עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    בנחלה בטבע יש גם מנות טבעוניות

    1 תגובות   יום ראשון, 13/12/15, 19:05

    בנחלה בטבע יש גם מנות טבעוניות

     

    בכל נסיעה שלי לגליל העליון אני רואה חובה לעצור בנחלה בטבע, חוות האירוח הדרוזי של קאסם איברהים ופרחה רעייתו המצאת ממש בפניה מכביש 65 לכיוון מגדל ( טבריה) בצומת צלמון. זו לא רק פנינת חמד לעצירת מנוחה אלא גם מסעדה עם מאכלים אוטנטיים דרוזים ואפילו מקום לשים ראש או לתפוס זולה.

    הפעם ראיתי שלצד המנות המוכרות והאהובות יש גם אוכל טבעוני וצמחוני, אני בטוח שככל שיגיעו לשם אנשים שזה הכיוון שלהם הרי שהעניין הטבעוני ילך ויתפתח כתוצאה מהביקוש. אוכל דרוזי ובכלל האוכל שפרחה מכינה ברובו מבוסס על הירק העונתי שרובו גדל אצלם באופן אורגני, יתפתח.

    חוביזה ותבשילים עם עכוב, ריג'לה זה לא מאכלים שתמצטו במסעדות בדרכים לצפון  ( מבלי לסטות מהציר והדרך הראשית) כמובן מנת הדגל של עלי הגפן הטעימים או המלפוף ( כרוב מגולגל ממולא אורז) אלו מנות ממש משגעות.

    בעונה תמצאו שם במיה, וסלטים ידועים כמו טבולה או סלט פאטוש, כמובן סלט ירקות דרוזי, חומוס וסלטי חצילים או טחינה לצד פלאפל, ומי שרצה יש גם מג'דרה.

    ואל תשכחו את החמוצים והזיתים שהם מכינים מהמטעים שלהם.

     

    ''

     

    מבט כללי

     

    ''

    פינות חמד לישיבה

     

    ''

    חובזה

     

    ''

    מלפוף

     

    ''

    סלטים

     

    ''

    עלי גפן

     

    ''

    סלט

     

    ''

    האיש ( קאסם)

     

    ''

    פינות מוצלות

     

    ''

    שטחי אירוח ולינת שטח

     

    ''

    חצילים

     

    ''

     

    ''

    קאסם ופרחה

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

    המקום משרה אווירה פסטורלית נינוחה ונעימה ובמיוחד טעימה, אם כי מתחת לפני השטח אפשר להבין עד כמה הבירוקרטיה והממסד מקשה על החיים והקיום, קאסם נפצע קשה בעת שהעלה כח חלוץ לצידון בנסיעה מבצעית, עבר תקופה ארוכה מאוד של שיקום, השתחרר והקים את המתחם אולם עם חבלי הבירוקרטיה והקשיים מחלה קשה פקדה אותו לפני כשש שנים, והוא מצא עצמו על כסא גלגלים כשהוא למעשה משותק, אולם את הרוח שלו אי אפשר לשבור והמקום הזה הפך לתחנת חובה לחולפים בסביבה ולקבוצות של מטיילים המחפשים ערך מוסף לחניית לילה.

    הערך המוסף הוא ההרצאות של קאסם על המורשת הדרוזית ולא רק, ישבנו שם מרותקים לסיפורים שלו מהעת בה הוא וחבריו  דרשו לשרת בצנחנים ולא רק במשמר הגבול או ביח' 300, והוא החל את דרכו בצנחנים ב 202 ובעצם חבריו והוא עשו פריצת דרך לעדה הדרוזית להשתלב בזרועות צה"ל. הסיפורים שלו, לצד האוכל הדרוזי שמכינה פרחה בטוב טעם, ריתקו אותנו עד ששכחנו כלל שיש כבר קבלת חדרים במלון בגליל העליון...כשחזרתי רשמתי " מישהו חייב לכתוב ספר על קאסם" ואני עומד על זה.

    הקולינריה הדרוזית מבוססת כידוע על גידולי וצמחי העונה, חוביזה, ריג'לה, עכוב, עלי גפן ועוד ועל בשר כבש בעיקר ועוד. ניתן לקבל כאן מבחר סלטים, חמוצי הבית, והחומוס המיוחד שהם מכינים, מנות בשריות כמו מנסף, מקלובה, פריקי, קבב או קובה, ופיתות דרוזיות רכות כמו חמאה.. אבל אי אפשר שלא לציין במיוחד את עלי הגפן שהפכו לשם דבר והמוניטין שלהן מביא להזמנות של מגשים לחתונות ושמחות באיזור.

     

    יש במקום סוכות ישיבה ואירוח ופינות זולה לתפוס רגעי כיף ומנוחה, יש באר וגת עתיקה ומתקני לינה , הכל כל כך יפה רומנטי ומיוחד שקשה להפרד, ואני ממליץ לכם בחום להגיע ולהנות כאן.

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/12/15 08:23:
      מקום מקסים, אוכל דרוזי טעים וביתי!

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון