עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    בראשית היתה קווקז.

    1 תגובות   יום שני, 8/2/16, 22:46

    ''

    ''

     

    לפעמים כשמחפשים פתרון, מוצאים אותו מתחת לאף, או ליתר דיוק- במטבח של אמא.

    במסגרת התוכנית "מהפכה במטבח" הגיע שף אסף גרניט למסעדת "בראשית" בפתח תקווה, מסעדת גריל ובשרים. הבעיה- יש הרבה כאלה , איך יוצרים ייחוד?

    אז הרעיון היה פשוט- לבעלים של המסעדה יש אמא קווקזית עם סירים מהבילים וריחניים, וכששף גרניט טעם קצת מהסיר, הכל כבר היה ברור- הנה הייחוד והטעם, כי אין כמו אוכל אותנטי וכזה שאין בכל הסביבה.

    וזה המהפך שעבר על "בראשית" כששינתה  את התפריט שלה לתפריט קווקזי של אמא אבישג משה, ביחד עם השף התורכי עוזי.

    היה לי הכבוד להיות בין הטועמים הראשונים של מנות התפריט החדש.

    ראשונים הגיעו לשולחן שני סלטים- אחד שכונה "חציל טורקי"  והוא בעצם מה שמכונה "האימאם התעלף" – מנה טורקית קלאסית של חצילים וירקות טבולים בשמן זית, ו"פיאס"- סלט שעועית מבושלת עם ירקות, בצל ופלפל חריף. כשאני שמעתי "פלפל חריף" קצת פחדתי, כי לפולניה כמוני גם פלפל שחור גרוס זה חריף אש, אבל כשטעמתי הסתבר שהחריפות מעודנת ביותר כך שכל יושבי השולחן יכולים להנות, גם מי שלא אוכל חריף.  שני הסלטים נושנשו עד תום בידי יושבי השולחן, כשמעט הרוטב שנשאר, נספג על ידי הפיתות שקיבלנו אחר כך.

     

    ''

     

    מנות בשר הגיעו אל השולחן והראשונות היו קציצות קבב טלה עם רוטב סלרי , מהסוג שבעדות שבהם יש אוכל טוב, זה מה שהילדים גונבים מהסיר לפני הארוחה, ככה כשרעבים ואמא עושה את עצמה מתרגזת. בעדה שלי יותר עסקו בכיבוס עופות כך ששמחתי שעכשיו יש לי מקום בפתח תקווה שאני יכולה לעבור חוויה מתקנת ולהנות מקציצות שהיו עשויות במדויק, לא שומניות מצד אחד ולא עשויות יותר מדי ( והגבול הוא דק מאד, מה זה דק? דקיק!). הייתי מאמצת כאלה גם כארוחת צהרים בתוך כריך.

    אחריה הגיעה מנה אסתטית מאד, "גוש גדה" אם אני לא טועה בשם , שהיה סוג של מאפה שבתוכו בשר טלה והוא יושב על רוטב משמשים. אני פחות התחברתי למנה מכיוון שהייתי מעדיפה את רוטב המשמשים פחות מתוק ו"ריבתי" ולכן העדפתי להתמקד במאפה עצמו, שכלל שכבה יחסית דקה של בצק (מעולה!) עם מילוי נדיב ועסיסי של הטלה.

    קערה גדולה של אורז הגיעה ללוות אותנו במהלך המנות הבאות – והוא היה מנוקד בשמיר ושקדים, פיתות גדולות וטריות, אבל תשומת הלב התמקדה בצלחת הבאה שהגיעה- סירות קישואים עם בשר טחון, שכאן אני עושה ספויילר, כי הן היו הפיבוריטיות שלי מבין המנות שעוד יגיעו. למה? במה מדובר? קישואים שרוקנו ומולאו בבשר בנדיבות רבה, מעט פיקנטי, והכי כיף- בלי תועפות של קינמון שבדרך כלל מקובל לשפוך על מנה כזו. 

    ''

     

    בין חברי לשולחן היו חילוקי דעות לגבי הפיבוריטים כך שלבסוף לכל אחד היתה מנה מנצחת אחרת.

    זה שישב מולי גילה את קערת ה"פיתי" (במלעיל) שכללה כתף בקר בבישול ארוך עם גרגירי חומוס ותפוחי אדמה, שזה בעצם סוג של חמין, וחיבק אותה אליו בחום, לא מניח לה עד שחיסל בערך את מחציתה (כי הכרחנו אותו לחלוק עם האחרים בשולחן וראינו את המבט שלו שאמר "תקחו כבר קצת ותשאירו לי את כל השאר"). המנה שידרה אוכל מנחם, חורפיות מחממת ושפע, הרבה עושר ונדיבות במרכיבים. (וכן, גם השומן שהיה במנה היה בטוב טעם, כזה שרבים על החתיכות שלו).

    זה שישב באלכסון הצביע שוב ושוב על מנת הבשר האחרונה שהוגשה  - טלה מבושל לאורך שעתיים עם ערמונים, שזיפים ובצל מטוגן. הומלץ לנו לקחת כף מהאורז שהוגש קודם לכן, ועליה לשפוך את הרוטב של המנה, ולבסוף לערום את כל שאר המרכיבים, ואכן מנה זו היתה מימוש של הפתגם הידוע "השלם גדול יותר מסך חלקיו" וזכתה אצלנו למחיאות כפיים סוערות.

    בסופו של דבר לא הגענו להסכמה על המנה הנבחרת והחלטנו שנצטרך לשוב בעבור המנות האלה ולהחליט אז (או לא להחליט ולבוא שוב ושוב). 

     

    ''

     

    לקינוח קיבלנו מאפה בצק ממולא עם פירות יבשים  , אגוזים וחלבה, ומעוטר בשערות חלבה. המנה היתה סוג של בקלוואה אבל בלי הפירורים הרבים שנושרים על הצלחת. היא גם היתה מעט פחות מתוקה מבקלווה קלאסית , שזה יתרון כי היא רק נותנת נגיעה של מתיקות לסיום הארוחה, ומתאימה לכוס תה מהבילה שמומלץ להניח ליד. 

     

    ''

     

    מנות ביתיות במסעדות הופכות ללהיט, היות וכולם מתגעגעים לטעמי הילדות ומצד שני היום לאף אחד אין זמן או כוח להתחיל לבשל, ואם יש מישהי כמו אבישג משה, שמביאה את המנות האלה בצורתן המוקפדת והמגוונת, זו בהחלט סיבה טובה לנסוע לפתח תקווה. 

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/11/16 20:02:
      ראיתי אותך בטלביזיה בתוכנית עם השף אסף וגרניט ובסוף התוכנית... נרשם שהמסעדה נסגרה....:))