עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    נ נה ננה בר - ארוחת יום ההולדת שלי

    0 תגובות   יום שלישי, 21/10/14, 22:35

    שכונת נווה צדק היא אחת הפנינות האהובות עלי בעיר הגדולה. סמטאות שמספרות לנו סיפורים על ראשיתה של העיר, חלונות ראווה שתמיד מזמינים להיכנס פנימה, גם אם רק לשם הצצה, מרכז סוזן דלל על שלל אירועיו וכמובן – המסעדות ובתי הקפה, כל אחד עם הייחוד שלו. מסעדה ייחודית שכזו היא ננה בר, מוסד ותיק בן 16 שנה, שהיה בעבר בבעלות המסעדנית ננה שרייר, וידע עליות ומורדות. כיום, הוא מוגדר כביסטרו אירופאי ים תיכוני, שמושפע בין השאר מפרובנס, סיציליה וקטלוניה.

     

    ''


    פתחנו עם קוקטיילים משובחים: גרנדה ורדה (45 שקל) – מלפפון, סטולי, תפוח ומידורי בטעם יוגורט תפוח עדין,וסנגריה גוורץ (42 שקל) – יין גוורצטרמינר, קוואנטרו, סטולי תפוח ופירות - גירסה שונה ומעניינת לסנגריה המוכרת.

    למסעדה, שנמצאת בבניין לשימור, יש מספר חללים: בר, אולם רחב ידיים עם תקרה גבוהה וקירות אבן, המזכיר אולם אבירים, מרפסת, וחדר פרטי בסגנון אלגנטי ומרשים. שולחנות עץ  כבדים עם פירזול, נברשות נחושת וצלחות מעוטרות פרחים בסגנון רטרו, הם רק חלק מהפריטים התורמים לאווירה הייחודית של המקום. על אף גודלו, ניתן בהחלט לשבת בו בניחותא ולנהל שיחה פרטית באינטימיות יחסית.

    את האינטימיות והרומנטיקה הזאת חיפשתי ביום הולדתי, ולכן בחרתי לבלות את הצהריים בארוחה במקום. מעיון בתפריט, הבנתי שאני בבעיה: יש כאן שפע של מנות: צמחוניות, דגים ובשר וכולן נשמעות מסקרנות ומיוחדות. אכן, קשה לבחור, אבל לא בחורה כמוני תתייאש, ולכן בחרתי שתי ראשונות עם חומרי גלם שאהובים עלי במיוחד (יום הולדת, או לא):

    ג'אמבון דה קאנארד (54 שקל) - כאן החליף את נקניק החזיר, חזה אווז כבוש ששודך לויניגרט פטל, טימין, אגוזי מלך, ראשד וגבינת ברי. וינגרט הפטל מאזן במתיקות מה, את מליחות חזה האווז, האגוזים מתפקדים היטב כמוטיב הקראנצ'י של המנה וגבינת הברי היא תמיד תוספת מבורכת מבחינתי, והנה קיבלנו מנה נהדרת שמזכירה ניחוחות רחוקים אך אהובים.

     

    ''

     

    ראשונה נוספת הייתה: סלט קלמרי ואספרגוס (52 שקל) - קלמרי וראשי קלמרי כבושים בשמן זית עם אספרגוס חלוט, פירורי גבינת פטה, אגוזי לוז, פלפל חריף וטימין. רמת עשייה טובה של פרי הים עם הטויסט החרפרף ומשחק המרקמים המעניין, הכתירו את המנה כאחת הראשונות המוצלחות.

     

    ''

     

    הצמחוני, שלא מחפש הרים וגבעות, ובאופן די תדיר, ירוק עושה לו טוב, בחר  ראשונה מתוך תפריט העסקית בסלט ירוק: תערובת עלים, עגבניות שרי וצנונית ברוטב ויניגרט הדרים. פשוט, פשוט (אולי פשוט מדי יחסית למנות האחרות), אך מבחינתו הסלט סיפק את הסחורה.

     

    ''

     

    המלצרית החביבה ביררה מתי נהיה מוכנים להוצאת העיקריות (כששואלים אותי אם ארצה לנוח קצת בין מנה למנה, אני מסיקה כי באמת רוצים שאצא מרוצה), ואנחנו הזמנו את המנות הבאות:

     

    פורל א-לה קורסיקה (113 שקל) – פורל צלוי על הגריל במילוי גבינת ברוצ'ו, תרד וערמונים לצד גרטן תפו"א. הפורל נוקה מאידרתו (אך בכל זאת אין לשמור על שאננות כי עדיין נמצאו שם עצמות) ונצלה עד פריכות נפלאה מבחוץ עם עסיסיות שנתרמה על ידי המילוי העדין. את ניחוחות צרפת הביא למנה הגראטן המנחם וכל המנה, למרות שאינה זולה בתמחורה, שידרה ייחודיות וסיפקה הנאה גדולה לחיך, שמעולם לא ביקר בקורסיקה, אך יודע להעריך פורל מבוצע לעילא ולעילא.

     

    ''

     

    הצמחוני הזמין פפרדלה פטריות (68 שקל) – פפרדלה עם תערובת פטריות ברוטב שמנת וטרטופו עם ארטישוק אלה רומנה, צלפים, פטרוזיליה ופרמז'ן. חומרי גלם מצוינים, עם איזון בין כל המרכיבים (טעמו העז של הכמהין שעלול לחרב מנות מסוימות, לא השתלט כאן על המנה). מנה מנחמת לסתיו.

     

    ''

     

    אפרופו סתיו, בננה יכניסו בקרוב מנות חורף חדשות, אך אני באמת מקווה שאת שתי העיקריות האלה, ישאירו על כנן.

    אז מה לקינוח? לוג שוקולד (44 שקל) - קינוח שוקולדי המורכב משכבות מוס שוקולד על תחתית פאדג' בראוני  קראנצ'י, מוגש לצד טראפל מריר וטוויל קרמל.

     

    ''

     

    פבלובה (38 שקל) – מרנג דק כקליפת ביצה החובק בתוכו קרם מסקרפונה מנוקד בוניל ברוטב פירות יער על קולי תות. שני קינוחים מוצלחים, לא כבדים ולא מתוקים מדי, בדיוק כפי שאני מעדיפה. סיום הולם לארוחה מיוחדת שלא איכזבה למרות ואולי בגלל היותה מסעדה שמצליחה להחזיק מעמד כעשור וחצי.

     

    ''

     

    אוירה: בועה של תל אביב הקטנה בניחוח ים תיכוני. אקלקטיות במיטבה.

    כשר: לא.

    חניה: בנווה צדק, אף פעם לא פשוט...

    למי כן: אנשי עסקים בצהריים, זוגות שחוגגים ובליינים בערב.

    למי לא: באמת שאין לי מושג...

    שורה תחתונה: הצליח לי ביום הולדת!

     

    ננה בר: אחד העם 1, נוה צדק, תל אביב

    שעות פעילות: ראשון-שבת בין 01:00-12:00

    טלפון : 03-516-1915

    גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין