לאחר הפסקה קצרה חזרתי ללמוד בקורס לבישול, ההפסקה הייתה בשל תנאי הלימוד הלא נוחים בלשון המעטה. כשהגענו באיחור בגלל יום מאוד גשום, וכבישים מאוד פקוקים, התברר לנו שהכיתה החדשה שנבנתה גם עבורנו ,לא הייתה מביישת תוכנית טלוויזיה בערוץ 10 .
![]()
![]() יש פה מכשירים חדשים ומרתקים,ואת כל הציוד הנדרש להפוך אותי לבשלן חובב..
![]()
![]()
בשיעור החזרה למדנו לבשל : מרק כתומים מרק עדשים ובומב שוקולד יש לי תמונות של המרקים, אך לצערי הבומב שוקולד נזלל לפני שהספקתי לצלם...
![]()
מרק הכתומים: חומרים: 2 בצלים בחיתוך לקוביות קטנות (care), חתיכת דלעת קטנה לקוביות קטנות , 2 בטטות לקוביות קטנות, 3 גזרים לקוביות קטנות, 5 שיני שום חצויים. תיבול בסיס:כף מרק עוף,2 עלי דפנה,3 פלפל אנגלי,2 מקלות קינמון. תיבול המרק: מלח,פלפל שחור,מוסקט,מעט קינמון,זנגוויל. קישוט המרק: רצועות דקות של בטטה מטוגנות,ובצל ירוק קצוץ.
אופן הכנה: לטגן במעט שמן את הבצל עד הזהבה. להוסיף שום,לטגן 1-2 דקות. להוסיף את שאר הירקות, לטגן 2 דקות. להוסיף את תיבול הבסיס,ולכסות במים עד גובה הירקות. לבשל עד ריכוך הירקות. להוציא את תיבול הבסיס (מלבד מרק העוף). לטחון בעזרת מעבד מזון ידני. לתבל. לבשל עוד כחצי שעה. לקשט לפני הגשה. המרק הזה הוא מחיתי (מחית),ישנה גירסה משודרגת שלו שכוללת הוספה של שמנת מתוקה אותה אני פחות מעדיף, למרות שחברי לקורס אהבו מאוד. ----------
![]()
מרק עדשים: חומרים: 2 בצלים בחיתוך לקוביות קטנות (care), גבעול סלרי לקוביות קטנות , 2 תפוחי אדמה לקוביות קטנות, 3 גזרים לקוביות קטנות, 5 שיני שום קצוצים.חבילה של 800 גרם עדשים ירוקות מבושלות קפואות.
תיבול המרק: מרק עוף,מלח,פלפל שחור,קמון,פפריקה מתוקה,מעט כורכום,ציפורן ,וחוואיג. השלמת המרק: לטגן על מחבת עם שמן זית שום קצוץ עם קוביות עגבניה וכוסברה ופיטרוזליה קצוצות.
אופן הכנה: לטגן במעט שמן את הבצל עד הזהבה. להוסיף שום,לטגן 1-2 דקות. להוסיף את הגזר והסלרי לכמה דקות. להוסיף את העדשים,ולכסות במים עד גובה הירקות. לאחר רתיחה להוסיף את תפוחי האדמה. לתבל. לבשל עוד כחצי שעה. להשלים לפני הגשה. --------------------- בומב שוקולד חומרים: 400 גרם שוקולד מריר. 250 גרם עוגיות חמאה. 50 גרם חמאה או מחמאה (חמאה פרווה). 500 מ"ל שמנת מתוקה. 3/4 כוס מים חמים. מעט ליקר (2 כפות). קאפקייקס חד פעמיים מנייר אלומניום. אופן הכנה: לרסק את העוגיות בתוך שקית ניילון בעזרת מערוך. לערבב עם החמאה המומסת. להעביר לקערה ולערבב היטב. להעביר ולמלא שיכבה דקה בכל קאפקייקס. להמיס את השוקולד. למזוג לתוכו את הליקר. לטמפר עם השמנת המתוקה המוקצפת (קירור השוקולד באיטיות). למזוג ולמלא את הקאפקייקס. לזלוף מעט שמנת מתוקה ששמרנו,לקשט את הקאפקייקס החומה בשיכבה לבנה. להעביר להקפאה לשעה לפחות. |
תגובות (40)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה שוש
:)
בדר"כ עצלן בבית...
שבוע טוב וחם
תודה רונית
:)
אני לא תמיד סבלני בבישול, ולפעמים שאין זמן
אני פשוט שולף מהמקפיא מרק של סנפרוסט
ומשדרג אותו עם מה שיש (בצל,תפו"א,שמן זית,תבלינים)
שבוע טוב,וחורף חמים ונעים
תודה דליה
:)
סופ"ש טוב
תודה היא ולא אחרת
:)
חוץ מעיסוק בבשר,שאני לא אוהב
הקורס הזה הוא עונג צרוף
לילה טוב
תודה יפה
:)
המרקים טעימים ,ומכבים את התשוקה לזלול בחורף
לילה טוב
תודה חגית
:)
לילה טוב
תודה דבי
:)
בדיוק חזרתי משיעור נוסף
הפעם למדנו ללבלב לביבות..
ערב טוב
תודה שטוטית
:)
שבוע טוב
תודה ליאת
:)
צריך ללמוד עוד הרבה
עד אז
וגם אז..
להתגבר על העצלנות שלי.
שבוע טוב
תודה סיגל
:)
בהצלחה
ובגלל שהבישול נעשה על אינדוקציה
כיריים חשמליות מאוד מתקדמות וחזקות
עם זמן בישול מהיר
תקפידי שהמרקים יבושלו כמו שצריך
עם אמצעי הבישול שלך,וזמן הבישול מין הסתם
יהיה ארוך יותר.
שבוע טוב
יאמי...
ועכשיו, מתי אתה מזמין אותנו לטעימות?
תודה אבירם
:)
שבוע טוב
תודה תכשיט
:-)
בהחלט כייף.
שבוע טוב
תודה צבי
:-)
גם אני משתמש בבית במרק פרווה
שבוע טוב
תודה חני
:-)
יצירתיות באוכל ממש אין לי. אני די סולידי.
מספיק שאדע להכין מספר מנות מגוון
שבוע טוב
אילן חברי שבתי להצמיד כוכב אהבה
((-: ולגבי שטיפת הכלים אחרי.... תציעו שיארגנו מדיח כלים
מה יהיה? ההגמוניה שלי בסכנה.

יופי של מתכונים. והבומב בכלל בומבה.
באשר לשימוש באבקת מרק, אני להבדיל מאישתי , לא אוהב.
אם כי שמעתי ברדיו את אולגה רז אומרת שהדור החדש של האבקות
ממש בסדר ולא מזיקות כלל וכלל.
תודה תהילה
:-)
תיאבון יש הרבה
צריך לדעת איך לשלוט בו
ולא שהוא ישלוט עליי
שבת טובה
תודה ורד
:-)
מטבח כזה עולה הון
יצאו כ 12 קאפקייקס
בלעו אותם כל כך מהר שלא ספרתי במדוייק
טימפרור בהחלט דורש מיומנות
כעת אני מבין איך את מבשלת כל כך טוב
שבת שלום
תודה חיוש
:-)
הקורס נפלא רק רחיצת הכלים מבאסת
שבת שלום
תודה נוי
:-)
הקורס במסגרת מעגלים הקרן לבעלי מקצועות שוחקים
המיקום הוא בפתח תקוה ברחוב עמל
שבת טובה
איך שאני מקנאה בך.... כך למדתי בישול ואפיה ארבע שנים, ולאחר מכן התמחיתי במלון דן תל אביב. תן לי כזה מטבח- והפכת אותי למאושרת.
אני סקרנית לדעת- כמה קאפקייקס יוצאים בערך לכמות שציינת ? זה נשמע מעולה, ואנסה בהקדם.
אגב- טימפרור שוקולד זו משימה לא פשוטה בכלל שדורשת מיומנות רבה. מה שאתם עשיתם נקרא השוואת טמפרטורה בין החם לקר.
בוקר מתוק ושבת שלום :)
בוקר טוב אילן חברי
קודם כל נהדר ששבת לקורס מורגש שאתה אוהב ונהנה
תודה על כל המתכונים
(-: לא פלא שחיסלו את בומב השוקולד גם אני אוהבת מתוקים (-:
אז תעשה חיל בקורס ותביא לנו טעימות
שבת טובה וחמימה
עוד אשוב - הסיפור המוכר עם עניין הכוכבים