עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    Go go Goomba! חגיגה איטלקית.

    6 תגובות   יום שישי , 17/4/15, 16:32

    ''

    ''

    ''

     

    חמישי בערב, פתח תקווה. מסעדת "גומבה" האיטלקית הומה אדם, בעיקר משפחות עם ילדים אבל לא רק. נצפו גם זוגות והרכבים שונים של מבוגרים. ולמה כולם שם?

    הקונספט של "גומבה" הוא הפשטות  - הפסטות מיוצרות במקום והן הכי טריות שאפשר, ההזמנה קלה, השירות עצמי ונוח.

    הוזמנתי לבדוק איך זה עובד ואת פני קיבל שי, מנהל המשמרת. במסעדה הכל פתוח – המטבח פתוח אל חלל המסעדה כך שכל אחד יכול לראות בדיוק איך האוכל נעשה, העובדים עוברים ומפנים מגשים ומנקים שולחנות כדי שתמיד יהיה מקום ישיבה לסועדים , כל מה שצריך כבר נמצא על השולחן – סכו"ם, כוסות, קנקני מים חופשיים, תוספות שונות ותבלינים, הכל שם. 

     

    ''

     

    התהליך הוא כזה- ניגשים לקופה ובוחרים מה שרוצים (ויש תפריט ענק מאחורי הקופות כך שאפשר לבחור את הכל ממש בקלות), מקבלים זמזם, בוחרים מקום ישיבה, כשההזמנה מוכנה הזמזם מזמזם וניגשים לקחת אותה מדלפקי ההגשה. זהו.

    ''

     

    (בתמונה למעלה- הזמזם)

     

    אנחנו ביקשנו משי שיבחר עבורנו את המנות שהוא חושב שיהיו מעניינות.

    זה מה שהוא בחר –

    "פיצה קפריצ'וזה" – רוטב עגבניות, ארטישוק, זיתים, פטריות ומוצרלה (41 שקלים)

    "טורטליני"  תוצרת בית, במילוי גבינות ופטריות צלויות, ברוטב חמאה ומחית כמהין (41 שקלים).

    מלנזה פרמז'ן – חציל בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמז'ן (25 שקלים)

    קפרזה – עגבניות, מוצרלה, בזיליקום, שמן זית ובלסמי (20 שקלים)

    עשר דקות והמנה כבר אצלנו בשולחן, מהבילה במיוחד.

     

    ''

     

    לצד המנות היתה פוקצ'ה ענקית שאני לא יודעת בדיוק לאיזה מהן היא שייכת, אבל הסתדרנו איתה מצוין. היא היתה עשויה בטאבון, עם שמן זית ומלח גס, ובדרך כלל מגיעה עם סלסת עגבניות (16 שקל, שווה לקנות גם הביתה על הדרך).

    למעשה, הפוקצ'ה היתה הראשונה שטעמנו, והיא היתה שיחוק רציני, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, עם מלח גס בעדינות. הפוקצ'ה, כמו הפיצות, יצאה מסוג של תנור טאבון ענק, שבתוכו מסתובבים המאפים ונשלפים משם מהבילים ובפריכות מדוייקת. 

    ''

     

    המשכנו עם הקפרזה, מנה חמודה של גבינה וירקות, ואחריה הגענו אל הטורטליני ומנת החציל. לא שהחציל לא היה מצוין, אבל הטורטליני היה ליגה אחרת. שילוב של פסטה טריה במידת בישול מדוייקת – לא "מושית" ולא קשה מדי, גבינות ועוד המון דברים טובים יצרו חטא ששווה לחטוא גם אם למחרת צריך להוסיף חצי שעה לאופני הכושר. שווה ביותר. החציל השתלב היטב עם הגבינות ויצר מנה לא כבדה מדי למרות הכמויות המרשימות מאד שהיו בה, ורוטב העגבניות שעטף את הכל בטריות שהיתה מוציאה דמעות מאייל שני. 

     

    ''

    (למעלה- טורטליני, למטה חציל)

    ''

     

    אחת הנקודות החזקות של "גומבה" היא הפיצות, עם בסיס דק דק ומגוון תוספות ענק. שי כאמור בחר עבורנו אחת עם זיתים  וארטישוק, שנתנו לה טעמים עזים. מעניין אותי לבדוק פיצות אחרות ואת שילובי הטעמים שלהם.

    ''

     

    אחרי ששבענו ניגשנו אל החלק השני של המסעדה, בית הקפה, שממנו יוצאים קינוחים ומשקאות חמים. גם כאן שי בחר עבורנו- כוס עם טירמיסו קלאסי (קרם מסקרפונה עם שכבות של ביסקוטים וקפה – בשני גדלים 16/26 שקלים , כוסית גלידה איטלקית בטעם וניל  עם קרנץ' שוקולד (6 שקלים בלבד לכוסית מפנקת) , ומשקה שוקולד חם (7 שקלים).. מבין שני הקינוחים העדפתי את הגלידה, בעיקר בגלל הקרנץ שלה. הטירמיסו היה בדיוק מה שמצפים כשמזמינים טירמיסו – טעם קפה מעודן, מתיקות שוקולדית. השוקולד החם היה בדיוק זה, שוקולד איכותי בתחתית הכוס, מעליו חלב חם מוקצף, שרק בוחשים ויוצא משקה חם ומתוק, מפנק וכייפי. 

     

    ''

     

    מה שנחמד ב"גומבה" שמעבר למנות האיכותיות, המחירים מאד נוחים (כפי שאפשר לראות במנות שבחרנו וגם בתפריט – כאן) (לצרף קישור) החנייה באזור חינמית אחרי ארבע אחרי הצהרים, והמסעדה פתוחה בשבת.

    בגלל העומס על המסעדה, אין אפשרות להזמין מקום מראש, אז שווה פשוט להגיע ולחכות שיתפנה מקום, המסעדה גדולה ולא צריך להמתין יותר מדי , למעשה בערב שבו אני הייתײ, היתה תנועה של נכנסים ויוצאים כך שכל מי שהגיע מצא מקום.

    בשורה התחתונה- מצויין למשפחות – כי אוכל איטלקי תמיד יכבוש לבבות של בני כל הגילאים, ואם זה אוכל איכותי, ובמחיר נוח מאד, עוד יותר טוב.

    במקום יש גם מעדניה שמוכרת את מיטב הפרודוקטים כדי שגם בבית ניתן יהיה לטעום את איטליה.

    המסעדה אינה כשרה ופתוחה  גם בשבתות. כרגע ישנם שני סניפים-  בפתח תקווה ובראשון לציון.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/4/15 15:53:

      אני הולכת על גבינות ועגבניות מספיק איטלקי!!
      יאמי
      כוכב!!

        26/4/15 00:40:

      .

      כבר לא יודעת מה יותר טעים ...
      הכתבה המעולה שלך או המטעמים ?

      תודה.
      תאור מזמין.

      .

      http://cafe.themarker.com/image/3196625/

        21/4/15 13:04:

      שוש יקרה לי נשיקה

      קודם כל סליחה על תגובתי המאוחרת

      והיה תענוג ומגרה לקרוא ולראות את המנות הנהדרות שם

      * תודה ששיתפת אותנו בהסבר ובתמונות

      * חיבוקים אוהבים

        20/4/15 06:57:
      אני מת על אוכל איטלקי.
        18/4/15 12:33:
      יש לך כישרון פתייני המשפיע על בלוטות הטעם והדמיון. רק מהתיאורים העסיסיים שלך נוטפי הטעם התמכרתי.
        17/4/15 17:38:
      זאת חגיגה אמיתית עבורי, אוהבת מאוד את המאכלים האיטלקיים. תודה יקירה, שבת נפלאה ♥