עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    סל התרבות של יפיתוש

    בלוג עם המלצות על מסעדות, מוצרים, אירועים,ספרים, טיולים ומתכונים

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    0

    מולטי ויטמין - צנטרום

    0 תגובות   יום שלישי, 26/8/14, 14:53

     

     

    הי לכולן/ם

     

     

    מי מאיתנו לא צריך/ה חיזוק כזה או אחר.

     

    קודם כל כדאי להקפיד על תזונה נכונה ובריאה, לשלב את כל הויטמינים בארוחות, את המינרלים ולעשות פעילות גופנית. הכל במידה ובאיזון. כמו כן תמיד כדאי ואפשר לעשות בדיקות ולהשלים ויטמינים כתוספים כשחסר לנו בגוף.

     

     

     

    צנטרום, מולטיויטמין לבוגרים, מכיל 28 ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון להשלמת החסר 

    בשנות ה – 2000, התזונה לרוב אינה מכילה את כל הויטמינים והמינרלים, הן מבחינה כמותית והן מבחינת המגוון הנחוץ. בנוסף, אורח-החיים המודרני, הכולל מתח נפשי ולחץ, ארוחות לא מסודרות, המבוססות לעיתים קרובות על מזון מהיר, אינו מאפשר לנו לאכול בצורה רגועה ולספק לגופנו את כל הדרוש לו.

    כמו כן, נשים וגברים רבים מצמצמים את כמות ומגוון המזון שהם אוכלים עקב דיאטות הרזיה, ובכך מפחיתים גם את כמות הויטמינים והמינרלים שהם מקבלים מהמזון. הדבר נכון גם עבור צמחונים וטבעוניים, שאינם מקבלים בד"כ מהתפריט הצמחוני כמות מספקת של ברזל, ויטמין B12, ויטמין D ואבץ.

     

    השלמת המחסורים עשויה לשפר את תפקוד מערכות הגוף בטווח הקצר ולסייע לשמור על הבריאות לטווח הארוך. הדרך הנוחה לקבל את ההשלמה הזו היא באמצעות טבליה אחת ליום של מולטיויטמין צנטרום המכיל ויטמינים ומינרלים במינון המותאם ובקצובה היומית המומלצת. נטילה יומיומית של צנטרום תורמת למניעת חוסרים במרכיבי תזונה חיוניים, עשויה לשפר את תפקוד מערכות הגוף השונות בטווח הקצר,לספק לגוף חיזוקים כל יום מחדש ולסייע בשמירה על הבריאות בטווח הארוך.

     

    צנטרום מיוצר בסטנדרטים קפדניים ע"י חברת פייזר, חברת התרופות הגדולה בעולם ושייך למשפחת צנטרום, המולטיויטמין מס' 1 בעולם.

     

    מינון ואופן השימוש המומלץ:

    מומלץ ליטול את הטבליה עם או לאחר הארוחה. השעה בה נוטלים את הטבליה אינה משמעותית, אולם מומלץ ליטול בשעה קבועה, כך קל יותר לזכור להשתמש בקביעות.  

    מחיר מומלץ לצרכן לאריזת 60 טבליות: 151 ₪

    ניתן להשיג את סדרת צנטרום ברשתות הפארם ובתי המרקחת הפרטיים ברחבי הארץ

    *עפ"י סקר IMS  שנערך ביוני 2013 

     

     

     

     

     

     

     

    תזונה נכונה – כי ידע זה כח

    תזונה נכונה היא חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא. כדי ליהנות מתזונה נכונה ומאוזנת עלינו לאכול מכל קבוצות המזון,  להכיר את הרכיבים הנחוצים לבריאותנו ולדעת מאילו מאכלים להשיגם. יש לשאוף לכלול בתפריט את כל רכיבי המזון החיוניים לגופנו: חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים.

    משפחות רבות מאמצות תפריט תזונתי שגרתי המבוסס על מנות ומאכלים קבועים ולא משתנים. כתוצאה משגרה זו, בני המשפחה עלולים לא לקבל את כל יסודות ואבות המזון להם הגוף זקוק, וכתוצאה מכך עלולה להיות פגיעה בתפקוד מערכות שונות בגוף כולל מערכת החיסון. לכל ויטמין ומינרל תפקיד חשוב בהגנה על הגוף מפני מחלות ופגעים אחרים. הכרת התועלות הטמונות בכל ויטמין או מינרל תתרום להרכבת תפריט עשיר, מגוון ומאוזן מבחינה תזונתית ועשויה לסייע בשיפור המדדים הבריאותיים.

    סקרי תזונה לאומיים (מב"ת), שנערכו על ידי משרד הבריאות הישראלי מצאו כי רוב המבוגרים והילדים לא מקבלים מהמזון את כמות הויטמינים והמינרלים היומית שהם זקוקים לה.

    הדרך הנוחה לסייע להשלמה זו היא באמצעות טבלייה אחת ליום של מולטיויטמין צנטרום המכיל ויטמינים ומינרלים במינון המותאם ובקצובה היומית המומלצת. נטילה יומיומית של צנטרום עשויה לתרום למניעת חוסרים במרכיבי תזונה חיוניים, עשויה לשפר את תפקוד מערכות הגוף השונות בטווח הקצר, לספק לגוף חיזוקים כל יום מחדש ולסייע בשמירה על הבריאות בטווח הארוך.

     

     

     

    שם הרכיב

    תפקיד בגוף

    מקור בתזונה

    ויטמינים

    ויטמין A/ בטא קרוטן

    מעורב בתפקוד מערכת החיסון, הראיה והרבייה. ויטמין A חיוני בתהליך הראיה כמייצר הצבע בעין ומקדם ראיה טובה בתאורה

    נמוכה וכן בשמירה על עור בריא

    בשר, דגים, עוף ומוצרי חלב. פירות וירקות בעלי צבע עז כמו בטטה, תרד, גזר

    ויטמין C

    נחוץ לייצור קולגן (רכיב חיוני ברקמות חיבור בעור), ריפוי פצעים, מעורב בתהליך העברת מסרים עצביים וחילוף חומרים של חלבון וכן מגביר ספיגת ברזל. נחשב נוגד חמצון חשוב בעל פעילות משמעותית בתפקוד מערכת החיסון

    פירות וירקות טריים

    ויטמין D

    משפר את ספיגת הסידן לגוף ומווסת ריכוז סידן וזרחן בדם בהתאם לצרכי העצם. דרוש לצמיחת העצם. מחסור בסידן עלול לגרום לעצם דקה, שבירה ובעלת צורה מעוותת. ויטמין D חשוב לתפקוד שריר-עצב, תפקוד מערכת החיסון והפחתת מצב דלקתי

    לרוב מופק עקב חשיפה לשמש, במזון מצוי בדגים שמנים כגון טונה וסלמון, ובכמויות נמוכות בכבד, בקר, גבינה וחלמון ביצה.

    ויטמין E

    נוגד חמצון חזק המגן על התאים מנזק חמצוני, מעורב בתפקוד מערכת החיסון

    אגוזים, זרעים ושמנים צמחיים

    ויטמין K

    ויטמין מסיס שומן בעל חשיבות לתהליך הקרישה בגוף, במיוחד לאחר פציעה

    ירקות ירוקים כמו תרד, פטרוזיליה, חסה, ברוקולי אך גם בכמויות קטנות בדגים, בשר וביצים

    ויטמין 1B (תיאמין)

    קבוצת ויטמיני B הינם 8 ויטמינים מסיסי מים אשר אינם נאגרים בגוף ולכן יש לספק אותם באופן מתמיד, כאשר העודפים מופרשים בשתן. כקבוצה, הויטמינים דרושים לשם חילוף חומרים של אבות המזון- פחמימות, שומנים וחלבונים לאנרגיה זמינה לגוף.

    בנוסף נחוצים לשמירה על עור בריא, שיער, עיניים וכבד ולפעילות מערכת העצבים

     

    הויטמין דרוש לשם ניצול פחמימות בגוף לאנרגיה. נלקח כתוסף תזונה במקרי חוסר תאבון, דלקת במעי, ושלשול מתמשך

    שמרים, דגנים, קטניות, אגוזים ובשר

    ויטמין 2B (ריבופלבין)

    נוגד חמצון הנלחם בפעילותם המזיקה של הרדיקלים החופשיים, חשוב בתהליך הגדילה וייצור כדוריות דם אדומות. אנשים באוכלוסייה המבוגרת נמצאים בסיכון למחסור בויטמין עקב תזונה לקויה

    שמרים, שקדים, איברים פנימיים של בעלי חיים, דגנים מלאים, פטריות, חלב, ביצים, ברוקולי ותרד

    ויטמין 3B (ניאצין)

    חשוב ליצירת הורמונים ולזרימת דם.

    ירקות ירוקים, סלק, שמרים, בשר, עוף, דגים, ביצים ומוצרי חלב

    ויטמין 6 B (פירידוקסין)

    נחוץ למערכת החיסון ליצירת נוגדנים, לתפקוד מערכת העצבים, ייצור המוגלובין לנשיאת חמצן לתאים ולכן מחסורו עלול לגרום לאנמיה. נחוץ לשבירת חלבונים - תזונה עשירה בחלבון מצריכה תוספת של ויטמין B6 וכן לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם

    אבוקדו, בננה, קטניות, בשר, אגוזים, עוף ודגנים מלאים

    ויטמין 9 B (חומצה פולית)

    דרוש להתפתחות תקינה של תאים חדשים בגוף. מעורב בייצור המידע הגנטי- DNA.

    חשוב במיוחד בתחילת ההיריון למניעת מומים מולדים

    ירקות עליים כמו תרד, ברוקולי וחסה, פירות כמו בננה, מלון, ולימון, שמרים, פטריות ובשר

    ויטמין 12 B

    נחוץ לייצור כדוריות דם אדומות, פעילות נוירולוגית וליצירת DNA

    בעיקר ממקור של בעלי חיים- דגים, בקר ועוף כולל ביצים וחלב ומוצריו

     

     

     

     

     

     

     

    ויטמין 7B/H (ביוטין)

    רכיב חיוני בתהליכים אנזימתיים בגוף. אין בדיקת דם טובה לבדיקת רמות הויטמין. בזמן מחסור השערות הופכות לדקות יותר, לעיתים עם איבוד צבען, מופיעה פריחה אדמדמה מסביב לעיניים, לאף ולפה, וכן סימפטומים השייכים למערכת העצבים כמו דכאון, תשישות ותחושת עקצוץ בגפיים

    שמרים, ביצים מבושלות, סרדינים, אגוזים (שקדים, בוטנים, פקאן ואגוזי מלך), קטניות, דגנים מלאים, כרובית, בננה ופטריות

    ויטמין 5B (חומצה פנטוטנית

    חיוני ליצירת כדוריות דם אדומות, הורמוני מין, הורמוני עקה וכולסטרול. חשוב לתהליך העיכול ועוזר לגוף להשתמש בויטמינים אחרים

    מצוי בהרבה מאוד מזונות, (אך הרבה פחות במזון מתועש), בבשר טרי, עוף, הודו, ירקות, דגנים מלאים לא מעובדים, שמרים וחלמון ביצה

    מינרלים

    סידן

    המינרל הנפוץ ביותר בגוף. נחוץ בעיקר למבנה ותפקוד העצם והשן, אך גם להתכווצות והתרחבות כלי דם, תפקוד השריר, העברה עצבית, והפרשה הורמונאלית. כאשר ריכוז הסידן כפי הנראה בבדיקת דם לא משקף את הסטטוס האמיתי בגוף

    חלב פרה ומוצריו, סרדינים, סויה ומוצריו (חלב סויה, טופו) ירקות מסוימים כמו כרוב, ברוקולי, שומשום

    ברזל

    מינרל הכרחי כמעט לכל היצורים החיים, מהווה חלק מחלבון  ההמוגלובין הנושא חמצן בגוף, כאשר מחסור עלול לגרום לעייפות, ירידה ביכולת לבצע עבודה וירידה בתפקוד מערכת החיסון

    מצוי לרוב בבע"ח שיש להם המוגלובין כמו לאדם - בשר אדום, עוף, דגים, אך גם בקטניות, אם כי ממקור צמחי הברזל פחות זמין ונספג פחות לגוף

    זרחן

    מינרל חשוב ונפוץ המהווה 1% ממשקל הגוף. עובד בגוף בשיתוף עם ויטמינים מקבוצה B. מצוי בכל תא בגוף ובמיוחד בעצמות ובשיניים אשר מעורב בייצורם. בעל תפקיד חשוב בניצול פחמימות ושומנים, וייצור חלבון לשם גדילה, תחזוקה ותקינות תאים ורקמות

    נמצא בחלבונים מבשר וחלב. תפריט המספק כמות טובה של סידן וחלבון יספק גם כמות נאותה של זרחן.

    יוד

    מינרל הכרחי לייצור הורמון בלוטת התריס החיוני לתגובות רבות בגוף כולל ייצור חלבונים ופעילות אנזימים. בנוסף חיוני להתפתחות השלד ומערכת העצבים המרכזית בעוברים ותינוקות

    פירות ים, מוצרי חלב וביצים. במקומות בהם האדמה מועשרת ביוד, מצוי גם בירקות ופירות

    מגנזיום

    מינרל המסייע בכ-300 תהליכים אנזימתיים שונים בגוף כולל ייצור חלבונים, תפקוד העצבים והשרירים. בנוסף משתתף בתהליך הפקת אנרגיה, מבנה העצם וייצור DNA

    ירקות עליים ירוקים כמו תרד, אבוקדו, קטניות, אגוזים ודגנים מלאים

    אבץ

    מינרל המעורב בחילוף החומרים ופעילותם של כ-100 אנזימים. בעל תפקיד במערכת החיסון, ריפוי פצעים, ייצור DNA. לאבץ תפקיד חשוב בתהליך התקין של גדילה והתפתחות במהלך הריון, ילדות וגיל ההתבגרות

    בשר אדום ועוף, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים ומוצרי חלב.

    סלניום

    נוגד חמצון, בעל תפקיד ברבייה, חילוף חומרים של הורמון בלוטת התריס וייצור DNA

    אגוז ברזיל (כמות יומית של  אגוז אחד מספקת את כמות הסלניום היומית המומלצת), פירות ים, איברים פנימיים של בע"ח אך גם בבשר בקר (שריר), דגנים ומוצרי חלב

    נחושת

    מינרל הנמצא במקומות רבים בגוף אך נחוץ בכמות מזערית. נוגד חמצון. בנוסף חשוב לייצור כדוריות הדם האדומות, בעל תפקיד בתקינות מערכת החיסון והעצבים, חיוני לאגירת ברזל וייצור קולגן החיוני לעצמות ולרקמת חיבור

    מצוי בהרבה מזונות כולל איברים פנימיים של בעלי חיים, פירות ים, אגוזים, זרעים ומוצרי קקאו

    מנגן

    מינרל שהגוף זקוק לו בכמות מזערית. שותף בתהליכים שונים כמו יצירת רקמות חיבור, בניית עצמות, קרישת דם, הורמוני המין. המנגן משתתף בתהליך ספיגת הסידן, וויסות כמות הסוכר בדם, הכרחי לתפקוד מוחי ופעילות עצבית תקינה

    אגוזים, קטניות, זרעים, תה, דגנים מלאים וירקות ירוקים עליים

    כרום

    מינרל שהגוף זקוק לו בכמות מזערית, מגביר את פעילות האינסולין, הורמון החיוני לתהליך חילוף החומרים ואגירת הפחמימות, השומן והחלבון בגוף

    בשר, דגנים מלאים, חלק מהפירות והירקות כמו ברוקולי, תפו"א, תפוח, בננה, שום ובזיליקום

    מוליבדן

    מינרל מתכתי שהגוף זקוק לו בכמות מזערית. מעורב בחילוף החומרים של חלבון , מגן על ה – DNA מנזק חמצוני

    כמותו במזון תלויה ברמתו באדמה, מצוי בקטניות, דגנים מלאים, איברים פנימיים של בקר, ירקות ירוקים כהים.

    כלור

    נחוץ לשמירת איזון הנוזלים בגוף וכן למיצי עיכול במערכת העיכול

    מצוי במלח שולחן (נתרן כלוריד), בירקות כמו עגבניות, סלרי, חסה, פירות ים, שיפון וזיתים

    אשלגן

    תורם לפעילות תקינה של תקשורת השרירים והעצבים, עוזר להכנסת הרכיבים לתוך התאים והוצאת פסולת החוצה. תזונה עשירה באשלגן מצליחה לאזן חלק מהפעילות המזיקה של הנתרן

    ירקות עליים ירוקים, פירות הגדלים בגפנים כמו ענבים או אוכמניות, ירקות שורש כמו גזר או תפו"א ופירות הדר

     

     

    ''

    דרג את התוכן:

      פוסטים אחרונים

      ארכיון

      פרופיל

      יפיתארז
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין