עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    אדום של גד

    אני כותב על טיולים, ספורט, סיורים בארץ וקולנוע ואוכל.מצלם הרבה טבע,חיות,אתרים בארץ.מקווה שתהנו .

    ארכיון

    פרופיל

    אילן גד
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    0

    לביבות או לא להיות

    21 תגובות   יום שבת, 6/12/14, 19:19

    בשיעור של השבוע למדנו להכין לביבות , מתאים במיוחד לחג החנוכה הקרב. למדנו של לביבות יכולות לסבול כל דבר ירק, תפו"א,בטטה,עוף,אגס,תפוח,חמוציות,ואגוזים. בנוסף למדנו להכין מספר מטבלים להגשה עם הלביבות: כמו צ'יזיקי,סלסה,וטחינה שחורה.

    ''

    לביבת ירק

    מצרכים:

     2 תפוחי אדמה

    1 גזר

    פטרוזליה/כוסברה/שמיר/בצל ירוק/סלרי

    3 ביצים

    תיבול: מלח,פלפל שחור,כמון,אגוז מוסקט,בהרט,קינמון.

     

    אופן הכנה:

    לגרד את תפוחי האדמה,לסחוט ולשמור על נוזל העמילן.

    לצרף גזר מגורד.

    לתבל,ולצרף את נוזל העמילן שעוזר ללביבה להתחבר.

    אם יצאה בלילה דלילה מידי,ניתן להוסיף פירורי לחם.

    לטגן בשמן.

     

    ''

    לביבת בטטה וצ'ילי

    מצרכים:

    1.3 ק"ג בטטות

    1.5 כף רוטב סויה

    צ'ילי יבש או צ'ילי טרי

    1 כוס קמח

    2-3 שיני שום כתוש

    תיבול: מלח,פלפל שחור,מעט סוכר,מעט זנגוויל.

     

    אופן הכנה:

    מקלפים את הבטטות,וחותכים לקוביות

    לבשל אותן עד ריכוך.

    לסנן ולמעוך.

    להוסיף את שאר המרכיבים.

    ניתן לטגן או לחילופין לאפות בחום של 170 מעלות 25-20 דקות.

     

    ''

    לביבות תפו"א

    מצרכים:

    4-5 תפו"א בינונים

    3-4 גזרים

    1 בצל

    1/2 כוס קמח

    3-4 ביצים

    תיבול: מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט.

     

    אופן הכנה:

    מגרדים את הגזר והבצל בפומפיה גסה.

    סוחטים את הנוזלים.

    לגרד את תפוחי האדמה,לסחוט ולשמור על הנוזל העמילן שלהם.

    לערבב את החומרים,ולצרף את הנוזל.

    ליצור קציצות או לביבות,ולטגן.

     

    לביבות עוף וכרובית

     

    מצרכים:

    1 כרובית

    כף חרדל

    1/2 כוס פירורי לחם

    2-3 ביצים

    עוף

    תיבול:מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,פפריקה,כורכום,טימין.

     

    אופן הכנה:

    להרתיח את הכרובית במים ומלח,כמעט עד ריכוך מלא,ולקצוץ.

    להוסיף כף חרדל

    להוסיף את התיבול,ופירורי הלחם

    להוסיף את הביצים

    להוסיף את העוף

    ליצור קציצות,ולטגן.

    ''

    לביבות תפוחי עץ ואגסים

     

    מצרכים:

    7 אגסים מקולפים

    2 תפוח עץ סמיט מקולפים

    1 כף מיץ לימון

    5 כפות קמח

    2-3 ביצים

    1 כפית אבקת אפיה

    תיבול: קינמון,קורט מלח,מעט מאוד פלפל שחור.

     

    אופן הכנה:

    לגרד בפומפיה את האגסים,ותפוחי העץ,לסחוט מהנוזלים.

    להעביר לקערה להוסיף את כף מיץ הלימון

    להוסיף את הקמח,והביצים

    להוסיף את אבקת האפיה,והתיבול.

    להכניס לתבנית קייק פופס מסילקון,ולמלא רק 3/4 מכל חלל

    כי זה תופח.

    לאפות בחום של 170 מעלות, 15-20 דקות.

    כרגיל פיספסתי צילום של לביבה, תנסו לנחש ולהתאים את התמונה ללביבה...

     




    דרג את התוכן:

      תגובות (21)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/12/14 22:27:

      צטט: אמיר ניצן 2014-12-12 20:51:26

      חנוכה שמח

      תודה אמיר

      :)

      חנוכה שמח

      ושבת שלום

        12/12/14 20:51:
      חנוכה שמח
        12/12/14 11:20:

      צטט: חני.א 2014-12-11 21:31:44

      לביבות כל השנה

      תודה חני

      :-)

      שבת שלום

        11/12/14 21:31:
      לביבות כל השנה
        10/12/14 16:22:

      צטט: OverCat 2014-12-10 10:54:15

      אצלנו בעדה לביבות תפוחי אדמה זה מסביב לשעון כל השנה.

      וכמובן כ ר ו ב י ת צוחק את העוף אני מנדבת ליתר העם.

      ותייכף שיהיה גם חג של שמייח. כ מ ו ב ן. 

       

      תודה overcat

      :)

      גם אני ויתרתי על העוף..

      חנוכה שמח

        10/12/14 10:54:

      אצלנו בעדה לביבות תפוחי אדמה זה מסביב לשעון כל השנה.

      וכמובן כ ר ו ב י ת צוחק את העוף אני מנדבת ליתר העם.

      ותייכף שיהיה גם חג של שמייח. כ מ ו ב ן. 

        9/12/14 23:05:

      צטט: עינב19850 2014-12-09 10:17:48

      מגניב תודה על המתכון

      תודה עינב

      :)

       

        9/12/14 10:17:
      מגניב תודה על המתכון
        8/12/14 19:37:
      תודה לרוסיני דניאל חגית חיוש תכשיט היא ולא אחרת פרימינה ורד שטוטית נוי דליה אחאב נעמה צביקה. :-) שבוע טוב
        7/12/14 23:43:
      מתאים לי המתכון של לביבות בטטה וצ'ילי , תודה אילן :-)
        7/12/14 21:03:
      יאמי אוהבתתתת:)תודה על השיתוף
        7/12/14 19:52:
      כי בחנוכה נפשי מה חשקה...לאכול לביבה חמה ומתוקה :)
        7/12/14 19:02:
      לביבות עם תפוחי אדמה קלאסיקה!!תודה אילן ולביבות שמחות לחג:)
        7/12/14 18:11:
      תודה תודה על המגוון הרחב ,תמשיך ללימוד ושלח מתכונים,ננסה אותם בשימחה.
        7/12/14 14:30:
      אחלה. את הלביבות הקלאסיות אותו מתכון רק עם תפו"א לחנוכה. אפשר גם לבזוק סוכר עליהן. חג חנוכה שמח לשף שלנו אילן יקר:)
        7/12/14 12:27:
      בתיאבון לנו :)
        7/12/14 11:03:
      מתכוונת לאמץ חלק מהמתכונים... איזה חג כייפי וטעים... :))
        7/12/14 09:07:

      אילן חברי נשיקה

      וווואוו כמה מתכונים הבאת לנו ! (-:

      מימיי לא ניסיתי לביבות עוף וכרובית

      ולביבות מתפוחי עץ ואגסים- חידשת לי (-:

      * תודה ששיתפת אותנו

      בוקר ושבוע ניפלאים

        7/12/14 09:04:
      ליבבת לנו לביבות מכל הלב! תודהההה!
        7/12/14 06:23:
      מלבב.....לביבות, נקודה.!
        7/12/14 06:08:

      מבחר מגוון ומפואר.