עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    או-לה-לה לה ביסטרו.

    6 תגובות   יום חמישי, 26/2/15, 11:26

    ''

    ''

     

    לפי ויקיפדיה- ההגדרה של "ביסטרו" היא  - "מסעדה קטנה המגישה מאכלים פשוטים במחירים שווים לכל נפש." כששאלתי את צוות "לה ביסטרו" בחולון מה ההגדרה שלהם, ומה הכי מייצג את המושג "ביסטרו" בעיניהם, התשובה היתה מורחבת יותר וכללה גם את האווירה. הישיבה היא טיפה אפלולית (למרות שלא חשוך כמו במקומות אחרים, ובהחלט אפשר לקרוא את התפריט בערב בלי בעיה ובלי תאורה של סלולרי, או לצלם בלי פלאש במקרה שלי), המוסיקה היא ג'אזית מרגיעה שמלטפת את האוזן, והמבחר רחב ומקיף כך שאדם יכול להחליט אם הוא רוצה ארוחה שלמה, או משהו טעים עם איזה אלכוהול כייפי, או אפילו ארוחת שישי בערב.

    "לה ביסטרו" ממוקמת באזור חדש של חולון, "מרכז עזריאלי" ברחוב הרוקמים בחולון, שבו ארבעה מגדלים, שניים כבר מאוכלסים, ורובם משרדים, חדרי כושר ועסקים שונים. בשעות הצהרים "לה ביסטרו" משרת בעיקר את יושבי המשרדים ותושבי הסביבה (יש עסקיות וגם מקבלים כרטיסים כמו "תן ביס" ) ובערב , בגלל המיקום המצוין (ליד עורקי תחבורה חשובים, ועם חנייה חינמית צמודה החל משש בערב) קהל רב מכל הסוגים, מהעיר ומחוצה לה, כולל אנשים שמעדיפים למשל לבוא לארוחת שישי בערב עם כל המשפחה, כשאמנם אין ארוחות ילדים מוגדרות אבל יש הרבה מנות שמתאימות לילדים כמו סוגי פסטה וכמובן שניצלים).

    המסעדה גדולה- כ500 מ"ר שכוללים מקומות ישיבה גם בפנים וגם בחוץ, עם הפנים לרחבה הגדולה והמעוצבת שבין המגדלים, ומעוצבת בסגנון מעורב ניו יורק-פאריס- שכולל ציורי ענק פריזאים מתחילת המאה, שולחנות עץ כבדים וספות מפנקות.

    על אחד השולחנות התחילו לזרום עבורנו המנות. היינו קרניבורית אחת וצמחוני אחד, והיה מבחר גדול לשנינו.

    גאוות המקום, הלחמים הגיעו ראשונים, הישר מהמאפייה של הביסטרו, שמפיקה המון סוגי מאפים, פיצות, לחמים וכל מה שקשור לבצק, ויש לה גם אפשרות לטייק אווי בהזמנה מראש של לחמים מפנקים. אם הייתי עובדת שם בוודאי שהייתי עוברת בסוף היום לאסוף איזו כיכר פריכה וטריה לארוחת הערב.

     

    ''

     

    אנחנו קיבלנו שני סוגי לחם – אחד לבן ואחד עם המון דגנים, ובתוספת קערית זיתים בשרניים ואוסף של ממרחים ומטבלים – שמן זית ובלסמי, פסטו, טחינה, איולי והשוס- קרם חצילים שאסור לפספס ושלשמחתי הופיע גם במנות אחרות בכמות גדולה יותר. (22 שקלים).

    קיבלנו כוסות מיץ שנסחט במקום באותו הרגע ( אני ביקשתי תפוזים, יש גם גזר) ובירה מהמבחר הגדול של הבר . (ישנו גם תפריט קוקטיילים ותפריט יינות נרחב, שמהם בחרנו מאוחרת יותר).

    קיבלנו שתי מנות קרפצ'יו – אחד לצמחוני – קרפצ'יו סלק- פרוסות סלק עם שמן זית, בלסמי מצומצם, אגוזי מלך, סלרי, אגס, תפוח, פטה, חמוציות ומלח ים אטלנטי (24 שקלים) ואחד לקרניבורית – קרפצ'יו בקר (סינטה) – פרוסות בקר דקיקות עם ארוגולה, פרמז'ן, שמן זית, לימון, מלח ים אטלנטי ובצד ברוסקטות. (42 שקלים). מנת הקרפצ'יו בקר גדולה במיוחד, יכולה להספיק לשניים. מבין שתיהן, הופתעתי כשהעדפתי דווקא את הצמחונית בגלל עושר הטעמים שלה- מתוק, מלוח, חמוץ, מיקס כייפי במיוחד. הבקר היה עדין יותר בטעמיו.

     

    ''

    (למעלה קרפצ'יו בקר, למטה קרפצ'יו סלק)

     

    ''

     

    קרם החצילים שכיכב במטבלים של הלחם, הופיע במלוא הדרו במנת "קרם חצילים" – חציל בלאדי במרקם קטיפה עם טחינה, שמן זית, שום ולימון, מוגש עם ביצה קשה ולחם ליד (26 שקלים) הזכיר לי ווריאציה על סביח – מנה שהולכת טוב עם בירה ליד, מנת "ניגובים" קלאסית. 

     

    ''

    המנה האחרונה שקיבלנו ממחלקת "המנות הראשונות" היתה "כרובית בטחינה"  שכללה גם עגבניות ופטרוזיליה (24 שקלים). הייתי מעדיפה פחות מליחות, אבל שמחתי לגלות שהכרובית עדיין שמרה על ה"נגיסות" שלה ולא הפכה לרכה או סמרטוטית. ניכר שדייקו בהוצאתה.

     

    ''

     

    שתי מנות הגיעו מתפריט העיקריות – הצמחוני קיבל מנת "קינואה וירקות צרובים"  - קינואה, פטריות פורטובלו, גזר, בצל סגול, עשבי תיבול והכל מוקף ברוטב של טחינה וסילאן (49 שקלים). יש אפשרות להפוך את המנה לבשרית באמצעות תוספת עוף ב9 שקלים נוספים, שכמובן כאן מפאת צמחוניותו של הסועד וויתרנו על כך, ו"סטייק סלמון" – פילה סלמון בגריל, עם שעועית ירוקה ופירה תפוחי אדמה (84 שקלים). 

     

    ''

    (למעלה קינואה, למטה סטייק סלמון)

     

    ''

    הקינואה עצמה מגוונת ועשירה, הייתי מעדיפה את הרוטב בצד כדי שאוכל לשלוט על הכמות. הדג היה עשוי היטב, לא מתפרק ולא קשה, גם הוא היה בכמות נדיבה מאד. הייתי מוותרת על הפירה בצד ונשארת רק עם השעועית בעיקר בגלל שחסר לי קצת שומניות בפירה- אני אוהבת הרבה (הרבה הרבה) יותר חמאה בפירה.

    הקוקטיילים שבחרנו הגיעו – בשבילו LEMON POPSICLE - לימונדה משופרת עם ג’ין גורדונס נפלא, לימונים ונענע רעננה (28 שקלים) ובשבילי FROZEN MARGARITA - מרגריטה קפואה בטעמי פסיפלורה מרגשים, מעט ליקר תפוזים והרבה אהבה (29 שקלים, וכן ככה כתוב בתפריט, כשה"אהבה" במקרה הזה היא הרבה טקילה כייפית...).

     

    ''

     

    הקוקטיילים רעננו אותנו לחלק האחרון של הארוחה- הקינוחים. תפריט קינוחים עשיר ומושחת, בחרנו אחד שאהבנו והמלצר המליץ על עוד אחד כהמלצת הבית אז היינו מוכרחים לטעום גם אותו –

    "מילפיי ברולה" – שכבות של קרם ברולה ווניל סמיפרדו ובינהם טווילים של בצק עלים מקורמל"  והמלצת הצוות – "טופי חמה" – שכבות של שוקולד פאדג', בצק אלפחורס וטופי במעטפת גנאש שוקולד חם.(כל הקינוחים בממוצע של 34 שקלים).

    ''

    (למעלה מילפיי, למטה טופי)

     

    ''

    פה באמת שלא יכלתי להחליט בין השניים – ה"טופי" היה מעדן שוקולד שחיתותי להפליא שהגיע עם גלידת ווניל כדי לאזן את השוקולד, והמילפיי קנה אותי עם  השבירות הזכוכיתית של הסוכר ובעיקר עם סלט הפירות הטרי והחמצמץ שהתלווה אליו. אז החלטתי שלא להחליט ולהשאיר את שיקול הדעת לטעם האישי של הסועד.

    הכל מוכן במקום – מהמאפה הראשון ועד הרוטב האחרון, בידיו האוהבות של השף עימאד שורבג'י- זוכה מדליית כסף בתחרות "גביע העולם בבישול" שנערכה בלוקסמבורג, ופרסים נוספים מכל רחבי העולם.

    בתפריט יש גם המון פסטות, סלטים, בשרים שונים – אם בצורת סטייק או בצורת רצועות, המבורגר, קבב וכדומה, פירות ים, ופיצות מגוונות.

    המקום פתוח עד אחרון הסועדים וישנה גם אפשרות לעריכת אירועים סגורים.

    עוד פרטים באתר המסעדה- http://lebistro.rest.co.il/

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/2/15 23:04:
      זה לא בדיוק תפריט של ביסטרו , המנות עושות תאבון.
        28/2/15 06:26:
      ניראה ונשמע טוב .
        28/2/15 06:16:

      יקירתי

      כל קשר בין ביסטרו ולכל המוצג כאן הוא מקרי לחלוטין

      החברה האלה כפי הנראה בחרו להם שם שנשמע להם מצטלצל לאוזן והשתמשו בו

      מעבר לכך

      תודה על ההמלצה

      נבקר שם בהקדם

      סוקראטס

        27/2/15 17:28:

      שוש יקירתי נשיקה

      תודה על ההמלצה החמה והתמונות של המנות ניראות נהדר ומעוררות תיאבון

      והקינוחים - ניראים סוף הדרך 

      * חיבוקים אוהבים ושבת נהדרת

        27/2/15 09:26:
      עוררת בי את בלוטות הטעם... :)) שבת שלום...
        26/2/15 14:24:
      ממליצה בחום, ארוחת בוקר הייתה נהדרת , תודה שוש יקירה ♥