עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    5תערובות הפפריקה שאתם חייבים במטבח! חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית

    0 תגובות   יום רביעי, 9/9/15, 14:29

     

     

     

    צהרים טובים עלינו 

     

    לכבוד החגים בדיוק 5 סוגי תערובת פפריקה. מדהים. פפריקה הוא אחד התבלינים הפופולרים אצלנו בבית משפחת ארז, אחד מני חמישה משהו כזה. כל תבשיל כמעט מתבשל אצלנו עם התבלין האדום, הטעים והבריא הזה.

    לא מזמן חזרנו מנסיעה לבודפשט וכמובן שהבאנו איתנו פפריקה מקורית משם. אבל כידוע בארצנו לא חסר כלום ואם כבר אז כחול לבן בשבילי. הכי גאווה ישראלית.

    כעת לרגל עונת הפפריקה חוות התבלינים הידועה מבית לחם הגלילית מחדשת לנו עם התבלין האדום אדום הזה.

     

     

     

    ''

     

    לרגל עונת קטיף הפפריקה....

    "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציגה:

    חמשת תערובות הפפריקה שאתם חייבים במטבח!

    משתמשים בפפריקה כמעט בכל תבשיל, אבל למה להסתפק בפפריקה הרגילה כשאפשר לקבל תערובות פפריקה במגוון טעמים? חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית מציגה לרגל עונת קטיף הפפריקה: סדרת תערובות פפריקה למגוון שימושים-

    • פפריקה לעוף בתנור

    תערובת הפפריקה לעוף בתנור מכילה פפריקה, פלפל שחור, צנובר, כמון, סומק ואורגנו. בנוסף לפפריקה, התערובת מזינה ויעילה מבחינה בריאותית בשל רכיביה. הפלפל השחור מעורר תאבון, ממריץ, מחטא, מחסן ויעיל לטיפול בעצירות, הצנובר מכיל אבץ, ברזל, ויטמין C ומשמש מקור לסיבים תזונתיים, הכמון מועיל כמשכך כאבי בטן, הסומק מעודד ספיגה ועיכול והאורגנו יעיל נגד שיעול ותומך במערכת העיכול והנשימה.

    איך משתמשים? יש למרוח את העוף בשמן, לצפות בתערובת ולצלות בתנור בחום בינוני. ניתן להשתמש גם לאפייה של תפוחי אדמה ובטטות בתנור עם שמן זית ובתוספת רוזמרין. התערובת מתאימה לטיבול עוף וקציצות והיא מומלצת במיוחד לילדים בגלל טעמה העדין.

    מחיר: 13 ₪ (100 גרם).

    • תערובת לחריימה

    תערובת החריימה הינה על בסיס הפפריקה המרוקאית המתוקה והחריפה, התערובת בעלת צבע אדום ממכר.  הצבע האדום העז מקורו בקבוצת צבעונים המכונה קרוטנואידם. פלפלת אדומה בשלה מכילה כמות כפולה של פרו-ויטמין A מן הפלפלת הירוקה, 70% יותר ויטמיןC  וכן כמות גדולה בהרבה של ויטמין B.

    איך משתמשים?  יש לשים במחבת רחבה עגבניות, גמבה ובצל טרי, להניח את חלקי הדג, לערבב את התערובת עם שמן ולשפוך מעל הדג. ניתן להוסיף כוסברה טרייה קצוצה

    מחיר: 13 ₪ (100 גרם).

    • פפריקה מעושנת לתפוחי אדמה

    התערובת מכילה פפריקה שעושנה במעשנת ביתית כ-10 שעות, בשילוב עם תבלינים ועשבי תיבול. הפפריקה המעושנת היא פפריקה אדומה שלמה שעוברת תהליך עישון במטחנה על בסיס תבלינים ולאחר מכן נטחנת גס בתוספת שמן חמנייה. הרוזמרין מכיל נוגדי חמצון רבים, ממריץ זרימת דם גם במערכת העיכול ומסייע לכאבי ראש. האורגנו יעיל נגד שיעול ותומך במערכת העיכול והנשימה והפטרוזיליה מכילה ברזל ויעילה להורדת לחץ דם.

    איך משתמשים? יש להוסיף שמן לפפריקה ולצפות את תפו"א. התערובת מתאימה גם לבשר על האש וגם לתבשילי קדירה.

    מחיר: 13 ₪ (100 גרם)

    • תערובת לפתיתים על בסיס פפריקה

    התערובת מכילה פפריקה הונגרית מתוקה ופפריקה מרוקאית מתוקה, ירקות מגוונים- בצל, שום, גמבה, גזר.

    איך משתמשים? יש לטגן במעט שמן זית 4 כפות מהתערובת עם חבילת פתיתים, עד להזהבת הפתיתים. להוסיף 4 כוסות מים רותחים עד להרתחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 8 דקות. לסגור את האש ולהמתין מס' דקות לפני ההגשה. ניתן להוסיף מלח ופלפל.
    התערובת מתאימה גם לאורז, קוסקוס, קינואה.

    מחיר: 13 ₪ (100 גרם)

    • פפריקה מעושנת עם מלח אטלנטי

    פפריקה מתוקה שעושנה בשלמותה במעשנת מיוחדת על בסיס עשבי תבלין יבשים. אחרי העישון מפרידים את הפפריקה מהעוקץ וטוחנים אותה בתוספת שמן חמניות. מלח ים אטלנטי גס מיובש בתהליך טבעי ומסורתי השומר על המינרלים הטבעיים המצויים במלח.

    איך משתמשים? רצוי להוסיף לקראת סוף הבישול לשמירה על מרקמו הגס של המלח. התערובת מתאימה לבשרים, עופות ודגים ומעניקה טעם מעושן עדין.

    מחיר: 11 ₪ (100 גרם)

     

    בחודש ספטמבר חל קטיף הפפריקה ולכן זה זמן מצוין לרענן את ארון התבלינים שלכם. בחוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית מקדישים לפפריקה אירוע שלם ועורכים במהלך חול המועד סוכות את פסטיבל הפפריקה השביעי במספר (פרטים נוספים באתר החווה).

    שיהיה חודש פפריקה שמח!

     

     

     

    ''

    המידע באדיבות אבי ציטרשפילר, תבלינאי, הרבליסט ובעלי חוות דרך התבלינים

    את כל התבלינים והתערובות ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת

    לייעוץ וטיפים נוספים בנוגע לשימוש בתבלינים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר החברה: http://www.derech-hatavlinim.co.il/, או לדף הפייסבוק.

     

     

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין