עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אסיה הקטנה במטבח שלי.

    11 תגובות   יום שישי , 23/10/15, 18:30

    המטבח האסיאתי הוא חביב קהל אמיתי בישראל, סושי, נודלס, סויה, מוקפצים- הכל שמות שגורים בפינו ובקיבה שלנו...

    מותג "מאסטר שף" הביא לנו לאחרונה סלסילה מלאה של מוצרים שיעזרו לנו להביא את המטבח האסיאתי הישר לתוך המטבח הפרטי שלנו, בקלות ובנוחות. כבר לא צריך לחפש חנויות אסיאתיות בכל מני חורים נידחים בארץ, הכל ברשתות שיווק, רק "הושט ידך וגע בם".

     

    ''

     

    קיבלתי להתנסות את כל מוצרי הסידרה-

    במחלקת הרטבים את רוטב הסויה- שמיוצר מפולי סויה מובחרים, אקלים מדויק וקרקע איכותית והופך למעדן. כשפתחתי את הבקבוק יכלתי להריח את העומק , ממש כמו כשפותחים בקבוק יין טוב.

    עוד ברטבים- צ'ילי מתוק וצ'ילי חריף (בראשון 25% צ'ילי חריף שיוצר את ההתאמה המושלמת בין מתיקות וחריפות, ובשני 35% צ'ילי חריף – האחוזים הגבוהים ביותר בשוק)- שניהם מאפשרים לכל אחד לבחור את מידת החריפות הרצויה במנה (ואנחנו משתמשים המון בצ'ילי, בעיקר המתוק, כתחליף לקטשופ במנות בשריות או אפילו צ'יפס)

    וכן רוטב טריאקי- שהמרקם שלו עוטף את המנה מכל הכיוונים ומשתדך מצוין לבשר למשל.

    בנודלס-

    אטריות ביצים – היישר מסין – המומחים לנודלס, רכות אבל לא "מושי" אחרי הקפצה, ואטריות אורז רחבות שאני פשוט זרקתי לתוך מרק, אבל כמובן שבקלות הופכות לפאד תאי כייפי במיוחד.

    ואחרון אחרון חביב- קרם קוקוס- בעל ריכוז גבוה של נוזל קוקוס שמצוין לכל דבר- ממנות אורז כייפיות , דרך תיבול עם מרקם חמאה לרטבים, וכמובן לקינוחים (כולל קינוחי פרווה כמובן).

    כל הסידרה למעט אטריות הביצים שמגיעות מסין, מגיעה ישירות מתאילנד, אחרי שעברו התאמה לטעם הישראלי, כך שמה שנשאר זה – למקומות, היכון- בשל!!!

    אנחנו הכנו שלושה מתכונים-

    הראשון היה פשוט אורז סיני עם ירקות, וככה זה הלך-

    קודם כל הכנו אורז לבן פשוט. כדי לקבל טעם ממש טוב – קודם חיממנו שמן והוספנו לו קוביית חמאה, ככה בשביל הטעם. כשהחמאה נמסה הוספנו אורז וערבבנו עד שהיה מכוסה בשומן מכל הכיוונים. הוספנו מים רותחים (יחס של כוס וחצי מים על כוס אורז אחת) וקצת מלח ובישלנו כמו שמבשלים אורז רגיל (אחרי רתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ15 דקות – ולא לערבב באמצע או לפתוח מכסה). אחר כך, כמו באורז של סושי- סגרנו את האש וערבבנו קצת עם כף עץ כדי שיתאוורר. כיסינו שוב והנחנו בצד לעשר דקות או יותר, בזמן שהכנו את הירקות.

    הכנו קערה של ירקות לפי הטעם (הכמויות שלנו היו לשתי כוסות אורז)- חתכנו שני בצלים לרצועות (פשוט חותכים לחצי כל אחד ואז לחצאי טבעות וזה כבר מתפרק), גזר אחד שבאמצעות קולפן עשינו אותו שבבים, גמבה אדומה אחת שחתכנו לגפרורים דקיקים, קופסת תירס מתוק אחד (אנחנו השתמשנו בלייט אבל לא חייבים), וקופסת אפונה אחת (שתי הקופסאות מסוננות כמובן). 

     

    ''

     

    את כל הירקות שמנו במחבת עמוקה (אין לנו ווק) והקפצנו עם מעט מאד שמן. הוספנו את רוטב הסויה – בערך 6 כפות או קצת יותר (בניגוד לרטבים פחות איכותיים ששם מרגישים בעיקר מלח ועדיף להמעיט בהם, ברוטב של "מאסטר שף" יש טעם וניחוח שמשדרגים בגדול. אפשר פשוט לטעום את הרוטב ולהחליט אם רוצים קצת יותר.). כמו כן הוספנו בערך חצי כפית שמן שומשום (זהירות, מאד מרוכז!) וקצת פלפל שחור.

    ערבבנו טוב.

    שפכנו את הירקות על האורז המוכן וערבבנו קצת.

    הכנו "מקושקשת" משתי ביצים (במחשבה שניה, בכמות שאנחנו עשינו אולי היה צריך שלוש)  ופוררנו אותה. שפכנו גם אותה לתוך האורז ואז נתנו ערבוב רציני, כדי שבכל כף יהיה מהכל.

    בעקרון ניתן לקשט בבצל ירוק חתוך- אנחנו לא השגנו אז וויתרנו.

    יצא מעדן.

    את הנודלס עשינו בצורה פשוטה- הרתחנו מים ושמנו את הנודלס למשך שלוש דקות (על העטיפה כתוב "להניח במים רותחים" אז הבנו שמדובר במים בלבד, בלי אש מתחת). אחר כך שטפנו את האטריות במים קרים והנחנו בצד.

    במקביל הכנו רוטב- ערבבנו 3 כפות מרוטב הסויה, 5 כפות מהצ'ילי המתוק, 2 כפות דבש, מלח ופלפל. (הכמויות הן ל100 גרם אטריות). 

    ''

     

    בקערה הכנו את החלק השלישי – הירקות- פרסנו שני בצלים קטנים, גזר שחתכנו למקלות, בערך שליש כרוב קצוץ לרצועות, וגמבה חתוכה גם כן לרצועות.

    טיגנו את הבצל במעט שמן בערך שתי דקות ואז הוספנו את שאר הירקות והתחלנו לטגן. במקור היה צריך להקפיץ אבל כמו שהזכרתי מקודם- אין לנו ווק כך שהטיגון והבישול היו התחליף שלנו.

     

    ''

     

    בכל מקרה, בישלנו/טיגנו את הירקות במשך כעשר דקות עד שנעשו רכים, הוספנו שתי שיני שום (חשוב להוסיף ממש בסוף כי השום נשרף בקלות), הוספנו את הנודלס המסונן ואת הרוטב (בהתחלה חשבנו שיש לנו יותר מדי רוטב, בסוף זה היה בדיוק). ערבבנו עוד שתי דקות, סגרנו את האש ושפכנו למעלה המון בוטנים (כי אני אוהבת את הקרנץ הקטן הזה בתוך תערובת די רכה בסך הכל.).

     

    ''

     

    אנחנו הכנו גירסה צמחונית, מי שרוצה יכול להוסיף קוביות חזה עוף מטוגן או צלוי.

    ומה לקינוח?

    טפיוקה טרופית. נכון, כשאומרים "טפיוקה " בישראל, מתכוונים למנה תאילנדית, כי זה מה שישראלים מכירים מהטיול שאחרי צבא, אבל לברזילאית כמוני, טפיוקה היא כמו קרמבו לישראלים – משהו מוכר ואהוב. מקמח טפיוקה מייצרים הרבה מאכלים בברזיל (לצערי אי אפשר לייבא אותו או לגדל בארץ בגלל התנאים הנדרשים לצמח) אבל פניני טפיוקה אפשר למצוא בכל הגדלים, ובשילוב עם חלב קוקוס או קרם קוקוס ופירות, מדובר במעדן. (ויתרון נוסף – מדובר בקינוח פרווה לחלוטין, ולמעשה אפילו טבעוני!).

    ואיך זה הולך?

    כדי להכין כשש מנות נדיבות (אנחנו התעצלנו לחלק לקעריות ועשינו הכל בקערה אחת, כשהסועד פשוט לוקח עם כף לצלחת וזהו, אבל אם רוצים דקורטיבי יותר אפשר לעשות בצנצנות או קעריות קינוח) צריך:

    כחצי כוס פניני טפיוקה (אני ממליצה על הפנינים הזעירות ביותר, כי אחרת לוקח שעות לבשל את הגדולות יותר), 3 כוסות מים רותחים ואפילו יותר (אם שמים פחות מדי, הטפיוקה נדבקת לתחתית ולנקות את זה – כבר עדיף לזרוק את הסיר), קופסת חלב קוקוס או קרם קוקוס של "מאסטר שף" כמובן, ארבע כפות סוכר או קצת יותר, אם אוהבים יותר מתוק (לטפיוקה עצמה אין שום טעם, כמו טופו במרקם ג'לי), שקית של סוכר ווניל (לא תמצית וניל כי היא תפגום בצבע), וככוס פירות טרופיים חתוכים – אננס, מנגו, קיווי ומה שבא (במקרה שלי השתמשתי בגרגרי רימון).

    ''

     

    אופן ההכנה:

    שמתי את פניני הטפיוקה בתוך המים הרותחים ובישלתי על רתיחה עדינה. חשוב לזכור שני דברים- קודם כל, זה לוקח בערך שמונה דקות או טיפה יותר וחשוב לבחוש כל הזמן, אחרת באמת זה יידבק לכל כיוון, ושנית- זה מוכן כשהפנינים הופכות לשקופות ואין להן אפילו נקודה לבנה באמצע (ראו תמונות).

    הוצאתי את הפנינים לתוך מסננת צפופה ושטפתי היטב במים קרים כדי לעצור את הבישול.

    במקביל בסיר אחר חיממתי את קרם הקוקוס, הסוכר וסוכר הווניל עד כמעט רתיחה. חשוב לבחוש היטב כדי שהסוכר יימס.

    הסרתי מהאש ושפכתי על הטפיוקה המוכנה. ערבבתי היטב, בהתחלה זה נראה כמו יותר מדי נוזלים אבל הטפיוקה סופגת המון. 

     

    ''

     

    כיסיתי ושמתי במקרר לייצוב.

    כשהטפיוקה קרה שמים עליה את הפירות , ניתן להוסיף סילאן למי שרוצה יותר מתוק. ממכר מאד. מי שרוצה ממש אווירה טרופית יכול להוסיף טיפה קרח כתוש על המנה ומעליו לשים את הפירות.

    ''

     

    מה שנחמד בסלסילה האסיאתית של "מאסטר שף" זה שהיא מעוררת את הדמיון ומאפשרת לכל אחד, גם למאותגרי בישול כמוני, להוציא מנות של מסעדה. במגוון מוצרי "מאסטר שף" ניתן למצוא גם קרוטונים, קמחים לאפיה, פירורי לחם, קוסקוס , תוספות סלט ועוד, והכי יפה- הכל במחירים אטרקטיבים במיוחד. כמה אטרקטיבים? עשיתי חישוב ומחיר כל הסלסילה של המוצרים האסיאתים (ארבעת הרטבים, שני נודלס וקרם קוקוס) עולה קצת יותר מ80 שקלים ומספיקה להמון ארוחות למשפחה שלמה. 

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/11/15 20:42:
      מקסיםםם
        22/11/15 18:58:
      יפה אהבתי שבוע טוב

      צטט: תכשיט 2015-11-01 17:42:49

      עשיתי היום את הטפיוקה אמנם עם חומרים מקומיים אבל יצאה לי נהדר... תודה... :))
      __________________________________________
      אני שמחה!!!
        1/11/15 17:42:
      עשיתי היום את הטפיוקה אמנם עם חומרים מקומיים אבל יצאה לי נהדר... תודה... :))
        31/10/15 10:57:

      hao che [ =מסינית בתרגום מילולי: 'טוב אוכל!' ובתרגום לעברית תקשורתית: 'טעים!'. אוהבת מאוד,שוש, את המטבח האסייתי שלך. איך יצא שבדיוק ובמקביל כתבתנו על אסיה :-)

        28/10/15 09:38:
      יאמי יאמי טעים אצלך!!**
        25/10/15 09:52:

      שוש יקרה לי נשיקה

      התמוגגתי לקרוא והמון תודה על המתכונים והתמונות הנהדרות של המנות

      גירית אותי לנסות ולהכין את מנת האורז עם הירקות

      * כוכב אהבה ממני בתיאבון ולבריאות

      חיבוקים אוהבים יקירה ושבוע טוב ושקט

        25/10/15 09:41:
      שבת שלום!
        24/10/15 15:06:
      שושינקה, את לא רק יפה. את גם אופה....
        24/10/15 11:21:
      מאמצת את הטפיוקה... :)) שבת שלום...
        24/10/15 11:21:
      מאמצת את הטפיוקה... :)) שבת שלום...