עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    ביעור חמץ עם סטארקיסט מתכון ללחמג'ון

    0 תגובות   יום רביעי, 20/4/16, 09:27

    אצלנו בבית רק סטארקיסט הכי טובה מכולן

     

    ביעור חמץ עם סטארקיסט

    החלק הכיפי בהכנות לפסח הוא חיסול החמץ- עושים סדר בארון לפני הסדר האמיתי ומגלים מגוון מוצרי מזון שחייבים להפטר מהם לפני החג. "טונה סטארקיסט" כמובן כשרה לפסח (איזה כיף!) אבל מפנקת אתכם במתכון ל"לחמג'ון טונה":

     

    ''

     

    לחמג'ון טונה 

    מצרכים: 

    המרכיבים (ל-4 לחמג'ון גדולים):

    1/2 שקית (25 גר') שמרים טריים מפוררים

    1 כף גדושה סוכר

    1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמימים

    1/2 3 כוסות + כף (500 גר') קמח רגיל

    1/3 כוס שמן זית

    1 כפית גדושה מלח

     

    לטופינג -

    2 כפות שמן זית

    1 בצל גדול קצוץ דק

    4 שיני שום קצוצות דק

    2 קופסאות טונה פלפל חריף, מסוננות היטב מנוזלים

    1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות

    1/4 כפית כמון (לא חובה)

    1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

    3-2 כפות צנוברים

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
    2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
    3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן זית כך שהבצק לא יתייבש. מכסים בניילון נצמד נשלף ונחתך בקלות ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    4. מכינים את הטופינג: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.
    5. מוסיפים טונה ועגבניות מרוסקות. מתבלים בכמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
    6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהמלית סמיכה. טועמים ומתקנים תיבול.
    7. מסירים מהכיריים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
    8. מחממים תנור עם תא אפייה רחב ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
    9. מרכיבים את הלחמג'ון ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקל 210 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס"מ.
    10. מניחים את העלים בתבניות. מורחים 1/4 מכמות הטופינג לאורך כל עלה, מפזרים צנוברים, סוגרים בקצוות ומהדקים היטב לקבלת מעין סירה.
    11. אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהבצק זהוב. 

     

    רוצים עוד מתכוני ביעור חמץ? היכנסו לאתר "סטארקיסט": http://www.starkist.co.il/home/doc.aspx?mCatID=61&mode=s&icID=54

    בתיאבון!

    המתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט".

    מוצרי סטארקיסט נמכרים ברשתות השיווק ובחנויות הפרטיות בכל רחבי הארץ.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון