בשיעור של השבוע למדנו להכין לביבות , מתאים במיוחד לחג החנוכה הקרב. למדנו של לביבות יכולות לסבול כל דבר ירק, תפו"א,בטטה,עוף,אגס,תפוח,חמוציות,ואגוזים. בנוסף למדנו להכין מספר מטבלים להגשה עם הלביבות: כמו צ'יזיקי,סלסה,וטחינה שחורה.
![]() לביבת ירק מצרכים: 2 תפוחי אדמה 1 גזר פטרוזליה/כוסברה/שמיר/בצל ירוק/סלרי 3 ביצים תיבול: מלח,פלפל שחור,כמון,אגוז מוסקט,בהרט,קינמון.
אופן הכנה: לגרד את תפוחי האדמה,לסחוט ולשמור על נוזל העמילן. לצרף גזר מגורד. לתבל,ולצרף את נוזל העמילן שעוזר ללביבה להתחבר. אם יצאה בלילה דלילה מידי,ניתן להוסיף פירורי לחם. לטגן בשמן.
![]() לביבת בטטה וצ'ילי מצרכים: 1.3 ק"ג בטטות 1.5 כף רוטב סויה צ'ילי יבש או צ'ילי טרי 1 כוס קמח 2-3 שיני שום כתוש תיבול: מלח,פלפל שחור,מעט סוכר,מעט זנגוויל.
אופן הכנה: מקלפים את הבטטות,וחותכים לקוביות לבשל אותן עד ריכוך. לסנן ולמעוך. להוסיף את שאר המרכיבים. ניתן לטגן או לחילופין לאפות בחום של 170 מעלות 25-20 דקות.
![]() לביבות תפו"א מצרכים: 4-5 תפו"א בינונים 3-4 גזרים 1 בצל 1/2 כוס קמח 3-4 ביצים תיבול: מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט.
אופן הכנה: מגרדים את הגזר והבצל בפומפיה גסה. סוחטים את הנוזלים. לגרד את תפוחי האדמה,לסחוט ולשמור על הנוזל העמילן שלהם. לערבב את החומרים,ולצרף את הנוזל. ליצור קציצות או לביבות,ולטגן.
לביבות עוף וכרובית
מצרכים: 1 כרובית כף חרדל 1/2 כוס פירורי לחם 2-3 ביצים עוף תיבול:מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,פפריקה,כורכום,טימין.
אופן הכנה: להרתיח את הכרובית במים ומלח,כמעט עד ריכוך מלא,ולקצוץ. להוסיף כף חרדל להוסיף את התיבול,ופירורי הלחם להוסיף את הביצים להוסיף את העוף ליצור קציצות,ולטגן.
![]() לביבות תפוחי עץ ואגסים
מצרכים: 7 אגסים מקולפים 2 תפוח עץ סמיט מקולפים 1 כף מיץ לימון 5 כפות קמח 2-3 ביצים 1 כפית אבקת אפיה תיבול: קינמון,קורט מלח,מעט מאוד פלפל שחור.
אופן הכנה: לגרד בפומפיה את האגסים,ותפוחי העץ,לסחוט מהנוזלים. להעביר לקערה להוסיף את כף מיץ הלימון להוסיף את הקמח,והביצים להוסיף את אבקת האפיה,והתיבול. להכניס לתבנית קייק פופס מסילקון,ולמלא רק 3/4 מכל חלל כי זה תופח. לאפות בחום של 170 מעלות, 15-20 דקות. כרגיל פיספסתי צילום של לביבה, תנסו לנחש ולהתאים את התמונה ללביבה...
|
תגובות (21)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה אמיר
:)
חנוכה שמח
ושבת שלום
תודה חני
:-)
שבת שלום
תודה overcat
:)
גם אני ויתרתי על העוף..
חנוכה שמח
אצלנו בעדה לביבות תפוחי אדמה זה מסביב לשעון כל השנה.
וכמובן כ ר ו ב י ת
את העוף אני מנדבת ליתר העם.
ותייכף שיהיה גם חג של שמייח. כ מ ו ב ן.
תודה עינב
:)
אילן חברי
וווואוו כמה מתכונים הבאת לנו ! (-:
מימיי לא ניסיתי לביבות עוף וכרובית
ולביבות מתפוחי עץ ואגסים- חידשת לי (-:
* תודה ששיתפת אותנו
בוקר ושבוע ניפלאים
מבחר מגוון ומפואר.