עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לירן בודקת- המלצות מרחבי הארץ

    עוגיות פרח ריבה, סתם כי בא לי להכין...

    1 תגובות   יום ראשון, 10/5/15, 13:22

    כל פעם שאני רואה בבית קפה או בסופר את עוגיות הפרח עם הריבה אני נזכרת שיש לקרין גורן מתכון טעים שכזה ומבטיחה לעצמי שבקרוב אני אכין... כמובן שאף פעם לא הכנתי...

    בסוף שבוע שעבר, ההבטחה מומשה! הכנתי את העוגיות המהממות וזכיתי לקבל מחמאות מבני הבית...

     

    אז המתכון, כמו שציינתי,הוא של קרין גורן:

     

    חומרים לכ- 25 עוגיות:

    200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

    100 גר' אבקת סוכר

    2 כוסות גדושות (300 גר') קמח

    רבע כפית מלח

    1 ורבע כוס חלב

     

    למילוי: ריבת תות

     

    אופן ההכנה:

    מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר

    (אני קודם ערבבתי בקערה ואז העברתי למעבד)

    ''

    מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) עד למרקם של תערובת פירורית

    ''

    מעבירים לקערה ומוסיפים חלב בהדרגה (רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד)

    (אני הוספתי טיפה פחות מזה כי כבר קיבלתי את המרקם הרצוי לפני)

    ''

    עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות

    מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי של חצי ס"מ.

    קורצים לפרחים מורחים ריבה ושמים מעל פרח שבאמצע קרצנו לו עיגול קטן (אני עשיתי את זה עם צנתר).

    ''

     

    ''

    אופים כ- 15 דקות או עד שמזהיב קלות על 180 מעלות.

    ''

    מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום בטמפ' החדר.

    ''

    וכך הן נראות ממבט על

    ''

    בתאבון!

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/5/15 16:47:
      תודה.

      ארכיון

      פרופיל

      לירן ז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין