עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    קפה סנטרל בפארק רעננה

    0 תגובות   יום ראשון, 3/8/14, 22:48

    "לוקיישן לוקיישן לוקיישן", כך אומרים, זו נקודת פתיחה טובה לכל עסק, על אחת כמה וכמה כשמדובר במסעדה, ובפרט כזו שיושבת על שפת אגם עם ברבורים. נכון, לא מדובר בברבורים באגם בצפון איטליה, אבל גם האגם המלאכותי בליבו של פארק רעננה, הוא מראה משובב נפש, שמשרה רוגע, בתקופה שבה העצבים של אומה שלמה חשופים. פעמים רבות  הלוקיישן המוצלח בא על חשבון הרמה הקולינרית של המקום, אך לא כך בקפה סנטרל.

    בית הקפה נפתח מחדש (על חורבותיו של "גם קפה") לפני כשנתיים והוא פינת חמד שצופה כאמור לאגם המלאכותי. ניתן לשבת בחלל הממוזג או ברחבה החיצונית. החנייה היא בשפע והכניסה לפארק ללא תשלום.

    לאחרונה השיק המקום תפריט טאפאס בנוסף לתפריט הרגיל ולעסקיות.

    מתוך תפריט הטאפאס בחרנו מספר מנות : כרובית קריספית מטוגנת ברוטב קיסר (21 שקלים), טונה אדומה צרובה עם טריאקי, בצל ירוק ובוטנים קצוצים על מצע של קרפצ’יו לפת  (32 שקלים), סלט עגבניות חלומי עם גבינת חלומי מטוגנת, עגבניות שרי, בצל ירוק, בצל סגול, שמן זית וזיתי קלמטה (32 שקלים) ושיפוד תמר מג’הול ממולא בגבינת עזים, שקדים ובלסמי מצומצם (19 שקלים).

     

    ''

     

    כל המנות מצטיינות בשילוב טעמים מוצלח ביותר וניכר כי מישהו יודע כאן את המלאכה. עם זאת, הייתי מעדיפה את הטונה עשויה פחות, ומעט יותר מהכרובית המצוינת בצלוחית הקטנה, קטנה מדי יחסית למחירה. סלט העגבניות מרענן וקליל ושיפוד התמר היה כיף אמתי לחיך וזרק אותי אחורה, לימים  בהם אמי הייתה מכינה משמשים מיובשים עם גבינה כחולה שהבאנו מלונדון, מעדן אהוב משנות ילדותי. וכן.. נרשמה לחלוחית קלה בעין.

    לאחר הפתיחה המוצלחת עברנו לעיין בתפריט הרגיל: יש כאן היצע "לכל המשפחה": החל מסלטים, המשך בפסטות וניוקי (כולל מנה טבעונית אחת), דרך דגים וכלה בתפריט ילדים.

    הצמוד, שעושה צעדיו הראשונים בעולם הצמחונות, בחר כהרגלו סלט, והפעם: סלט רוקפור עלי בייבי, פירות העונה, עגבניות שרי, שקדים קלויים וגבינת רוקפור, ברוטב בלסמי (54 שקל). השילוב המנצח של רוקפור עם עלים ופירות לא אכזב גם הפעם והיה טרי, מרענן עם רוטב שאינו תוקפני מדי.

     

    ''

     

    אני התלבטתי קשות בין מנות הדגים השונות, ועל אף חיבתי הרבה לפיש אנד צ'יפס, החלטתי ללכת על  האופציה הבריאה יותר: נתח סלמון נורווגי צלוי על הפלנצ’ה ברוטב צ’יליאקי מתקתק (צ'ילי וטריאקי) מוגש עם פירה חלבי (79 שקל). הדג היה עסיסי במידה, ועל אף שאיני מחובבי רוטבי הצ'ילי המתוק לסוגם, כאן נהניתי מהקירמול העדין שהעניק הרוטב לדג מבלי לאבד את הטעם הייחודי לו.

     

    ''

     

    את הארוחה סיימנו בקינוח האהוב על הצמוד: טירמיסו - שכבות של בישקוטים טבולים באספרסו, קרם גבינת מסקרפונה קפה ויין (37 שקל). נרשמה שביעות רצון מצדו. (וגם מצדי, יען כי למרות הפיתוי, הצלחתי להתאפק ולא להזמין מנת סוכר משלי).

    אוירה: בוקר טוב עולם, יש ברבורים באגם.

    מחיר: בינוני.

    למי מתאים: למי שחפץ בבילוי משפחתי רגוע שהוא הרבה יותר  מפרגיות עם חומוס-צ'יפס. 

    למי לא מתאים: למי שמחפש חידושים והמצאות קולינריות.

    שורה תחתונה: בשבת הבאה נחזור עם הילדים.

    גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

    צילום מנות: אפיק גבאי

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין