עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    אדום של גד

    אני כותב על טיולים, ספורט, סיורים בארץ וקולנוע ואוכל.מצלם הרבה טבע,חיות,אתרים בארץ.מקווה שתהנו .

    ארכיון

    פרופיל

    אילן גד
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    0

    על 2 מרקים וקינוח חורפיים

    40 תגובות   יום שבת, 29/11/14, 08:37

    לאחר הפסקה קצרה חזרתי ללמוד בקורס לבישול, ההפסקה הייתה בשל תנאי הלימוד הלא נוחים בלשון המעטה. כשהגענו באיחור בגלל יום מאוד גשום, וכבישים מאוד פקוקים, התברר לנו שהכיתה החדשה שנבנתה גם עבורנו ,לא הייתה מביישת תוכנית טלוויזיה בערוץ 10 .

    ''

     

    ''

    יש פה מכשירים חדשים ומרתקים,ואת כל הציוד הנדרש להפוך אותי לבשלן חובב..

    ''

    ''

     

    בשיעור החזרה למדנו לבשל :

    מרק כתומים

    מרק עדשים

    ובומב שוקולד

    יש לי תמונות של המרקים, אך לצערי הבומב שוקולד נזלל לפני שהספקתי לצלם...

     

    ''

     

    מרק הכתומים:

    חומרים: 2 בצלים בחיתוך לקוביות קטנות (care), חתיכת דלעת קטנה לקוביות קטנות , 2 בטטות לקוביות קטנות, 3 גזרים לקוביות קטנות, 5 שיני שום חצויים.

    תיבול בסיס:כף מרק עוף,2 עלי דפנה,3 פלפל אנגלי,2 מקלות קינמון.

    תיבול המרק: מלח,פלפל שחור,מוסקט,מעט קינמון,זנגוויל.

    קישוט המרק: רצועות דקות של בטטה מטוגנות,ובצל ירוק קצוץ.

     

    אופן הכנה:

    לטגן במעט שמן את הבצל עד הזהבה.

    להוסיף שום,לטגן 1-2 דקות.

    להוסיף את שאר הירקות, לטגן 2 דקות.

    להוסיף את תיבול הבסיס,ולכסות במים עד גובה הירקות.

    לבשל עד ריכוך הירקות.

    להוציא את תיבול הבסיס (מלבד מרק העוף).

    לטחון בעזרת מעבד מזון ידני.

    לתבל.

    לבשל עוד כחצי שעה.

    לקשט לפני הגשה.

    המרק הזה הוא מחיתי (מחית),ישנה גירסה משודרגת שלו שכוללת הוספה של שמנת מתוקה אותה אני פחות מעדיף, למרות שחברי לקורס אהבו מאוד.

    ----------

    ''

     

    מרק עדשים:

    חומרים: 2 בצלים בחיתוך לקוביות קטנות (care), גבעול סלרי לקוביות קטנות , 2 תפוחי אדמה לקוביות קטנות, 3 גזרים לקוביות קטנות, 5 שיני שום קצוצים.חבילה של 800 גרם עדשים ירוקות מבושלות קפואות.

     

    תיבול המרק: מרק עוף,מלח,פלפל שחור,קמון,פפריקה מתוקה,מעט כורכום,ציפורן ,וחוואיג.

    השלמת המרק: לטגן על מחבת עם שמן זית שום קצוץ עם קוביות עגבניה וכוסברה ופיטרוזליה קצוצות.

     

    אופן הכנה:

    לטגן במעט שמן את הבצל עד הזהבה.

    להוסיף שום,לטגן 1-2 דקות.

    להוסיף את הגזר והסלרי לכמה דקות.

    להוסיף את העדשים,ולכסות במים עד גובה הירקות.

    לאחר רתיחה להוסיף את תפוחי האדמה.

    לתבל.

    לבשל עוד כחצי שעה.

    להשלים לפני הגשה.

    ---------------------

    בומב שוקולד

    חומרים: 400 גרם שוקולד מריר.

    250 גרם עוגיות חמאה.

    50 גרם חמאה או מחמאה (חמאה פרווה).

    500 מ"ל שמנת מתוקה.

    3/4 כוס מים חמים.

    מעט ליקר (2 כפות).

    קאפקייקס חד פעמיים מנייר אלומניום.


     אופן הכנה:

    לרסק את העוגיות בתוך שקית ניילון בעזרת מערוך.

    לערבב עם החמאה המומסת.

    להעביר לקערה ולערבב היטב.

    להעביר ולמלא שיכבה דקה בכל קאפקייקס.

    להמיס את השוקולד.

    למזוג לתוכו את הליקר.

    לטמפר עם השמנת המתוקה המוקצפת (קירור השוקולד באיטיות).

    למזוג ולמלא את הקאפקייקס.

    לזלוף מעט שמנת מתוקה ששמרנו,לקשט את הקאפקייקס החומה בשיכבה לבנה.

    להעביר להקפאה לשעה לפחות.


    דרג את התוכן:

      תגובות (40)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/1/15 20:52:

      צטט: פרח יפה 2015-01-10 19:26:26

      בשלן בבית אור בבית ....

      תודה שוש

      :)

      בדר"כ עצלן בבית...

      שבוע טוב וחם

        10/1/15 19:26:
      בשלן בבית אור בבית ....
        10/1/15 19:03:

      צטט: רונית אברהם 2015-01-07 20:07:00

      אחזור לככב, מרק אצלי הוא מדע לא מדוייק, פשוט שמים את כל מה שיש בבית ויוצא נהדר. אשמח לנסות את שני המתכונים שצירפת, חורף נעים!

      תודה רונית

      :)

      אני לא תמיד סבלני בבישול, ולפעמים שאין זמן

      אני פשוט שולף מהמקפיא מרק של סנפרוסט

      ומשדרג אותו עם מה שיש (בצל,תפו"א,שמן זית,תבלינים)

      שבוע טוב,וחורף חמים ונעים

        7/1/15 20:07:
      אחזור לככב, מרק אצלי הוא מדע לא מדוייק, פשוט שמים את כל מה שיש בבית ויוצא נהדר. אשמח לנסות את שני המתכונים שצירפת, חורף נעים!
        4/12/14 20:17:

      צטט: דליהורסנו0 2014-12-02 23:37:09

      אין לי כוכבים פה. יופי וכייף לך.:)

      תודה דליה

      :)

      סופ"ש טוב

        2/12/14 23:37:
      אין לי כוכבים פה. יופי וכייף לך.:)
        2/12/14 21:34:

      צטט: היא ולא אחרת 2014-12-02 12:45:25

      תודה :) רשמתי לי את המתכונים ואיזה יופי ונעים :) תהנה ובהצלחה רבה ( ה - בומב שוקולד .... !!! )

      תודה היא ולא אחרת

      :)

      חוץ מעיסוק בבשר,שאני לא אוהב

      הקורס הזה הוא עונג צרוף

      לילה טוב

        2/12/14 21:32:

      צטט: בת יוסף 2014-12-02 12:26:55

      טעים!!

      תודה יפה

      :)

      המרקים טעימים ,ומכבים את התשוקה לזלול בחורף

      לילה טוב

        2/12/14 21:30:

      צטט: HagitFriedlander 2014-12-02 08:55:02

      יפה לך איש רב פעלים ומעללים ומטעמים...בוקר טוב!

      תודה חגית

      :)

      לילה טוב

        2/12/14 21:23:

      צטט: זירעונית קוסמית 2014-12-02 07:57:43

      יופי של מתכונים, יופי של צילומים, והמטבח מזמין והמרקים מגרים:)) יום טוב

      תודה דבי

      :)

      בדיוק חזרתי משיעור נוסף

      הפעם למדנו ללבלב לביבות..

      ערב טוב

        2/12/14 12:45:
      תודה :) רשמתי לי את המתכונים ואיזה יופי ונעים :) תהנה ובהצלחה רבה ( ה - בומב שוקולד .... !!! )
        2/12/14 12:26:
      טעים!!
        2/12/14 08:55:
      יפה לך איש רב פעלים ומעללים ומטעמים...בוקר טוב!
      יופי של מתכונים, יופי של צילומים, והמטבח מזמין והמרקים מגרים:)) יום טוב
        30/11/14 22:20:

      צטט: שטוטית 2014-11-30 21:33:32

      תמשיך בסוף אני אזמין אותך לבשל לי :)

       

      תודה שטוטית

      :)

      שבוע טוב

        30/11/14 22:18:

      צטט: liat62 2014-11-30 13:55:51

      יאמי...
      ועכשיו, מתי אתה מזמין אותנו לטעימות?חיוך

       

      תודה ליאת

      :)

      צריך ללמוד עוד הרבה

      עד אז

      וגם אז..

      להתגבר על העצלנות שלי.

      שבוע טוב

        30/11/14 22:16:

      צטט: נחרצה 2014-11-30 12:42:02

      אילן תודה על המתכונים - אנסה ואעדכן אותך לגבי התוצאה... אחלה שבוע שיהיה, סיגל

      תודה סיגל

      :)

      בהצלחה

      ובגלל שהבישול נעשה על אינדוקציה

      כיריים חשמליות מאוד מתקדמות וחזקות 

      עם זמן בישול מהיר

      תקפידי שהמרקים יבושלו כמו שצריך

      עם אמצעי הבישול שלך,וזמן הבישול מין הסתם

      יהיה ארוך יותר.

      שבוע טוב

        30/11/14 21:33:
      תמשיך בסוף אני אזמין אותך לבשל לי :)
        30/11/14 13:55:

      יאמי...
      ועכשיו, מתי אתה מזמין אותנו לטעימות?חיוך

        30/11/14 12:42:
      אילן תודה על המתכונים - אנסה ואעדכן אותך לגבי התוצאה... אחלה שבוע שיהיה, סיגל
        29/11/14 18:56:

      צטט: mr.unicorn 2014-11-29 17:57:46

      מתכונים משולמים לחורף! כל הכבוד אילן!

      תודה אבירם

      :)

      שבוע טוב

        29/11/14 17:57:
      מתכונים משולמים לחורף! כל הכבוד אילן!
        29/11/14 16:10:

      צטט: * חיוש * 2014-11-29 15:44:24

      אילן חברי שבתי להצמיד כוכב אהבה

      ((-: ולגבי שטיפת הכלים אחרי.... תציעו שיארגנו מדיח כלים קריצה

       

      חיוש את מצחיקה

      :-)

      מדיח..

      שבוע טוב

        29/11/14 16:06:

      צטט: rossini 2014-11-29 11:49:43

      מה יהיה? ההגמוניה שלי בסכנה. צעקהקריצה

      יופי של מתכונים. והבומב בכלל בומבה.מגניב

      באשר לשימוש באבקת מרק, אני להבדיל מאישתי , לא אוהב.

      אם כי שמעתי ברדיו את  אולגה רז אומרת שהדור החדש של האבקות

      ממש בסדר ולא מזיקות כלל וכלל.

       

      תודה רוסיני

      :-)

      אל תדאג להגמוניה אתה בליגת האלופות

      אני מדשדש בליגה ב. 

      אבקת מרק זה לעצלנים

      ואני.... כנראה עצלן

      שבוע טוב

        29/11/14 16:02:

      צטט: תכשיט 2014-11-29 11:38:34

      איזה כייף לנשמה... תיהנה ...:)) שבת שלום...

      תודה תכשיט

      :-)

      בהחלט כייף. 

      שבוע טוב

        29/11/14 15:58:

      צטט: צבי קירשטיין 2014-11-29 11:37:52

      תודה אילן ,אני מעדיף לתבל במרק טבעוני במקום מרק עוף :-)

      תודה צבי

      :-)

      גם אני משתמש בבית במרק פרווה

      שבוע טוב

        29/11/14 15:54:

      צטט: חני.א 2014-11-29 10:44:38

      אילן תן ליצירתיות שבך לפעום....משפית מדופלמת לשף עתידי....בהצלחה

       

      תודה חני

      :-)

      יצירתיות באוכל ממש אין לי. אני די סולידי. 

      מספיק שאדע להכין מספר מנות מגוון

      שבוע טוב

        29/11/14 15:44:

      אילן חברי שבתי להצמיד כוכב אהבה

      ((-: ולגבי שטיפת הכלים אחרי.... תציעו שיארגנו מדיח כלים קריצה

        29/11/14 11:49:

      מה יהיה? ההגמוניה שלי בסכנה. צעקהקריצה

      יופי של מתכונים. והבומב בכלל בומבה.מגניב

      באשר לשימוש באבקת מרק, אני להבדיל מאישתי , לא אוהב.

      אם כי שמעתי ברדיו את  אולגה רז אומרת שהדור החדש של האבקות

      ממש בסדר ולא מזיקות כלל וכלל.

        29/11/14 11:38:
      איזה כייף לנשמה... תיהנה ...:)) שבת שלום...
        29/11/14 11:37:
      תודה אילן ,אני מעדיף לתבל במרק טבעוני במקום מרק עוף :-)
        29/11/14 10:44:
      אילן תן ליצירתיות שבך לפעום....משפית מדופלמת לשף עתידי....בהצלחה
        29/11/14 10:13:

      צטט: ת ה י ל ה 2014-11-29 09:44:47

      שיהיה בתיאבון:)

      תודה תהילה

      :-)

      תיאבון יש הרבה

      צריך לדעת איך לשלוט בו

      ולא שהוא ישלוט עליי

      שבת טובה

        29/11/14 10:12:

      צטט: Vered C 2014-11-29 09:39:18

      איך שאני מקנאה בך.... כך למדתי בישול ואפיה ארבע שנים, ולאחר מכן התמחיתי במלון דן תל אביב. תן לי כזה מטבח- והפכת אותי למאושרת.
      אני סקרנית לדעת- כמה קאפקייקס יוצאים בערך לכמות שציינת ? זה נשמע מעולה, ואנסה בהקדם.
      אגב- טימפרור שוקולד זו משימה לא פשוטה בכלל שדורשת מיומנות רבה. מה שאתם עשיתם נקרא השוואת טמפרטורה בין החם לקר. 

      בוקר מתוק ושבת שלום :)

       

      תודה ורד

      :-)

      מטבח כזה עולה הון

      יצאו כ 12 קאפקייקס

      בלעו אותם כל כך מהר שלא ספרתי במדוייק

      טימפרור בהחלט דורש מיומנות

      כעת אני מבין איך את מבשלת כל כך טוב

      שבת שלום

        29/11/14 10:09:

      צטט: * חיוש * 2014-11-29 09:29:00

      בוקר טוב אילן חברי נשיקה

      קודם כל נהדר ששבת לקורס מורגש שאתה אוהב ונהנה

      תודה על כל המתכונים

      (-: לא פלא שחיסלו את בומב השוקולד גם אני אוהבת מתוקים (-:

      אז תעשה חיל בקורס ותביא לנו טעימות 

      שבת טובה וחמימה

      עוד אשוב - הסיפור המוכר עם עניין הכוכבים

       

      תודה חיוש

      :-)

      הקורס נפלא רק רחיצת הכלים מבאסת

      שבת שלום

        29/11/14 10:06:

      צטט: נויאור 2014-11-29 09:08:32

      למרקים עדיף ציר עוף אמיתי או טיבול נוסף(לא אוהבת אבקות מעובדות). איזה כיף קורס כזה , היכן ???

      תודה נוי

      :-)

      הקורס במסגרת מעגלים הקרן לבעלי מקצועות שוחקים

      המיקום הוא בפתח תקוה ברחוב עמל

      שבת טובה

        29/11/14 09:44:
      שיהיה בתיאבון:)
        29/11/14 09:39:

      איך שאני מקנאה בך.... כך למדתי בישול ואפיה ארבע שנים, ולאחר מכן התמחיתי במלון דן תל אביב. תן לי כזה מטבח- והפכת אותי למאושרת.
      אני סקרנית לדעת- כמה קאפקייקס יוצאים בערך לכמות שציינת ? זה נשמע מעולה, ואנסה בהקדם.
      אגב- טימפרור שוקולד זו משימה לא פשוטה בכלל שדורשת מיומנות רבה. מה שאתם עשיתם נקרא השוואת טמפרטורה בין החם לקר. 

      בוקר מתוק ושבת שלום :)

        29/11/14 09:29:

      בוקר טוב אילן חברי נשיקה

      קודם כל נהדר ששבת לקורס מורגש שאתה אוהב ונהנה

      תודה על כל המתכונים

      (-: לא פלא שחיסלו את בומב השוקולד גם אני אוהבת מתוקים (-:

      אז תעשה חיל בקורס ותביא לנו טעימות 

      שבת טובה וחמימה

      עוד אשוב - הסיפור המוכר עם עניין הכוכבים

        29/11/14 09:08:
      למרקים עדיף ציר עוף אמיתי או טיבול נוסף(לא אוהבת אבקות מעובדות). איזה כיף קורס כזה , היכן ???