עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    גבינות גד- ביקור טעים במחלבת גדישון

    0 תגובות   יום חמישי, 2/6/16, 11:48

    הוזמנתי לסיור בגדישון - מחלבת בת של מחלבות גד עם הגבינות והיוגורטים המדהימים.

    למעשה הביקור הזה פתח לי צוהר אל עולם קסום ואהוב עליי- עולם הגבינות של גד. אצלנו בבית שמבשלים ואופים בו המון גבינות איכותיות הן מצרך כזה פופולרי, אוהבי גבינות אנחנו ובעיקרון גבינות מככבות הרבה במאפינו ועולות על שולחנונו תמיד עם יין טוב ליד.

    אלברטו המקסים - מנכ"ל מחלבת גדישון הלא גדולה וכל כך עמוסה בעיקר בימים אלו לפני חג השבועות.

    המחלבה הוקמה בשנת 96 והתחילה כמחלבת בוטיק כשבשנת 2006 מחלבות גד לקחו אותם תחת כנפיהן המיוחדות ובשנת 2007 גד נכנסו לשותפות עם קיבוץ נחשון- חצי-חצי.

    בתחילה היו רק גבינות כבשים וכעת יש מכל הסוגים ובגיזרת היוגורטים לפני כשנה איחדו עם מחלבה של יוגרוטים ויש את כל סוגי היוגורטים. 

    מאז הוקמה ועד היום במחלבות גד עובדים לפי השיטות המסורתיות שמסתבר שהן השיטות הכי מוצלחות להכנת הגבינות וכל התהליך בכלל.

    יש דיר במקום וכל היתר מגיע מרפתות וחקלאים אחרים שיש להם הסכמים עם מחלבות גד. הכל טרי טרי והחלב חייב לעבור תהליך פיסטור. בארץ אין אישור לחלב או מוצריו גולמיים.

    שמחתי להעשיר את הידע שלי בתחום הגבינות ותמיד יש מה ללמוד, בפרט שמבקרים במחלבות עצמן וחווים את החוויה של הדיר והטבע וראינו במו עינינו איך מכינים את הגבינות והיוגורטים, ראינו את המכונות, את האנשים הפועלים קשה סביב השעון בכדי שיתקבלו תוצרים נפלאים ושאנחנו נוכל להתענג עליהם. נפלא וחוויתי.

    יקב שורק שם שימש לנו כמקום לארוחת הבוקר עם השף הנפלא ותוכלו לראות בתמונות את היין הטוב שלגמנו מן היקב והשקשוקה הירוקה הכל כך טעימה. הכל כמובן לווה בגבינות גד המדהימות וקיש מדהים שאכלנו ,חלק ממרכיביו הם גבינות גד. 

    נהדר. שולחן יפה של תענוג. תודה  רבה על חוויה שאזכור!

    חג שמח לכולן/ם.

    ''

     

     

     

    מרגישים את הגד באוויר

    לקראת חג השבועות ערכה גד סיור מיוחד במחלבת גדישון המתמחה בייצור גבינות מיוחדות

    את הסיור חתמה ארוחת בוקר על טהרת גבינות המחלבה

    מחלבות גד הינה מחלבה משפחתית, המתמחה בייצור גבינות, שצמחה ברבות השנים לכדי המחלבה הרביעית בגודלה בישראל, תוך שמירה על הטעם המשפחתי הייחודי לה ומוצרי בוטיק פרי מחלבותיה.

    לקראת חג השבועות הידוע גם כחג הגבינות ערכה גד סיור מיוחד במחלבת גדישון, מחלבה משפחתית מסורתית אשר הוקמה ב1996 בקיבוץ נחשון ומתמחה בייצור גבינות מיוחדות מחלב כבשים כגון: מנצ'גו, פטה, פקורינו, גבינות עובש, יוגורטים בלקניים ועוד.

    הסיור במחלבה לווה בטעימות והסברים על תהליך ייצור הגבינות המיוחדות מפי טכנולוגית המחלבה.

    בתום הסיור התקיימה ביקב שורק הסמוך למחלבה, ארוחת בוקר מיוחדת בניצוחו של השף ירון אורלב, אשר הייתה כולה על טהרת גבינות המחלבה.

    להלן שני מתכונים מארוחת הבוקר,

    באדיבות ירון אורלב, מרדד אופה ומבשל

     

     

    ''

    פשטידת מנגולד

    בצק פריך – חשוב לעשות אפייה עיוורת (לאפות את הבצק לפני שמוסיפים את הבלילה)

    חצי קילו מנגולד ללא החלק הלבן

    ענף בינוני של כרישה ללא הירוק

    180 מ"ל שמנת

    200 גרם גבינת שמנת ניו יורק של גד 30%

    כוס גבינת גרנה פדנו של גד מגורדת

    מלח, פלפל

     

    הכנה: אופים את הבצק הפריך לפני הבלילה. לאחר מכן מטגנים את המנגולד והכרישה עם חמאה ומתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את שאר המרכיבים.  שופכים לקלתית בחום 170 מעלות כ40 דקות בלי טורבו.

     לבדוק שהמרכז יציב ולא "זז" ומוכן J

     

    שקשוקה ירוקה

    שקית מנגולד

    חבילת תרד ניו זינלנדי / טורקי

    3 קישואים

    2 זוקיני

    כרישה

    גביע שמנת לבישול.

    מלח ופלפל שחור

    טבעות גבינת עיזים גד

    חלמונים של 7 ביצים

     

     

    ''

     

     

     

     ''

     

     ''

     

    ''

    בקרו באתר החדש שלנו: www.gad-dairy.co.il

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין