עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ביס חדש ב"לה ביסטרו בר".

    1 תגובות   יום חמישי, 29/9/16, 11:08

    ''

    ''

     

    אחד הכייפים הגדולים בתחום הקולינריה הוא לחזור לאותו מקום אהוב שוב ושוב וכל פעם לגלות הפתעות חדשות. בפעם האחרונה שהייתי ב"לה ביסטרו בר" במתחם עזריאלי שבחולון, התענגתי על תפריט ההמבורגרים, ואילו עכשיו הוזמנתי לגלות את המנות החדשות והמפתיעות של השף וולדי פרידמן שמחפש כל הזמן דרכים לחדש, לסקרן וכמובן להוציא את המנות הטעימות (והנדיבות) ביותר.

    כמובן שלצד המנות המיוחדות ישנן גם מנות התפריט הקבועות שקהל הסועדים אוהב, כמו גם תפריט עשיר של ארוחות בוקר, פסטות, סלטים, עיסקיות צהרים החל מ35 שקלים, מאפים תוצרת המקום ואיך אפשר בלי המון אלכוהול ?

     

    אני כאמור הגעתי לנסות את מנות הספיישלים, ויש שש כאלה, חלק מנות ראשונות, חלק עיקריות, בשר, דגים, פירות ים וגם אופציה צמחונית/טבעונית, ככה שכולם מסודרים.

    פתחנו את הערב באחת ממנות הספיישל – "ממולאי הבית" (38 שקלים) – מבחר ירקות ממולאים – עלי כרוב, חציל, פלפל, ועלי גפן, במילוי אורז מתובל, שהוגשו על עלי בייבי ולוו ברוטב – צזיקי או טחינה, תלוי אם אתם טבעונים או לא. אנחנו לא יכלנו להחליט בין הרטבים אז פשוט קיבלנו את שניהם, מהטעימה שלי, העדפתי יותר את השילוב עם הטחינה.  אמנם המילוי הוא אותו מילוי בכל הירקות אבל הטעמים היו שונים ומגוונים. ההעדפה שלי נטתה לכיוון הפלפל מכיוון שהוא היה המתקתק מכולם ועטף בטעם נוסף את האורז. מדובר במנה כייפית מאד, המלצה שלי- לא רק כמנה ראשונה אלא גם כשבאים לשתות משהו בבר, מצויינת ביחד עם בירה קרה למשל. (המנה היא גם ללא גלוטן).

    ''

     

    מהעיקריות בחרנו שתיים-

    "דג אמנון אסיאתי" – פילה אמנון עם ירקות מוקפצים ברוטב אסיאתי בליווי בטטה קריספית, עירית ושומשום קלוי, עם סלט ירוק (89 שקלים) ו"בוסטון סטייק" -  נתח סינטה בחמאת שום ומרווה , בליווי סלט ירוק( גם כן 89 שקלים).

    חשוב לציין- בתפריט זה לא רשום אבל מעבר לסלט הירוק שמלווה את המנות, יש גם תוספת לבחירה וניתן להחליט בין פירה בטטה או פירה תפוחי אדמה (חלביים, לצערי אזל באותו הזמן פירה תפוחי האדמה), סירות תפוחי אדמה, צ'יפס או אורז.

    בתמונה אפשר לראות את שתי המנות שלנו, ששתיהן לוו בפירה בטטה וסלט ירוק ושתיהן היו בחירה מעולה עבורנו-

    נתחיל מהדג- בדרך כלל אני חוששת ממנות מוקפצות בגלל נטייתם של שפים רבים להיות לארג'ים מדי ברוטב הסויה שנוטה להיות דומיננטי. במקרה של "לה ביסטרו בר" הדג היה מעודן, רך אבל לא מתפרק, והרוטב האסיאתי ליטף אותו בעדינות בלי להשתלט, הטעמים היו עדינים אבל נוכחים והחמיאו מאד לכל המנה, בעיקר בשילוב ניגודי המרקמים – קראנץ' של ירקות מוקפצים לעומת נימוחות הדג. אני מקווה מאד שיכניסו את המנה הזו כקבועה לתפריט

    ''

     

     

    הסטייק- במשקל 250 גרם ובמידת עשייה מדיום (ולעיתים טיפה יותר ממדיום), סטייק שמקבל ליטוף של חמאה (יתרונות של מקום לא כשר!!), לצידו פלפל חריף קלוי, קערית רוטב ברביקיו, בטטה קריספית (שלא צויינה בתפריט והיתה הפתעה נחמדה) ותיבול מרווה- כברזילאית חובבת בשר- ככה אני אוהבת את הבשר שלי. בדיוק ככה.  אני חייבת לציין- השעה היתה שעת ערב ועדיין הירקות בסלט היו טריים מאד, פריכים וניכר שהסלט הוכן ממש על המקום כולל החיתוכים. לפירה הבטטה הוספתי קצת מלח שינגוד את המתיקות הטבעית של הבטטה, אבל זה באמת ענין של טעם.

    כמו שהזכרתי קודם – המנות נדיבות וגדולות מאד, אבל זה לא הפריע לנו כמובן להתמקד בתפריט הקינוחים- ממנו בחרנו "טופי חמה" – עוגת שכבות של שוקולד פאדג' , בצק אלפחורס וטופי במעטפת של גנאש שוקולד בלגי חם" (34 שקלים). התמונה בתפריט הראתה רק את העוגה ומאוד שמחנו לגלות שבמחיאות זו העוגה במרכז הצלחת ולידה מצד אחד שני כדורי גלידת ווניל ומצד שני ערימה של קצפת, ועל הכל זרזיפי סירופ שוקולד. יאמי יאמי. מנה שמספיקה לשני גרגרנים.

     

    ''

     

    עוד בתפריט העיקריות המנות שלא ניסינו –

    "מוקפץ עם אנטריקוט"- נתחוני אנטריקוט עם ניוקי, תרד, חמוציות, אגוזי מלך, עירית וגזר ברוטב מתוק (89 שקלים), "מחבת פירות ים" – מנה שמאד התלבטתי בינה לבין הסטייק- וכוללת שרימפס, קלמרי, ניוקי ועגבניות שרי, ברוטב חמאה, יין ושום (89 שקלים) ו"רדיאטורי פירות ים" – שרימפס, קלמרי, ופסטה רדיאטורי ברוטב פסטו אלפרדו פורטובלו (95 שקלים).

    ה"לה ביסטרו בר" פועלת שבעה ימים בשבוע, מהשעה שמונה בבוקר ועד אחרון המבקרים והשירות ידידותי במיוחד. אז בהחלט שווה לבקר ולשוב ולבקר, כדי לגלות גם את המנות האהובות וגם הפתעות חדשות.

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/10/16 11:19:

      שוש יקרה לי נשיקה

      קודם כל סליחה על תגובתי המאוחרת

      התמוגגתי לקרוא אותך ולצפות בתמונות הנהדרות של המנות

      הכי הכי הייתה מנת הקינוח - מתוקים אני הכי אוהבת (-:

      תודה על ההמלצה החמה

      * כוכב אהבה ממני וחיבוק אוהב

      שבת נהדרת