עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    הטאפאס של ראפא'ס

    0 תגובות   יום ראשון, 31/8/14, 21:48

    טרנד מסעדות הטאפאס כבש בהצלחה רבה את סועדי ארצנו, בכל זאת מדובר הרי בלבנט. מאזטים, טאפאס, אנטיפסטי, פינצ'ו - כולם בעצם מייצגים מנות קלילות שמלוות כוסית יין צוננת באווירה עליזה ולא מחייבת. בארץ, נמצא למעשה, פחות פינצ'ו ויותר "מנות חלוקה", יען כי אצל הסועד הישראלי מסתבר שהגודל כן קובע. אז אפשר להתווכח אם זה טאפאס או לא, אבל העיקר שיהיה טעים, לא?

    אז בהחלט היה טעים לנו בראפאס, המקום שנפתח לפני כשמונה חודשים בלב תל אביב ע"י איש חיי הלילה, רפאל (ראפה) נאמן. החלל, שעוצב ע"י ראפה, מציע לסועדים בר ישיבה גדול לצד שולחנות הצופים אל הרחוב. האווירה קלילה (מפות נייר על השולחן לצד מפיות בד) והשירות לבבי אך לא מעיק. גם התפריט הוא בהשראת המאכלים האהובים על רפא עם דגש על המטבח הים תיכוני. המסעדה מציעה ארוחות בוקר, עסקיות צהריים וערב, ומנות Sharing בינוניות בגודלן, חלקן יכולות להיחשב למנה עיקרית לא ענקית, או אם נצמד לתיאור של המקום: טאפאס תל-אביבי.

    את הארוחה ליווינו עם שתי כוסות של יקב פלטר, לחם הבית ופנכת חמאה וסלסת עגבניות חרפרפה (12 שקל).

    מהתפריט המגוון בחרנו מנות צמחוניות לצמחוני הטרי ומנות דגה  עבורי:
    אספרגוס בגריל – גבעולי אספרגוס במרקם מדויק ברוטב פרמז'ן שמעניק פיקנטיות ושבבי בוטרגו שאחראים על הקראנצ'יות .אבל מה שעושה את המנה למיוחדת במיוחד הוא הטרגון שמעניק טויסט מעניין בדיוק במידה הנכונה (33 שקל).  

     

    ''

     

    ארנצ‘יני – שלושה כדורי ריזוטו עם מוצרלה, פרמזן ורוטב עגבניות. טעמתי את המנה הזאת לא אחת, וכאן היא עדינה במיוחד ועם זאת מציגה טעמים שאינם משעממים אחרי הכדור הראשון (33 שקל).  

     

    ''

     

    ראגו פטריות עם בלסמי ודבש על פולנטה צלוייה - מנה מעט כבדה יותר עם טעמים מתקתקים עמוקים. הפטריות הן שמפיניון ופורטבלו ומעל כל הכבודה יש גם קציפת פורצ'יני. חובב הפטריות אהב מאד (37  שקל).

     

    ''

     

    ריזוטו ערמונים ודלעת – אם הזוגי לא יכול בלי פטריות, אני לא מוותרת על ריזוטו. הריזוטו כאן שונה במעט, יש בו משהו יותר קייצי וקליל והוא חוסל די במהירות (43 שקל).

     

    ''

     

    סלט ניסואז – נתחי פילה טונה אדומה בכבישה ביתית, תפו"א סגול, זיתים, עגבניות , ביצה ושעועית חלוטה. מנה קלילה מאד, נשנוש מוצלח לצד האלכוהול (43  שקל).

     

    ''

     

    בייבי סקאלופס בקרם שום ומרווה-פרזנטציה יפיפייה עם מנה שמשלבת מתיקות של קוקי סאן ז'ק עם רוטב בעל מליחות עדינה (47 שקל).

     

    ''

     

    פיש & צ‘יפס – מנה שבקלות יכולה להיחשב כעיקרית לא גדולה במיוחד. בראפא'ס שומרים על המסורת האנגלית כשמכינים כאן את דג הקוד כהלכתו, כשהוא מוגש על נייר חום  עם צ'יפס עבים ורוטב טרטר. התפנית בעלילה באה לידי ביטוי בקראסט הפיסטוק שמעניק טאץ' ים תיכוני. מנה פשוטה, עם רכיבים נכונים שהופכים אותה למוצלחת במיוחד (49 שקל).

     

    ''

     

    מכל מגוון הקינוחים, בחרנו ברולה פיסטוק (33 שקל) - מנה לא גדולה מדי ולא מכבידה. יופי של קינוח חובה לחובבי הפיסטוק כמוני.

     

    ''

     

    יש בתפריט גם מנות בשריות מעניינות כך שאף אחד לא ירגיש מקופח.

    אז ראפאס היא גילוי של ממש: אפשר לנשנש מנות מוקפדות לצד אלכוהול ואפשר גם להרכיב ארוחה מלאה בעלות סבירה לחלוטין. מי שאמון על המטבח, יודע את עבודתו, ועל כן אני מצפה בהזדמנות הראשונה לנסות גם את ארוחת הבוקר החדשה במקום, גם אם עניין החנייה  באיזור זה הוא ממש אתגר לא פשוט (במיוחד עבורי).

    ראפא'ס

    דיזנגוף 276 (על פינת נורדאו), 03-559-1999

    שעות פתיחה: 7 ימים משעה 11:00 עד 1:00

    גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין