06:16:
      תודה לך שוש
        7/11/16 19:17:

      פותחים סניף ממש על ידי....
      טעמתי בסניף של אבן גבירול...סליחה, נחמד אבל לא יותר מזה.

      ראיתי המונים מתמוגגים
      המוכנים לעמוד בתור בלי סוף ובפרט לזכות
      בצ'יפס.

      את כותבת אחלה אפילו על צ'יפס
      כל הכבוד

        7/11/16 14:22:

      זה די קרוב אליי, אטעם כשאעבור בסביבה.
      תודה על ההמלצה :)

        7/11/16 13:26:

      שוש יקרה לי נשיקה

      התמוגגתי לקרוא על המקום והבאת לי חשק למנת צ'יפס הגונה

      תודה על ההמלצה, ולבריאות (-:

      * כוכב אהבה וחיבוק אוהב