עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אילן'ס – גם בפסח.

    7 תגובות   יום ראשון, 5/4/15, 19:09

    ''

    ''

     

    חופשת פסח, כולם מסתובבים, כולם יוצאים ומתישהו צריך גם לאכול.

    הבעיה- למצוא מקום שמגיש אוכל כשר לפסח, כדי שגם מי ששומר על כשרות (ובישראל ישנם גם הרבה חילונים שלא אוכלים חמץ בפסח).

    הפתרון – אילן'ס שמביא לנו בחג הזה תפריט כשר לפסח כשכל מוצרי הלחם עשויים מקמח תפוחי אדמה, מה שנותן להם מרקם כמעט זהה ללחם, ומלא בועיות אוויר שמשאירות אותו רך וסופג את הטעמים.

     

    הוזמנתי לסניף רמת אביב, ואור, מנהלת המשמרת המקסימה הקשיבה לבקשתי "לטעום דברים שהם בדרך כלל חמץ, ומה עשיתם איתם כדי שיהיו כשרים לפסח". ההצעה שלה כללה טוסטים, כריכים ומאפים שונים וכך גם בחרנו.

    אבל לפני הכל, צריך לשתות משהו, ושאנחנו נוותר על המשקאות הקפואים והמפורסמים של רשת אילן'ס? אז ביקשנו וקיבלנו "יוגותות" – משקה תות על בסיס גלידת יוגורט (26 שקלים לכוס ע-נ-ק-י-ת) ו"מוקה" – משקה במרקם ברד שמגיע בשני גדלים (17 או21 שקלים בתפריט – בתמונה הגדול יותר).

     

    ''

     

    האמת שאפשר לשבוע כבר מהמשקאות, כי הכמויות באמת נדיבות, והמרקם הכייפי גורם לזה שנשתה את כל הכמות בכמה לגימות.

    המנות הנבחרות הגיעו, שתיהן כאמור על בסיס לחמניות של פסח –

    "טוסט מוצרלה רוסו" – עם גבינת טל העמק, ממרח עגבניות מיובשות, מוצרלה, עגבניה, פלפל ובצל סגול (49 שקלים למנה שמגיעה גם עם סלט קטן בצד).

    "כריך ספייסי טונה" – סלט טונה ומיונז, ממרח פלפלים, סלט גזר בתיבול פיקנטי ועלי חסה  (34 שקלים).

     

    ''

     

    (בתמונה למעלה- טוסט "מוצרלה רוסו", בתמונה למטה "כריך ספייסי טונה" )

     

    ''

    (ושימו לב למרקם של הלחם!!)

     

    מבחינת התוכן, שתי המנות היו עדינות ולא משתלטות – בעיקר כי דאגתי מהמילה "ספייסי". בכריך הטונה הגזר עטף את הדג בעדינות לימונית, ולחם תפוחי האדמה ספג את הרוטב והטעמים, והכל הפך ליחידה אחת של טעמים. גבינת המוצרלה הסתדרה גם היא יפה מאד עם הלחם שהיה צרוב מלמעלה כמו שצריך, ורך מבפנים.

    בסוף כמובן שחייבים גם עוגה – וביקשנו מאור המלצות. חלק מהעוגות ממילא אינן מכילות קמח (כמו "שווצריה הקטנה" למשל, אבל אני העדפתי להתמקד במיוחדים של פסח לפי המלצתה של אור- "עוגת גבינה קפוצ'ינו" – עוגת גבינה אפויה על מצע עוגיות חמאה (כמובן כשרות לפסח), במעטפת גנאש קפה עדין, ועם שכבה קריספית של פקן סיני (33 שקלים). 

     

    ''

     

    אם הייתי צריכה להגדיר את העוגה הזו במילה אחת , המילה הנבחרת היתה "מפנקת" – גם רכה, גם בעלת מרקמים שונים – מנימוחות הגבינה ועד לקרנצ'יות של הפקן ושל שכבת העוגיות למטה, והכל ביחד יצר הוכחה שגם בפסח ניתן להכין יצירות מופת טעימות ומתוקות.

    אז למי שרוצה בילוי כייפי עם הרבה דברים טעימים וכשרים לפסח (והרבה מהסניפים של "אילן'ס" ממוקמים בתוך קניונים, כך שאפשר בדרך של הקניות גם לנוח ולנשנש) – התפריט של פסח של "אילן'ס" מומלץ בחום (ובעצם גם בשאר ימות השנה).

    חג שמח וטעים.

     

    ''

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/4/15 09:37:
      חג שמח!
      תודה על הדיווח. הטוסט נראה לא כל כך מוכן, הגבינה לא נראת מותכת... עוגבת הגבינה נראת ממש טוב.... חג שמח.
        9/4/15 06:53:

      בוקר טוב שוש יקירתי נשיקה

      תודה שהבאת לנו והתמונות נהדרות

      משנה לשנה צצים עוד ועוד רעיונות איך להעשיר

      את מגוון המאכלים הכשרים לפסח. וזה פשוט נהדר

      * חיבוקים אוהבים וחג שמח

      ''

        8/4/15 01:20:
      אני חושב שאנחנו מפספסים את פסח בזה שמחפשים תחליפי לחם. מי ששומר צריך לשמור גם על הצביון.
        7/4/15 13:24:
      העוגה היתה מתאימה לי עכשיו לקפה... :)) חג שמח ומועדים לשמחה...
        6/4/15 13:40:
      תודה יקירה, חג שמח ♥
        5/4/15 19:44:
      טוב לדעת...