עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ו"מוזס" הכה על סלע...

    10 תגובות   יום רביעי, 31/12/14, 13:29

    ''

    ''

    ובניגוד לפסוק המקורי, במקרה של רשת "מוזס" – מהסלע לא יצאו מים, אבל מהגריל יצאו המבורגרים ובשרים משובחים.

    אבל מההתחלה-

    רשת "מוזס" חוגגת עשר שנים ומשיקה את הסניף ה11 שלה, באם המושבות פתח תקווה, ולא סתם סניף – סניף כשר, השני הכשר שמצטרף לסניף כשר נוסף בירושלים. (וחפשו את האף הכחול של החתול של "מוזס" – הוא הסימן של הסניפים הכשרים).

    להמבורגרים של "מוזס" ובראשם ה"ארטבורגר" שהוא שילוב של המבורגר ויצירת אומנות, יש קהל מעריצים גדול, ועכשיו גם שומרי הכשרות יכולים להנות ממנו וממנות אחרות שבסניף. למעשה, 95% מהמנות הן זהות, וההבדלים הם רק בהוצאת הבייקון והגבינה מתפריט המסעדות הכשרות, וכמובן הקינוחים שאינם חלביים (ועל כך בהמשך).

    כשהזכרתי את הסניף לבן שלי, הוא מיד אמר "הסניף שבו יש תור ארוך מאד". ואם תוך ארבעת השבועות שהסניף בפתח תקווה פתוח, כבר נוצר תור כזה, אין מצב שאני לא מגיעה לבדוק.

    הוזמנו לנסות את הסניף החדש, הגענו בערב יום ראשון, הסניף המה אנשים, ופתחנו את הערב, בהמשך לרוח התנכ"ית שמובילה את הפוסט הזה – באלכוהול, שלא רק שמשמח לבב אנוש, גם פותח יופי את התאבון לבשרים.

    ל"מוזס" תפריט אלכוהולי רחב, כולל הקוקטיילים, שטעמנו מהם כמה וכמה. מחירי הקוקטלים הם 40 שקלים, והמבחר כולל "מוזס מוחיטו" שמכיל דובדבנים, נענע קצוצה וליים (קוקטייל עדין יחסית עם טעם נענע מודגש ודובדבנים שכיף לדוג ולגלגל על הלשון כששותים את המשקה), "קייפיריניה הדרים" על בסיס קשאסה ברזילאית " (מידת חוזק די חזקה מבחינת אלכוהול), "ערק סמאש" בניחוח מנטה ויסמין – עליו ויתרתי כי אני לא מסוגלת לשאת טעם של אניס, אבל אחרים בשולחן בעלי טעם שונה ,דווקא אהבו. (משקה קצת יותר "גברי" אם אפשר להגדיר את זה ככה). "אורכיד קולינס" – פסיפלורה עם ג'ין, תותים ולימון עם סיומת תוססת – משקה חמוד, מתאים לשני המינים מבחינת החוזק, והבחירה שלי – "מרטיני פסיפלורה" עם ג'ינג'ר, לימון וברנדי משמשים. זו היתה הבחירה שלי מבין המשקאות, למרות שהוא כביכול פחות מקושט מהאחרים, ונראה תמים, רק אחרי ששותים אותו, בעיקר אם זה לפני האוכל, מרגישים את אפקט הראש הקליל. 

    ''

     

    ממנות הפתיחה הגיעו אל שולחננו –

    "שיפודי פילה בקר" – במרינדה של פלפל שחור וצ'ילי מתקתק (46 שקלים). פחדתי שיהיה חריף (בשבילי גם מלח זה הרבה פעמים חריף....) אבל זה לא היה. נראה לי שהבשר פשוט ניטרל את החריפות העדינה והשאיר תוצאה של טעם ועסיסיות. נשנוש חמוד מאד, בעיקר עם הקוקטיילים.

    "נאגטס עוף בקרמל תפוזי דם פיקנטי" – (41 שקלים) – אני מאד אוהבת שילוב של בשר ומתיקות פירותית. עוף עסיסי, מנה מתקתקה – הימור שלי – ילדים ימותו על זה.

    "סלט צ'יקן סנטה פה" - לבבות חסה רומית, עגבניות שרי, בצל סגול, צנוניות וקרוטוני שום מתובלים בוינגרט ליים מקסיקני (48 שקלים). קערה גדולה מלאה בריאות למי שרוצה משהו קליל יותר. אישית, כשאני באה למקום של המבורגרים, אני תמיד מעדיפה את הבשר היותר "כבד", אבל טוב שיש פתרון גם למי שרוצה רק משהו קליל ולשבת עם החברים.

    "עוף במולה"   – הגיעו שתי טורטיות מקמח תירס, עם חסה, בצל, כוסברה ומה שהוגדר כ"סלסה וורדה פיקנטית". (41 שקלים). ההוראות הן לקפל את הטורטיות ולאכול כמו לאפה זעירה. אישית, כמו שציינתי, חריף זה לא בשבילי, ואחרי נגיסה אחת כבר לא יכלתי להמשיך מפאת החריפות, למרות שאחרים בשולחן ציינו "זה בכלל לא חריף". כנראה שהכל יחסי. 

    ''

    עד כאן היו מנות ראשונות, מכאן התחלנו עם החלק המרכזי – הבשרים.

    בייגל בורגר – 100% בשר בקר המוגש בלחמניית שמרים בייגלית, עם חביתה, חסה, עגבנייה, בצל סגול ורוטב צ'ילי צהוב (63 שקלים ) – מנה ענקית, אין סיכוי להחזיק ביד כמו המבורגר, צריך לחתוך עם הסכין ולאכול בשלבים. לי היה מוזר בהתחלה הענין של החביתה, היות ומבחינתי ביצים עם בשר הן תמיד ביצי עין. ב"מוזס" מגישים אותן במבחר גרסאות, כולל ביצה קשה. שווה להזמין בזוג.

    הבא בתור היה אחד הפייבוריטים שלי – "פילי ביף סטייק"- (69 שקלים) – פרוסות אנטריקוט שניצלו על הפלנצ'ה, ביחד עם פלפל ירוק, בצל חרוך, ביצת עין ומיונז פילדלפיה. בתפריט כתוב גם "פיקל חלפיניו" אבל אני לא הבחנתי בכך, ושוב, עם המרחק שאני תופסת מחריף, הייתי שמה לב. אני אוהבת את המנה כי הבשר הוא בפני עצמו, כל הטעמים והעסיס, בלי כיסויים נוספים, וביצת עין היא תמיד הפרטנר האולטימטיבי.

    מנת הבית וגאוות המקום הם ההמבורגרים כמובן, ואנו קיבלנו את מנת ה"מיני מי" כדי שנוכל לטעום כמה שיותר. מדובר בשלישיית המבורגרים של מאה גרם, שכוללים מיני ארטבורגר (מה שאני ישר ניכסתי לעצמי), מיני בקר קלאסי, ומיני חובק עולם מתחלף. (67 שקלים לשלישיה). הארטבורגר שלי כלל בקר, עגל וכבש בקיצוץ גס עם קטשופ פלפלים בייתי וכמובן שאפשר לבקש כל מידת עשייה חביבה. לי הוגש המדיום, שזו הדרגה המומלצת וגם הבחירה שלי.

    מתוך תפריט הבריאות קיבלנו את "מיסו סלמון" (92 שקלים) – פילה סלמון ברוטב מיסו צרוב בתנור. במקור זה אמור להיות מוגש על מצע ירקות אבל אנחנו קיבלנו אותו על אורז בריאות, שהוא מנה נוספת מהתפריט – ומכיל כמה סוגי אורז עם  עדשים ועוד המון הפתעות בריאות ונחמדות.

    בכלל, בתפריט הבריאות יש גם טופו וגם פירוט על כל מנה משם – ערכיה התזונתיים, נוכחות או העדר גלוטן וכדומה, כך שלמי שמקפיד, יש את כל האינפורמציה. הדג עצמו היה עשוי טוב, שמר על המיצים שלו, לא איבד את טעמו בגלל הצפת רוטב, והשתלב יפה עם האורז.

    לצד המנות קיבלנו נשנושים של פירה, צ'יפס וטבעות בצל. הדירוג שלי בענין הוא מקום ראשון טבעות הבצל הכייפיות ואחריהם כל השאר. בגלל שהסניף הוא כשר בשרי, גם הפירה הוא פרווה.

    ''

     

    שלב הקינוחים הוא שלב מאד חשוב ולא משנה כמה אכלנו קודם, יש תמיד מקום למתוקים.

    קיבלנו שלושה – שוב, מותאמים למטבח כשר, כלומר לא מכילים חלב.

    הראשון היה בעקבות החנוכה- "טריו דונאטס" חמימים עם רוטב שוקולד, כדורי גלידה ואגוזים למעלה. אני פחות התחברתי בעיקר בגלל שהגלידה היא פרווה – והיא נמסה על הדונאטס החמים. הייתי מעדיפה את הדונאטס בלי הגלידה, או בצד. (38 שקלים).

    השני היה מנה עשירה ושוקולדית –  "טראפלס קייק"  - נטולת גלוטן ועל טהרת השוקולד והקקאו, שהוגשה עם כדור גלידת וניל – פרווה. (34 שקלים למנה שמשביעה את הצורך במתיקות של שני אנשים). כאן הגלידה הוגשה בצד ויכלתי להתעלם ממנה ולהתמקד בשוקולד, שוקולד ועוד שוקולד הכיפייים של העוגה.

    הקינוח השלישי היה BY FAR הפייבוריט שלי – למרות שגם הוא , כמו חבריו, היה פרווה. "קרם ברולה " (36 שקלים, ללא גלוטן) עם סלסת אננס, שהוכן עם חלב קוקוס. אי אפשר היה להרגיש שמדובר בפרווה, הציפוי הקרמלי זכוכיתי היה מושלם, האננס היה ניגוד חמצמץ, אם לבחור קינוח אחד, אז זה זה .

    ''

     

    בתפריט יש כאמור מענה לכל אחד- מנות צמחוניות, מנות בשריות, מנות עם המון ירקות, מנות בריאות, מנות ילדים, מתוק, מלוח, חריף, אלכוהולי, הכל יש, וגם המון עסקיות שהופכות את כל העסק למשתלם (וכמובן שיש גם משלוחים).

    לצעירים ולצעירים ברוחם – "לייט נייט"  - תפריט מיוחד כולל תקליטנים של "החתול והכלב" עד השעות הקטנות של הלילה .

     

    סניף פתח תקווה הכשר- רחוב שחם 22 פתח תקווה (בשעות הערב החנייה בכחול לבן חינמית ובשפע).

    עוד פרטים ב-

    https://www.mosesrest.co.il/

     

     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/1/15 10:59:
      שוש - תו כשרות איננו אלא עניין של כסף שמשולם למי שצריך לשלם, במקום ובאופן שצריך לשלם. יוצא, שגם אם יוציאו את הצ'יז מהצ'יזבורגר, עדיין כל שאר המרכיבים שעושים את המנות הם עדיין אותם מרכיבים בהם משתמשים בסניפים הנורמאליים של מוזס - אם כך, כבר בנקודה הזו זו עבודה בעינייםעל הקהל אליו פונה המסעדה הזו. אבל זה, עניינם, לא בעייה שלי. הבעייה שלי מתחילה כשעל מנת להכשיר את השרץ בעצם יצטרכו (אם עדיין לא עשו זאת) לקנות תו כשרות גם לכל המרכיבים האלה בסניפים הנורמאליים, ואז כמובן שיעלו את המחירים - בנקודה הזו, מוזס שותקת כמו שרימפ. זו, כניעה ללא תנאים. כמובן שלעולם לא יודו שיש קשר, אבל הקהל לא לגמרי טמבל ולכן חשוב שמוזס יחטפו טוב טוב על הראש בצורה מהדהדת ע"י הדרת רגליים חילוניות מכל הסניפים, כי העניין פה הרבה יותר חשוב ועקרוני מאוכל.

      צטט: עו"ד ועוד 2015-01-04 15:18:05

      כשהלוגו של מסעדה הוא חתול - אני חושד (ולא משנה מה צבע האף שלו). כשאני שומע על כזו כניעה של רשת מסוגה של מוזס אותי מעניין כמה כסף שילמו ברשת מוזס (באיזה אופן ולמי) כדי לקבל תו כשרות - במיוחד בהתבסס על כך שאם מה שכתוב כאן נכון (והוא כנראה מדוייק ונכון) הרי שההבדלים בין הסניף לצדיקים ולחוטאים הכופרים אוכלי השפנים מינוריים. אותי מעניין גם לראות אם ומתי יעלו את המחירים בסניפים הלא כשרים כדי לסבסד את הסניף הכשר (וכנראה גם את הנוספים שיבואו בעקבותיו כי משהו דומה של מוזס נפתח גם בירושלים). חבל - במקום שמסעדות יורידו אחת ולתמית את תו הכשרות במורד האסלה, הן נכנעות.

      ________________________________________________
      אני לא חושבת שזו כניעה, זו פשוט פנייה לקהל נוסף - קהל שומרי המסורת שבלי תו כשרות לא יגיע. ערים כמו פתח תקווה וירושלים הן ערים שבהם יש הרבה מאד שומרי מסורת ודתיים שידירו רגליהם ממסעדות שאינן כשרות ולכן גם רשתות שיש להן סניפים לא כשרים בערים אחרות, יעדיפו להתאים את הסניף בערים הנ"ל לגירסה כשרה (כלומר בלי בייקון וגבינה על הבשר, ובלי קינוחים חלביים). 

        4/1/15 15:18:
      כשהלוגו של מסעדה הוא חתול - אני חושד (ולא משנה מה צבע האף שלו). כשאני שומע על כזו כניעה של רשת מסוגה של מוזס אותי מעניין כמה כסף שילמו ברשת מוזס (באיזה אופן ולמי) כדי לקבל תו כשרות - במיוחד בהתבסס על כך שאם מה שכתוב כאן נכון (והוא כנראה מדוייק ונכון) הרי שההבדלים בין הסניף לצדיקים ולחוטאים הכופרים אוכלי השפנים מינוריים. אותי מעניין גם לראות אם ומתי יעלו את המחירים בסניפים הלא כשרים כדי לסבסד את הסניף הכשר (וכנראה גם את הנוספים שיבואו בעקבותיו כי משהו דומה של מוזס נפתח גם בירושלים). חבל - במקום שמסעדות יורידו אחת ולתמית את תו הכשרות במורד האסלה, הן נכנעות.
        4/1/15 14:34:
      אף כחול ....וואלה :))) סימני דרך
        4/1/15 07:57:
      טוב!

      צטט: Benj 2015-01-02 23:44:54

      צירפת סמל עם אף אדום, כשר?
      _______________________________
      הסמל עם האף האדום הוא לסניפים הלא כשרים. אם תסתכל היטב בתמונה הראשונה, תראה את הלוגו על המסעדה עצמה ושם יש אף כחול.
      לצערי לא מצאתי בגוגל לוגו עם אף כחול..
      בכל מקרה, על המסעד'ה עצמה רואים לפי הלוגו שלה אם היא כשרה או לא.
        2/1/15 23:44:
      צירפת סמל עם אף אדום, כשר?
        1/1/15 13:27:
      גמאני אוהבת את ההמבורגרים שלהם...:))
        1/1/15 00:41:
      אוהבת וממליצה מאוד, שנה אזרחית חדשה מאושרת יקירה ♥
        31/12/14 13:43:

      צהריים טובים שוש יקירתי ♥

      תודה על ההמלצה, התיאור שלך את המנות והתמונות עצמן

      ממש מעוררות חשק לטעום מהכל

      ביחוד משלושת הקינוחים (-:

      * חיבוקים אוהבים

      ושנה אזרחית נהדרת

      ''