עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מתכון סלמון בקראסט ירוק

    0 תגובות   יום ראשון, 14/9/14, 23:54

     

     

    באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם

     

    לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך ובינתיים שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש.

     

    חומרים ל-8 מנות:

    8 פרוסות פילה סלמון טרי ללא עור במשקל 150 גרם כל אחת

    למרינדה:

    3 שיני שום קצוצות

    3 כפות שמן קנולה

    1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם

    1/3 כוס רוטב טריאקי אסם

    1 כף חרדל

    1/4 כוס מיץ לימון

    מלח ופלפל שחור גרוס

    לקראסט ירוק:

    1/4 צרור פטרוזיליה

    1/2 צרור כוסברה

    5 גבעולי נענעי

    4 שיני שום

    1/2 פלפל ירוק חריף

    50 גרם אגוזי מלך קצוצים

    1/2 כוס פירורית זהב אסם

    4 כפות שמן

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות

    2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה שמן, שום, צ'ילי, טריאקי, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל.
    3. טובלים את נתחי הדג במרינדה ומסדרים בתבנית. את שארית הרוטב יוצקים על הנתחים.

    4. מכינים קראסט ירוק: טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום ופלפל חריף במעבד מזון לתערובת קצוצה דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקראסט ומערבבים היטב.

    5. מכסים כל נתח סלמון בשכבה דקה (1/2 ס"מ) של הקראסט.

    6. אופים 15-12 דקות עד שהסלמון עשוי. יוצקים מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הדג ומגישים חם.

     

    ''

     

    **טיפ: אפשר להשרות את הדג במרינדה עד 4 שעות לפני הצלייה. אפשר גם לערבב את מרכיבי הקראסט מראש ולבצע את הציפוי והצלייה סמוך להגשה.

     

    צילום: דניאל לילה

    סטייליניג: עמית פרבר 

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון