עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    חגיגת בשרים איכותית - חוויה קרניבורית בחסות גיתי זמיר

    0 תגובות   יום רביעי, 18/3/15, 18:37

    מי שמכיר אותי יודע שאהבתי הגדולה שמורה לנתחי בשר איכותיים, עסיסיים ורצוי עם הרבה שומן (לא לגלות לרופאה שלי שבכל ביקור אצלה מזכירה לי את הכולסטרול הגבוה ממנו אני סובל- אבל זה כבר לפוסט אחר).

     

    טוב, אז נחזור לענייננו, סתיו אדם ואורנה מלכי מחיפושית תקשורת עורכים אצל סתיו בבית ערבי בלוגרים מצומצמים ואיכותיים, מדובר בקונספט עשיר, אינטימי וחוויתי אשר במהלכו אנו נחשפים למבחר נתחים ומאכלים אשר נעשים באהבה על ידי גיתי זמיר.

     

    לפני שאני אמשיך אספר לכם שלגיתי זמיר ישנה מעדניית בוטיק לבשר איכותי (בהמשך גם ארחיב בנושא).

     

    אז הגענו ביום ובשעה היעודה, את הבית מצאנו בעקבות הניחוחות העזים שהופצו , ראשית העין אכלה היות וצפינו בנתחים ובזר הצלעות שכבר המתין בסבלנות על השולחן, אז למה להכביר במילים? שנתחיל?

     

    התחלנו את הערב עם 2 סוגים של שרימפסים, האחד צלוי על הגריל :

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    והשני שרימפס בשמנת חמאה ושום:

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    וידוי קטן, עד לשנה האחרונה לא אכלנו מאכלי ים בכלל, נחשפנו אליהם בעיקר במסגרת סיקורי מסעדות באמצעות הבלוג, אנחנו מאוד אוהבים אולם טרם רכשנו לבישול ביתי , אחת הסיבות העיקריות לכך הוא החשש שמא מאכלי הים לא יהיו טריים , אין לי ספק כי מצאנו את המקום הנכון לשם כך והצעד הבא הוא קניית ובישול השרימפסים.

     

    אז מנוחה קלילה, כוסית נאלבקי שסתיו אדם הכין והמשכנו הלאה , רק לא הבנו כמה המשכים עוד מחכים לנו כאן.

     

    המשכנו לפרגיות ממולאות- את הפרגיות הממולאות ניתן לרכוש אצל גיתי זמיר.

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    הפרגיות ממולאות באורז בתיבול עדין מאוד כך שיתאים לכל חיך, אנחנו החלטנו השנה להקל על רעייתי ונרכוש את הפרגיות לערב החג- ממליץ גם לכם לעשות כך.

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    עברנו למאפה מדהים- מעטף אל כרזה - מעטפת הדובדבן- אני באופן אישי לא חסיד של מאפים למיניהם, מעדיף בשר איכותי וכמה שיותר אולם חייב לציין המאפה היה להיט, בחרתי לפנק אתכם במתכון שגם אתם תהנו, למה רק אני?

    מקור המתכון + שלבי ההכנה שמורים לסתיו אדם, הצילומים : אורנה מלכי.


    החומרים הדרושים 

    • 3 עיגולי מלוואח ו/או בצק עלים
    • 1 צהוב של ביצה
    • 150 גרם בשר טחון
    • רבע אגד פטרוזיליה
    • 100 גרם דובדבנים מגולענים אפשר משומרים
    • 50 גרם צנוברים
    • נייר אפייה

    הכלים בהם נישתמש 

    • תבנית אפייה
    • סכין חד
    • קערה לערבוב
    • מברשת קטנה
    • תנור שחומם מראש על 180 מעלות

    בואו נעשה מעטף אל כרזה

    קודם כול ניקח את החומרים למלית …. את הבשר, הובדבנים את הירק הקצוץ ואת הצנוברים ונערבב היטב בקערה עד שנקבל תערובת אחידה …

    ניקח שליש מהתערובת ונשים על עיגול הבצ' שלנו שהוברש בצהוב של הביצה

    ניקח שליש מהתערובת ונשים על עיגול הבצ' שלנו שהוברש בצהוב של הביצה ( צילום – אורנה מלכי לבנה )

    נקפל את הבצק

    נקפל את הבצק .( צילום אורנה מלכי לבנה )

    נצבוט את הקצוות

    נצבוט את הקצוות ( צילום אורנה מלכי לבנה )

    למעשה קיבלנו מעטפת בצק מולאת

    למעשה קיבלנו מעטפת בצק מולאת.

    נצבע בצהוב של הביצה את מעטפות הבצק שהכנו .

    נרטיב את הסכין שלנו ונעשה חריצים על מעטפות הבצק, כך הם יפתחו מעט באפייה והפנים יאפה לו טוב יותר , טוב נו זה גם ניראה טוב ( צילום אורנה מלכי לבנה )

    אני פיזרתי מלמעלה מעט מלח שחור גם בשביל הקרנצ'יות וגם בשביל האפקט בצבעוני ...לא חייבים  ( צילום אורנה מלכי לבנה )

    אני פיזרתי מלמעלה מעט מלח שחור גם בשביל הקרנצ'יות וגם בשביל האפקט בצבעוני …לא חייבים ( צילום אורנה מלכי לבנה )

    התנור חומם מראש ל180 מעלות והתבנית הוכנסה אחר כבוד למשהו כמו 20 דקות פלוס מינוס

    התנור חומם מראש ל180 מעלות והתבנית הוכנסה אחר כבוד למשהו כמו 20 דקות פלוס מינוס ( צילום אורנה מלכי לבנה )

    חגיגה לעיניים

    חגיגה לעיניים ( צילום אורנה מלכי לבנה)

     

    במילה אחת- מושלם:

     

    ''

     

     

    צלי חגיגי:

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.


    2 סלרי ראש מקולף וחצוי 
    2 פטרזליה שורש מקולף שלם
    1 ראש שום שלם שטוף
    צרור עלי פטרוזליה 
    2כוסות בצל קצוץ גס 
    3 כוסות שזיף מיובש ללא חרצנים 
    6 גזרים בינונים קלופים ופרוסים לרצועות של 2 סמ
    מעט שמן לטיגון 
    פילפל , מלח , עלי דפנה , פלפל אנגלי .
    אופן ההכנה : בסיר רחב יחסית מחממים שמן ומטגנים את הנתח מכל צדדיו כדי לסגור אותו כשהנתח צרוב היטב מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן להזהבה (בפולניה יזהיבו קודם את הבצל אצלי הנתח של הבשר יותר חשוב )
    מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים הזמן שבו הבשר רך משתנה מנתח לנתח ממליץ לפרוס קצה ולטעום ואים צריך להוסיף זמן בישול 
    כשהנתח רך יש להוציא את הנתח בזהירות מהנוזל לצנן בחוץ ובהמשך לילה במקרר 
    מהרוטב מוציאים את הסלרי , פטרוזליה שרש ועלים ,שום וממשיכים לרכז את הרוטב (ניתן גם להסמיך את הרוטב ב:אבקת תפוחי אדמה או קמח אבל אל תגלו ) צריך להיתקבל רוטב סמיך במידה ואז אפשר לקרר גם את הרוטב 
    למחרת פורסים את הנתח ומסדרים בכלי הגשה חסין אש יוצגים מעליו את הרוטב עם השזיפים והגזר ומחממים ב170 מעלות 20 דקות לפני הגשה 
    בתיאבון

     

    ''

     

    שבעתם רק מלהציץ בתמונות? אנחנו התפוצצנו אבל המנות לא הפסיקו להגיע לשולחן:

     

    גולאש:

     

    ''

    מוצרים :
    1.5 קילו בשר עגל שריר או אונטריב או צל כתף בקוביות גדולות יחסית 
    2 כוסות בצל קצוץ גס 
    מלח פילפל שחור עלי דפנה גרגרי פלפל אנגלי 
    ליטר יין אדום פשוט לבישול 
    אפשר להוסיף מעט שורשים ועשבים אבל לא חובה כי היין משתלט על הטעמים 
    מעט שמן לבישול 
    תבשיל זה אפשר לבשל בסיר רגיל ואפשר בסיר לחץ רחמנה לצלן

    אופן ההכנה :
    סוגרים את קוביות הבשר בשמן חם ומוסיפים את הבצל להזהבה אפשר גם להוציא את הבשר לחמם מחדש שמן ולהזהיב את הבצל אבל לא חיבים 
    שהכל סגור וזהוב מוסיפים את היין ומים לכסות את הבשר ומוסיפים את התבלינים 
    מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה : בסיר לחץ כשעה ורבע בסיר רגיל כשעתים וחצי בתאבון

     

    עוף במעשנה עם פירות- אני באופן אישי מעדיף בשר אדום אולם המנה הזאת הייתה ממש טובה, העוף נח לו במעשנה מספר שעות וקיבל טעמים וניחוחות נפלאים.

     

    הצצה למעשנה בתחילת הדרך:

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    תראו איזה צבעים העוף קיבל, חבל שאני לא יכול להעביר לכם את הטעמים והניחוחות:

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.


    וזאת המנה בצלחת:

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    המנות העיקריות הוגשו לצד קרם פירה ירקות - אני לא חסיד של ירקות אולם מאוד נהנתי מהמנה, רעייתי כבר לקחה את המתכון וינוסה בהקדם.

     

    ''

     

    והנה, גולת הכותרת שהשארתי לכם לסוף- 

     

    צלעות טלה למישמר כבוד 

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.
    6 מנות 
    מיצרכים :
    • 2סטים של צלעות טלה מגולות עצם 6 צלעות בסט
    כאשר יש לבקש מהקצב לנסר מעט את תחתית העצם
    של עמוד השידרה כך שניתן יהיה לפרוס את הצלעות 
    בבית בסכין 
    לתיבול מיגוון רב של תערובות:פלפל גרוס מלח גס שום ושמן זית .
    חרדל שום שמן זית רוזמרין פלפל שחור גרוס גרגרי כוסברה אורגנו 
    ומלח .
    סילאן סויה מעט בלסמי חמאה מומסת צילי גרוס זירעי קימל פלפל גרוס ומלח 
    את אפשרויות אחד ושתים ניתן לקבל מתובלות בחנות ללא תוספת מחיר 
    אופן ההכנה :
    מורחים היטב את הצלעות בתערובת התיבול משתי הצדדים ומסדרים את הצלעות כמשמר כבוד צלע משולבת בצלע נגדית (כמו שמשלבים את אצבעות הידים)
    מחממים תנור ל250 מעלות לאחר שהתנור חם מכניסים את הצלעות בכלי פירקס או תבנית אפשר אגב להוסיף בתחתית התבנית מעת בצלים שלמים 
    לאחר 15 דקות מורידים את הטמפ ל180 מעלות ומכסים את התבנית אופים עוד 20 דקות ומכבים את התנור משאירים בתנור עוד כעשר דקות ופורסים על השולחן.

     

    ''

     

    צילום: אורנה מלכי.

     

    נכון שאני לא צריך להכביר במילים? התמונה מדברת בעד עצמה, צלעות הטלה היו נפלאות, נימוחות בפה.

     

    הערב היה מקסים, החברה הייתה נעימה, האוכל היה מושלם, היה ממש קשה להתגלגל לרכב חזרה הבייתה, פעם הבאה אמליץ לסתיו אדם לערוך ערב זה עם לינה.

     

    אתם זוכרים שבתחילת הפוסט ציינתי שברשותו של זמיר מעדניית בוטיק איכותית? אז זהו שביום חמישי האחרון ביצענו הזמנה למספר פריטים , מודה, אם לא הייתי נוכח בערב הנ"ל אולי הייתי חושש להזמין בשר דרך האינטרנט, אז זהו שפה אני חייב להסיר לכם את החששות, הבשר איכותי מאוד, נקי וטרי.

     

    ''

     

    ביצענו רכישה של 4 ק"ג שניצלים במחיר של 100 ש"ח בלבד (מחיר כזה לא תמצאו בשום אטליז), השניצלים נקיים מאוד , פרוסים בדיוק בעובי שמתאים לשניצל כך שההתעסקות בבשר היא מזערית.

     

    כמו כן הזמנו קילו כנפיים נקיות וחצויות במחיר של 12 ש"ח לק"ג, גם כאן הכנפיים נקיות מאוד.

     

    ושוס הזמנו קילו בשר טחון מעורב שכולל 1/3 בשר בקר, 1/3 בשר עוף ו-1/3 בשר הודו- יצר תערובת מושלמת לקציצות.

     

    מצרף לכם קישור לדף הבית של זמיר, הזמינו עוד היום- מבטיח לכם שאתם תהנו, ההזמנה הבאה שלנו תהיה ממש בקרוב לפני החג:

    http://www.meshekzamir.co.il/

     

    אז סתיו אדם, אורנה מלכי וגיתי זמיר תודה רבה על ערב נפלא וטעים במיוחד.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      משהפשה
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין