עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    "אחוה" מגישה מתכון חגיגי לראש השנה

    0 תגובות   יום ראשון, 6/9/15, 10:49

    שבוע מבורך,

     

     

     

    ''

     

     

     

     

     

     

     

    סלט תחתיות ארטישוק צלויות בשמן זית וטחינה פסטו

    לרגל ראש השנה מגישה חברת "אחוה", מתכון למנה קלה להכנה, בריאה וחגיגית. סלט תחתיות ארטישוק צלויות המשתלבות נפלא בארוחת החג, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית. תחתיות הארטישוק משתלבות היטב עם טחינה גולמית 100% שומשום מלא של "אחוה" בגרסת הפסטו. ניתן להכין טחינה בטעמים עדינים או טחינה פסטו מלאת ירק וירוקה בהתאם לעדיפותכם. ניתן להגיש חם או קר. בתיאבון!

     

    מצרכים (ל- 4 סועדים):

    לארטישוק

    1 שקית תחתיות ארטישוק (400 גר')

    1/2 כוס פטריות פורטבלו או שיטאקי קטנות

    2-3 עלים של רוזמרין טרי

    1/4 כפית מלח גס

    1/4 כפית פלפל לבן

    חופן גרגירי פלפל אנגלי שחור

    לטחינה פסטו

    1/2 מיכל טחינה גולמית משומשום מלא של אחוה

    1/2 צרור פטרוזיליה

    1/2 צרור כוסברה

    1 כוס מים

    1 כף חומץ בן יין

    מיץ מחצי לימון

    1 כפית שמן זית

    1/2 כפית מלח

    1 כף שבבי שום מיובש קצוץ  דק

    אופן ההכנה:

    1. הכנת הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת טחינה במרקם חלק.
    2. מבשלים את תחתיות הארטישוק בסיר בינוני ובמי מלח רותחים כ-7 דקות.
    3. מניחים את הארטישוק על גבי תבנית. מפזרים את הפטריות ומזלפים שמן זית. מטבלים בעלי רוזמרין, מלח ושבבי שום.
    4. צולים כרבע שעה ועד להזהבה. לקראת תום הצלייה מזלפים מעט טחינה על כל תחתית.
    5. מסדרים על כלי שטוח ומזלפים טחינה נוספת או מגישים בכלי קטן.

     

    צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

    המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין